Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩🦰 - Grudzień 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:To jest ciekawe co piszesz, zaś u mnie w momencie kiedy pęcherzyk się nie rozwijał i zaczął wchłaniać to proga miałam około 3 coś, a w następnym miesiącu jak przerósł tak na 4cm to potem na koniec cyklu miałam proga ciut powyżej 5. Ten syndrom też się objawia brakiem skoku LH, kiedy testy są średnio wybarwione albo kiedy z krwi LH jest ciągle ponzej normy dla owulacji.
Może jak badałaś to pęcherzyk był właśnie w trakcie pękania i jednak miałaś te owulację? Tutaj są ważne i badania z krwi i monity co dwa trzy dni, żeby faktycznie coś stwierdzić. Same monity wszystkiego nie powiedzą ale sama krew też nie.
A same testy i nawet badanie śluzu też nie.
Za dużo tych zmiennych 🫣
I zgadza się, bo do czasu rozpoczęcia brania Lametty nigdy nie miałam pozytywnego owulaka
Ja bardzo się trzymam tego że jednak na monitach te pęcherzyki są w trakcie pękania Ale ciązy jak nie bylo tak nie ma ;p ostatnio byłam 3 dni po domniemanej owulacji (4 dnipo zastrzyku) i pecherzyk byl nadal, o ok 7 mm mniejszy niz przed podaniem ovi. był też płyn w zatoce douglasa, takze no, na dwoje babka wrózyła. Doktor mówi że przy takim częściowym opróżnieniu pęcherzyka szanse że komórka się uwolniła są minimalne, ale nie zerowe. W kolejnym cyklu podwójna dawka, mam nadzieję że w końcu coś ruszy....
Tak jak mówisz, mozna tylko gdybać jak to mogło być w danej sytuacji ....
Na razie 16 dpo, temp wczoraj spadła by dziś wrócić do stanu sprzed wczoraj -,-.
@Siesiepy wpisz mnie na wolnego strzelca, dobrze? Jeśli miesiączka się znowu opozni to w kolejnym cyklu zastrzyk nie wypłucze się przed sylwestrem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:29
Slava lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, problemy z tarczycą, hashimoto, endometrioza?, torbiel, która nie chce zniknąć
Lekarstwa: Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
⏳styczeń- kwalifikacja do HSG, badania na pasożyty/luty- HSG
⏳styczeń- Lametta, 2x 3-5dc +Ovitrelle? ; Utrogestan -
Nadziejka@ wrote:Dzień dobry dziewczyny. Melduje sie i zglaszam kolejny cykl porażki ❄️ Oby następny był szczęśliwy...
ellevv wrote:Melduję też ❄️
Przytulam dziewczyny 🫂ellevv, Nadziejka@ lubią tę wiadomość
34 👩 39 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Dzień dobry Kochane 😊
Przytulam najmocniej za wszystkie biele i małpiszony 🫂🫂🫂
Przesyłam Wszystkim dużo pozytywnej energii, cudownego dnia mimo przeciwności losu 💞Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:33
Nayeli lubi tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
CrazyDaisy wrote:Dziewczyny, a ja wczoraj oszalałam. Był 9dpo a ja od dwóch dni czułam taki jakby bezdech, szybsze tętno i doszukiwałam się każdego ciągnięcia i bólu w podbrzuszu albo w cyckach. A I 6dpo miałam ten jednodniowy spadek temperatury.
Testy miałam robić dopiero 5 grudnia ale napięcie i moje urojone objawy mi tak mózg zdominowały, że nie wytrzymałam i się stestowalam wieczorem. Oczywiście wyszła najbielsza biel ale jakoś mi tak lżej dzisiaj bo sobie wmówiłam, że skoro nie wyszło, to na pewno już nic z tego nie będzie.
Trzymajcie się oczekujące na test dziewczyny. Ja pomimo zeszlomiesiecznych doświadczeń nie potrafię ani zmądrzeć ani się ogarnąć. Trzeba te dni po prostu jakoś przetrwać.
Miałyśmy widzę testować razem. Przykro mi, że te objawy nie przerodziły się w dwie kreseczki!😞👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Darrika wrote:Tak czekałam na wieści od Ciebie przytulam tak od serca 🫂
Nayeli dla Ciebie też tulasy i mnóstwo sił 🫂
Dziękuję wam dziewczyny 🫂
Teraz czekać na @ chodz już jestem 2 dni po...PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
CrazyDaisy wrote:Dziewczyny, a ja wczoraj oszalałam. Był 9dpo a ja od dwóch dni czułam taki jakby bezdech, szybsze tętno i doszukiwałam się każdego ciągnięcia i bólu w podbrzuszu albo w cyckach. A I 6dpo miałam ten jednodniowy spadek temperatury.
Testy miałam robić dopiero 5 grudnia ale napięcie i moje urojone objawy mi tak mózg zdominowały, że nie wytrzymałam i się stestowalam wieczorem. Oczywiście wyszła najbielsza biel ale jakoś mi tak lżej dzisiaj bo sobie wmówiłam, że skoro nie wyszło, to na pewno już nic z tego nie będzie.
Trzymajcie się oczekujące na test dziewczyny. Ja pomimo zeszlomiesiecznych doświadczeń nie potrafię ani zmądrzeć ani się ogarnąć. Trzeba te dni po prostu jakoś przetrwać.
A proszę Cię, człowiek się może miesiącami starać a i tak przed testowaniem mu odwala 🤣 ja nie wyciągam testow z kosza, bo wywalam do kubła na dwór, gdyby nie to nadal bym je wyciągała pewnie, bo a może jednak coś tam jest. No i trzymam się też od kilku cykli, że albo nie mam testu w domu wcale, albo mam jeden, chociaż i tak mimo tego, zdarzało mi się w trakcie pracy wsiadać w auto i jechać do apteki po test, żeby zobaczyć biel 🤦♀️
Raz jeden cykl miałam zapas testów z allegro, 7 sztuk to nawet jak już plamienia dostałam to i tak silnęłam, bo może to nie zbliżający się okres, wtedy naprawdę mi to siadało na głowę mega. A teraz jak nie ja, test w sumie czeka spokojnie, ale wiem, że dopiero jestm 8 dpo więc nie kusi. Objawy mam standardowe jak w każdym nieudanym cyklu, więc nawet się niczego już nie doszukuje 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 08:39
DreamBee, almost.there, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Przytulam was za biele 🫂
Robiłam kontrolne badania i takiego wyniku witaminy d3 po 2 miesiącach nieregularnej suplementacji się nie spodziewałam 😅 Wyszło mi 79,8 pg/ml przy normie 19,9-79,3 pg/ml 😅😅DreamBee, Siasi, Darrika, cysterka95, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
11 cs ✨
01/25 1 cs stymulowany Clo + Ovitrelle -
Hej dziewczyny,
przykro mi z powodu bieli. Bardzo przykro.
Gratuluję tym, które ujrzały ⏸️. Piękna sprawa ♥️
Mam pytanie do dziewczyn, które miały/mają stymulację. Zawsze czujecie jajniki? Jak długo? Kilka dni?
Jutro mój pierwszy monitoring. Czułam jajniki tylko jeden dzień w 9dc. I po dzień dzisiejszy (12dc) jakby zdechły. Czy to jest ok?
Biorę pod uwagę, że się jutro rozczaruje i trochę mi smutno.Starania od 12.2023
Letrox + Glucophage
11.24 - 1 cykl stymulowany (Aromek + duphaston)❌
12.24 - 2 cykl stymulowany (Aromek + Ovitrelle)🙏🏻
Dieta 💪🏻 -
Sosenka93 wrote:Hej dziewczyny,
Mam pytanie do dziewczyn, które miały/mają stymulację. Zawsze czujecie jajniki? Jak długo? Kilka dni?
Jutro mój pierwszy monitoring. Czułam jajniki tylko jeden dzień w 9dc. I po dzień dzisiejszy (12dc) jakby zdechły. Czy to jest ok?
Biorę pod uwagę, że się jutro rozczaruje i trochę mi smutno.
Tulę za biele 🥺🫂DreamBee, Sosenka93, Nadziejka@ lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Cześć dziewczyny! 🤗
W tym miesiącu jest tu nas wyjątkowo dużo! Podczytuje Was, ale z responsywnością już gorzej 🫣.
Przytulam za biele 🫂🫂
Mam nadzieję, że ten miesiąc da nam trochę magii ✨ i będzie obfity w 🎁! W tym roku nie musimy czekać do pierwszej 🌟!
W Mikołajki widzę, że cała armia testujących ❤️! Trzymam kciuki! 🤞DreamBee, Siasi, PaulinKA, Slava, Darrika, Justa28, Loraa, Jadzia19, Ilka96, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy.
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, powtórka AMH i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty -
Dzień dobry!
Przyszłam zameldować, że dziś test owu już jasny wiec owu liczę jako ndz/pon (17-18dc) i wchodzę w moją ulubioną fazę cyklu. Postanowiłam jak w zeszłym miesiącu nie doszukiwać się objawów.
Zrobiliśmy w tym cyklu co mogliśmy. Wczoraj byłam w pracy od 8-22 i po powrocie udało się jeszcze ❤️. Mąż mówi że po chorobach żołnierze pewnie słabe i on na nic nie liczy, ale skoro dorwał mnie jeszcze wczoraj to czuję, że ma taką samą nadzieję jak ja 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2024, 10:54
AnMiPe, karczoch321, Nayeli, DreamBee, Julia24, angieDream, Darrika, PaulinKA, dailydamn, Olisska, Nadziejka@, Loraa, Jadzia19, Deyansu lubią tę wiadomość
🧩 8cs
🩸5.01
⏸️x0
✅ 13.01 wizyta gin
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Darrika wrote:A proszę Cię, człowiek się może miesiącami starać a i tak przed testowaniem mu odwala 🤣 ja nie wyciągam testow z kosza, bo wywalam do kubła na dwór, gdyby nie to nadal bym je wyciągała pewnie, bo a może jednak coś tam jest. No i trzymam się też od kilku cykli, że albo nie mam testu w domu wcale, albo mam jeden, chociaż i tak mimo tego, zdarzało mi się w trakcie pracy wsiadać w auto i jechać do apteki po test, żeby zobaczyć biel 🤦♀️
Raz jeden cykl miałam zapas testów z allegro, 7 sztuk to nawet jak już plamienia dostałam to i tak silnęłam, bo może to nie zbliżający się okres, wtedy naprawdę mi to siadało na głowę mega. A teraz jak nie ja, test w sumie czeka spokojnie, ale wiem, że dopiero jestm 8 dpo więc nie kusi. Objawy mam standardowe jak w każdym nieudanym cyklu, więc nawet się niczego już nie doszukuje 🤷♀️
Dzięki za te słowa pocieszenia Darrika
Ja moje pudlo z testami nazywam "pudełkiem szaleństwa" xd
I też chyba przestanę je kupować, bo jednak wizyta w aptece wymaga więcej wysiłku (wczoraj oczywiście poleciałam i dokupiłam kilka na zapas)
Ale właśnie chyba ten negatywny test mnie trochę otrzeźwił, bo nie mam ochoty na kolejne testy tylko może już spokojnie mi się uda wysiedzieć do tego 5 grudnia.
@Nayeli strasznie mi przykro, że to wredne małpsko przyszło do Ciebie. Jeszcze tak podstępnie w nocy. Ale ładnie to napisałaś, że to może być 1 dzień nowej ciąży i trzymam za to bardzo mocno kciukiNayeli, almost.there lubią tę wiadomość
28 lat
1 rok i 8 miesięcy starań
Diagnoza: PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku
Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
* Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
* Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido
* Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
* Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba -
Wojcinka wrote:Ja nie prowadziłam starań pod nadzorem lekarza.
Kwas foliowy włączyłam bo to oczywistość przy staraniach. Reszta tak jak napisałam była wdrozona już na długo przed staraniami - sama z siebie.
Cynk suplementuje co jakiś czas bo mam nawracające niedobory i to zawsze po moich paznokciach widać.
A ogólnie żeby było śmiesznie to wszystkie suple zwożę z Polski bo są duuuzo tańsze i lepsze 🥴 tutaj ceny witamin i supli są serio z kosmosu.
W Polsce też kolostrum, maślan sodu i ashwagande kupuje te sprawdzone, polecane z górnej półki, ale wychodzi i tak taniej niż za jakieś badziewie tutaj 🙈
Kiedy lecicie do emiratów? Bo w sumie nie napisałaś kiedy
Jesi jakoś między teraz a marcem to zdecydowanie weź coś cieplejszego na wieczory w galeriach handlowych też lubią dojechać z klimatyzacja lol
Jutro rano lecę 😅 w sumie mega na spontanie kupiliśmy te bilety w poprzedni weekend. A że ja zawsze staram się minimalistycznie spakować i jak mi jakiś ciuch nie jest ultra potrzebny to wolę odpuścić 😅
Też z Polski zwożę suple jak akurat jestem albo ktoś do mnie przyjeżdża. Czasem mi się bardziej opłaca zapłacić z PL za wysyłkę do DE niż kupić tu na miejscu w szczególności te suplementy typu Inozytol, NAC itd. Które są tu niepopularne i przez to jakieś bajońskie kwoty kosztują. Jak chciałam kupić sam kwas foliowy metylowany to w aptece mi powiedzieli że nie mają i kobiety zwykły kwas foliowy stosują.
Ale z drugiej strony dziewczyny pisały że płacą za Ovitrelle 400zl a ja jak mam receptę od zwykłej ginekolog to płacę całe 5,64€ 🤷🏻♀️ jak mam z kliniki receptę to koło 25-30€ także nie narzekam.Julia24, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
ellevv wrote:Melduję też ❄️
Tulę bardzo mocno 🫂
Będziesz jeszcze jutro testować? Może coś się pokaże jednak, będę trzymać kciuki 🤞Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
Nadziejka@ wrote:Dzień dobry dziewczyny. Melduje sie i zglaszam kolejny cykl porażki ❄️ Oby następny był szczęśliwy...
😞 Trzymaj się!Nadziejka@ lubi tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
24.01 - wizyta 😀 -
Dziewczyny tak czytam z dzisiaj wiadomości i co to jest…
Przytulam za wszystkie biele i @ 🫂
Teraz akurat czas przedświąteczny i może uda się Wam oczyścić głowę i może zadziała to mityczne „niemyślenie”
Trzymam kciuki, żeby te następne cykle były udane ❤️🤞Nayeli, Irynka lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
10cs 🤞
🔜 Laparoskopia?
🔜 IVF 2025 Marzec -
Hej! Przychodzę z pytaniem do dziewczyn, które piły zioła ojca sroki. Wcześniej byłam na stymulacji, ten cykl postanowiłam zrobić sobie przerwę. Od pierwszego dnia cyklu zaczęłam pić zioła, 14/15 dnia cyklu była owulacja. Od 20 dnia cyklu zaczęły mi się plamienia, i od 21 dnia jakby okres, ale bezbolesny i nie obfity, dzisiaj już 5 dzień i nie widzę żeby miałby się kończyć, boję się, że znowu będę krwawić 2 tygodnie bo już przez to przechodziłam. W dodatku dzisiaj się budzę i cała jestem w kostkach ropnych. Czy któraś miała coś podobnego? Lub słyszała? Raczej je odstawie bo strasznie mi się to nie podoba
-
CrazyDaisy wrote:Miałam tak w zeszłym miesiącu. Trzy testy wyszły z drugą cienistą kreską Jeden z rana (tak, tez grzebałam w śmietniku xD), a drugi i trzeci po południu) a następnego dnia z poranka biel ariela i potem beta <2,7. Zobaczenie po raz pierwszy dwóch kresek było dla mocnym szokiem. Nawet jeśli nic z tego nie wyszło.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było inaczej niż u mnie!
No ja w ogóle poszalałam dzisiaj, bo tak jak Wam napisałam, była biel z rana. Ale potem nie mogłam wytrzymać i zrobiłam jeszcze jeden test (tym razem znowu strumieniowy) i znowu wyszła delikatna kreska. Więc zaczęłam grzebać w śmietniku (tak, ja też 😅🙈) i znalazłam ten płytkowy i tym razem była kreska całkiem widoczna... Chyba się po prostu zapisze na betę 🙈Darrika, DreamBee, CrazyDaisy, Siasi, Belia, almost.there, Olisska, Saule, kicia_kocia, Migotka96, Loraa, cysterka95, avellana, Ilka96, Olo323, Deyansu lubią tę wiadomość
12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
24.01 - wizyta 😀 -
Sosenka93 wrote:Hej dziewczyny,
Biorę pod uwagę, że się jutro rozczaruje i trochę mi smutno.
Przy letrozolu nie czułam wcale jajników.
Teraz na clo, czułam bardzo około 10-11dc i później w okolicach owulacji (u mnie 16 dc).
DreamBee lubi tę wiadomość