Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam za biele 🫂 Miałam przeczucie, że którejś z Was się uda Jednak coś moje przeczucia mnie zawodzą.
Do dziewczyn, którym wyszło zakażenie ueroplasmą, miałyście jakieś objawy?👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶
5 cs 😔
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
@aszin, @Finch11, @Ksiegowa, @Cavarathiel i @Ivka tule Was bardzo mocno 🫂 za duzo tych bieli mamy 😓 gdzie te wszystkie prezenty no?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 12:04
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
@Cavarathiel, @aszin, @Finch11, @Ksiegowa, @Ivka
Tulę mocno 🫂🫂🫂
U mnie opatrunki ze srebrem zlecone przez lekarza, a w przyszłym tygodniu chirurg na kontrolę. Dzień później monitoring, czy jest owu 🤞
Czuje się jak stara baba latając non stop po lekarzach, ale co zrobić... Powtarzam sobie, że za parę miesięcy ten złu rok będzie już tylko odległym wspomnieniem 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 11:49
Ilka96 lubi tę wiadomość
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Tylko ja dzisiaj z 20.12 🤷🏼♀️ chyba nie siknęłam, wczoraj była biel... Te dwa ciałka żółte dają nadzieje, bo to jednak podwójna szansa w tym cyklu. Trzymajcie kciuki 🤪 jutro siknę👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
aszin, Finch, Księgowa, Ivka, Cavarathiel - zbiorowy uścisk 🫂 po deszczu wychodzi słońce, więc liczę że styczeń będzie obfity i te kreski się posypią 🤞🏻
Co do probiotyku to również polecam Sanprobi. Ja stosuję wersję IBS i już po kilku dniach odczułam różnicę w pracy jelit. Suplementy też lepiej się przyswajają, widać to po wynikach po kilku miesiącach.
Wreszcie nadeszła ta chwila - melduję czerwoną falę! 🩸po 11 dniach od odstawienia duphastonu... kamień z serca bo już myślałam że się skończy na wizycie i kolejnym przedłużeniu tego felernego cyklu. Teraz tylko muszę jakoś ogarnąć termin na drożność tuż po świętach 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 11:47
Pogubiona, Pustynia, Ivka, aglo, Księgowa, Pacynka, Darka101, Deyansu lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
O Jezu tak patrzę i patrze i jestem w szoku... Już druga połowa mies i widzę szczęśliwy ten miesiąc nie jest
A ja już nawet nie wiem kiedy owu. Mam 2 aplikacje każda co innego pokazuje - ovufriends że owulacja była a flo że jest oO.
Już sama nie wiem. Temperatura szału nie robi żeby coś wyczytać (udostępniłam wykres co wy na to). I jajniki jako tako mnie nie kluja. Lekko tylko. Ale raz jeden raz drugi bez wyróżniania się na którąś str. Chyba zaczynam być zrezygnowana w tym mies i przestaje wierzyć że w tym mies coś z tego będzie
https://ovufriend.pl/graph/18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1bWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 11:57
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
08.2024 początek starań o rodzeństwo
09.2024 CB 💔 (5t)
4cs
29.12.24 ⏸️ (12DPO) https://ibb.co/yh2F0nk
✅30.12.24 TSH 1.65 ulU/ml 🆗
✅30.12.24 (4+0) Beta 54 mlU/ml
✅02.01 (4+3) Beta 197 mlU/ml
✅09.01 (5+3) Beta 4513 mlU/ml
🩺13.01 endokrynolog 🆗
🩺15.01 (6+1) wizyta CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 wizyta
01.2025 cytologia 🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
Pregna start
Euthyrox
-
Ad. probiotyków to polecam również... Kefir!
Tylko ja piłam tego tyle, i nie kupowałam najchudszych, że mega wywaliło mi cholesterol, więc ostrożnie z ilością.👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
Albo może któraś z Was ma swojego lekarza/lekarkę z której jest bardzo zadowolona i mogłaby mi polecić w Poznaniu?
Ja albo mam pecha albo za duże wymagania od lekarzy. Ale jeśli dostaje przepisany antybiotyk na ponad 2 tygodnie i to taki silny, nie dostaje mój mąż a dodatkowo żadnych zaleceń i o wszystko muszę dopytywać to mnie krew zalewa.
Jeżeli chodzi o antybiotyk dla dwójki - u nas mąż dostał antybiotyk, ale androlog powiedział, że ja, skoro nie mam żadnych objawów infekcji i mam badania sprzed 3 miesięcy, że jest czysto, to mam nie brać żadnych antybiotyków „na zas”, bo antybiotykoterapia to zawsze spustoszenie dla organizmu. Jedyne co, to mamy się po prostu zabezpieczać na ten czas, po antybiotyku możemy powoli wracać do starań, chociaż wiadomo, że najlepiej to by było poczekać do powtórki badań i upewnić się, że bakterii już nie ma.
Z kolei moja ginekolog to nawet nie kazała się zabezpieczać, a nawet mi podpowiedziała, że mogę wesprzeć terapie męża poprzez przyjmowanie probiotyków dopochwowych jeśli chce, bo ta moja dobra flora na pewno będzie to wszystko wspomagać.
Dla mnie akurat jak lekarz rzuca antybiotykami na lewo i prawo to jest red flag, więc myślę, że tutaj zdania są podzielone mocno (nawet pośród lekarzy).Finch11 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
cysterka95 wrote:aszin, Finch, Księgowa, Ivka, Cavarathiel - zbiorowy uścisk 🫂 po deszczu wychodzi słońce, więc liczę że styczeń będzie obfity i te kreski się posypią 🤞🏻
Co do probiotyku to również polecam Sanprobi. Ja stosuję wersję IBS i już po kilku dniach odczułam różnicę w pracy jelit. Suplementy też lepiej się przyswajają, widać to po wynikach po kilku miesiącach.
Wreszcie nadeszła ta chwila - melduję czerwoną falę! 🩸po 11 dniach od odstawienia duphastonu... kamień z serca bo już myślałam że się skończy na wizycie i kolejnym przedłużeniu tego felernego cyklu. Teraz tylko muszę jakoś ogarnąć termin na drożność tuż po świętach 🫣
Rozumiem frustrację, ja kiedyś czekałam do 17 dnia od odstawienia. Masakra
Kciuki za drożność ♥️cysterka95 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
cysterka95 wrote:.
Wreszcie nadeszła ta chwila - melduję czerwoną falę! 🩸po 11 dniach od odstawienia duphastonu... kamień z serca bo już myślałam że się skończy na wizycie i kolejnym przedłużeniu tego felernego cyklu. Teraz tylko muszę jakoś ogarnąć termin na drożność tuż po świętach 🫣
W końcu!!! Co te fale takie spóźnione…
Ja na swoją wciąż czekam 😂cysterka95 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
fragmentacja DNA plemników 40% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ❌
Wdrożony antybiotyk 14 dni, następnie powtórka posiewu
➡️ Styczeń/Luty 2025 - powtórka badań nasienia i decyzja o dalszym działaniu (trzymamy kciuki za zielone światło na powrót do stymulacji ☘️) -
Pustynia wrote:W końcu!!! Co te fale takie spóźnione…
Ja na swoją wciąż czekam 😂
Przesyłam okresowe prądy, może się udzieli 😆Pustynia, Pdes lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
- pojedynczy żylak powrózka II st.
- Pentohexal + wór supli
Badania I etapu ✅
MUCHa, biocenoza - czysto ✅
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
🔹listopad/grudzień - bezowulacyjny + przerwa na badania
📆 plan na styczeń:
▪️Drożność jajowodów
▪️Powtórka badań endo ✅
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc), koenzym Q10, l-arginina, Magnez -
Dziewczyny, ginekolog zalecił mi branie lactovaginal po miesiaczce przez tydzień 2x dziennie - w związku z cytologią.
To chyba nie powinno zaburzyć niczego przy staraniach, prawda?
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
10 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
Badanie 2-5dc hormony ⏳
USG dopochwowe ⏳
Wizyta u ginekologa ⏳
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Kaliope wrote:To i ja ponarzekam, bo zaczęłam interesować się na poważnie in vitro i icsi. Dziewczyny, które podchodziły do procedury: czy jest ograniczenie w ilości zapładnianych i zamrażanych (na etapie blastocysty) zarodków?
Niemieckie prawo jest bardzo restrykcyjne. Wczoraj się dowiedziałam, że można tylko tyle zapładniać i kultywować do stadium blastocysty, ile zamierza się transferować na raz, czyli maksymalnie trzy. Prawo zabrania zamrażania zarodków „na zaś”. To jest dla mnie jakaś porażka i chyba wyklucza dla mnie procedury w De. Nawet, jeśli jest dużo komórek i wiele zostanie zapłodnionych, nie można ich rozwijać do stadium blastocysty w większej ilości niż trzy z jednej procedury. Można zamrozić nadprogramowe w stadium zygoty lub moruli, a resztę wyrzucają. Wyobrażacie to sobie? Większość mrożonych ze stadium moruli lub zygoty w ogóle nie przeżywa rozmrożenia lub przestaje się potem rozwijać. Największe szanse ma blastka.
CO KU*WA?!?!?!?!?!
Dziękuję za informację, dobrze, że się od Ciebie dowiedziałam, szkoda, że nie z kliniki ale to ja już na niemcach stawiam krzyżyk w tym momencie. Moja wina, że tego nie sprawdziłam, jestem zła na siebie. Przecież to jest jakiś za przeproszeniem kabaret. Nie można mrozić zarodków, do adopcji nie można też ich oddać, nie można skorzystać z dawstwa komórek.
Jakim cudem jak żartowałam z lekarką w poniedziałek, że po tych suplementach co zamierzam brać będę mieć ponad 20 komórek i z 6 zarodków, a ona że "nooo maksymalnie celujemy u pacjentek w 18, bo więcej komórek jest niebezpieczne dla zdrowia, ble ble ble" ale mogła wspomnieć, ze nie można mrozić więcej jak trzech zarodków?
Mogę Cię dodać do przyjaciółek i napisać na priv?
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Treaclynat wrote:Dziewczyny, ginekolog zalecił mi branie lactovaginal po miesiaczce przez tydzień 2x dziennie - w związku z cytologią.
To chyba nie powinno zaburzyć niczego przy staraniach, prawda?Treaclynat, Deyansu lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress) -
Ivka, Aszin, Finch11, Księgowa - tulę mocno dziewczyny i przytaczam statystykę, że najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu więc wiecie, trzeba działać 🫂 🎉
Cavarathiel - tulę 🫂 i podczepiam się pod Twój dobry plan! Będziemy może kiedyś na bocianowych korytarzach pić kawkę i się zastanawiać czy to jakaś typka z forum? 😎Cavarathiel, Ivka, Pogubiona lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Finch11 wrote:Cześć dziewczyny
Zrobiłam kolejny wymaz, tym razem pcr i wykryto Ureaplasme Parvum.
Dostałam antybiotyk - 3 opakowanie po 10 dni (Dioxycykline) i mam brać 2x dziennie.
Wychodzi to aż 15 dni
A to mój 5 antybiotyk w ciągu pół roku…
Możecie polecić mi jakiś dobry probiotyk? Boję się że rozwalę sobie jelita.. ostatni antybiotyk brałam tydzień temu i dzień po zaczęły mi się straszne problemy trawienne i gorączka, przeszło dopiero po odstawieniu..
Dodatkowo mój mąż nie dostał antybiotyku.
Lekarka napisała mi, że ma zrobić sobie pcr bo nie przepisuje się antybiotyku bez potwierdzenia bakterii w ciemno.
Trochę mnie dół złapał, nie dość że biel od rana to jeszcze teraz to leczenie.. niejasne dla mnie jest leczenie też tylko jednego partnera, ale może się mylę..
Edit: oczywiście spytałam też lekarkę najpierw o probiotyk. Napisała mi tylko „probiotyki najlepiej zmieniać aby korzystać z różnych szczepów”.. to wiem, ale chodzi mi po prostu o polecenie jakiegoś najlepszego słyszałam o tym sanprobi super formuła, macie jakieś opinie?
@Finch11 kluczowe w leczeniu ureaplasmy jest zabezpieczanie się przy współżyciu. Musicie się leczyć oboje i spauzować z staraniami na okres brania antybiotyku, okres 10 dni po antybiotykoterapii do kolejnych badań, a potem do ich wyniku
W moim przypadku dało to ponad 2 miesiące pauzy.
Też leczyłam się dwa razy (za pierwszym razem nie wiedziałam, że mamy ze sobą nie sypiać) - Doksycyklina nam pomogła. Mąż w ogóle nie miał ureaplasmy potwierdzonej badaniami, a i tak musiał przyjmować antybiotyki. Ja Doksycyklinę brałam 21 dni, on 10 dni.
Jako probiotyk braliśmy Enterol - w trakcie i 21 dni po leczeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 17:07
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Slava wrote:Ivka, Aszin, Finch11, Księgowa - tulę mocno dziewczyny i przytaczam statystykę, że najwięcej dzieci rodzi się we wrześniu więc wiecie, trzeba działać 🫂 🎉
Cavarathiel - tulę 🫂 i podczepiam się pod Twój dobry plan! Będziemy może kiedyś na bocianowych korytarzach pić kawkę i się zastanawiać czy to jakaś typka z forum? 😎Slava lubi tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy ✅
◽ MUCHa ✅
◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress) -
Cavarathiel wrote:Może nawet kiedyś uda się jakoś nam namierzyć i pogadać, kto wie 😁Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
aszin, Finch, Księgowa, Ivka, Cavarathiel- bardzo Wam współczuję oglądanie bieli to chyba najtrudniejszy moment, przynajmniej dla mnie. już miesiączkę lepiej znoszę, bo to nowe nadzieje itd, ale biel to takie... zawieszenie...
Byłam na monitoringu po owu, doktorek z medicover zrobił usg w jakies 2 minuty więc nie wiem czy mogę mu ufać ale powiedział że widzi kształtujące się ciałko zółte, że owu była i to tyle.
Nie powiedział o płynie w zatoce douglasa, o endometrium, a ja oczywiście dopiero po wyjściu z gabinetu pomyślałam że sama moglam o to dopytać. 🤦♀️
Jednak tonący brzytwy się chwyta i już sie zdąrzyłam uczepić tej myśli że owulacja przebiegła...
To pierwszy raz kiedy jakikolwiek doktor potwierdził owulację od kiedy się leczę także nie powiem, jest to dla mnie wielki progres... bez względu na efekt, tak daleko jeszcze w trakcie leczenia nie byłam.aszin, Loraa, cysterka95 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Finch11 wrote:No właśnie.. dla mnie to mało logiczne. Jeśli bakteria wyszła w posiewie a z mężem współżyjemy razem, to przecież bardzo prawdopodobne że mamy te same bakterie..
na wizytę+ wymaz wydałam prawie 600 zł.. teraz mamy tyle samo zapłacić za wizytę męża zamiast po prostu od razu zlecić leczenie nam obu?
Kupy mi się to nie trzyma
A też brałaś ją tak długo? Przez 15 dni aż?
Moja przyjaciółka miała Ureaplasmę. Obydwoje z mężem dostali doksycyklinę na 30 dni. Niedawno skończyli przyjmować. Dodatkowo była mowa o tym, żeby zbadać i hospitalizować ich małe dziecko, bo miała ją przy porodzie (o czym nie wiedziała) i jest spore ryzyko, że przeniosła na dziecko.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌