Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:To zbieram tytuły do jutra do 21:00 😊
Ja mam spisane w notatniku w razie co koge tu wszystkie wrzucić w jednym poście 😁almost.there, karczoch321, ellevv lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Ja mam spisane w notatniku w razie co koge tu wszystkie wrzucić w jednym poście 😁
To wrzucaj. Bo to tak rozrzucone że ja większości nie pamiętam juz🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
🩺02.04 (17+3)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Ale długo czeka się na wyniki w tym alabie, ale wreszcie mam…
9dpo
progresteron 9,34
estradiol 125
W zeszłym miesiącu te wartości 7dpo wyglądały jakoś lepiej (w stopce). Ale nie wiem w sumie jak szybko spadają po dwóch dniach?
Nie wiem co o tym pomyśleć, poza tym, że owulka była?🤷♀️🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
"Wkraczamy w ten rok z przytupem, by za 9 miesięcy tulić się ze swoim maluchem 🤱
W styczniu miłość pod pierzynką 🛌 ❄️, a na jesień już ze swoją kruszynką 🍪.
Styczniowe harce pod zimowym puchem❄️, a na jesień zabawy z maluchem 👶🏼.
W styczniu ❄️ miłością się rozgrzewamy ❤️🔥, w październiku dzidziusia przytulamy 🤱
W styczniu ze starym ❤️ pod białym puchem❄️, we wrześniu cieszymy się małym zuchem 👶
W styczniu karnawałowa zabawa 🎭
A w październiku na porodówkę wyprawa 🤰🧳
Fajerwerki w blasku nocy 🌟, a na jesień śmiech uroczy 👶🏻.
Noworoczne blaski w dali 🎇, a na jesień bobas mały 👶🏻.
Nowy rok, nowy ktoś 👶🏻, a na jesień mały gość! 🍼
Noworoczne harce🥳, więcej foczkowania 🦭, a jesienią powitamy owoc naszego starania
W śnieżnym puchu przytulasek ❤️ by na jesień był bobasek 🍼
W styczniu fajerwerki w łóżku 🎆 👩🏻❤️💋👨🏼, by bobasa widzieć w wózku 🍼Slava, Saule, Loraa, karczoch321, Siasi, Marcia03, Idawoll, kitka_, brilka, Finch11, Chochlik12, almost.there, izzou97, Nayeli, PaulinKA, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Jak dla mnie najlepsze
W styczniu karnawałowa zabawa 🎭
A w październiku na porodówkę wyprawa 🤰🧳Loraa, almost.there, Kirby, Olo323 lubią tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺02.04 (17+3)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
LauraTomek wrote:Kochane, chciałam zapytać kiedy jest sens testować? Faktycznie w dzień wypadającego okresu czy ze 2-3 dni wcześniej w ogóle ma to rację bytu? 🙏
Ja testowałam przed i nawet wychodziły, ale okazywały się betami rzędu 8, a następnego okres. Tylko dwa miałam ciut dłuższe. Jakbym nie testowałam wtedy to bym nawet nie wiedziała, że się udało, a potem, że kolejny biochem.
Teraz, by się nie zawieść - testuje dzień po spodziewanej @, chociaż przyznaje, że już 2-3 dni przed sprawdzam "dogłębnie" przy użyciu patyczka kosmetycznego, czy nie ma okresu
Ale w domu już ani jednego testu i nie kupuje do terminu @ by nie korciło 👀👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔
Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️🩹
Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
-
Idawoll wrote:Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔
Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️🩹
Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
Ściskam mocno 🫂
I trzymam 🤞 za kolejny cykl🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
🩺02.04 (17+3)
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Przykro mi bardzo Idawoll 🫂🫂🫂
Mam nadzieję, że całe nieszczęście i smutki wykorzystałyśmy już w tym starym roku, po to żeby Nowy Rok przyniósł już tylko i wyłącznie pozytywne wieści ♥️👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
03.2025 - cykl naturalny + Acard75
"I to kiedyś minie..." -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny pomału wracam na forum.
Bije się z pytaniem więc zadam.
Jak często pojawia się w Waszej głowie myśl:
Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
Siedzę w pracy i mam głupie rozkminy 🫣
Ja przez 11 miesięcy starań ani razu (serio) nie miałam zawahania, że się nie uda. Testy przynosiły rozczarowania, ale mówiłam sobie - w końcu będą dwie kreski. Przyjęłam postawę, że jak to zawsze w moim życiu, na najlepsze muszę poczekać. Ta dewiza się u mnie do tej pory sprawdzała.
Poważna wątpliwość naszła mnie wraz ze zmianą kliniki, kiedy lekarz na odchodne dość chłodnym tonem, ale nie bez zaangażowania powiedział: "Niech Pani nie zwleka z in vitro, proszę."
I taki podły nastrój miałam listopad i grudzień. Teraz, gdy podjęliśmy już decyzję, że przy najbliższej styczniowej wizycie podpiszemy papiery kwalifikujące do in vitro i że rezygnujemy z inseminacji - wróciła mi nadzieja.
Siasi, Olo323 lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Przykro mi bardzo @Idawoll 🫂starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025 -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny pomału wracam na forum.
Bije się z pytaniem więc zadam.
Jak często pojawia się w Waszej głowie myśl:
Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
Siedzę w pracy i mam głupie rozkminy 🫣
Odbiegając od tematu, mam pytanie- 7dpo wypada w niedzielę- badać proga 6dpo, czy 8 dpo?
Siasi lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Nawet człowiek nie wie, co napisać. Strasznie mi przykro i życzę dużo zdrowia Tobie i całej rodzince
...28 lat
1 rok i 10 miesięcy starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto -
Hej dziewczyny 🌞
Miałam nadzieję, że w tym miesiącu prześlę Wam już ładnie wiruski ciążowe, ale niestety moja ciąża dzisiaj właśnie się zakończyła, jestem po zabiegu 😥 Także w przyszłym miesiącu startuję ponownie razem z Wami ❤️ Szczęśliwego Nowego Roku 🌟🌟🌟Monika.a lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Hakorosl - ja bym zbadala 8dpo.
Idawall przykro mi 🥺Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Idawol przytulam 🫂PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀