Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś się tam majaczy, trzymam kciuki aby to był Twój kropek
dailydamn lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
@dailydamn też widzę, że coś przebija! Wchodziłam na Twój wykres i miałam dobre przeczucia! ✊🍀Czekamy na wyniki! 😁
dailydamn lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników i morfologia
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 20/01/25 Diagnoza endometriozy
📆 24/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
dailydamn wrote:Wiem, że bardzo nie lubicie zapytań z serii „czy widzicie tutaj kreskę” 😅 Ale pierwszy raz widzę jakby coś tam majaczyło. Nie widzę, żeby to była ultra biel. Dziś 11 dpo, wczorajszy test śnieżnobiał. Dziś pojawił się taki cień cienia cienia kuzyna cienia. Nie wiem czy też to widzicie, czy tylko ja mam jakieś zwidy 😅 Zrobiłam dziś betę, bo nie wiedziałam czy punkt jutro otwarty. Dowiedziałam się, że jednak jest więc myślę, że skoczę też jutro kontrolnie przed Sylwestrem. Dziś temp też mocniej odbiła. Ciekawe co to będzie.
Moje słabe oko widzi kuzyna cienia cienia 😄🤩 mocno trzymam kciuki żeby nabrało tempa ✊🏻✊🏻✊🏻dailydamn lubi tę wiadomość
👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka -
Miś wrote:Niedługo z powrotem do Was dołączę. Niestety poroniłam.
🥺 tule.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Miś wrote:Niedługo z powrotem do Was dołączę. Niestety poroniłam.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
dailydamn wrote:Wiem, że bardzo nie lubicie zapytań z serii „czy widzicie tutaj kreskę” 😅 Ale pierwszy raz widzę jakby coś tam majaczyło. Nie widzę, żeby to była ultra biel. Dziś 11 dpo, wczorajszy test śnieżnobiał. Dziś pojawił się taki cień cienia cienia kuzyna cienia. Nie wiem czy też to widzicie, czy tylko ja mam jakieś zwidy 😅 Zrobiłam dziś betę, bo nie wiedziałam czy punkt jutro otwarty. Dowiedziałam się, że jednak jest więc myślę, że skoczę też jutro kontrolnie przed Sylwestrem. Dziś temp też mocniej odbiła. Ciekawe co to będzie.
I ja widzę ze cos się próbuje przebić !
Trzymam kciuki za betę ✊🏼✊🏼dailydamn lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia -
Przykro mi strasznie 😓
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia -
Chochlik12 wrote:Właśnie okres wybudził mnie mocnym bólem brzucha, także ja również zaczynam kolejny cykl🩸
Czekam aż końska dawka paracetamolu zacznie działać i lecę dalej spać 🥲
Mam pytanie do Was dziewczyny, czy któraś z Was diagnozowała endometriozę za Śląsku i może polecieć kogoś z dobrym sprzętem? Tak sobie siedzę w bólu i się zastanawiam, może ja mam endo? Nigdy tego mocno nie analizowałam, ale co miesiąc przechodzę mega boleśnie okres... Kminię, jaka jest granica tego bólu i czy to już za mocno 🥹 i tak pomyślałam… może po prostu sprawdzę…
Na tej stronie jest lista polecanych specjalistów https://pokonacendometrioze.pl/gdzie-leczyc/
Ale tak jak dziewczyny mówią: prawdziwym guru jest dr Janowiec (ewentualnie jego kolega i współwłaściciel kliniki dr Zaczyk). Krążą legendy jak trudno dostać się na konsultację do Janowca, ale ja tego nie doświadczyłam - może dlatego że od razu chciałam mini histeroskopię a nie wizytę.
Jakoś w połowie grudnia, w panice, że kolejny transfer się nie uda i potrzebuje planu b, skontaktowałam się z Barska Clinic. Miłe panie z recepcji zadały mi e-mailowo serię pytań i wyznaczyły termin mini histero na 17 stycznia. Dużo pomógł fakt, że miałam wciąż ważne wszystkie posiewy i wymazy MUCHa.Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt - 36; 8 dpt -91 -
Od wczoraj chodziłaś mi po głowie, jak tu zaglądałam. Strasznie mi przykro💔
Daj sobie przestrzeń na wszystkie emocje 🫂🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL -
Bardzo mi przykro 😭👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️ 05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi -
Ja nic nie widzę, ale ja mam wadę wzroku 🙈dailydamn lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️ 05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia
14/01 - USG piersi -
aglo wrote:Odnośnie foczkowania to u mnie pykło, stosowałam się do tej zasady i leżałam na brzuchu 15minut- udało się, a wcześniej zawsze wstawałam i siku szłam robić to wszystko że tak powiem wylatywało. U mnie akurat zadziałało foczkowanie no i to był też pierwszy cykl z olejem z wiesiołka. Nie wiem czy to pomogło ale śluz był lepszy.
Ja właśnie zostałam jutro ściągnięta do roboty a miałam mieć urlop...Wiec nie wiem ale wkurwa mam bo planowałam co innego... 😞 -
@Miś @Lavenda mocne 🫂
Na testach nic nie widzę niestety, ale na swoim też nie widziałam 😅 oby skończyło się u was jak i u mnie
Ja byłam dziś na pierwszej becie z wynikiem 4689.
Teraz już tylko USG.
Nie mogę się doczekać jutrzejszych testów. Oby same pozytywne 🥰Pogubiona, almost.there, Darrika, Sreberko, Olisska, Lavenda, Kaliope, Deyansu lubią tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
5cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok
11.2024 TSH 3.64 -
@Mis tak mi przykro.
Dziewczyny trzymam kciuki za kuzynów cienia cienia. Niech ciemnieją.
Piszę w sprawie dr Janowca. Moja siostra nie świadoma jego legendy trafiła tam zupełnie przypadkowo po pozytywnym teście ciążowym (to był paradoksalnie najszybszy wolny termin w Nowym Sączu). No i moja siostra jest zachwycona opieką w trakcie i po ciąży. Potem pojawiły się jakieś problemy zdrowotne, które zostały ogarnięte.
Teraz sama zastanawiam się czy tam się nie zgłosić, ale mieszkam we Wrocławiu. Jak macie bliżej i macie takie możliwości to wydaje mi się, że warto. Dużym plusem poza wiedzą jest bardzo dobra komunikacja z pacjentkami.Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Miś tak bardzo mi przykro. 🫂9cs
👫26
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 42,80 (01.24)
Prolaktyna 451 (01.24)
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy?
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Sroki -
Nava wrote:@Miś @Lavenda mocne 🫂
Na testach nic nie widzę niestety, ale na swoim też nie widziałam 😅 oby skończyło się u was jak i u mnie
Ja byłam dziś na pierwszej becie z wynikiem 4689.
Teraz już tylko USG.
Nie mogę się doczekać jutrzejszych testów. Oby same pozytywne 🥰
Po co ta beta, już mogłaś iść na USG. 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Saule wrote:@Mis tak mi przykro.
Dziewczyny trzymam kciuki za kuzynów cienia cienia. Niech ciemnieją.
Piszę w sprawie dr Janowca. Moja siostra nie świadoma jego legendy trafiła tam zupełnie przypadkowo po pozytywnym teście ciążowym (to był paradoksalnie najszybszy wolny termin w Nowym Sączu). No i moja siostra jest zachwycona opieką w trakcie i po ciąży. Potem pojawiły się jakieś problemy zdrowotne, które zostały ogarnięte.
Teraz sama zastanawiam się czy tam się nie zgłosić, ale mieszkam we Wrocławiu. Jak macie bliżej i macie takie możliwości to wydaje mi się, że warto. Dużym plusem poza wiedzą jest bardzo dobra komunikacja z pacjentkami.
My mamy we Wrocławiu od endometriozy doktor Ewę Milnerowicz - Nabzdyk też babka owiana legendą terminy na 9 miesięcy do przodu chyba. Planuję dzwonić może nawet dzisiaj.
I mamy też klinikę scanmex podobno jedną z dwóch najlepszych w Polsce jeśli chodzi o endo.Chochlik12, Kaliope lubią tę wiadomość
9cs
👫26
HSG ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 42,80 (01.24)
Prolaktyna 451 (01.24)
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
Podejrzenie endometriozy?
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, zioła Sroki