Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Nie przetrzymałas czasowo? Siknij rano 🤪 ja coś widzę
Właśnie nie wydaje mi się żebym przetrzymała... Ale też nie patrzyłam jakoś tak dokładnie 🙈🙈🙈 teraz żałuję 😅 -
truskawki981 wrote:Właśnie nie wydaje mi się żebym przetrzymała... Ale też nie patrzyłam jakoś tak dokładnie 🙈🙈🙈 teraz żałuję 😅
Szukaj rano i pilnuj czasu. Dawaj znać. 🤞 Ile dpo?truskawki981 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, czy to może być kreska testowa? Nie wiem co mnie naszło, trochę mi się nudziło w domu, bo mąż poszedł na kolację z pracy. Wiem, że testy powinno się robić rano... Ale wyszło mi coś takiego.
https://zapodaj.net/plik-zI9C5IjCDG[/QUOTE
Mój wieczorny test okazał się na drugi dzień bladym cieniem. Teraz jest potwierdzony jako udany także trzymam kciuki za sikanie rano! Nawet po negatywnej becie rano to było 😂🌱🌱🌱
truskawki981 lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:Szukaj rano i pilnuj czasu. Dawaj znać. 🤞 Ile dpo?
Wydaje mi się że owulacja była 22-23, może 24 listopada (robiłam testy owulacyjne i 20, 21, 22 były jakieś ciemniejsze kreseczki, ale nie widziałam znaczącej różnicy między nimi - testowałam horienami). Więc może 10 dpo? -
ellevv wrote:Powiem wam dziewczyny tak... rano pisałam że zrobiłam test i wyszedł ❄️ ale tak naprawdę widziałam jakby cień cienia kuzyna cienia z podcieniowa... i myślę sobie że po prostu oczy widzą co chcą widzieć. Jak coś 35dc u mnie. No i wiecie, wyrzuciłam bo nie będę siebie wkręcać. Biały to biały.
Mówię do mojego po pracy że nadal nie mam @ to on się pyta czy sikałam a ja że tak i wyciągam ten test z śmietnika (głupia ja) aby opowiedzieć mu całą historię z tą kreską a tam dalej kreska i nawet mój ja widział chodź nie jest uchwytna na zdjęciu (rano też próbowałam). Więc są 3 opcje: fałszywka, kreska testowa albo ciąża...
I teraz rozmyślam kiedy ponownie testować
Powtarzaj jutro. ❤️👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
U mnie się chyba okres zaraz zacznie... plamienie się rozkręca. Tak czułam, ale kto się stara i próbuje zawsze widzi cień szansy na udany cykl. Ehs. Jutro rano pewnie się okaże.
@Ellevv trzymam kciuki żeby nie były to zwidy i żebyś jutro zobaczyła drugą kreskę🤞
@truskawki981 ja widzę, coś tam ewidentnie prześwituje 🤞dailydamn lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Cześć dziewczyny, ja jakoś tak miałam małą potrzebę wyciszenia, zaczął się u mnie najgorszy czas czyli czekanie do terminu @, jakoś tak mój entuzjazm opadł, ta ostatnia faza cyklu jest dla mnie strasznie dołująca. Jako że miałam wielką nadzieję na ten cykl teraz to teraz mam wyrzuty sumienia, że sobie pozwoliłam tak myśleć a potem będzie zderzenie z rzeczywistością. @ ma być planowo 7 grudnia wiec Siesiepy przepisz mnie na ten termin z testowaniem, nie sądzę że wytrzymam do tego 11. Jakaś taka nostalgia mnie dopadła 😅
Jutro się wybieram na badania 7dpo,więc pewnie was poproszę o interpretację bo ja tak średnio to ogarniam
Gratuluję pozytywnych bet 🎁
siesiepy, Darka101, karczoch321, Siasi lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
truskawki981 wrote:Dziewczyny, czy to może być kreska testowa? Nie wiem co mnie naszło, trochę mi się nudziło w domu, bo mąż poszedł na kolację z pracy. Wiem, że testy powinno się robić rano... Ale wyszło mi coś takiego.
https://zapodaj.net/plik-zI9C5IjCDG
Ja też widzę 👀 coś przebija ewidentnie. Jutro rano bym powtórzyła 😛33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:Ja też widzę 👀 coś przebija ewidentnie. Jutro rano bym powtórzyła 😛
Och, powtórzę na pewno! Co ciekawe byłam przekonana że ten cykl jest na straty, bo oboje z mężem w okresie owulacji byliśmy chorzy.
Chociaż kto wie, może jutro będzie biel i się okaże że test był fałszywie pozytywny. Albo rzeczywiście przetrzymałam. Ech... Czemu już nie jest rano? 😅 -
Ja przy staraniach o pierwszą ciążę trafiłam do świetniej lekarki (dr Dorota Cybulska, wtedy była w Bocianie w Katowicach, to było w 2020 roku, polecam jej Instagram) ona pierwsze co, oprócz badań, zaleciła mi suplementację głównie witamina D, omega i inozytol. A później jeszcze koenzym q10. Co prawda u mnie musiała zostać wdrożona stymulacja, ale udało się w 3 cyklu. Wtedy już jakoś od ponad roku brałam ten zestaw (+ z leków euthyrox 75; glucophage; acard i lamette, a i jeszcze foliany).
Jeśli chodzi o firmy to właśnie ona polecała nam Swansona i Solgar. Ja teraz biorę zestaw multi z prenacaps z for meds, też mają spoko składy. -
siesiepy wrote:Ile jesteś dpo?
Plus minus 15dpoPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Plus minus 15dpowalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
pelasia wrote:Dzięki, za Waszą radą zrobiłam betę i proga. Mam diagnostykę pod pracą, zero kolejki. Z rozpędu poprosiłam jeszcze o TSH, dopiero w trakcie pobierania skumałam, że przecież to powinno być na czczo. A ja już po dwóch śniadaniach. I cztery dyszki w d...
-
siesiepy wrote:Ja też. I plamien 0, okresu 0. 🤡 Raz miałam 15 dni lutealnej ale miałam plamienia.
Będziesz jeszcze testować?Nadziejka@ lubi tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
siesiepy wrote:Ja też. I plamien 0, okresu 0. 🤡 Raz miałam 15 dni lutealnej ale miałam plamienia.
Tu to samo... jedynie to chyba do wczoraj myślałam że cycki mi eksplodują 😑 głupie ubranie piżamy były bolesne hahaPCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Tu to samo... jedynie to chyba do wczoraj myślałam że cycki mi eksplodują 😑 głupie ubranie piżamy były bolesne haha
Olisska jutro jak na termometrze nie będzie śladu po plamieniu to pewnie sikne. Ale mam pewność co do dnia owulacji, więc szanse są marne na cokolwiek.
Edit: w końcu mam plamienie. 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 23:55
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
PaulinKA wrote:A ciągnąc jeszcze temat proga...
Czy na pewno przy wysokości powyżej X można stwierdzić owu z całą pewnością?
Bo LUF to chyba syndrom luteinizacji niepekniego pecherzyka, więc jeśli dobrze rozumiem, ciałko żółte wytwarza się z niepeknietego pecherzyka, czy coś źle to interpretuje??
Ja sama miałam proga około 14, przy 7dpo, a owulacja najprawdopodobniej nie wystąpiła (pecherzyk był nadal widoczny po skoku temp i zmianie sluzu)...
Będę wdzięczna za wasze spostrzeżenia i wiedzę...
To jest ciekawe co piszesz, zaś u mnie w momencie kiedy pęcherzyk się nie rozwijał i zaczął wchłaniać to proga miałam około 3 coś, a w następnym miesiącu jak przerósł tak na 4cm to potem na koniec cyklu miałam proga ciut powyżej 5. Ten syndrom też się objawia brakiem skoku LH, kiedy testy są średnio wybarwione albo kiedy z krwi LH jest ciągle ponzej normy dla owulacji.
Może jak badałaś to pęcherzyk był właśnie w trakcie pękania i jednak miałaś te owulację? Tutaj są ważne i badania z krwi i monity co dwa trzy dni, żeby faktycznie coś stwierdzić. Same monity wszystkiego nie powiedzą ale sama krew też nie.
A same testy i nawet badanie śluzu też nie.
Za dużo tych zmiennych 🫣PaulinKA lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 3xCB
01.03. start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j. -
Slava wrote:Taaak, jelita drugi mózg. Czyli Ty też raczej minimalistycznie z suplementami. Takie mają podejście w UAE czy po prostu tak najlepiej się czujesz?
Pomęczę chwilę jeszcze - brać trencz czy oblecę w lnianej koszuli na podkoszulek wieczorem? 😅
Kwas foliowy włączyłam bo to oczywistość przy staraniach. Reszta tak jak napisałam była wdrozona już na długo przed staraniami - sama z siebie.
Cynk suplementuje co jakiś czas bo mam nawracające niedobory i to zawsze po moich paznokciach widać.
A ogólnie żeby było śmiesznie to wszystkie suple zwożę z Polski bo są duuuzo tańsze i lepsze 🥴 tutaj ceny witamin i supli są serio z kosmosu.
W Polsce też kolostrum, maślan sodu i ashwagande kupuje te sprawdzone, polecane z górnej półki, ale wychodzi i tak taniej niż za jakieś badziewie tutaj 🙈
Kiedy lecicie do emiratów? Bo w sumie nie napisałaś kiedy
Jesi jakoś między teraz a marcem to zdecydowanie weź coś cieplejszego na wieczoryw galeriach handlowych też lubią dojechać z klimatyzacja lol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 05:17
Slava lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞