X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wpadam z ciążowymi wiruskami 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 wczoraj byłam na pierwszej wizycie, mamy 0.39cm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    Z całego serca Wam życzę, żeby ten grudzień jeszcze się rozkręcił i aby wpadło jak najwięcej prezentów w nadchodzących dniach! Wszystkim życzę zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt przepełnionych miłością i czasem z bliskimi 🎄Niech ta magiczna końcówka grudnia i Nowy Rok przyniosą Wam spełnienie największych marzeń ✨✨✨

Anka96, aglo, DreamBee, Pacynka, angieDream, Paula6432, almost.there, Belia, brilka, Darrika, Loraa, Izkawik, Monini15, siesiepy, snieżka, Justa28, Ilka96, avellana, Tarisal, Pogubiona, Kaliope, Pdes, Slava, Kłębuszek, kitka_, Olalexa, dailydamn, Lena93, cysterka95, Iga1707 lubią tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

28.11 ⏸️ beta 59,9 mIU/ml
    30.11 beta 171,1 mIU/ml prog 27,50 ng/ml
    2.12 beta 427 mIU/ml
    4.12 beta 946,5 mIU/ml
    10.12 beta 11.737,6 mIU/ml
    🩺 20.12 - mały człowieczek z serduszkiem ❤️ CRL 0.39cm
    🩺🔜 31.12 NFZ, 🩺 🔜 17.01 prywatnie

preg.png
  • aglo Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Cześć dziewczyny! Wpadam z ciążowymi wiruskami 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 wczoraj byłam na pierwszej wizycie, mamy 0.39cm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️
    Z całego serca Wam życzę, żeby ten grudzień jeszcze się rozkręcił i aby wpadło jak najwięcej prezentów w nadchodzących dniach! Wszystkim życzę zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt przepełnionych miłością i czasem z bliskimi 🎄Niech ta magiczna końcówka grudnia i Nowy Rok przyniosą Wam spełnienie największych marzeń ✨✨✨

Super, gratulacje za serduszko ❤️

Paulina66 lubi tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.04 - ⏸️ druga ciąża
    2020.11 - syn <3 (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc) 👶
    Nisza w bliźnie po cc🌚 ubytek mały, blizna 5mm.

OM 25.11
    20.12.2024 ⏸️
    21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
    23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml

Styczeń ➡️ 07.01 wizyta 👨‍⚕️
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką ☕

Dziś w planach wielkie sprzątanie chaty, pakowanie prezentów i skromne zakupy spożywcze na najbliższe 3 dni 😉

Święta spędzamy poza domem - Wigilię u moich rodziców, a pierwszy dzień świąt u teściowej 😊
    Od drugiego dnia świąt aż do Sylwka ciurkien pracuję, także święta w tym roku szybko mi zlecą 🥴

Jeszcze w poniedziałek przed pracą lecę na monitoring potwierdzić owulację 🙏

Cudownego przedświątecznego weekendu Wam życzę Kochane 💞

Darrika, Slava, kitka_, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • san95 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam, że w ogóle się nie udzielam, ale duże zmiany w moim życiu (niestety)..
    Zmienili mi miejsce pracy i stanowisko na całkowicie nowe. Nagle, bez przygotowania. Zżera mnie stres i czuję się beznadziejnie. Nie wiem jak to się przełoży na starania, ale obawiam się, że może być ciężko.
    W środę byłam u ginekologa, który potwierdził, że owulacja wystąpiła (ciało żółte było). Zerknął też na wyniki i powiedział, że wszystko jest ok. Powiedziałam o tym, że starania trwają już dość długo i powiedział, że powinnam udać się do kliniki leczenia niepłodności. Udam się do niej po nowym roku. Dziś po ❤️ przyszło dość obfite krwawienie.. Szybko, bo to 25 dzień cyklu więc myśle, że 🐒 już za rogiem. Standardowo cykle mam 28/29 dniowe. Wydaje mi się, że w moim przypadku progesteron za szybko spada i na pewno sprawdzę go w nowym cyklu w 7 i 10 dniu, żeby ten spadek wyłapać i w razie czego poprosić lekarza o proga. Liczyłam na świąteczny cud, a mam świąteczną depresję i już wiem, że nie obędzie się bez płaczu.
    Życzę wszystkim, które czeka testowanie na piękne prezenty 🩷tym, którym się udało gratuluję i życzę spokojnej ciazy 🩷 resztę tulę mocno i trzymam kciuki za nowy cykl 🩷

• Darrika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Hej dziewczyny. Przepraszam, że w ogóle się nie udzielam, ale duże zmiany w moim życiu (niestety)..
    Zmienili mi miejsce pracy i stanowisko na całkowicie nowe. Nagle, bez przygotowania. Zżera mnie stres i czuję się beznadziejnie. Nie wiem jak to się przełoży na starania, ale obawiam się, że może być ciężko.
    W środę byłam u ginekologa, który potwierdził, że owulacja wystąpiła (ciało żółte było). Zerknął też na wyniki i powiedział, że wszystko jest ok. Powiedziałam o tym, że starania trwają już dość długo i powiedział, że powinnam udać się do kliniki leczenia niepłodności. Udam się do niej po nowym roku. Dziś po ❤️ przyszło dość obfite krwawienie.. Szybko, bo to 25 dzień cyklu więc myśle, że 🐒 już za rogiem. Standardowo cykle mam 28/29 dniowe. Wydaje mi się, że w moim przypadku progesteron za szybko spada i na pewno sprawdzę go w nowym cyklu w 7 i 10 dniu, żeby ten spadek wyłapać i w razie czego poprosić lekarza o proga. Liczyłam na świąteczny cud, a mam świąteczną depresję i już wiem, że nie obędzie się bez płaczu.
    Życzę wszystkim, które czeka testowanie na piękne prezenty 🩷tym, którym się udało gratuluję i życzę spokojnej ciazy 🩷 resztę tulę mocno i trzymam kciuki za nowy cykl 🩷

Trzymaj się kochana, oby tego płaczu jednak w tym pięknym świątecznym czasie było jak najmniej 🫂🫂🫂 współczuję stresu w oracy, takie zmiany zwłaszcza nagle niestety ciężko się potem na nas odbijają. :( życzę Ci dużo spokoju i sił na najbliższy czas i trzymam mocno kciuki, żebyś ujrzała niebawem już dwie kreski !

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele(2msc)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09☑️T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO Nadwaga ❌️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    9dpo usg - potwierdzone ciałko żółte, wszystko w środku ok✅️
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    u mnie maraton w pracy aż do Wigilii, troszkę więcej wolnego w okolicach Nowego Roku więc wyczekuję. Trzeba dopiąć plany sprzedażowe.

@San dużo siły i powodzenia na nowym stanowisku ♥️

Tym, które zdecydowały się testować życzę dwóch pięknych kreseczek ♥️

DreamBee lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek)

Dieta 💪🏻
  • Justa28 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przyjemnej soboty wam życzę.
    Muszę przyznać, że wyjątkowo w tym cyklu czuję jakiś taki wewnętrzny spokój 😊 mimo tego, że owulacja się przesunęła dość mocno, w życiu prywatnym też się dużo dzieje dodatkowo ostatnio mam więcej stresu to i tak jeśli chodzi o sam cykl i aktualnie oczekiwanie na testowanie to jestem bardzo spokojna powiem wam, że chyba pierwszy raz nie myślę o tym kiedy będę testować i nie odliczam dni aż sama jestem w szoku 🙈

Mój plan na weekend to lekka regeneracja aby móc wkroczyć w nowy tydzień pełną parą, bo zapowiada się intensywnie 💪

Tulę za wszystkie biele i @ 🫂
    Jednocześnie trzymam kciuki za testujące 🤞

Belia, Darrika, avellana, almost.there, DreamBee, Pacynka lubią tę wiadomość

• Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie też tu długo nie było, ale udało się nadrobić ostatnie strony 😀
    Aglo, trzymam kciuki za betę!
    Miś 🫂🫂 oby jednak sytuacja dobrze się skończyła, wysyłam dobre myśli.

My jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności po tym jak u męża wyszły słabe wyniki nasienia (obniżona liczba plemników i 0% w ruchu postępowym A).
    Poszliśmy tam, żeby głównie zająć się tym tematem, myśleliśmy że lekarz zaleci suplementację i powtórkę badań za niedługo plus ewentualnie jakieś dodatkowe badania. I u męża faktycznie zalecili, ale całą litanię badań, te wszystkie kariotypy, hba itd (sory jeśli coś źle napisałam ale nawet nie wiem co to jest).
    Oczywiście badania hormonów u męża i posiewy- to myślę na plus.

U mnie natomiast pobrali wymazy pod kątem mucha i lekarka chciała mnie umawiać na drożność za 3 tygodnie.

Jak policzyliśmy ile by nas kosztowały te badania na start to wyszło ok 3 000.

I powiem wam że nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony fajnie by było to wiedzieć, bo jak mam niedrożne jajowody a my się skupimy tylko na mężu to i tak nie zajdziemy w ciążę. Ale czy serio przy pierwszej wizycie i jednych złych wynikach nasienia już trzeba tak inwazyjnie i dogłębnie się badać? Zastanawiam się ile w tym faktycznie potrzebnych informacji a ile jakiegoś naciągania przez klinikę… co o tym myślicie?
    Oczywiście od razu już padła sugestia że możemy pomyśleć o inseminacji, Ale pod warunkiem tych drożnych jajowodów.

O stymulacji cyklu też rozmawialiśmy, bo ja od tygodnia żyje w nowej rzeczywistości z wreszcie zdiagnozowanym pcos i teraz na USG w tej klinice lekarka powiedziała że albo późna owulacja albo będzie bezowulacyjny cykl :( no i faktycznie jak na dzień cyklu to mało u mnie śluzu płodnego, jakieś pojedyncze nitki.
    Tylko trochę mi się nie uśmiecha ładować w siebie leki na stymulację jak u męża mamy średniej jakości nasienie, więc w moim przekonaniu to jego powinni teraz głównie przebadać.
    Dajcie znać proszę bo sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

• Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że staramy się od lipca tego roku.

• avellana Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wczoraj wieczorem przyszły mi wyniki badań z 7dpo:
    TSH 1,537 ulU/ml
    Progesteron 12,27 ng/ml
    Estradiol 241,8 pg/ml
    Wrzucilam sobie to w kalkulator i wyszła przewaga estrogenowa (około 50). Czy to jest bardzo tragiczny wynik w kontekście starań o malucha? TSH też czytałam, że powinien być w okolicach 1, ale i tak mieszczę się w normie chyba. Mogłaby któraś z Was zerknąć i ocenić swoim doświadczonym okiem? 🫣
    W ogóle w tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka i piję zioła ojca sroki. Olej odstawiłam w dniu owulacji, a zioła pije dalej. Ale kolejne pytanie do Was - czy po tych ziołach i oleju mogę mieć takie mikro skurcze macicy od około 4dpo? Wcześniej nie miałam takich "dolegliwosci", więc zrzucam to na zioła ojca sroki, których nie odstawiłam po owulacji. Jakie są Wasze doświadczenia z tymi ziołami? 😊

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę miłego weekendu! .. dziś poleniuchowaliśmy i jesteśmy dopiero po bardzo późnym śniadaniu 🤣

Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️kolejna wizyta w styczniu/lutym❓️
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔹️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Tarisal Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i życzę spokojnej i miłej soboty.
    @ Lisik ja bym zbadała
    @ Belia trzymam kciuki za Twoje dobre przypuszczenia i dobre nastawienie, oby zaowocowały pięknymi kreseczkami na teście.
    @ellevv ja też dopiero co wstałam, a mąż jeszcze śpi 🤭
    @aglo 🤞 za betę, czekamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 12:18

ellevv, Belia, Lisik lubią tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berberyna na co jest dokładnie?

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️kolejna wizyta w styczniu/lutym❓️
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔹️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Belia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    avellana wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wczoraj wieczorem przyszły mi wyniki badań z 7dpo:
    TSH 1,537 ulU/ml
    Progesteron 12,27 ng/ml
    Estradiol 241,8 pg/ml
    Wrzucilam sobie to w kalkulator i wyszła przewaga estrogenowa (około 50). Czy to jest bardzo tragiczny wynik w kontekście starań o malucha? TSH też czytałam, że powinien być w okolicach 1, ale i tak mieszczę się w normie chyba. Mogłaby któraś z Was zerknąć i ocenić swoim doświadczonym okiem? 🫣
    W ogóle w tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka i piję zioła ojca sroki. Olej odstawiłam w dniu owulacji, a zioła pije dalej. Ale kolejne pytanie do Was - czy po tych ziołach i oleju mogę mieć takie mikro skurcze macicy od około 4dpo? Wcześniej nie miałam takich "dolegliwosci", więc zrzucam to na zioła ojca sroki, których nie odstawiłam po owulacji. Jakie są Wasze doświadczenia z tymi ziołami? 😊
    Ja odkąd piję zioła sroki to mam mega mocną owulację. Czuję oby dwa jajniki. Mocne skurcze itp. Natomiast ja piję tylko do owulacji.

avellana lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • avellana Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Ja odkąd piję zioła sroki to mam mega mocną owulację. Czuję oby dwa jajniki. Mocne skurcze itp. Natomiast ja piję tylko do owulacji.
    Co do owulacji to fakt, tym razem również ją czułam mocniej niż kiedykolwiek i też ból był dwóch jajników 😅

👩🏻&🧔🏻 26
    12 msc AH
    początek starań od 9/2024

👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny
  • Runnerka Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, życzę miłego weekendu. Ja dziś niestety kończę 35 lat - czyli zaczyna się ten statystycznie najgorszy czas płodności 😔

@siesiepy czy mogę prosić o wpisanie na testowanie 31.12? Będzie 12 d.p.o i 14 dni po zastrzyku - powinien już nie fałszować wyniku. Okaże się,czy mogę się napić w Sylwestra 😄 choć na cud juz nie liczę .

kitka_, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻 34
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 & 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 test MAR 🆗 HBA 92%

12.2024/01.2025 ➡️ 12cs
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja zawsze mroże ale nigdy nie przewożę zamrożonych. Gotuję, hartuje w zimnej wodzie i do miski daje trochę oleju żeby się nie posklejały i zawsze dojeżdżają w całości :)
    Ten patent przejęłam od teściowej i zawsze się sprawdza :)

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.2025- laparoskopia, histeroskopia i inne.
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Hej dziewczyny, mnie też tu długo nie było, ale udało się nadrobić ostatnie strony 😀
    Aglo, trzymam kciuki za betę!
    Miś 🫂🫂 oby jednak sytuacja dobrze się skończyła, wysyłam dobre myśli.

My jesteśmy po pierwszej wizycie w klinice leczenia niepłodności po tym jak u męża wyszły słabe wyniki nasienia (obniżona liczba plemników i 0% w ruchu postępowym A).
    Poszliśmy tam, żeby głównie zająć się tym tematem, myśleliśmy że lekarz zaleci suplementację i powtórkę badań za niedługo plus ewentualnie jakieś dodatkowe badania. I u męża faktycznie zalecili, ale całą litanię badań, te wszystkie kariotypy, hba itd (sory jeśli coś źle napisałam ale nawet nie wiem co to jest).
    Oczywiście badania hormonów u męża i posiewy- to myślę na plus.

U mnie natomiast pobrali wymazy pod kątem mucha i lekarka chciała mnie umawiać na drożność za 3 tygodnie.

Jak policzyliśmy ile by nas kosztowały te badania na start to wyszło ok 3 000.

I powiem wam że nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony fajnie by było to wiedzieć, bo jak mam niedrożne jajowody a my się skupimy tylko na mężu to i tak nie zajdziemy w ciążę. Ale czy serio przy pierwszej wizycie i jednych złych wynikach nasienia już trzeba tak inwazyjnie i dogłębnie się badać? Zastanawiam się ile w tym faktycznie potrzebnych informacji a ile jakiegoś naciągania przez klinikę… co o tym myślicie?
    Oczywiście od razu już padła sugestia że możemy pomyśleć o inseminacji, Ale pod warunkiem tych drożnych jajowodów.

O stymulacji cyklu też rozmawialiśmy, bo ja od tygodnia żyje w nowej rzeczywistości z wreszcie zdiagnozowanym pcos i teraz na USG w tej klinice lekarka powiedziała że albo późna owulacja albo będzie bezowulacyjny cykl :( no i faktycznie jak na dzień cyklu to mało u mnie śluzu płodnego, jakieś pojedyncze nitki.
    Tylko trochę mi się nie uśmiecha ładować w siebie leki na stymulację jak u męża mamy średniej jakości nasienie, więc w moim przekonaniu to jego powinni teraz głównie przebadać.
    Dajcie znać proszę bo sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

Ilka powiem Ci z doświadczenia, że na super lekarza trafiłaś. To świetnie, że już od początku szeroka diagnostyka. Jak najbardziej badać się i diagnozować obydwoje na raz. Wykluczyć, co tylko si ę da. Drożność robiłabym od razu. Nie musi być to od razu inwazyjna laparoskopia. Najpierw można zrobić Sono HSG tradycyjne lub jak dziewczyny tu już kiedyś pisały lipidolem. Zanim zaczniesz stymulować, warto wykluczyć wszystkie możliwe przyczyny z obydwu stron. Ja straciłam rok, choć upierałam się od razu na drożność. Ostatecznie i tak muszę ją zrobić, a po drodze przeszłam dużo niepowodzeń i stymulacji. Niestety na system w De nic nie poradzę, jednak każdej polecę drożność na dzień dobry przed jakąkolwiek stymulacją. Tak samo jak wymazy MUCHa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia, 13:13

Ilka96 lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Berberyna na co jest dokładnie?
    Nie pozyskuje jej się czasem z berberysu i kurkumy? Przewijała się na forach o insulinooporności jako środek do regulowania gospodarki cukrowej i cholesterolu. Innych właściwości nie znam.

ellevv lubi tę wiadomość

35 lat
    AMH 22 ng/ml
    ❌Hiperandrogenizm

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, wpisz mi proszę małpę.. Nie będzie świątecznego cudu.
    Poki co plamie, ale mysle, ze dzis sie rozkręci juz na dobre.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ