Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🌞
Miałam nadzieję, że w tym miesiącu prześlę Wam już ładnie wiruski ciążowe, ale niestety moja ciąża dzisiaj właśnie się zakończyła, jestem po zabiegu 😥 Także w przyszłym miesiącu startuję ponownie razem z Wami ❤️ Szczęśliwego Nowego Roku 🌟🌟🌟
Strasznie mi przykro ;( trzymaj się dzielnie. Nie potrafię sobie wyobrazić, przez co Dziewczyny przechodzicieAnitaK lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
📆18.03.2025 wizyta w klinice
📆23.04.2025 biopsja kontrolna -
Idawoll , AnitaK 🫂🫂🫂 strasznie przykro 😥 dużo siły dla Was ❤️
Anka96, olać taką "przyjaźń*"😠, co za tępe i bezduszne babsko
My dalej pracujemy nad testosteronem Męża, teraz zmniejszenie ilości tabletek... No i tyle, bo o wyniki CD 138 dzwoniłam, ale oczywiście święta, opóźnienia i mam dzwonić od 7 stycznia. To będzie już 7 tydzień od histeroskopii...
Dobrego, spokojnego dnia, Dziewczyny 😍😚
AnitaK, Tarisal lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Idawoll wrote:Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔
Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️🩹
Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
Naprawdę bardzo mi przykronie ma słów pocieszenia w takich sytuacjach.
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Idawoll wrote:Cześć, siesiepku możesz mi zamienić 🎁 na 💔
Zrobiłam dziś kontrolnie betę, wynik 119 (przyrost 28%). W miedzyczasie pojawiło się plamienie, które wieczorem zmieniło się w krwawienie, pojawiły się także skurcze - takie miesiączkowe. Rozmawiałam dziś z położną, jeszcze zanim się cokolwiek zaczęło. Mówiła, by spokojnie dać działać naturze i umówiła mnie na wizytę do gina w przyszłym tygodniu, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.
Dodatkowo cała trójką jesteśmy po świętach chorzy, mała gorączkuje, mąż z zapaleniem gardła, ja zatok, a mnie lekarka zleciła jeszcze rtg klatki piersiowej. Szukanie antybiotyku dla mnie - KP to było nie lada wyzwanie, ostatecznie zapisała mi ten, który podpowiedziałam jej, że przyjmowałam na zapalenie piersi tuż po porodzie 🤦🏼♀️ W takich sytuacjach moje zaufanie do lekarzy szoruje po dnie. W każdym razie do niedzieli siedzimy w domu i staramy się jakoś dojść do siebie. ❤️🩹
Końcówka roku nie jest dla nas łaskawa, ale mamy nadzieję, że w Nowy Rok wejdziemy z nowymi siłami i będzie on dla nas szczęśliwszy.
Przykro mi bardzo kochana, przytulam i przesyłam mnóstwo sił 🫂🫂🫂 niech nowy rok okaże trochę łaski i będzie szczęśliwszy 🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🌞
Miałam nadzieję, że w tym miesiącu prześlę Wam już ładnie wiruski ciążowe, ale niestety moja ciąża dzisiaj właśnie się zakończyła, jestem po zabiegu 😥 Także w przyszłym miesiącu startuję ponownie razem z Wami ❤️ Szczęśliwego Nowego Roku 🌟🌟🌟
Tak mi przykro 🫂🫂🫂AnitaK lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞
13 dpo - beta 3,05
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Cześć dziewczyny, wracam po dłuższej świątecznej przerwie.
@Idawoll @AnitaK przytulam🫂 nie ma stopki tak małej, by nie zostawić śladu…
@Anka96 tez bym nie utrzymywała komitatu z taka osoba. Jak nie chciała dziecka mogła myśleć wcześniej, do tego te tabsy z neta.. No nie świadczy o niej to ani trochę dobrze.
Ja ostatnio mam cięższy okres w życiu. Nie umiem do końca pogodzić się z tym ze nie wychodzi, a niektórzy bach pierwszy cykl i ciąża. Boli mnie to…
Zbliża się koniec roku, a ten rok nie był dla mnie łaskawy. Najpierw praca w której moje poczucie wartości spadło do zera ale ciężko było odejść bo „zaraz przecież będę w ciąży” No cóż nie byłam. Od stycznia zaczynam w nowym miejscu, do tego na umowę zlecenie. Totalnie nowa rzecz w moim życiu. Mam nadzieje ze spełnię się w tym, ale przede wszystkim nie będę mieć nad sobą wrednego babska co stosowała wobec mnie mobbing. Nie chce już patrzeć przez pryzmat a bo może będę w ciąży. Nie jestem i być może już nie będę. Bardzo bym chciała, bo tez już z mężem stwierdziliśmy ze wchodzimy w to na maksa i zmieniam gina. Zobaczymy co nam czas przyniesie 🤷♀️Deyansu, Podrożniczka, Darrika, Belia, AnitaK, Loraa, Anka96, angieDream, Ilka96, kitka_, Pogubiona, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Idawoll, AnitaK bardzo mi przykro… 🫂🫂
AnitaK lubi tę wiadomość
👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
Milo113 wrote:Cześć dziewczyny, wracam po dłuższej świątecznej przerwie.
@Idawoll @AnitaK przytulam🫂 nie ma stopki tak małej, by nie zostawić śladu…
@Anka96 tez bym nie utrzymywała komitatu z taka osoba. Jak nie chciała dziecka mogła myśleć wcześniej, do tego te tabsy z neta.. No nie świadczy o niej to ani trochę dobrze.
Ja ostatnio mam cięższy okres w życiu. Nie umiem do końca pogodzić się z tym ze nie wychodzi, a niektórzy bach pierwszy cykl i ciąża. Boli mnie to…
Zbliża się koniec roku, a ten rok nie był dla mnie łaskawy. Najpierw praca w której moje poczucie wartości spadło do zera ale ciężko było odejść bo „zaraz przecież będę w ciąży” No cóż nie byłam. Od stycznia zaczynam w nowym miejscu, do tego na umowę zlecenie. Totalnie nowa rzecz w moim życiu. Mam nadzieje ze spełnię się w tym, ale przede wszystkim nie będę mieć nad sobą wrednego babska co stosowała wobec mnie mobbing. Nie chce już patrzeć przez pryzmat a bo może będę w ciąży. Nie jestem i być może już nie będę. Bardzo bym chciała, bo tez już z mężem stwierdziliśmy ze wchodzimy w to na maksa i zmieniam gina. Zobaczymy co nam czas przyniesie 🤷♀️
Odważnie ❤️ czasem taki rzut na głęboką wodę to najlepsze co można dla siebie zrobić. Oby tak właśnie było u Ciebie 🥰 toksyczni ludzie, środowisko, źli lekarze to bardzo duże przeszkody, dobrze, że się ich pozbywasz 😘 powodzenia 🤞🏻🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 08:48
Darrika, Milo113 lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Dzień dobry w ten mam nadzieję możliwie piękny dzień dla nas wszystkich, niech będzie wesoło i pogodnie, żeby nasze myśli krążyły tylko wokół tych pozytywnych 🤞
U mnie dzisiaj więcej śluzu płodnego, a jajniki śpią więc nadal nie wiem na czym stoję, mąż na popołudniu ale w razie co da rade podziałać po pracy jego 😅 w ogóle u nas się leniwie szykuje weekend, tyle dzisiaj muszę zakupi skoczyć na poniedziałek i wtorek zrobić, już wracamy do dietki, ostatnio kiepsko mi szło, nawet na wagę nie wchodzę bo strach i mam nadzieję, próbuje w siebie wierzyć, że w końcu się uda schudnąć, musi się udać, chociaż już mawiałam jak nie ten rok to nigdy i mijały lata kolejne, ale jak sama się nie zawezme w końcu to nikt inny za mnie nie schudnieSiasi, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞
13 dpo - beta 3,05
17 dpo - beta?
Nava wrote:Hej dziewczyny. Wracam do was na chwilę po moim ostatnim poście z zeszłego tygodnia. Tak więc biel zamieniła się w dwie kreseczki. Dziś wróciłam ze świątecznego wyjazdu a że małpa się spóźniała to test zrobiłam i jest. Chyba nie mogę w to uwierzyć.
Tak jak wcześniej pisałam za wszystkie z was trzymam kciuki. Widzę że grudzień nie był łaskawy w 🎁.
gratulacje! 🙂 spokojnej i nudnej ciąży życzę!Nava lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
hakorośl wrote:Mam dobre przeczucia co do innych ludzi i ich losów, ale raczej to moja wysoka wrażliwość i dobre wnioskowanie, niż intuicja. Natomiast jeżeli chodzi o mnie, to jestem pesymistką do kwadratu z ostrożności, żeby się nie rozczarować. Wiele moich marzeń sie spełniło, jest nawet lepiej niż w marzeniach, ale ja niestety sama siebie bombarduje czarnymi myślami i tym obrywam najbardziej w życiu, bo nie umiem z tym walczyć . Doprowadziłam się przez ostatnie 3 miesiące tym stresem i nakręceniem do takiego stanu psychicznego i fizycznego, że nawet nie byłam w stanie sie tu pojawiać, aż mi wstyd. Porobilam mnóstwo badań, żeby zweryfikować czy stres, czy już czas polerować nagrobek. Serio, tak sobie nawkręcałam. Teraz sobie obiecuję psychologa i ogarnąć sie do życia. Nie pomaga mi ten stres w zajściu w ciąże🙄
Odbiegając od tematu, mam pytanie- 7dpo wypada w niedzielę- badać proga 6dpo, czy 8 dpo?
Przykro mi hakorośl 🫂
Ja niestety też nie jestem pozytywnie nastawiona, wydaje mi się, że nigdy się już nie uda.
Najgorsze jest to, że nie wiem w czym leży nasz problem. Teoretycznie aż do ostatniego cyklu wszystko było w porządku. W tym cyklu wygląda na cykl bezowulacyjny, miałam śluz płodny, ale brak wzrostu temperatury i plamienie się już pojawiło. Na ponad tydzień przed spodziewaną miesiączką. Czuję, że wybrakowana.
Tak bardzo chciałabym zajść w ciąże i mieć dziecko, ale nie mogę. I nie potrafię się z tym pogodzić, wyobrazić życia bezdzieci. Wydaje się pozbawione sensu, ciężko mi znaleźć inne cele. Tak zafiksowałam się na punkcie macierzyństwa.starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
Co dalej? -
brilka wrote:U mnie niestety znajomy widok ❄️
🫂🫂🫂33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
12 cs!🤞
13 dpo - beta 3,05
17 dpo - beta?
Lena23 wrote:Hejka,
Dziewczyny podpowiecie co w tej sytuacji? Czy można stosować coś na infekcję intymną jak jest się przed samą miesiączką a nie wiadomo czy się udało? Czy to może mieć wpływ na ciążę, jeśli ona jest?
Pozdrawiam
Lepiej idz do ginekologa, ja w takiej sytuacji dostałam dwa zestawy leków. Jeden w razie ciazy i drugi w razie bieli.
Każdy lek może mieć wpływ na ciaze, dlatego tym bardziej polecam ginekologa, który dobierze lek i zminimalizuje ryzyko.👩28 👨30
12.05.2017 - 🤱
07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔
25.01.2025 - cb 💔
24.02.2025 - ⏸️
9 dpo - beta 19,1
11 dpo - beta 53,4
13 dpo - beta 142,4
15dpo - beta 349,8
17dpo - beta 712,3
19dpo - beta 1459,3
22dpo - beta 5509,5
Zostań z nami 🤞 -
Idawoll, AnitaK tak bardzo mi przykro, przytulam 🫂
To jest takie niesprawiedliwe, że aż słów brakujeAnitaK lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Dziękuję dziewczyny ❤️
Doceniam Wasze wsparcie.
AnitaK tulę Cię także ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 10:59
AnitaK lubi tę wiadomość
-
@Nava jaka cudowna niespodzianka ☺️
@brilka tulę.
Mnie dziś rano obudził znajomy dyskomfort jak na okres. Licze, że dziś przyjdzie. Najpóźniej jutro.
Dziewczyny 2025 będzie nasz !Nava, AnMiPe, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
@Idawoll @AnitaK @brilka ja tez was tule dziewczyny
U mnie dzisiaj 27dc 🐒powinna przyjsc dzisiaj albo jutro. W nocy wstalam raz bo myslalam, ze sie juz rozkreca ale jednak nie. Wolalabym zeby przyszla juz dzisiaj to zaczalby sie nowy cykl. Jakos nie mam za bardzo planu na nastepna owulacje, bo teraz przytulanie bylo codziennie.
@Nava a w ktorym dniu cyklu testowalas w tamtym tyg?AnitaK lubi tę wiadomość
6cs
09.2022 👧