WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    To zbieram tytuły do jutra do 21:00 😊

Ja mam spisane w notatniku w razie co koge tu wszystkie wrzucić w jednym poście 😁

almost.there, karczoch321, ellevv lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja mam spisane w notatniku w razie co koge tu wszystkie wrzucić w jednym poście 😁

To wrzucaj. Bo to tak rozrzucone że ja większości nie pamiętam juz

• LauraTomek Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, chciałam zapytać kiedy jest sens testować? Faktycznie w dzień wypadającego okresu czy ze 2-3 dni wcześniej w ogóle ma to rację bytu? 🙏

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    7.05. - kolejna wizyta
    TP: 12.09.2025

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale długo czeka się na wyniki w tym alabie, ale wreszcie mam…

9dpo
    progresteron 9,34
    estradiol 125

W zeszłym miesiącu te wartości 7dpo wyglądały jakoś lepiej (w stopce). Ale nie wiem w sumie jak szybko spadają po dwóch dniach?
    Nie wiem co o tym pomyśleć, poza tym, że owulka była?🤷‍♀️

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

"Wkraczamy w ten rok z przytupem, by za 9 miesięcy tulić się ze swoim maluchem 🤱

W styczniu miłość pod pierzynką 🛌 ❄️, a na jesień już ze swoją kruszynką 🍪.

Styczniowe harce pod zimowym puchem❄️, a na jesień zabawy z maluchem 👶🏼.

W styczniu ❄️ miłością się rozgrzewamy ❤️‍🔥, w październiku dzidziusia przytulamy 🤱

W styczniu ze starym ❤️ pod białym puchem❄️, we wrześniu cieszymy się małym zuchem 👶

W styczniu karnawałowa zabawa 🎭
    A w październiku na porodówkę wyprawa 🤰🧳

Fajerwerki w blasku nocy 🌟, a na jesień śmiech uroczy 👶🏻.

Noworoczne blaski w dali 🎇, a na jesień bobas mały 👶🏻.

Nowy rok, nowy ktoś 👶🏻, a na jesień mały gość! 🍼

Noworoczne harce🥳, więcej foczkowania 🦭, a jesienią powitamy owoc naszego starania

W śnieżnym puchu przytulasek ❤️ by na jesień był bobasek 🍼

W styczniu fajerwerki w łóżku 🎆 👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏼, by bobasa widzieć w wózku 🍼

Slava, Saule, Loraa, karczoch321, Siasi, Marcia03, Idawoll, kitka_, brilka, Finch11, Chochlik12, almost.there, izzou97, Nayeli, PaulinKA, Olo323 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najlepsze

W styczniu karnawałowa zabawa 🎭
    A w październiku na porodówkę wyprawa 🤰🧳

Loraa, almost.there, Kirby, Olo323 lubią tę wiadomość

• Pogubiona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Kochane, chciałam zapytać kiedy jest sens testować? Faktycznie w dzień wypadającego okresu czy ze 2-3 dni wcześniej w ogóle ma to rację bytu? 🙏

Ja testowałam przed i nawet wychodziły, ale okazywały się betami rzędu 8, a następnego okres. Tylko dwa miałam ciut dłuższe. Jakbym nie testowałam wtedy to bym nawet nie wiedziała, że się udało, a potem, że kolejny biochem.

Teraz, by się nie zawieść - testuje dzień po spodziewanej @, chociaż przyznaje, że już 2-3 dni przed sprawdzam "dogłębnie" przy użyciu patyczka kosmetycznego, czy nie ma okresu :/

Ale w domu już ani jednego testu i nie kupuje do terminu @ by nie korciło 👀

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Acard75

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔

Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼‍♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️‍🩹
    Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼‍♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️‍🩹
    Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
    Przykro mi :/
    Ściskam mocno 🫂
    I trzymam 🤞 za kolejny cykl

• Pogubiona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Przykro mi bardzo Idawoll 🫂🫂🫂

Mam nadzieję, że całe nieszczęście i smutki wykorzystałyśmy już w tym starym roku, po to żeby Nowy Rok przyniósł już tylko i wyłącznie pozytywne wieści ♥️

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

Acard75

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny pomału wracam na forum.
    Bije się z pytaniem więc zadam.
    Jak często pojawia się w Waszej głowie myśl:
    Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
    Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
    Siedzę w pracy i mam głupie rozkminy 🫣

Ja przez 11 miesięcy starań ani razu (serio) nie miałam zawahania, że się nie uda. Testy przynosiły rozczarowania, ale mówiłam sobie - w końcu będą dwie kreski. Przyjęłam postawę, że jak to zawsze w moim życiu, na najlepsze muszę poczekać. Ta dewiza się u mnie do tej pory sprawdzała.

Poważna wątpliwość naszła mnie wraz ze zmianą kliniki, kiedy lekarz na odchodne dość chłodnym tonem, ale nie bez zaangażowania powiedział: "Niech Pani nie zwleka z in vitro, proszę."

I taki podły nastrój miałam listopad i grudzień. Teraz, gdy podjęliśmy już decyzję, że przy najbliższej styczniowej wizycie podpiszemy papiery kwalifikujące do in vitro i że rezygnujemy z inseminacji - wróciła mi nadzieja.

Siasi, Olo323 lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ FET 5BB 08.04.2025, beta <2,3 mlU/ml
  • Płotka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo @Idawoll 🫂

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ FET 5BB 08.04.2025, beta <2,3 mlU/ml
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny pomału wracam na forum.
    Bije się z pytaniem więc zadam.
    Jak często pojawia się w Waszej głowie myśl:
    Nie wierzę, że nam się uda? Lub przeczucie, że i tak kolejny raz biel więc po co się nakręcać?
    Macie dobre przeczucie co do tego co może się wydarzyć w Waszym życiu i czy przeczucie często się „wydarza” ?
    Siedzę w pracy i mam głupie rozkminy 🫣
    Mam dobre przeczucia co do innych ludzi i ich losów, ale raczej to moja wysoka wrażliwość i dobre wnioskowanie, niż intuicja. Natomiast jeżeli chodzi o mnie, to jestem pesymistką do kwadratu z ostrożności, żeby się nie rozczarować. Wiele moich marzeń sie spełniło, jest nawet lepiej niż w marzeniach, ale ja niestety sama siebie bombarduje czarnymi myślami i tym obrywam najbardziej w życiu, bo nie umiem z tym walczyć . Doprowadziłam się przez ostatnie 3 miesiące tym stresem i nakręceniem do takiego stanu psychicznego i fizycznego, że nawet nie byłam w stanie sie tu pojawiać, aż mi wstyd. Porobilam mnóstwo badań, żeby zweryfikować czy stres, czy już czas polerować nagrobek. Serio, tak sobie nawkręcałam. Teraz sobie obiecuję psychologa i ogarnąć sie do życia. Nie pomaga mi ten stres w zajściu w ciąże🙄

Odbiegając od tematu, mam pytanie- 7dpo wypada w niedzielę- badać proga 6dpo, czy 8 dpo?

Siasi lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:

Nawet człowiek nie wie, co napisać. Strasznie mi przykro i życzę dużo zdrowia Tobie i całej rodzince
    ...

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • brilka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll, bardzo mi przykro 🫂

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, wymazy, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

07/05 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    05/25 - IUI
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll bardzo bardzo mi przykro 😓 przytulam i zycze calej Twojej rodzinie duzo zdrowia 🫂

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll bardzo mi przykro, przytulam mocno 😪

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 🧬 6 cm zdrowej córeczki 💛
    05.05 169 g Pszczółki 🐝💛

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🌞
    Miałam nadzieję, że w tym miesiącu prześlę Wam już ładnie wiruski ciążowe, ale niestety moja ciąża dzisiaj właśnie się zakończyła, jestem po zabiegu 😥 Także w przyszłym miesiącu startuję ponownie razem z Wami ❤️ Szczęśliwego Nowego Roku 🌟🌟🌟

Monika.a lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hakorosl - ja bym zbadala 8dpo.

Idawall przykro mi 🥺

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2024, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawol przytulam 🫂

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
    🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️wizyta: 11.5 & 26.5

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ