X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj biel i smutek, dziś już miesiączka i nowe nadzieję. Powinnam mieć wymalowaną twarz klauna, bo jakoś wypierałam wszystko i nie kupiłam podpasek 🤡. Okres dopadł mnie w pracy, ale już sytuacja opanowana.

Zmieniłam też zdjęcie profilowe (na jakiś randomowy obrazek, który miałam na pulpicie), bo czytając Wasze wpisy nie zauważałam siebie: czytałam to co sama napisałam kilka godzin temu i myślałam: " O jaka fajna dziewczyna, przeżywa dokładnie to samo co ja w tym samym czasie" 🤡🤡🤡

Zerknęłam na pierwszą stronę z naszą rozpiską. Jakoś średni ten grudzień, ale jeszcze się nie skończył, więc trzymam kciuki mocno zaciśnięte.

Pogubiona lubi tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Wszystkie MUCH to bakterie. Bakterie MUCH i nie MUCH wymagają współżycia z zabezpieczeniem. Inaczej następuje wzajemne nadkażanie i to spirala bez końca, antybiotyki nie działają. Leczenie więc takich chorób wymusza pauzę w staraniach.

Ureaplasmę ma rzekomo 70% kobiet. Zastanawiam się dlaczego MUCH nie jest w wiedzy ogólnej, tylko trzeba wgryzać się w temat...

Czy robiłyście wymazy blisko okresu? Bo planuję iść na wymaz, ale trafiłam na taką informację, że lepiej nie robić blisko owulacji.

• Płotka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda - choroba jest bardzo popularna, np. basen to dla niej świetne środowisko. Od antybiotykoterapii nie chodzę już na basen :(

Regularnie widzę natomiast tu na forum, że ktoś ma coś z MUCH i dalej współżyje bez zabezpieczenia, albo leczy się tylko jedna strona (bo drugiej nie wyszedl pozytywny test - wymazy bakteriologiczne naprawdę bywają niedokładne).

Lekarze, albo nie mówią, bo zapomną, albo uznają to za wiedzę oczywistą (moja lekarka), albo po prostu sami nie wiedzą.

Ja robiłam badania w fazie lutealnej, ale nie wiem, czy to ma znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 17:17

Ona_39 lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ FET 5BB 08.04.2025, beta <2,3 mlU/ml
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    To prawda - choroba jest bardzo popularna, np. basen to dla niej świetne środowisko. Od antybiotykoterapii nie chodzę już na basen :(

Regularnie widzę natomiast tu na forum, że ktoś ma coś z MUCH i dalej współżyje bez zabezpieczenia, albo leczy się tylko jedna strona (bo drugiej nie wyszedl pozytywny test - wymazy bakteriologiczne naprawdę bywają niedokładne).

Lekarze, albo nie mówią, bo zapomną, albo uznają to za wiedzę oczywistą (moja lekarka), albo po prostu sami nie wiedzą.

Dziwne, że lekarze mają tak małą wiedzę na temat tej bakterii i sposobach leczenia, skoro tak dużo osób się zaraża.. U mnie na szczęście udało się wyleczyć za pierwszym razem, ale przez miesiąc przyjmowałam 2 antybiotyki. I ureaplasma jest niebezpieczną bakterią. Przez nią byłam chora na reaktywne zapalenie stawów i było już ze mną kiepsko. Nie miałam za to żadnych objawów ze strony układu moczowego.

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w ogóle ktoś robi te wymazy na NFZ?

@snieżka, czy cofnęły Ci się objawy stawowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 17:50

• snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:

Nie spotkałam się z tymi badaniami na NFZ. Lekarz do którego chodziłam na NFZ kazał zrobić mi prywatnie.
    Na szczęście cofnęły mi się objawy stawowe w ciągu kilku miesięcy po zakończenia leczenia. Chociaż reumatolog powiedział mi, że jeśli dochodzi do reaktywnego zapalenia stawów, to zdarza się czasem, że objawy już sie nie cofną.
    Jeszcze w styczniu będę robić badania ANA, żeby sprawdzić czy przeciwciała mi się cofnęły.

Ona_39 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:

Ja robiłam na NFZ ale w ramach Programu Prokreacji który kończy się w tym roku.

Ona_39 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. 🔜 7.05
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Hej, ja brałam rano Acard 75, ale w momencie jak weszła mi Neoparina to przerzuciłam na wieczór, żeby nie rozrzedzać zbytnio krwi tylko w jednym momencie doby, ale by było rozłożone.

Ad. Implementacji zarodka to sama chętnie wysłucham rad :)

Ale przez cały cykl czy tylko część?

13cs
    👫27
    06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ✅
    TSH 0,916 --> 3,5
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ja też poproszę 😅

🩸🩸🩸 niech działają 😜

Sosenka93 lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:

Dementuję. To bardzo często powielamy mit. Zarażenie się ureaplasma, mycoplasma i chlamydia nie jest możliwe na basenie, w toalecie publicznej i używając tego samego prysznica. Jest to choroba weneryczna przenoszona drogą płciową lub przez kanał rodny kobiety podczas porodu naturalnego. Dzieje się tak dlatego, że jej przeżycie poza organizmem człowieka jest praktycznie niemożliwe, gdyż prawie natychmiast giną. Wymagany jest bliski kontakt z błonami śluzowymi i warunki na basenie nie sprzyjają.
    Fakt, że ureaplasma i inne choroby weneryczne są częste wynika z tego, że przeważnie nie dają objawów, a wymazy sti nie należą w Polsce do standardowych badań prewencyjnych. Dlatego można bardzo szybko zarazić się poprzez jednorazowy kontakt i nie wiedzieć o niej przez lata. Dowiadujemy się przeważnie, gdy robimy wymazy, bo mamy problemy z płodnością i szukamy przyczyny. Niestety jest to smutna prawda.

Płotka, Ona_39, Saule, snieżka, truskawki981, Ilka96 lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz, zostawiamy nasze ręczniki w różnych miejscach na basenie, a potem się nimi wycieramy. Inni też to robią - nie napisałam, że w wodzie na basenie.

Uzyskałam informację potwierdzającą u dwóch lekarzy niezależnie, że do zakażenia może dojść drogą pośrednią - przedmioty higieniczne, ręczniki itd.
    + drogą płciową lub przy porodzie.

Nie zdziwiłoby mnie jednak, gdyby i tu była jakaś dezinformacja, bo jak widać różne rzeczy lekarze o MUCh mówią.

Kaliope, snieżka lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ FET 5BB 08.04.2025, beta <2,3 mlU/ml
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę wszystkie dziewczyny z bielą dzisiaj 🫂 nie poddawajcie się, kolejny cykl będzie Wasz ❤️

Wybaczcie że ostatnio jakoś tak mało się udzielam, ale ostatnio nagromadziło się wiele obowiązków i nie jestem w stanie wszystkiego czytać, choć mocno się staram 🫣

Mam do Was pytanie - jutro mam 7dpo i planuję pójść na badanie proga i estradiolu. Dodatkowo na poniedziałek (10dpo) lekarz wypisał mi skierowanie na próg i AMH. Kiedyś któraś z Was wspomniała o tym, że warto zrobić sobie proga 7-9-11 dpo, żeby sprawdzić, jak szybko spada. I teraz pytanie. Czy w moim przypadku, skoro będę robić 7 i 10 dpo, można to podciągnąć pod te badania 7-9-11 dpo? Wiem, że trochę pokracznie to będę badać, ale 9dpo to niedziela, a 11 dpo to wigilia, więc kiepsko się wylosowało w tym cylku.

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • SupiOli Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wpadłam po dosyć konkretnej nieobecności.
    Razem z koleżanką głowimy się nad jednym.
    Opiszę jej sytuację bo nie ma konta a być może któraś podpowie.
    Koleżance dni płodne wypadły wtorek/środa (nie jest pewna). Przytulała się z partnerem w niedzielę i we wtorek. Dzisiaj niestety z tego co mówiła jej narzeczonemu pękło wędzidełko od penisa. Nie dali rady się przytulać (zdarza mu się od jakiegoś czasu to podobno, w pozycji od tyłu).
    I tu są dwa pytania.
    Czy z tych dwóch przytuleń może coś się wykluć?
    I czy zdarzyło się, że któryś z waszych mężczyzn też ma taki problem.
    Zasugerowałam jakiś żel intymny i może zmianę pozycji. Co o tym uważacie? 🤔

25👩🏽29🧔🏽‍♂️
    Starnia od 06.2024

TSH - 1.8
    AMH- 2.25
    Hiperprolaktynemia
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Dementuję. To bardzo często powielamy mit. Zarażenie się ureaplasma, mycoplasma i chlamydia nie jest możliwe na basenie, w toalecie publicznej i używając tego samego prysznica. Jest to choroba weneryczna przenoszona drogą płciową lub przez kanał rodny kobiety podczas porodu naturalnego. Dzieje się tak dlatego, że jej przeżycie poza organizmem człowieka jest praktycznie niemożliwe, gdyż prawie natychmiast giną. Wymagany jest bliski kontakt z błonami śluzowymi i warunki na basenie nie sprzyjają.
    Fakt, że ureaplasma i inne choroby weneryczne są częste wynika z tego, że przeważnie nie dają objawów, a wymazy sti nie należą w Polsce do standardowych badań prewencyjnych. Dlatego można bardzo szybko zarazić się poprzez jednorazowy kontakt i nie wiedzieć o niej przez lata. Dowiadujemy się przeważnie, gdy robimy wymazy, bo mamy problemy z płodnością i szukamy przyczyny. Niestety jest to smutna prawda.

Moja lekarka mówiła mi, że miała pacjentki, które nigdy nigdy nie uprawiały seksu,a jednak miały ureaplasmę. Mówiła też, że są źródła, które mówią, że można zarazić się np. w jacuzzi, gdzie temperatura jest podwyższona, co sprzyja bakteriom.

👩🏻 29 👦🏻 33
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Ale przez cały cykl czy tylko część?

Ja biorę acard i Neoparin razem, na wieczór.
    Acard zwieksza liczbe płytek krwi, Neoparin ma zapobiegać skrzepom. Mozna je brać razem.

Ja akurat acard biorę cały cykl, ale dostałam zgode lekarza, bo pierwotne zalecenia były, zeby na czas miesiączki nie brać. Z uwagi na to, ze okres wygladal jak zawsze, a nawet bylo mniej skrzeow, dostalam zgode na branie go przez cały cykl.

Lisik lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Moja lekarka mówiła mi, że miała pacjentki, które nigdy nigdy nie uprawiały seksu,a jednak miały ureaplasmę. Mówiła też, że są źródła, które mówią, że można zarazić się np. w jacuzzi, gdzie temperatura jest podwyższona, co sprzyja bakteriom.
    Tak. Bo można zarazić się też przez kanał rodny, nie mieć żadnych objawów i chodzić tak przez całe życie, nawet o tym nie wiedząc. Są aktualnie prowadzone nowe badania, jednak póki nie ma potwierdzenia wynikami badań, będę obstawiać przy swoim.
    Mogłoby tak się teoretycznie stać, że ktoś się zarazi używając ręcznika. Ale musiałaby się na nim znajdować świeża krew lub świeży śluz osoby zarażonej. Kto wyciera się brudnym ręcznikiem po kimś, na którym są widoczne ślady świeżej krwi lub śluzu?

Oczywiście nie jestem lekarzem i skoro lekarka powołuje się na pewne źródła, to być może ma rację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 20:32

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny
    20.03.2025 ⏸️- beta 233
    02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
    09.04.2025 jest serduszko <3 crl 0,46 cm
    24.04.2025- crl 2,34 cm
    📆07.05.2025- kontrola
    preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dać znać po wizycie. U mnie 7+1. Niestety nie ma zarodka, pecherzyk ma 14 mm, więc na razie za mało żeby stwierdzić puste jajo. Lekarz stwierdził że rokowania są niekorzystne.
    Mam odstawić część leków, i czekać. Jak nic się nie wydarzy to 30.12 mam kolejną wizytę.
    Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pijecie po owulacji nadal fertistim?

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

9cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH

5 cykli stymulowanych ❌

29.04 🩸 | Podjęliśmy ważną decyzję – dać sobie oddech. Zostawiamy za sobą stymulacje, oczekiwania i presję. Teraz pozwalamy sobie na luz, bo wierzymy, że najpiękniejsze rzeczy przychodzą wtedy, gdy serce jest spokojne 🩷

👩🏼 ✅ wyleczona ureaplasma parvum i pasożyty

🧔🏻‍♂️⚠️ - badanie 08.12.24
    ✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
    ❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
    ✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia

30d3d7677fb7ea91f70184ae09beafc7.png
  • LauraTomek Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :*
    Dołączamy z mężem od tego cyklu do starających się ❤
    Czy możecie mi powiedzieć czy słyszałyście kiedyś o jakichś naprawdę wczesnych objawach ciąży?
    Żeby zaraz po owulacji mdliło i bolały jajniki?
    Bo jednak myślę, że to jelitówka a nie ciąża po dwóch dniach 😄🤭

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    7.05. - kolejna wizyta
    TP: 12.09.2025

preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Miałam dać znać po wizycie. U mnie 7+1. Niestety nie ma zarodka, pecherzyk ma 14 mm, więc na razie za mało żeby stwierdzić puste jajo. Lekarz stwierdził że rokowania są niekorzystne.
    Mam odstawić część leków, i czekać. Jak nic się nie wydarzy to 30.12 mam kolejną wizytę.
    Czyli jestem potwierdzeniem tego że gdy beta rośnie słabiej to raczej dobrze nie będzie.

Miś trzymaj się❣️ nie puszczamy kciuków bo jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Może do 30 jeszcze się sytuacja zmieni. Tulę Cię mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 21:08

Miś lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Badania z I etapu ✓
    Drożność ✓
    AMH: 3,38
    FSH: 6,70
    badanie nasienia ✓
    Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
    ❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 pierwsza wizyta
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ