Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Ja w tym cyklu chyba nie czułam wcale albo bardzo delikatnie ☺️ nie jest to konieczny objaw udanej stymulacji. Kciuki za monitoring 🤞🏻
Tulę za biele 🥺🫂
Kochana, dzięki za odpowiedź. Czuje się zielona i trochę się stresuję jutrem (a myślałam, że nie).
Myślałam, że może mała dawka leku, żeby ruszyć moje leniwe panie, bo tylko 1 tabletka od 4 do 8dc.aszin lubi tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
Darka101 wrote:Przy letrozolu nie czułam wcale jajników.
Teraz na clo, czułam bardzo około 10-11dc i później w okolicach owulacji (u mnie 16 dc).
Ale przy letrozolu rosło coś? Owulacja potwierdzona czy lipa?Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻 -
Cześć dziewczyny, ja melduję, że u mnie w końcu przyszła @. Spektakularnie spóźniona wjechała z buta o 4 nad ranem, także nie dość, że dziś obolała, to jeszcze zaspana w pracy siedzę.
Niniejszym kończę moje obsesyjne codzienne testowanie. Owu powinna wypaść jakoś w połowie grudnia, więc testować ponownie będę na początku stycznia. Nastawiam się już pozytywnie do tego grudniowego cyklu.
Wszystkie, które zobaczyły dzisiaj biel, serdecznie przytulam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!Siasi, DreamBee, Loraa, Darka101 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️37 🧔🏻♂️36
Wznowione aktywne starania o pierwsze dziecko od 07.2024
6cs
07.2023 💔ciąża biochemiczna
AMH 4.58
TSH 2.190
Ureaplasma ❌
Suplementy: Metafolin, Cytrynian magnezu + B6, Omega 3-6-9, Metylokobalamina 1000, wit D 4000j -
Sosenka93 wrote:Kochana, dzięki za odpowiedź. Czuje się zielona i trochę się stresuję jutrem (a myślałam, że nie).
Myślałam, że może mała dawka leku, żeby ruszyć moje leniwe panie, bo tylko 1 tabletka od 4 do 8dc.
Wiesz ja w 1 cyklu symulowaym brałam 1x 3-5, teraz mam 2x 3-5dc i ładnie rosnie 1 pecherzyk, myślę że w większosci przypadków nie trzeba końskich dawek a delikatnego wsparcia Trzymam kciuki za efekt i czekamy na info po wizycie!!Sosenka93, DreamBee lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Sosenka93 wrote:Ale przy letrozolu rosło coś? Owulacja potwierdzona czy lipa?
Ja na letrozolu w jednym cyklu czuję jajniki, a w innym nie. W każdym cyklu owulacja potwierdzona.Sosenka93, DreamBee lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Sosenka93 wrote:Kochana, dzięki za odpowiedź. Czuje się zielona i trochę się stresuję jutrem (a myślałam, że nie).
Myślałam, że może mała dawka leku, żeby ruszyć moje leniwe panie, bo tylko 1 tabletka od 4 do 8dc.Sosenka93, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Slava wrote:
Ale z drugiej strony dziewczyny pisały że płacą za Ovitrelle 400zl a ja jak mam receptę od zwykłej ginekolog to płacę całe 5,64€ 🤷🏻♀️ jak mam z kliniki receptę to koło 25-30€ także nie narzekam.
na szczęscie 400 zł to cena za 2 sztuki ale chyba większości wystarczy 1 dawka. U mnie nie zadziałała i będę zmuszona przyjąć podwójną, ale nasza prowadząca sprzedała mi fajny tip z którego skorzystam i zamiast Ovitrelle poproszę o zamiennik
ćSlava lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Eh, ja mam dzisiaj przedokresowy zjazd energetyczny chlipie sobie od rana, że pewnie znowu w tym miesiącu nic nie będzie, zaczynam się już mentalnie szykować na okres który patrząc na mój humorek pewnie faktycznie za te 2-3 dni się zacznie 🥲
Najgorsze jest to, że od owulacji w zasadzie totalnie non stop czuje kłucie w podbrzuszu. Raz na środku, raz po bokach, jakiś takie napięte mam te okolice i obolałe. Momentami było to aż pulsujące i jakby gorące. I tak jak na początku optymistycznie sobie na te bóle patrzyłam tak dzisiaj mam już dość i nie wiem czy nie za długo to trwa, bo 11 dni w różnym natężeniu… Oczywiście już się naczytałam w internecie o milionach potencjalnych chorób które może to oznaczać, co mi wcale nie polepszyło nastroju.
A najlepszy jest mój chłop który uznał, że on jednak na razie nie chce brać supli, bo czuje się… przewitaminowany 🫣 nie wiem czy wymyśla, bo ganiam za nim z pudełkiem tabletek i czuje się staro czy serio może się dziwnie po nich czuć 🙄 (bierze na razie klasyczki: omega, wit D, cynk, wiesiołek i kwas foliowy 🤷♀️)
Ledwo się zaczął ten dzień, ale już mógłby się skończyć, tym bardziej, że leje od rana i podwójnie się wszystkiego w takiej aurze odechciewa.🙎♀️🧔♂️ 34
🧁5cs
💊 pregna, fertistim, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:Eh, ja mam dzisiaj przedokresowy zjazd energetyczny chlipie sobie od rana, że pewnie znowu w tym miesiącu nic nie będzie, zaczynam się już mentalnie szykować na okres który patrząc na mój humorek pewnie faktycznie za te 2-3 dni się zacznie 🥲
Najgorsze jest to, że od owulacji w zasadzie totalnie non stop czuje kłucie w podbrzuszu. Raz na środku, raz po bokach, jakiś takie napięte mam te okolice i obolałe. Momentami było to aż pulsujące i jakby gorące. I tak jak na początku optymistycznie sobie na te bóle patrzyłam tak dzisiaj mam już dość i nie wiem czy nie za długo to trwa, bo 11 dni w różnym natężeniu… Oczywiście już się naczytałam w internecie o milionach potencjalnych chorób które może to oznaczać, co mi wcale nie polepszyło nastroju.
A najlepszy jest mój chłop który uznał, że on jednak na razie nie chce brać supli, bo czuje się… przewitaminowany 🫣 nie wiem czy wymyśla, bo ganiam za nim z pudełkiem tabletek i czuje się staro czy serio może się dziwnie po nich czuć 🙄 (bierze na razie klasyczki: omega, wit D, cynk, wiesiołek i kwas foliowy 🤷♀️)
Ledwo się zaczął ten dzień, ale już mógłby się skończyć, tym bardziej, że leje od rana i podwójnie się wszystkiego w takiej aurze odechciewa.
Miałam polubić ale tylko dlatego, żeby przesłać Ci trochę wsparcia. Rozumiem Twoje samopoczucie. Tak sie zbiera, zbiera aż w końcu przychodzi dzień kiedy się ulewa. Mam nadzieję, że jednak te dolegliwości to mocna owulka i każda część zaangażowana w proces tworzenia nowego życia 😊
Mój mąż tez ostatnio marudził na ilość supli ale jak wczoraj i dzisiaj widział moją smutną minę i pogadaliśmy trochę, że mam zjazd emocjonalny to sam rano podał tabletki i wszystko łykał bez mrugnięcia.
Oby słoneczko szybko się pokazało❤️karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Slava wrote:Tulę bardzo mocno 🫂
Będziesz jeszcze jutro testować? Może coś się pokaże jednak, będę trzymać kciuki 🤞
Nie, raczej niePCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Paulita wrote:Cześć dziewczyny, ja melduję, że u mnie w końcu przyszła @. Spektakularnie spóźniona wjechała z buta o 4 nad ranem, także nie dość, że dziś obolała, to jeszcze zaspana w pracy siedzę.
Niniejszym kończę moje obsesyjne codzienne testowanie. Owu powinna wypaść jakoś w połowie grudnia, więc testować ponownie będę na początku stycznia. Nastawiam się już pozytywnie do tego grudniowego cyklu.
Wszystkie, które zobaczyły dzisiaj biel, serdecznie przytulam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!
Przykro mi bardzo 🫂 ale widze ze jestes pozytywnie nastawiona mimo tej bieli, wiec bardzo sie ciesze 😊 trzymam kciuki za nastepny miesiac 🤞Paulita lubi tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Wizyta u endo udana. Do letroxu wracać nie muszę, suplementację utrzymywać, dbać o dobry poziom ferrytyny i żelaza, powtórka krzywej glukozowo-insulinowej za pół roku.
Darrika, DreamBee, Sosenka93, Slava, Loraa, Księgowa, cysterka95, Olisska, Ilka96, Olo323 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
ellevv wrote:Melduję też ❄️
Miałam nadzieję...👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
CrazyDaisy wrote:Dziewczyny, a ja wczoraj oszalałam. Był 9dpo a ja od dwóch dni czułam taki jakby bezdech, szybsze tętno i doszukiwałam się każdego ciągnięcia i bólu w podbrzuszu albo w cyckach. A I 6dpo miałam ten jednodniowy spadek temperatury.
Testy miałam robić dopiero 5 grudnia ale napięcie i moje urojone objawy mi tak mózg zdominowały, że nie wytrzymałam i się stestowalam wieczorem. Oczywiście wyszła najbielsza biel ale jakoś mi tak lżej dzisiaj bo sobie wmówiłam, że skoro nie wyszło, to na pewno już nic z tego nie będzie.
Trzymajcie się oczekujące na test dziewczyny. Ja pomimo zeszlomiesiecznych doświadczeń nie potrafię ani zmądrzeć ani się ogarnąć. Trzeba te dni po prostu jakoś przetrwać.
Widzę po stopce że miałaś hsg z lipiodolem, gdzie robiłaś i jak zniosłaś? Ja czekam na wyniki wymazow, mam nadzieję że będą w porządku i w przyszłym tygodniu planowo mam mieć badanieStarania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
Córeczka 29/01/2022
Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.
Starania o drugie dziecko
07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Marcia03 wrote:Przytulam dziewczyny 🫂
Marcia03, dailydamn, Loraa, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
Córeczka 29/01/2022
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Cześć Dziewczyny, poproszę o dołączenie w tym wątku
To mój czwarty cykl na gonadotropinach i zastrzyku Ovitrelle. Wczoraj wzięłam Ovitrelle, betę w klinice mam mieć 17.12 ale mogę pójśc dopiero 19.12. Także 17 tylko sikaniec.
Za wszystkie Was (nas ) trzymam kciukasy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 11:31
Nadziejka@, Darrika, Slava, Anka96, dailydamn, Katarena, Migotka96, cysterka95, DreamBee, Justa28, Olo323 lubią tę wiadomość
35 lat
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
AMH 22 ng/ml
❌PCOS- brak owulacji i menstruacji
❌Brak reakcji na Klomifen
❌Hiperandrogenizm
❌Przebyta w przeszłości infekcja C.Trachomatis
I 07.24 Ovaleap lekka hiperka ❌
II 08.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
III 10.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
IV 11.24 Ovaleap + Ovitrelle ❌
09.01.3025 laparoskopia, histeroskopia, biopsja:
Lewy jajowód niedrożny ❌
Usunięte niewielkie ognisko endometriozy w tylnej wewnętrznej części miednicy. -
Sosenka93 wrote:Hej dziewczyny,
przykro mi z powodu bieli. Bardzo przykro.
Gratuluję tym, które ujrzały ⏸️. Piękna sprawa ♥️
Mam pytanie do dziewczyn, które miały/mają stymulację. Zawsze czujecie jajniki? Jak długo? Kilka dni?
Jutro mój pierwszy monitoring. Czułam jajniki tylko jeden dzień w 9dc. I po dzień dzisiejszy (12dc) jakby zdechły. Czy to jest ok?
Biorę pod uwagę, że się jutro rozczaruje i trochę mi smutno.
Ja tez w tym cyklu nie czułam za bardzo jajników, a jak czułam to tylko z lewej strony delikatnie. Byłam nastawiona negatywnie a w 11dc był już pęcherzyk dominujący 18mm i to w prawym jajniku a w lewym był 16mm. Pierwszy raz miałam dwa pecherzyki i byłam w mega szoku 😊
Wiec nie przejmuj się !Sosenka93, Slava, dailydamn lubią tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
18.01 - monitoring + omówienie wyników badania nasienia -
Jej dziewczyny, dziękuję ♥️
Lepiej mi. Dobrze Was tutaj mieć serio.
Dam znać jutro po wizycie 🙂Siasi, Nadziejka@, dailydamn lubią tę wiadomość
Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
Dieta 💪🏻 -
Ja mam pytanie do dziewczyn, które kiedykolwiek zobaczyły upragnione ||.
Czy Wasze udane cykle były z wcześniejszych owulacji powiedzmy 10-15dc czy z późniejszych 15-20dc?
(Wczesne, późne to moje nazewnictwo takie zakresy przyjęłam żeby to jakoś napisać)🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które kiedykolwiek zobaczyły upragnione ||.
Czy Wasze udane cykle były z wcześniejszych owulacji powiedzmy 10-15dc czy z późniejszych 15-20dc?
(Wczesne, późne to moje nazewnictwo takie zakresy przyjęłam żeby to jakoś napisać)Siasi lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
Córeczka 29/01/2022
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X