X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Taaak piękny ten wschód dzisiaj aż łezka wzruszenia w oku, w ogóle ostatnio często takie piękne wschody słońca, te odcienie różu i fioletu cudowne, ja teraz sprzed domu cykłam fotkę na szybko, ale te 15 minut temu było jeszcze piękniej jakbodwozilam młodą i miałam lepszą perspektywę, od razu dzień lepszy 😅 bo mnie już mąż z rana zdrzaźnił, kurde zamiast pomóc odwieźć mloda, żebym ja mogła pracować żeby nie latać resztę dnia z robotą żeby zdążyć, bo jasełka to nie , książe sobie śpi, a ja wszystko ogarniam jednocześnie pracując, wkurza mnie to w nim, tyle razy rozmawiałam z nim na ten temat nic. W kryzysowych sytuacjach mogę na niego liczyć, zawsze stanie na wysokości zadania, ale w takich lżejszych to już nie. Niech się tylko obudzi ti będzie zjebka😬 musi to w sobie zmienić, bo inaczej jak się pojawi drugie dziecko to będą awantury

20241219-074529.jpg
    Piękny widok <3 kopnij go w zadek ;) porządnie! ja jestem przeważnie bardzo spokojną osobą, nie kłócimy się praktycznie wcale. Jednak też są rzeczy, które mnie czasem denerwowały. I raz na ruski rok, jak się już trochę nazbiera, to też nim potrząsnę i potem przychodzi mu refleksja ;)

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Ja polecam Sanprobi IBS oraz Sanprobi Super Formula z probiotyków.

Ja też zwykle tego używam lub Enterol.

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny, zatestowalam dziś bo jutro mam od rana straszny młyn a wolałam na spokojnie.
    Niestety biel 😪
    Tulę <3

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• Ivka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny, zatestowalam dziś bo jutro mam od rana straszny młyn a wolałam na spokojnie.
    Niestety biel 😪
    Też nie wytrzymałam, co prawda miałam to zrobić w sobotę. Też biel, nie jestem nawet zaskoczona tym razem 😵‍💫

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Zrobiłam kolejny wymaz, tym razem pcr i wykryto Ureaplasme Parvum.

Dostałam antybiotyk - 3 opakowanie po 10 dni (Dioxycykline) i mam brać 2x dziennie.
    Wychodzi to aż 15 dni :(
    A to mój 5 antybiotyk w ciągu pół roku…

Możecie polecić mi jakiś dobry probiotyk? Boję się że rozwalę sobie jelita.. ostatni antybiotyk brałam tydzień temu i dzień po zaczęły mi się straszne problemy trawienne i gorączka, przeszło dopiero po odstawieniu..

Dodatkowo mój mąż nie dostał antybiotyku.
    Lekarka napisała mi, że ma zrobić sobie pcr bo nie przepisuje się antybiotyku bez potwierdzenia bakterii w ciemno.

Trochę mnie dół złapał, nie dość że biel od rana to jeszcze teraz to leczenie.. niejasne dla mnie jest leczenie też tylko jednego partnera, ale może się mylę..

Edit: oczywiście spytałam też lekarkę najpierw o probiotyk. Napisała mi tylko „probiotyki najlepiej zmieniać aby korzystać z różnych szczepów”.. to wiem, ale chodzi mi po prostu o polecenie jakiegoś najlepszego :( słyszałam o tym sanprobi super formuła, macie jakieś opinie?
    Bardzo dobrze, że dostałaś doksycyline. To bardzo skuteczny antybiotyk. Jak już pisałam Ci w innym wątku, znam tylko takie podejście, że leczy się obydwu partnerów w jednym czasie🤷‍♂️

siesiepy lubi tę wiadomość

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:

Edit: oczywiście spytałam też lekarkę najpierw o probiotyk. Napisała mi tylko „probiotyki najlepiej zmieniać aby korzystać z różnych szczepów”.. to wiem, ale chodzi mi po prostu o polecenie jakiegoś najlepszego :( słyszałam o tym sanprobi super formuła, macie jakieś opinie?

Też polecam Sanprobi IBS oraz Sanprobi Super Formula z probiotyków. Dodałabym także dopochwowo InVag

Finch11 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Bardzo dobrze, że dostałaś doksycyline. To bardzo skuteczny antybiotyk. Jak już pisałam Ci w innym wątku, znam tylko takie podejście, że leczy się obydwu partnerów w jednym czasie🤷‍♂️
    No właśnie.. dla mnie to mało logiczne. Jeśli bakteria wyszła w posiewie a z mężem współżyjemy razem, to przecież bardzo prawdopodobne że mamy te same bakterie..
    na wizytę+ wymaz wydałam prawie 600 zł.. teraz mamy tyle samo zapłacić za wizytę męża zamiast po prostu od razu zlecić leczenie nam obu?
    Kupy mi się to nie trzyma :(

A też brałaś ją tak długo? Przez 15 dni aż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 10:13

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Dostałam antybiotyk - 3 opakowanie po 10 dni (Dioxycykline) i mam brać 2x dziennie.

Możecie polecić mi jakiś dobry probiotyk? Boję się że rozwalę sobie jelita.. ostatni antybiotyk brałam tydzień temu i dzień po zaczęły mi się straszne problemy trawienne i gorączka, przeszło dopiero po odstawieniu..

Lekarka napisała mi, że ma zrobić sobie pcr bo nie przepisuje się antybiotyku bez potwierdzenia bakterii w ciemno.

Trochę mnie dół złapał, nie dość że biel od rana to jeszcze teraz to leczenie.. niejasne dla mnie jest leczenie też tylko jednego partnera, ale może się mylę..

Chciałam się zaoferować że mogę ci podesłać dla starego, ale nie mam aż tyle.
    Podejście kompletnie bez sensu. Przecież współżyjecie i należy przeleczyc was obu...

Od siebie powiem że doxycyclinum potrafią przepisać na receptomacie czy czymś takim, jak przedstawicie sytuację.

Finch11, Kaliope lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    No właśnie.. dla mnie to mało logiczne. Jeśli bakteria wyszła w posiewie a z mężem współżyjemy razem, to przecież bardzo prawdopodobne że mamy te same bakterie..
    na wizytę+ wymaz wydałam prawie 600 zł.. teraz mamy tyle samo zapłacić za wizytę męża zamiast po prostu od razu zlecić leczenie nam obu?
    Kupy mi się to nie trzyma :(

A też brałaś ją tak długo? Przez 15 dni aż?
    Właśnie też mi się wydaje, że powinno się obu partnerów przebadać i przeleczyć..

Kaliope lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja ponarzekam, bo zaczęłam interesować się na poważnie in vitro i icsi. Dziewczyny, które podchodziły do procedury: czy jest ograniczenie w ilości zapładnianych i zamrażanych (na etapie blastocysty) zarodków?
    Niemieckie prawo jest bardzo restrykcyjne. Wczoraj się dowiedziałam, że można tylko tyle zapładniać i kultywować do stadium blastocysty, ile zamierza się transferować na raz, czyli maksymalnie trzy. Prawo zabrania zamrażania zarodków „na zaś”. To jest dla mnie jakaś porażka i chyba wyklucza dla mnie procedury w De. Nawet, jeśli jest dużo komórek i wiele zostanie zapłodnionych, nie można ich rozwijać do stadium blastocysty w większej ilości niż trzy z jednej procedury. Można zamrozić nadprogramowe w stadium zygoty lub moruli, a resztę wyrzucają. Wyobrażacie to sobie? Większość mrożonych ze stadium moruli lub zygoty w ogóle nie przeżywa rozmrożenia lub przestaje się potem rozwijać. Największe szanse ma blastka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 10:22

📍AMH 22 ng/ml
    📍hiperandrogenizm
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny

• CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Strasznie mi przykro, że u Ciebie takie "newsy". :( U nas leczyliśmy i ureaplazmę (wynik pozytywny tylko u męża, u mnie niby czysto i chlamydię (której najpewniej nawet nie było, bo pół roku wcześniej mieliśmy oboje negatywne posiewy na to) i w obu przypadkach oboje byliśmy na antybiotyku w tym samym czasie, ja przez 10 dni, mąż aż 20, żeby "dotarło do prostaty". Jeśli Tobie wyszło to Twój partner też to może mieć i Cię zarazić po tym jak się przeleczysz, więc niech on koniecznie skonsultuje się z urologiem/andrologiem a może i zwykłym lekarzem pierwszego kontaktu i moim zdaniem też powinien się przeleczyć. To są choroby weneryczne przenoszone drogą płciową przecież. Oczywiście kategoryczny zakaz starań w trakcie leczenia, żeby się nie zarażać.

Koniecznie dobry probiotyk musisz mieć jak masz tyle antybiotykoterapii. Mi po helicobacterze dietetyk poleciła coś takiego: " I koniecznie po tak silnej antybiotykoterapii wdrozyc probiotyk odbudowujący mikroflore - konkretnie LACTICHOC - jest drozszy, ale stosujemy tylko 1 opakowanie - 20 kapsulek" z informacją, że to jest właśnie probiotyk, który się stosuje po intensywnych i dlugotrwałych antybiotykoterapiach. Ja ostatecznie wykańczałam inne probiotyki jakie miałam w domu więc tego nie kupiłam więc sama nie mogę potwierdzić, czy zadziałało tak super. Ale ufam mojej dietetyk bo się na tych sprawach zna.

Mam nadzieję, że coś z tego pomoże. Trzymaj się tam i wiem, że to trudne, ale to tak naprawdę jest dobra wiadomość. Znaleźliście być może źródło swoich niepowodzeń ciążowych. KIedyś ginekolog mi powiedziała, że z ureaplazmą bardzo ciężko jest zajść w ciążę. Także załatwcie tego dziada i może to będzie Wasz game changer :)

Finch11, Kaliope, Płotka lubią tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    To i ja ponarzekam, bo zaczęłam interesować się na poważnie in vitro i icsi. Dziewczyny, które podchodziły do procedury: czy jest ograniczenie w ilości zapładnianych i zamrażanych (na etapie blastocysty) zarodków?
    Niemieckie prawo jest bardzo restrykcyjne. Wczoraj się dowiedziałam, że można tylko tyle zapładniać i kultywować do stadium blastocysty, ile zamierza się transferować na raz, czyli maksymalnie trzy. Prawo zabrania zamrażania zarodków „na zaś”. To jest dla mnie jakaś porażka i chyba wyklucza dla mnie procedury w De.
    W programie na NFZ jest limit do 6 zarodków, chyba że lekarz widzi wskazania aby zamrozić więcej, jeśli więcej uzyskanie (co często jest stosowane w sumie).

Kaliope lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Niemieckie prawo jest bardzo restrykcyjne. Wczoraj się dowiedziałam, że można tylko tyle zapładniać i kultywować do stadium blastocysty, ile zamierza się transferować na raz, czyli maksymalnie trzy. Prawo zabrania zamrażania zarodków „na zaś”. To jest dla mnie jakaś porażka i chyba wyklucza dla mnie procedury w De.

Polskie prawo mówi o zapładnianiu max 6 komórek (dotyczy to zarówno programu rządowego, jak i procedur komercyjnych). Jednak jest możliwość zapładniania wszystkich pobranych komórek o ile są do tego wskazania medyczne np. bardzo słabe nasienia (to u nas), wiek, endometrioza czy poprzednie niepowodzenia w procedurze. O zapłodnieniu wszystkich komórek decyduje lekarz. Jeśli zapładnia się 6, istnieje możliwość zamrożenia ponadprogramowych oocytów - tutaj trzeba z kliniką wcześniej dogadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 10:27

Slava, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy i tak bardzo dziękuję że pomyślałaś, żeby pomóc, to mega miłe! 😎
    @crazydaisy dziękuję! Sprawdzę dziś w aptece ten probiotyk! Poczekam jeszcze do niedzieli bo to będzie 14 dpo żeby mieć pewność że na pewno zostanie 1 kreska i działam z antybiotykiem.
    I masz rację, trochę mnie podniosło na duchu, że to może być coś, co nam utrudnia zajście w ciążę i może wystarczy wyleczyć.

28 i 30 lat <3
    starania od lipca 2024r.
    6 cs starań o pierwszego maluszka🥺

11.01🩸

WYNIKI:

-witamina B12 488 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 2.06
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 54 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -FSH 2,1 mlU/ml
    -LH 4,4 mIU/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 85
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴 Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
    🔴 PCOS
  • Cavarathiel Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że u mnie też dzisiaj biało.
    Troszkę smutno, bo w środku gdzieś jednak wierzyłam w tą moją jedyną owulkę.
    Ale humor nie podupadł, jest w sumie całkiem dobrze, bo mam plan działania i czuje, że w końcu mam szansę przybliżyć się do celu 💪

Julia24, Lisik, Darrika, Pustynia, Kaliope, kitka_ lubią tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk, dhea, tenfertil ona amh
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ kariotypy ✅
    ◽ MUCHa ✅
    ◽ Niska ferrytyna, żelazo, witamina D, witamina B12 -> jest poprawa, ale dalej walczę.
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24)
    ◽ AMH 1,08 (09.24); 0,56 (11.24)
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
    04.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran (in progress)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Ale humor nie podupadł, jest w sumie całkiem dobrze, bo mam plan działania i czuje, że w końcu mam szansę przybliżyć się do celu 💪

Lubię za entuzjazm i plan działania, ale liczyłam na to, że jednak wpadniesz tu do nas z dobrymi wieściami...
    Ściskam! 🫂 I trzymam kciuki za sprawną realizację planów! ✊

Cavarathiel lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Lisik Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posypało śniegiem ❄️ tylko szkoda że u nas na wątku a nie za oknem. Przytulam dziewczyny za wszystkie biele. 🫂 nie zasługujecie na kolejne rozczarowania.

Darrika, Ivka, Ilka96 lubią tę wiadomość

9cs
    👫27
    HSG ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81
    Podejrzenie endometriozy? --> usg 11.02

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Klimuszki
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    @Darrrika wiem że leczysz się z Poznaniu, może mogłabyś polecić mi dobrego ginekologa? Jesteś zadowolona ze swojej lekarki?

Albo może któraś z Was ma swojego lekarza/lekarkę z której jest bardzo zadowolona i mogłaby mi polecić w Poznaniu?

Ja albo mam pecha albo za duże wymagania od lekarzy. Ale jeśli dostaje przepisany antybiotyk na ponad 2 tygodnie i to taki silny, nie dostaje mój mąż a dodatkowo żadnych zaleceń i o wszystko muszę dopytywać to mnie krew zalewa.

Ja mam swojego lekarza na nfz, ale ja jakoś typowo nie leczę się, sama sobie kilka badań porobiłam to w luxmed to w przychodni, mój gin się nazywa Maciej Wiza, prowadził mi ciążę, ja go bardzo lubię i cenie jako lekarza, ale czy on będzie tako dobry do jakiś lepszych badań itd i głebszej doagnostyki przy niepłodnosci? Nie umiem powiedzieć, mi ostatnio powiedział, że no jest wszystko ok i badania i po usg tam w środku, że co by dalej ewentualnie zrobił to drożność.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulam 🫂

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • aglo Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:

Przytulam :)

Tylko ja dzisiaj z 20.12 🤷🏼‍♀️ chyba nie siknęłam, wczoraj była biel... Te dwa ciałka żółte dają nadzieje, bo to jednak podwójna szansa w tym cyklu. Trzymajcie kciuki 🤪 jutro siknę

Darrika, Sreberko, Ivka, CrazyDaisy, PaulinKA, Kaliope, Pdes, Lisik, almost.there, dailydamn lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Usg piersi ✅
    Cytologia ✅
    Badania do 10tc ✅

25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
    30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml

preg.png

07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
    28.01.2025 ➡️ 9+1 wizyta gin. 🩺
    17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ