X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najlepsze

W styczniu karnawałowa zabawa 🎭
    A w październiku na porodówkę wyprawa 🤰🧳

Loraa, almost.there, Kirby lubią tę wiadomość

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CB 💔 (5t)
    4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
    >TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Pogubiona Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Kochane, chciałam zapytać kiedy jest sens testować? Faktycznie w dzień wypadającego okresu czy ze 2-3 dni wcześniej w ogóle ma to rację bytu? 🙏

Ja testowałam przed i nawet wychodziły, ale okazywały się betami rzędu 8, a następnego okres. Tylko dwa miałam ciut dłuższe. Jakbym nie testowałam wtedy to bym nawet nie wiedziała, że się udało, a potem, że kolejny biochem.

Teraz, by się nie zawieść - testuje dzień po spodziewanej @, chociaż przyznaje, że już 2-3 dni przed sprawdzam "dogłębnie" przy użyciu patyczka kosmetycznego, czy nie ma okresu :/

Ale w domu już ani jednego testu i nie kupuje do terminu @ by nie korciło 👀

👱37 🧔42
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej

Wysłany: 27 grudnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔

Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼‍♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️‍🩹
    Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.

12.2024 cb 💔
  • Paluszek007 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼‍♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️‍🩹
    Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
    Przykro mi :/
    Ściskam mocno 🫂
    I trzymam 🤞 za kolejny cykl

🧔 35 🧑‍🦱 35
    👶 2022 (po 4cs)

08.2024 początek starań o rodzeństwo
    09.2024 CB 💔 (5t)
    4cs!! 🤞

Niedoczynność tarczycy

Badania 26.11 (w 7dpo wg temp, testu owu i obserwacji)
    >TSH 1.91 ulU/ml
    >Progesteron 15 ng/ml
    >Prolaktyna 14.9 ng/ml
    >Estradiol 131 pg/ml

Pregna start
    Euthyrox

18c6e2ea55b767490b082d38eb2e9a1b.png
  • Pogubiona Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Przykro mi bardzo Idawoll 🫂🫂🫂

Mam nadzieję, że całe nieszczęście i smutki wykorzystałyśmy już w tym starym roku, po to żeby Nowy Rok przyniósł już tylko i wyłącznie pozytywne wieści ♥️

👱37 🧔42
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej

Wysłany: 27 grudnia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny pomału wracam na forum.
    Bije się z pytaniem więc zadam.
    Jak często pojawia się w Waszej głowie myśl:
    Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
    Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
    Siedzę w pracy i mam głupie rozkminy 🫣

Ja przez 11 miesięcy starań ani razu (serio) nie miałam zawahania, że się nie uda. Testy przynosiły rozczarowania, ale mówiłam sobie - w końcu będą dwie kreski. Przyjęłam postawę, że jak to zawsze w moim życiu, na najlepsze muszę poczekać. Ta dewiza się u mnie do tej pory sprawdzała.

Poważna wątpliwość naszła mnie wraz ze zmianą kliniki, kiedy lekarz na odchodne dość chłodnym tonem, ale nie bez zaangażowania powiedział: "Niech Pani nie zwleka z in vitro, proszę."

I taki podły nastrój miałam listopad i grudzień. Teraz, gdy podjęliśmy już decyzję, że przy najbliższej styczniowej wizycie podpiszemy papiery kwalifikujące do in vitro i że rezygnujemy z inseminacji - wróciła mi nadzieja.

Siasi lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
    🔜histopatologia polipa i CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo @Idawoll 🫂

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
    🔜histopatologia polipa i CD138

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
    Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
    Mam dobre przeczucia co do innych ludzi i ich losów, ale raczej to moja wysoka wrażliwość i dobre wnioskowanie, niż intuicja. Natomiast jeżeli chodzi o mnie, to jestem pesymistką do kwadratu z ostrożności, żeby się nie rozczarować. Wiele moich marzeń sie spełniło, jest nawet lepiej niż w marzeniach, ale ja niestety sama siebie bombarduje czarnymi myślami i tym obrywam najbardziej w życiu, bo nie umiem z tym walczyć . Doprowadziłam się przez ostatnie 3 miesiące tym stresem i nakręceniem do takiego stanu psychicznego i fizycznego, że nawet nie byłam w stanie sie tu pojawiać, aż mi wstyd. Porobilam mnóstwo badań, żeby zweryfikować czy stres, czy już czas polerować nagrobek. Serio, tak sobie nawkręcałam. Teraz sobie obiecuję psychologa i ogarnąć sie do życia. Nie pomaga mi ten stres w zajściu w ciąże🙄

Odbiegając od tematu, mam pytanie- 7dpo wypada w niedzielę- badać proga 6dpo, czy 8 dpo?

Siasi lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Nawet człowiek nie wie, co napisać. Strasznie mi przykro i życzę dużo zdrowia Tobie i całej rodzince
    ...

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, bardzo mi przykro 🫂

Starania od 04/24
    11 cs ✨
  • Marcia03 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll bardzo bardzo mi przykro 😓 przytulam i zycze calej Twojej rodzinie duzo zdrowia 🫂

34 👩 39 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll bardzo mi przykro, przytulam mocno 😪

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞
    Miałam nadzieję, że w tym miesiącu prześlę Wam już ładnie wiruski ciążowe, ale niestety moja ciąża dzisiaj właśnie się zakończyła, jestem po zabiegu 😥 Także w przyszłym miesiącu startuję ponownie razem z Wami ❤️ Szczęśliwego Nowego Roku 🌟🌟🌟

Monika.a lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    Grudzień 2024 - Aniołek 10 tc
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorosl - ja bym zbadala 8dpo.

Idawall przykro mi 🥺

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawol przytulam 🫂

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️kolejna wizyta w styczniu/lutym❓️
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam że zbieram do 21 jutro tytuły a potem od razu zrobię ankietę

Ann35 lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️kolejna wizyta w styczniu/lutym❓️
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Tarisal Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll bardzo mi przykro 🫂

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Ja przyznam szczerze, że nigdy, przez ani moment nie zwątpiłam w to, że będziemy mieć dzieci.
    Wiem, że to zabrzmi jak coś dziwnego dla niektórych z was, ale serio w pewnej modlitwie odczułam, że Bóg na prawdę chcę żebyśmy mieli dzieci i że to się wydarzy.

Pytanie kiedy - i tutaj mam co chwilę wątpliwości. W każdym cyklu mam pewność, że to nie będzie ten 🤣 wiec jak tam kiedyś zobaczę te dwie kreseczki to chyba z szoku wyskoczę przez okno

Płotka, Darrika, Loraa, Siasi, AnMiPe lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, AnitaK bardzo mi przykro 🥲🥲🥲 ściskam Was dziewczyny 💖

AnitaK lubi tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Nava Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam do was na chwilę po moim ostatnim poście z zeszłego tygodnia. Tak więc biel zamieniła się w dwie kreseczki. Dziś wróciłam ze świątecznego wyjazdu a że małpa się spóźniała to test zrobiłam i jest. Chyba nie mogę w to uwierzyć.

Tak jak wcześniej pisałam za wszystkie z was trzymam kciuki. Widzę że grudzień nie był łaskawy w 🎁.

Chochlik12, karczoch321, Maniaaa., Monini15, Płotka, Sreberko, Kaliope, dailydamn, brilka, Pustynia, Darrika, Julia24, Loraa, Podrożniczka, Lisik, Pogubiona, Marcia03, kitka_, almost.there, angieDream, Ilka96, Olisska, Slava, Kłębuszek, cysterka95, izzou97, Wojcinka, Tarisal, Lena93, Pdes, Pacynka, Siasi, Cavarathiel, AnMiPe lubią tę wiadomość

👧28 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs z pomiarami
    starania 'na luźno' ok 2 lata

30.09 badania 4dc
    LH- 3,3mlU/ml
    FSH- 7,05 mlU/ml
    Prolaktyna 478,2mlU/l
    Estradiol 50pg/ml

19.09.24 USG piersi ok

11.2024 TSH 3.64
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ