X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024
Odpowiedz

Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

Oceń ten wątek:
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja w tym cyklu chyba nie czułam wcale albo bardzo delikatnie ☺️ nie jest to konieczny objaw udanej stymulacji. Kciuki za monitoring 🤞🏻

Tulę za biele 🥺🫂

Kochana, dzięki za odpowiedź. Czuje się zielona i trochę się stresuję jutrem (a myślałam, że nie).
    Myślałam, że może mała dawka leku, żeby ruszyć moje leniwe panie, bo tylko 1 tabletka od 4 do 8dc.

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
    12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻

Dieta 💪🏻
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    Przy letrozolu nie czułam wcale jajników.
    Teraz na clo, czułam bardzo około 10-11dc i później w okolicach owulacji (u mnie 16 dc).

Ale przy letrozolu rosło coś? Owulacja potwierdzona czy lipa?

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

Dieta 💪🏻
  • Paulita Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja melduję, że u mnie w końcu przyszła @. Spektakularnie spóźniona wjechała z buta o 4 nad ranem, także nie dość, że dziś obolała, to jeszcze zaspana w pracy siedzę. :/

Niniejszym kończę moje obsesyjne codzienne testowanie. Owu powinna wypaść jakoś w połowie grudnia, więc testować ponownie będę na początku stycznia. Nastawiam się już pozytywnie do tego grudniowego cyklu. :)

Wszystkie, które zobaczyły dzisiaj biel, serdecznie przytulam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie! <3

Siasi, DreamBee, Loraa, Darka101 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️37 🧔🏻‍♂️36

Wznowione aktywne starania o pierwsze dziecko od 07.2024

6cs

07.2023 💔ciąża biochemiczna

AMH 4.58
    TSH 2.190

Ureaplasma ❌

Suplementy: Metafolin, Cytrynian magnezu + B6, Omega 3-6-9, Metylokobalamina 1000, wit D 4000j
  • PaulinKA Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Kochana, dzięki za odpowiedź. Czuje się zielona i trochę się stresuję jutrem (a myślałam, że nie).
    Myślałam, że może mała dawka leku, żeby ruszyć moje leniwe panie, bo tylko 1 tabletka od 4 do 8dc.

Wiesz ja w 1 cyklu symulowaym brałam 1x 3-5, teraz mam 2x 3-5dc i ładnie rosnie 1 pecherzyk, myślę że w większosci przypadków nie trzeba końskich dawek a delikatnego wsparcia :) Trzymam kciuki za efekt i czekamy na info po wizycie!!

Sosenka93, DreamBee lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
    ⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ale przy letrozolu rosło coś? Owulacja potwierdzona czy lipa?

Ja na letrozolu w jednym cyklu czuję jajniki, a w innym nie. W każdym cyklu owulacja potwierdzona.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • aszin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu na dwóch tabletkach dziennie czułam jajniki, w tym mam 1 tabletkę i nie czuję. Pewnie dlatego, że jajniki pracują spokojniej. Ja idę na monit w czwartek, zawsze jest jakieś ziarenko niepewności :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina⏳
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • PaulinKA Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

Ale z drugiej strony dziewczyny pisały że płacą za Ovitrelle 400zl a ja jak mam receptę od zwykłej ginekolog to płacę całe 5,64€ 🤷🏻‍♀️ jak mam z kliniki receptę to koło 25-30€ także nie narzekam.

na szczęscie 400 zł to cena za 2 sztuki ale chyba większości wystarczy 1 dawka. U mnie nie zadziałała i będę zmuszona przyjąć podwójną, ale nasza prowadząca sprzedała mi fajny tip z którego skorzystam i zamiast Ovitrelle poproszę o zamiennik :)

ć

Slava lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
    Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
    ⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan
  • karczoch321 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja mam dzisiaj przedokresowy zjazd energetyczny :( chlipie sobie od rana, że pewnie znowu w tym miesiącu nic nie będzie, zaczynam się już mentalnie szykować na okres który patrząc na mój humorek pewnie faktycznie za te 2-3 dni się zacznie 🥲

Najgorsze jest to, że od owulacji w zasadzie totalnie non stop czuje kłucie w podbrzuszu. Raz na środku, raz po bokach, jakiś takie napięte mam te okolice i obolałe. Momentami było to aż pulsujące i jakby gorące. I tak jak na początku optymistycznie sobie na te bóle patrzyłam tak dzisiaj mam już dość i nie wiem czy nie za długo to trwa, bo 11 dni w różnym natężeniu… Oczywiście już się naczytałam w internecie o milionach potencjalnych chorób które może to oznaczać, co mi wcale nie polepszyło nastroju.

A najlepszy jest mój chłop który uznał, że on jednak na razie nie chce brać supli, bo czuje się… przewitaminowany 🫣 nie wiem czy wymyśla, bo ganiam za nim z pudełkiem tabletek i czuje się staro czy serio może się dziwnie po nich czuć 🙄 (bierze na razie klasyczki: omega, wit D, cynk, wiesiołek i kwas foliowy 🤷‍♀️)

Ledwo się zaczął ten dzień, ale już mógłby się skończyć, tym bardziej, że leje od rana i podwójnie się wszystkiego w takiej aurze odechciewa.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁5cs

💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Eh, ja mam dzisiaj przedokresowy zjazd energetyczny :( chlipie sobie od rana, że pewnie znowu w tym miesiącu nic nie będzie, zaczynam się już mentalnie szykować na okres który patrząc na mój humorek pewnie faktycznie za te 2-3 dni się zacznie 🥲

Najgorsze jest to, że od owulacji w zasadzie totalnie non stop czuje kłucie w podbrzuszu. Raz na środku, raz po bokach, jakiś takie napięte mam te okolice i obolałe. Momentami było to aż pulsujące i jakby gorące. I tak jak na początku optymistycznie sobie na te bóle patrzyłam tak dzisiaj mam już dość i nie wiem czy nie za długo to trwa, bo 11 dni w różnym natężeniu… Oczywiście już się naczytałam w internecie o milionach potencjalnych chorób które może to oznaczać, co mi wcale nie polepszyło nastroju.

A najlepszy jest mój chłop który uznał, że on jednak na razie nie chce brać supli, bo czuje się… przewitaminowany 🫣 nie wiem czy wymyśla, bo ganiam za nim z pudełkiem tabletek i czuje się staro czy serio może się dziwnie po nich czuć 🙄 (bierze na razie klasyczki: omega, wit D, cynk, wiesiołek i kwas foliowy 🤷‍♀️)

Ledwo się zaczął ten dzień, ale już mógłby się skończyć, tym bardziej, że leje od rana i podwójnie się wszystkiego w takiej aurze odechciewa.

Miałam polubić ale tylko dlatego, żeby przesłać Ci trochę wsparcia. Rozumiem Twoje samopoczucie. Tak sie zbiera, zbiera aż w końcu przychodzi dzień kiedy się ulewa. Mam nadzieję, że jednak te dolegliwości to mocna owulka i każda część zaangażowana w proces tworzenia nowego życia 😊
    Mój mąż tez ostatnio marudził na ilość supli ale jak wczoraj i dzisiaj widział moją smutną minę i pogadaliśmy trochę, że mam zjazd emocjonalny to sam rano podał tabletki i wszystko łykał bez mrugnięcia.
    Oby słoneczko szybko się pokazało❤️

karczoch321 lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Tulę bardzo mocno 🫂
    Będziesz jeszcze jutro testować? Może coś się pokaże jednak, będę trzymać kciuki 🤞

Nie, raczej nie

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Marcia03 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulita wrote:
    Cześć dziewczyny, ja melduję, że u mnie w końcu przyszła @. Spektakularnie spóźniona wjechała z buta o 4 nad ranem, także nie dość, że dziś obolała, to jeszcze zaspana w pracy siedzę. :/

Niniejszym kończę moje obsesyjne codzienne testowanie. Owu powinna wypaść jakoś w połowie grudnia, więc testować ponownie będę na początku stycznia. Nastawiam się już pozytywnie do tego grudniowego cyklu. :)

Wszystkie, które zobaczyły dzisiaj biel, serdecznie przytulam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie! <3

Przykro mi bardzo 🫂 ale widze ze jestes pozytywnie nastawiona mimo tej bieli, wiec bardzo sie ciesze 😊 trzymam kciuki za nastepny miesiac 🤞

Paulita lubi tę wiadomość

34 👩 39 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u endo udana. Do letroxu wracać nie muszę, suplementację utrzymywać, dbać o dobry poziom ferrytyny i żelaza, powtórka krzywej glukozowo-insulinowej za pół roku.

Darrika, DreamBee, Sosenka93, Slava, Loraa, Księgowa, cysterka95, Olisska, Ilka96, Olo323 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Melduję też ❄️

Miałam nadzieję... :(

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Dziewczyny, a ja wczoraj oszalałam. Był 9dpo a ja od dwóch dni czułam taki jakby bezdech, szybsze tętno i doszukiwałam się każdego ciągnięcia i bólu w podbrzuszu albo w cyckach. A I 6dpo miałam ten jednodniowy spadek temperatury.

Testy miałam robić dopiero 5 grudnia ale napięcie i moje urojone objawy mi tak mózg zdominowały, że nie wytrzymałam i się stestowalam wieczorem. Oczywiście wyszła najbielsza biel ale jakoś mi tak lżej dzisiaj bo sobie wmówiłam, że skoro nie wyszło, to na pewno już nic z tego nie będzie.

Trzymajcie się oczekujące na test dziewczyny. Ja pomimo zeszlomiesiecznych doświadczeń nie potrafię ani zmądrzeć ani się ogarnąć. Trzeba te dni po prostu jakoś przetrwać.
    Przykro mi...

Widzę po stopce że miałaś hsg z lipiodolem, gdzie robiłaś i jak zniosłaś? Ja czekam na wyniki wymazow, mam nadzieję że będą w porządku i w przyszłym tygodniu planowo mam mieć badanie

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia03 wrote:
    Przytulam dziewczyny 🫂
    Dziękuję :* Wierzę że w końcu wszystkie zobaczymy upragnione II kreski.

Marcia03, dailydamn, Loraa, DreamBee lubią tę wiadomość

11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    Córeczka 29/01/2022

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, poproszę o dołączenie w tym wątku :)

To mój czwarty cykl na gonadotropinach i zastrzyku Ovitrelle. Wczoraj wzięłam Ovitrelle, betę w klinice mam mieć 17.12 ale mogę pójśc dopiero 19.12. Także 17 tylko sikaniec.

Za wszystkie Was (nas ;) ) trzymam kciukasy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 11:31

Nadziejka@, Darrika, Slava, Anka96, dailydamn, Katarena, Migotka96, cysterka95, DreamBee, Justa28, Olo323 lubią tę wiadomość

35 lat
    ✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    AMH 22 ng/ml
    ❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
    ❌Brak reakcji na Klomifen
    ❌Hiperandrogenizm
    ❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis

I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
    II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
    IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌

09.01.3025 laparoskopia, histeroskopia, biopsja:
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    Usunięte niewielkie ognisko endometriozy w tylnej wewnętrznej części miednicy.
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Hej dziewczyny,

przykro mi z powodu bieli. Bardzo przykro.
    Gratuluję tym, które ujrzały ⏸️. Piękna sprawa ♥️

Mam pytanie do dziewczyn, które miały/mają stymulację. Zawsze czujecie jajniki? Jak długo? Kilka dni?
    Jutro mój pierwszy monitoring. Czułam jajniki tylko jeden dzień w 9dc. I po dzień dzisiejszy (12dc) jakby zdechły. Czy to jest ok?
    Biorę pod uwagę, że się jutro rozczaruje i trochę mi smutno.

Ja tez w tym cyklu nie czułam za bardzo jajników, a jak czułam to tylko z lewej strony delikatnie. Byłam nastawiona negatywnie a w 11dc był już pęcherzyk dominujący 18mm i to w prawym jajniku a w lewym był 16mm. Pierwszy raz miałam dwa pecherzyki i byłam w mega szoku 😊
    Wiec nie przejmuj się !

Sosenka93, Slava, dailydamn lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, dziękuję ♥️
    Lepiej mi. Dobrze Was tutaj mieć serio.
    Dam znać jutro po wizycie 🙂

Siasi, Nadziejka@, dailydamn lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

Dieta 💪🏻
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do dziewczyn, które kiedykolwiek zobaczyły upragnione ||.
    Czy Wasze udane cykle były z wcześniejszych owulacji powiedzmy 10-15dc czy z późniejszych 15-20dc?
    (Wczesne, późne to moje nazewnictwo takie zakresy przyjęłam żeby to jakoś napisać)

🧩 8cs
    🩸5.01
    ⏸️x0
    ✅ 13.01 wizyta gin
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Ja mam pytanie do dziewczyn, które kiedykolwiek zobaczyły upragnione ||.
    Czy Wasze udane cykle były z wcześniejszych owulacji powiedzmy 10-15dc czy z późniejszych 15-20dc?
    (Wczesne, późne to moje nazewnictwo takie zakresy przyjęłam żeby to jakoś napisać)
    U mnie udany cykl był z owulacji 13 i 14 dc. Z tym że ja zawsze jestem stymulowana lametta/clo.

Siasi lubi tę wiadomość

11/2019 poronienie 8tc
    Córeczka 29/01/2022

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ