Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś wrote:Miałam dać znać po wizycie. U mnie 7+1. Niestety nie ma zarodka, pecherzyk ma 14 mm, więc na razie za mało żeby stwierdzić puste jajo. Lekarz stwierdził że rokowania są niekorzystne.
Mam odstawić część leków, i czekać. Jak nic się nie wydarzy to 30.12 mam kolejną wizytę.
Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.
Mimo wszystko nadal trzymam kciuki 😘 i przytulam 🫂Miś lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.04 - ⏸️ druga ciąża
2020.11 - syn (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.
OM 25.11
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨⚕️ -
Miś wrote:Miałam dać znać po wizycie. U mnie 7+1. Niestety nie ma zarodka, pecherzyk ma 14 mm, więc na razie za mało żeby stwierdzić puste jajo. Lekarz stwierdził że rokowania są niekorzystne.
Mam odstawić część leków, i czekać. Jak nic się nie wydarzy to 30.12 mam kolejną wizytę.
Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.
Mocno przytulam i bardzo współczuję... Ale jeszcze nic do końca nie wiadomo, więc będę mocno trzymać kciuki!Miś lubi tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs) -
Przytulam Mis z calych sil 🫂 i tak jak dziewczyny trzymam kciuki i nie puszczam 🤞 wszystkie czekamy i liczymy na dobre wiadomosci 30.12.Miś lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Mis 🍀 poki tla sie nadzieję, trzymam kciuki.
Miś lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kirby wrote:Ja mam apke Period Tracker Period Calendar. Ma logo z kwiatuszkiem. Nie wiem skąd ja znalazłam ale mam ja od daaaawna i bardzo ja lubię.
-
Witajcie 🥰
Zaparzyłam sobie herbaty i siadam do nadrabiania, melduję że u mnie … w końcu przyszedł okres 🤷♀️
Dobrze że chociaż w końcu przyszedł, ale taaaak mi dowalił, że dzis chodziłam po ścianach 🙃Lisik, Darrika lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Darka101 wrote:Ja biorę inofem cały cykl, kiedyś piłam feristim ale w ciąży zmieniłam na inofem, bo nie powinno się tego ekstraktu z gorzkiego melona w ciąży.
Potem jakoś to odpuściłam, ale że zostały mi 2 opakowania jeszcze w dacie to teraz piję cały cykl 😉 ale w smaku fertistim lepszy dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 22:35
karczoch321 lubi tę wiadomość
-
LauraTomek wrote:Cześć kochane :*
Dołączamy z mężem od tego cyklu do starających się ❤
Czy możecie mi powiedzieć czy słyszałyście kiedyś o jakichś naprawdę wczesnych objawach ciąży?
Żeby zaraz po owulacji mdliło i bolały jajniki?
Bo jednak myślę, że to jelitówka a nie ciąża po dwóch dniach 😄🤭
U mnie było podobnie przy pozytywnych cyklach. Już dwa dni po ❤️ czułam rozpierający ból w miednicy i lędźwiach, a parę dni przed testem jak powąchałam kurczaka surowego, czy upewnić się, czy się nie zepsuł (zespsuł się >_<') to wymiotowałam z pół h i nie mogłam przestać...
Ale każde ciało jest inne. Moje jest jakieś "przewrażliwione" przy wzroście hormonów.
Zobaczymy jak monitoring 24.12 - jeżeli jest ok to wchodzi Duphoston i znów czeka mnie wymiotowanie nawet po umyciu rąk (zapach mydła, szamponu, dezodorantu, a szczególnie perfum mnie rozwalał) aż do momentu testu i ewentualnego odstawienia.
Chociaż wolałabym żeby tym razem wyszedł test pozytywny to mogę się kłuć całe 9 miesięcy heparyną i wymiotować non stop za taki 🎁👱37 🧔42
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej
Pogubiona wrote:U mnie było podobnie przy pozytywnych cyklach. Już dwa dni po ❤️ czułam rozpierający ból w miednicy i lędźwiach, a parę dni przed testem jak powąchałam kurczaka surowego, czy upewnić się, czy się nie zepsuł (zespsuł się >_<') to wymiotowałam z pół h i nie mogłam przestać...
Ale każde ciało jest inne. Moje jest jakieś "przewrażliwione" przy wzroście hormonów.
Zobaczymy jak monitoring 24.12 - jeżeli jest ok to wchodzi Duphoston i znów czeka mnie wymiotowanie nawet po umyciu rąk (zapach mydła, szamponu, dezodorantu, a szczególnie perfum mnie rozwalał) aż do momentu testu i ewentualnego odstawienia.
Chociaż wolałabym żeby tym razem wyszedł test pozytywny to mogę się kłuć całe 9 miesięcy heparyną i wymiotować non stop za taki 🎁
A nie myślalas, zeby pogadać z lekarzem o zmianie duphastonu? On często ma skutek uboczny w postaci takich nieprzyjemności.
PS. Jak Twoja ranka? Bo chyba umknela mi relacja po ostatniej wizycie u lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 22:34
Pogubiona lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja dziś miałam teleporadę z ginem. Nie zapisał dupka ani innego proga, bo żadnego nie można przyjmować w czasie karmienia piersią. Mam powtórzyć betę i proga i dzwonić w razie wu. Testy przez ten czas raz ciemniały, raz jaśniały (zależy od firmy). Jutro przed pracą lecę na betę, zobaczymy…
kitka_, Darka101, Darrika lubią tę wiadomość
-
I jaka część leków masz odstawić? 🤯To jest igranie z ogniem, całkowicie nieodpowiedzialne, może spowodować szkodę w rozwoju ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 22:47
kitka_, Tarisal, cysterka95, Olo323, DreamBee, Slava, Marcia03 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
LauraTomek wrote:Cześć kochane :*
Dołączamy z mężem od tego cyklu do starających się ❤
Czy możecie mi powiedzieć czy słyszałyście kiedyś o jakichś naprawdę wczesnych objawach ciąży?
Żeby zaraz po owulacji mdliło i bolały jajniki?
Bo jednak myślę, że to jelitówka a nie ciąża po dwóch dniach 😄🤭walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Idawoll wrote:Tulę Cię bardzo mocno i trzymam kciuki, by wszystko było w porządku. ❤️
Ja dziś miałam teleporadę z ginem. Nie zapisał dupka ani innego proga, bo żadnego nie można przyjmować w czasie karmienia piersią. Mam powtórzyć betę i proga i dzwonić w razie wu. Testy przez ten czas raz ciemniały, raz jaśniały (zależy od firmy). Jutro przed pracą lecę na betę, zobaczymy…
Dopochwowo też nie mozna?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
ConteBis wrote:Odniosę się tylko do tego ekstraktu... ile jego jest w składzie saszetki? Juz gdzieś to kiedyś pisałam ale powtórzę, jest to znikoma ilość, 50mg (0.05g) w 2.5g (2500mg) proszku. Ponadto to jest ekstrakt a szkodliwy jest uwaga SUROWY GORZKI MELON PRZYJMOWANY DOUSTNIE i to pewnie też w słoniowych ilościach.
Tak mi polecił mój na tamtą chwilę prowadzący ciążę lekarz, gdy w nią zaszłam po prawie 3 latach starań, więc zrobiłam tak jak kazał, nie rozkminiałam składowych itd po prostu później przestałam brać, leżało, więc teraz suplementuje dalej, żeby się nie zmarnowało.💃35l. PCOS, IO
🕺🏼 37l. 👌🏻
👶🏻 07.2023 (30cs)
Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
12.24 cb -
Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.siesiepy, Tarisal, DreamBee lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Idawoll wrote:Tulę Cię bardzo mocno i trzymam kciuki, by wszystko było w porządku. ❤️
Hmm… nie chce być mądrzejsza od lekarza, ale z tym progiem to pierwsze słyszę, jak wpiszesz na e-lactancia progesteron (nie mówię tu o duphastonie, bo tam jest ten syntetyczny), to jest na zielono i z tego co tu czytałam w wątku o staraniach o rodzeństwo przy kp dużo dziewczyn brało 🤷🏻♀️💃35l. PCOS, IO
🕺🏼 37l. 👌🏻
👶🏻 07.2023 (30cs)
Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
12.24 cb -
Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.Miś lubi tę wiadomość
-
@Miś tulę Cię mocno 🫂, ale zgadzam się z dziewczynami- jeszcze wszystko jest możliwe...
Przypomnę Wam historię z listopadowego wątku- nasz cud ✨! @Maniaaa pojechała na wywołanie poronienia, a okazało się, że dzidzia walczyła i rośnie dalej zdrowo! ❤️
Trzymam kciuki, żeby Twoja historia skończyła się równie pozytywnie! 🤞Nie podpowiem nic sama niestety, ale rozważyłabym radę @Bubu90 albo udało się do innego lekarza jeszcze przed świętami...Tarisal, Saule, cysterka95, Olo323, Miś, DreamBee, Nadziejka , Darrika, Slava, Kaliope, Loraa, kitka_, Marcia03, Olalexa, Olisska lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy