Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Taaak, jelita drugi mózg. Czyli Ty też raczej minimalistycznie z suplementami. Takie mają podejście w UAE czy po prostu tak najlepiej się czujesz?
Pomęczę chwilę jeszcze - brać trencz czy oblecę w lnianej koszuli na podkoszulek wieczorem? 😅
Kwas foliowy włączyłam bo to oczywistość przy staraniach. Reszta tak jak napisałam była wdrozona już na długo przed staraniami - sama z siebie.
Cynk suplementuje co jakiś czas bo mam nawracające niedobory i to zawsze po moich paznokciach widać.
A ogólnie żeby było śmiesznie to wszystkie suple zwożę z Polski bo są duuuzo tańsze i lepsze 🥴 tutaj ceny witamin i supli są serio z kosmosu.
W Polsce też kolostrum, maślan sodu i ashwagande kupuje te sprawdzone, polecane z górnej półki, ale wychodzi i tak taniej niż za jakieś badziewie tutaj 🙈
Kiedy lecicie do emiratów? Bo w sumie nie napisałaś kiedy
Jesi jakoś między teraz a marcem to zdecydowanie weź coś cieplejszego na wieczory w galeriach handlowych też lubią dojechać z klimatyzacja lolWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 05:17
Slava lubi tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Och, powtórzę na pewno! Co ciekawe byłam przekonana że ten cykl jest na straty, bo oboje z mężem w okresie owulacji byliśmy chorzy.
Chociaż kto wie, może jutro będzie biel i się okaże że test był fałszywie pozytywny. Albo rzeczywiście przetrzymałam. Ech... Czemu już nie jest rano? 😅
Pokaż co tam Ci wyszło 💪💪PCOS, IO 💔
Staranie o pierwszego maluszka od 04.2024r. -
Nadziejka wrote:Pokaż co tam Ci wyszło 💪💪
Tym razem biel, bez żadnego prześwitu 😕 mam jeszcze minimalną nadzieję, bo wczoraj był test strumieniowy, dzisiaj płytkowy (niby inna czułość), no ale poczekam do jutra na kolejny test12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
24.01 - wizyta 😀 -
Myślę dziewczyny ze 13.12 będę testować! 🍀🤞 Najgorszy jest ten czas oczekiwania... Za was też trzymam kciuki, a mocno tulę wszystkie śnieżne kobiety w tym cyklu ❤️ jesteście silne
Darrika, DreamBee, siesiepy, Jadzia19 lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
truskawki981 wrote:Tym razem biel, bez żadnego prześwitu 😕 mam jeszcze minimalną nadzieję, bo wczoraj był test strumieniowy, dzisiaj płytkowy (niby inna czułość), no ale poczekam do jutra na kolejny test
🫂🫂🫂33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
truskawki981 wrote:Tym razem biel, bez żadnego prześwitu 😕 mam jeszcze minimalną nadzieję, bo wczoraj był test strumieniowy, dzisiaj płytkowy (niby inna czułość), no ale poczekam do jutra na kolejny test
🫂 za dzisiaj, ale trzymam jeszcze kciuki za jutro! 🤞truskawki981 lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
🫂🫂🫂
Trzymam kciuki, że jutro się jeszcze udatruskawki981 lubi tę wiadomość
👩🏻&🧔🏻 26
12 msc AH
początek starań od 9/2024
👩🏻hiperprolaktynemia, podwyższone androgeny -
Hej dziewczyny ! U mnie piękne różowe niebo, trzymam kciuki za wszystkie testujące zaplanowane i niezaplanowane ! 🤞 U mnie pik był wczoraj wieczorem, także poproszę o wpisanie na testowanie 16.12 🤭🤭
Belia, Płotka, karczoch321, DreamBee, Darrika, Slava, Księgowa, almost.there, siesiepy, cysterka95, Jadzia19, Olo323 lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 01.2023, na poważnie 05.2023
08.2023 👼CP
🔜 10.01.2025 konsultacja w innej klinice
feel, heal, and know you're not alone.
"this year I made you strong, next year I am going to make you happy" -
Aurora13 wrote:Hej dziewczyny ! U mnie piękne różowe niebo, trzymam kciuki za wszystkie testujące zaplanowane i niezaplanowane ! 🤞 U mnie pik był wczoraj wieczorem, także poproszę o wpisanie na testowanie 16.12 🤭🤭👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
8 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 badania na trombofilię -
Dzień dobry dziewczyny. Melduje sie i zglaszam kolejny cykl porażki ❄️ Oby następny był szczęśliwy...Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
Córeczka 29/01/2022
Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.
Starania o drugie dziecko
07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Dziewczyny mocne kciuki za dzisiaj, czekamy na Wasze testy i powtórki testów, niech się dzieje magia 🤞🤞🤞
Ja siadam do pracy, już krew spuszczona na proga i estradiol. Nadal ten staraniowy nastrój mam kiepski, chyba już odruchowo moja psychika się szykuje na kolejną biel na teście z przyzwyczajenia 😅 z pewnością dzisiejsze wyniki no albo zrujnują ten nastrój do końca albo go trochę podbudują. Bo nawet jak będzie ładny prog ale bez ciąży to jednak i tak jest się z czego cieszyć, że organizm daje rade i jest nadzieja, że może się w końcu uda 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 07:58
Belia, DreamBee, Nayeli, Slava, almost.there, cysterka95, Jadzia19, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Nadziejka@ wrote:Dzień dobry dziewczyny. Melduje sie i zglaszam kolejny cykl porażki ❄️ Oby następny był szczęśliwy...
🫂🫂 przytulamNadziejka@ lubi tę wiadomość
-
Nadziejka@ wrote:Dzień dobry dziewczyny. Melduje sie i zglaszam kolejny cykl porażki ❄️ Oby następny był szczęśliwy...
przytulam 🫂🫂🫂Nadziejka@ lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dziewczyny chce w tym miesiącu kupic ziola ojca sroki, doradźcie proszę gdzie zamawiacie i ktore to dokładnie ziola (sa jakieś rodzaje?), no i jak je pić?Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
Córeczka 29/01/2022
Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.
Starania o drugie dziecko
07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Melduję też ❄️PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dzień dobry,
Ja w nocy dostałam 🩸Może to pierwszy dzień mojej ciąży ale bardzo smutny...dzisiaj się przemęczę a jutro postaram się z pozytywnym nastawieniem zacząć przygotowania do świąt i tym się trochę pocieszyć.
@siesiepy zapiszesz mnie na 31 grudnia na testowanie? A nuż będzie niespodzianka ostatniego dnia tego roku...
Truskawki 981 nie puszczam kciuków póki @ nie przyjdzie 🤞🏼
Nadziejka@ przytulam bardzo mocno🫂
Edit: ellevv również przytulam i może jeszcze jakaś szansa jest 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:31
siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było inaczej niż u mnie!28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
ellevv wrote:Melduję też ❄️
Tak czekałam na wieści od Ciebie przytulam tak od serca 🫂
Nayeli dla Ciebie też tulasy i mnóstwo sił 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:14
Nayeli, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Hej, wiem że udzielam się rzadko ale ja również melduje biel na teście. Czekam na miesiączkę, biorę się za wyregulowanie cukrów i działamy dalej 🙃
Będę Was podczytywać i kibicować dalej 🫶🏽Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:16
Darrika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ja wczoraj oszalałam. Był 9dpo a ja od dwóch dni czułam taki jakby bezdech, szybsze tętno i doszukiwałam się każdego ciągnięcia i bólu w podbrzuszu albo w cyckach. A I 6dpo miałam ten jednodniowy spadek temperatury.
Testy miałam robić dopiero 5 grudnia ale napięcie i moje urojone objawy mi tak mózg zdominowały, że nie wytrzymałam i się stestowalam wieczorem. Oczywiście wyszła najbielsza biel ale jakoś mi tak lżej dzisiaj bo sobie wmówiłam, że skoro nie wyszło, to na pewno już nic z tego nie będzie.
Trzymajcie się oczekujące na test dziewczyny. Ja pomimo zeszlomiesiecznych doświadczeń nie potrafię ani zmądrzeć ani się ogarnąć. Trzeba te dni po prostu jakoś przetrwać.Nayeli, Darrika, Ysiak, avellana, Nadziejka@, Loraa, Jadzia19, Irynka lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba