Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Aglo,
Gratulacje! Jesteś kolejnym potwierdzeniem, że mimo dominacji estrogenowej jest szansa na ciążę
Chyba że u zafasolkowanych ten estrogen tak wywala po zapłodnieniu? I może u niektórych ten wysoki estrogen może być gdzieś tam zwiastunem ciąży? Bo to już czwarty przypadek ostatnio, który zakończył się ciążą
Bo ja to jestem potwierdzeniem reguły i u mnie ewidentnie za dużo estrogenów, bo ciąży brak 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 13:41
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
12 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Elena gratulacje 🥳 piękne przedświąteczne wieści 🩷 rozwijajcie się dziewczyny zdrowo w takim razie 🤞
Tule za biele 🫂
Ja tak z pytaniem odnośnie jakości owulacji. Czyli jak badam proga w 13-14dpo to mi jednak nic nie powie o jakości owu? Nieważne czy biorę dopochwowo naturalny czy nie zawsze wartości z min.12dpo-14dpo wychodzi 5.5-7 tak na dzień dwa przed @.
Nikt mi tu nie chce dać skierowania na prog w 7-8dpo bo to są „przestarzałe metody”. Jeżeli jednak to faktycznie coś mówi, to z racji tego że będę w PL to może mi się uda wstrzelić i sprawdzić 7dpo.Elena20 lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok, brak ANA
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF -
Hej dziewczyny 😃 dobrego dnia dla Was!
Jak tam idą Wasze przygotowania do świąt? My kminimy jak się nie zacukrzyć na posiadówkach z rodzinką 🤣🤣angieDream, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny 😃 dobrego dnia dla Was!
Jak tam idą Wasze przygotowania do świąt? My kminimy jak się nie zacukrzyć na posiadówkach z rodzinką 🤣🤣
Moje przygotowania to wykupienie pakietu badań na jutro i w planach jeszcze stanie w kolejce za rybami
A tak to cała produkcja ruszy w poniedziałek (po pracy)
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Anka96 wrote:Aglo widzę ładna kreskę
Kaliope to szybki termin ja czekałam 2 miesiące 🙈
Siesiepy popieram tez dostałam takie info od lekarza 😌na szczęście. Pewnie gdyby nie święta, byłby szybszy. Robię ambulatoryjnie. Mój ginekolog był długi czas ordynatorem szpitala i robi takie zabiegi u siebie. Podejrzewam, że w szpitalu czekałabym dłużej.
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Pustynia wrote:Podziałały! Melduję 🐒
Yess 💪🏻 no to jedziemy z tym cyklem!Pustynia lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Miś, dziewczyny już chyba wszystko napisały. Jesteśmy z Tobą myślami i wspieramy niezależnie od rozwoju wydarzeń. Trzymaj się Kochana!
Aglo, graty!!! Mam nadzieję, że przyniesiesz szczęście też kolejnym testującym w grudniu!
A ja też mam update, bo byłam dzisiaj na USG pod kątem endometriozy w szpitalu medicover w ich klinice specjalizującej się w endo i dostałam dobre wieści.
Endometriozę mam, ale znikomą. Taki stan endometriozy podobno może wpływać na płodność i jakość owulacji ale na pewno nie przekreśla szans całkowicie. Bałam się, że ten stan będzie poważniejszy biorąc pod uwagę bóle przy wszystkich badaniach.
Z nieprawidłowości wyszło:
"obecne subtelne cechy adenomiozy",
" lewy jajnik - ruchomość prawidłowa, ale ocena ruchomości bolesna, możliwa endometrioza powierzchowna w okolicy dołka jajnikowego"
"widoczne zrosty w zatoce Douglasa - podejrzenie endometriozy otrzewnowej powierzchownej
Ale wszystko jest powierzchowne i nigdzie ta warstwa nie przekraczała 5mm.
Czy któraś z Was miała może jakieś podobne parametry i zaszła w ciążę naturalnie?
Ewidentnie też zmniejszenie dawki lametty opóźni mi owulkę, bo tym razem w 11 dc mam pęcherzyk 12mm największy i endometrium tylko 5mm. Dla porównania na poprzednim cyklu w 8dc miałam pęcherzyk 20mm ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 15:22
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Hej!
Aglo! Gratulacje! 🥳
@Darka101 - dzięki za odpowiedź, będę na pewno szukać podpowiedzi w temacie progesteronu u dziewczyn na wątku.
Tym bardziej, że wynik chociaż wzrósł, to nadal lekko poniżej normy. Dziś 9,42 ng/ml
Beta 49,51 (przyrost 466%)Księgowa, Lisik, Darrika, Kłębuszek, siesiepy, Kaliope, Pogubiona, Elena20, Pacynka, Ivka, cysterka95, Slava, DreamBee, Justa28, dailydamn, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej!
Aglo! Gratulacje! 🥳
@Darka101 - dzięki za odpowiedź, będę na pewno szukać podpowiedzi w temacie progesteronu u dziewczyn na wątku.
Tym bardziej, że wynik chociaż wzrósł, to nadal lekko poniżej normy. Dziś 9,42 ng/ml
Beta 49,51 (przyrost 466%)
Mnie mówił, i powtarzał to co ci wizytę teraz, że progesteron będzie rósł wraz ze wzrostem bety. Ja startowałam z 4.49 ng przy becie 6.01 a potem dobił do 11 przy becie chyba 790. I też mówił że za wcześnie na przepisywanie czegoś...2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Jak tam idą Wasze przygotowania do świąt? My kminimy jak się nie zacukrzyć na posiadówkach z rodzinką 🤣🤣
A ja jadę do mamy 😅 widujemy się dwa/trzy razy do roku, więc będę objadać jej pysznościami ❤️
Czy przy Fertistimie brałyście dodatkowo kwas foliowy?PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
onalola wrote:Mnie mówił, i powtarzał to co ci wizytę teraz, że progesteron będzie rósł wraz ze wzrostem bety. Ja startowałam z 4.49 ng przy becie 6.01 a potem dobił do 11 przy becie chyba 790. I też mówił że za wcześnie na przepisywanie czegoś...
-
Idawoll wrote:U mnie nie chce przepisać ze względu na karmienie piersią.
Ja się tylko wtrącę, też jestem kp i lekarz normalnie pozwolił przyjmować mi luteinę i to bardziej dla spokojnej głowy, bo tylko pierwsze badanie progesteronu miałam około 15, a później już powyżej 20.Idawoll lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻
3 marca 2025 - czekamy na naszego chłopca 🩵
10 marca 2025 - połówkowe - 386g zdrowego Jaśka 🥹
-
Ja wczoraj posprzątałam do końca sypialnie i uporządkowałam prezenty. W trakcie bolal mnie cos brzuch, ale potem jak usiadlam to przestał 🤷♀️ dziś okresu nadal brak, żadnych oznak, zeby sie zblizal 🤷♀️
Dzis w planach sprzątanie kuchni, jutro chyba łazienki, odkurzanie i na poniedziałek zostanie mi juz tylko ogolne odkurzenie, umycie podlogi, ubranie choinki i spakowane i prezentów.Darrika, angieDream, DreamBee lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hehe ja dzisiaj na spokojnie, muszę mężowi torcik upeic na jutro, ale takie typowo świąteczne to się chyba jutro bardziej zaczną, choinka na dworze stoi, trzeba przyciąć i ubrać, jakieś porządki, a gotowanie chyba od niedzieli ruszyDreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. @aglo gratulacje!
My już świątecznie-urlopowo. 8 godzin w trasie do moich rodziców, ale teraz już na miejscu. Plan na najbliższe dni: długie spacery, relaks przy książce i unikanie przejadania się.DreamBee lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Dzisiaj byliśmy w kinie na Mufasie, mega mi się podobało. Ale byliśmy na IMAX 3D, pewnie to spotęgowało wrażenia. Niemniej polecam. Warto było, nie żałuję. Jak wrócę to pewnie ogarnę piekarnik i mikrofalówkę.
Weekend będzie pod kątem sprzątania. Stary powiesił wczoraj kurtynę w domu.prezenty prawie wszystkie pod choinką. Mamy rozpiskę na sprzątanie. Zakwas wstawiony we wtorek. W weekend piekę na pewno piernik, musi lekko skruszec. Połowa będzie z marcepanem i powidłami, druga z musem jabłkowym. Pierniczki już ozdobione, leżą grzecznie w puszce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 16:56
Wojcinka, Elena20, Darrika, Cavarathiel, almost.there, Loraa, cysterka95, Slava, DreamBee, kitka_, Chochlik12, Anett93 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Dziewczyny zerkniecie na wyniki 3dpo
Estradiol 69,73 pg/ml
Progesteron 9,37ng/ml
Homocysteina 7,13 umol/l
Przyjmuje progesteron besins 2x100Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 17:07
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷9cs
🩸29.04
🏥 07.05 laparohisteroskopia
————————————————-
4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
siesiepy wrote:My mamy pierogi i uszka w zamrażarce, powoli sobie myłam okna na L4, połowę umytą, zostały okna w sumie na jeden dzień jak się zepne: dwa w kuchni, jedno w salonie i balkon. Przesuwne myje stary. 😁 Jutro w szale sprzątania sobie ogarnę.
Dzisiaj byliśmy w kinie na Mufasie, mega mi się podobało. Ale byliśmy na IMAX 3D, pewnie to spotęgowało wrażenia. Niemniej polecam. Warto było, nie żałuję. Jak wrócę to pewnie ogarnę piekarnik i mikrofalówkę.
Weekend będzie pod kątem sprzątania. Stary powiesił wczoraj kurtynę w domu.prezenty prawie wszystkie pod choinką. Mamy rozpiskę na sprzątanie. Zakwas wstawiony we wtorek. W weekend piekę na pewno piernik, musi lekko skruszec. Połowa będzie z marcepanem i powidłami, druga z musem jabłkowym. Pierniczki już ozdobione, leżą grzecznie w puszce.
My mieliśmy gościć jutro u nas wigilię dla przyjaciół ale ja się czuje jak 💩 do tego moja córeczka od tygodnia jest chora i nie zdrowieje tak ze z "radością " odwolalam jutrzejsze przyjecie...siesiepy lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! U nas mało przygotowań, spakować prezenty i ja piekę w tym roku słodkie na święta, ale mam wolny poniedziałek więc akurat zakupy i pieczenie
trochę ogarnę chatę w weekend, a tak to bez ozdób w sumie, bo i tak całe święta jeździmy po rodzince
chciałam napisać tylko, że tak się chwaliłam ostatnio tym czytnikiem, że to taki game changer itp, że przechwalilam 😅 umarł wczoraj, wzięłam do czytania jak co dzień przed snem i przestał działać ☹️ byłam w serwisie i nie da się naprawić, zamówiłam nowy, trzymajcie kciuki żeby doszedł przed świętami 🤞🏼
DreamBee lubi tę wiadomość