Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Boję się, że zadzwonią dopiero w poniedziałek. Wolałbym w weekend żeby mieć czas na przetrawienie tego wszystkiego 😞👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
-Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
A ch*j z tym wszystkim! -
Loraa, może zadzwon jutro sama w kliniki w takim razie? Może coś się dowiesz 🙂Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
immunosupresja 💊 -
Alyska przede wszystkim udanego urlopu! 🥰 Pogoda widzę będzie ci chyba dopisywać fenomenalna. Poza brakiem doxy na plazmocyty, popieram zdanie lekarza co do starania się. 🍀 Daj znać co wyniknie z Waszych rozmyślań na temat IUI, oczywiście jeśli będziesz chciała. 😁 A na razie skup się na wypoczynku!
Loraa ja bym dzwoniła jutro po prostu na Twoim miejscu samemu. A jeśli się nie uda to ja bym chyba już po prostu poczekała do wizyty/ostatecznej informacji, co za różnica jednego dnia. 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
Loraa wrote:Grażka, mam nadzieję, że jutro.
Cukrzyk, udało Ci się dostać zaświadczenie od diebetologa?
Sama nie wiem... siesiepy też pytała i w sumie nie wiedziałam co odpisać
Gadałyśmy przez telefon i na początku mówiła, że wypisze, ale w weekend i że szybko ta stymulacja i że mam przypomnieć ile lat choruje (no to ja że 25 lat), a ona że długooo - to będzie musiała dodać, ze ciąża jest obarczona dużym ryzykiem i zagrożeniem .... (nie za bardzo rozumiem dlaczego liczba lat jest decydująca, skoro nie mam ŻADNYCH POWIKŁAN). I w ogóle wiecie : jak jej od roku mówiłam, że staram się naturalnie zajść to mi kibicowała i nawet metforminę mi przepisała gdy mi się raz torbiel czynnościowa zrobiła...że to też dopomoże ... ale jak mam zajść w ciążę przez zapłodnienie pozaustrojowe to już "ryzyko"... ryczeć mi się chce. Ja mam wrażenie, ze jej chodzi o ten "jebany" podpis.
Trochę tak jakbyście poszły do gina i on mówił "proszę, niech się Pani stara", ale gdybyście go poprosiły o PODPIS pod dokumentem, że nie macie p-wskazań do zajścia w ciąże to ciekawe, który gin by podpisał... oni (lekarze) się czują wtedy jakby brali odpowiedzialność w razie W (i od razu ciąganie po sądach i tego typu sprawy, a wiecie jak jest ostatnio w PL)
Coś tam w trakcie rozmowy mruknęła że "musi to przemyśleć". I że mam jej w mailu dosłać jeszcze raz moje wyniki glikemii (HbA1c) - wiec ponownie podkreśliłam w mailu, że moje cukry są aktualnie ok i pracuje wciąż aby były jeszcze lepsze i że do transferu to już w ogóle będą pikne (a chodzi głównie o to, żeby jak najszybciej pozyskać zarodki przy moim AMH). Jeszcze przecież kurde nie będę w ciąży od razu we wrześniu. I nadmieniłam, że przecież pierwszą ciążę przeszłam totalnie bezproblemowo (i to nie 15 lat temu, tylko 6 lat temu - gdy chorowałam na ct1 bagatela 19 lat !)
Serio......nie wiem co robić...to ivf nie wynika przecież cholera z cukrzycy tylko z endometriozy i niskiego AMH .... dlaczego naturalnie mogę zajść w ciąże, a przez ivf nie ..... grrrrr✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
To jest chore, żeby lekarz decydował o mojej prokreacji niczym matka 16-latki nie wpuszczając chłopaka do pokoju córki i każąc zostawić otwarte drzwi.
Jeszcze rozumiem, jakby faktycznie były przesłanki typu : wysokie cukry, niewyrównanie hormonalne, metaboliczne itd, wiek, powikłania po pierwszej ciąży/cesarce itd itd.
Ale cholera mnie bierze ! Ja mam 34 lata (zaczęłam myśleć o drugim mając 32, a starać się mając 33). Nie jestem jakoś bardzooo stara na drugie dziecko. Od roku pracuje nad cukrami, mam wyrównane hashimoto (TSH), biorę tonę supli za 700 zł miesięcznie (na endo, na AMH, na ku...wa wszystko), od pół roku jezdze do invimedu 100km, przeprowadzam z mężem długie i męczące rozmowy od praktycznie roku, poddałam się laparoskopii, drożności, histeroskopii, robię chuje muje dzikie wężę - jeszcze tylko przez ognisko nie skakałam w jakąś noc płodności św. Wita a wszystko chuj bombki strzeli o jeden podpis bo się "lekarka" obawia czegoś tam.
Gdybym chociaż tą pierwszą ciążę źle znosiła .... ale byłam podobno takim przykładnym przypadkiem, że mnie sobie lekarze pokazywali robiąc usg i wołali innych że "patrz - tyle lat choruje na cukrzyce a ma takie idealne przepływy" - cokolwiek to było.✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
Cukrzyk, nie jestem lekarzem, więc totalnie się nie znam na wpływie cukrzycy typu 1 na ciążę, ewentualne problemy itd. Ale ciąża z IVF sama w sobie jest uważana za ciążę wysokiego ryzyka i rozumiem lekarza, że ma obawy przed wystawieniem zaświadczenia - bo niestety rzeczywistość jest taka, że ludzie w razie różnych niepowodzeń i komplikacji lubią szukać winnego. A zawody typu lekarz, weterynarz, położna, adwokat itd. są szczególnie obarczone ryzykiem licznych pretensji i ewentualnych procesów sądowych. Dopisanie w zaświadczeniu takiej informacji ma być zapewne formą zabezpieczenia dla lekarza.
aszin lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
immunosupresja 💊 -
brilka wrote:Cukrzyk, nie jestem lekarzem, więc totalnie się nie znam na wpływie cukrzycy typu 1 na ciążę, ewentualne problemy itd. Ale ciąża z IVF sama w sobie jest uważana za ciążę wysokiego ryzyka i rozumiem lekarza, że ma obawy przed wystawieniem zaświadczenia - bo niestety rzeczywistość jest taka, że ludzie w razie różnych niepowodzeń i komplikacji lubią szukać winnego. A zawody typu lekarz, weterynarz, położna, adwokat itd. są szczególnie obarczone ryzykiem licznych pretensji i ewentualnych procesów sądowych. Dopisanie w zaświadczeniu takiej informacji ma być zapewne formą zabezpieczenia dla lekarza.
Więc też mam nadzieje, że dopisze o tym ryzyku itd. ale suma sumarum - da mi to zaświadczenie po weekendzie... byleby tylko invimed się teraz nie wystraszył ...
Bo dla mnie to tak irracjonalnie brzmiałoby to zaświadczenie - z jednej strony napisane, że ciąża wysokiego ryzyka i pełna zagrożeń dla życia i zdrowia matki i dziecka, a z drugiej strony będzie zdanie "brak przeciwwskazan do ivf" ? A na tym zdaniu zależy ginom z invimedu, bo wtedy oni są kryci
Kijowe uczucie nie móc decydować o sobieZwłaszcza że jesli chodzi o starania naturalne, do których nie potrzebuje żadnych "podpisów" to lekarze mi kibicują ... i moja pani diabetolog i endokrynolog i gin z invimedu i gin ze szpitala na Polnej, gdzie chodzę od 10 lat.
✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Bo naturalne zajście w ciążę to nie to samo co po stymulacji, licznych hormonach, lekach, narkozie itd. Jest to dodatkowe obciążenie dla organizmu, który już i tak jest obciążony cukrzycą i ciążą (no i innymi schorzeniami przez które trzeba było sięgnąć po ivf). Takie zaświadczenie nie jest w sumie irracjonalne, bo można to odczytać jako „cukrzyca pod kontrolą, można zaczynać ivf, ale ze świadomością ryzyka, o którym informowano pacjentkę”.Starania od 04/24
immunosupresja 💊 -
Cukrzyku rozumiem Twoje rozgoryczenie tym zaświadczeniem. Zachodząc naturalnie w ciążę odpowiedzialność jest jakby po Twojej stronie. Przy IVF gdzie do ciąży dochodzi przez procesy medyczne i działania lakarskie próbują sobie załatwić podkładkę, że nie było przeciwskazań, gdyby doszło do komplikacji.
Ja postanowiłam, że będę próbować dzwonić jutro koło południa, jeśli sami wcześniej nie zadzwonią. Jeśli nie odbiorą i nie oddzwonią to trudno. Jeśli zadzwonią w poniedziałek kiedy będę w pracy to nie odbiorę. Wiem już jak to jest odbierać taki telefon w pracy, a szykuje się ciężki tydzień. Nie chcę już przechodzić w pracy tego co ostatnio. W środę po południu mam wizytę, najwyżej dowiem się od mojej lekarki, do tego będę jeszcze wtedy razem z mężem.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
Brilka wiem, że lekarze traktują ciaze z invitro jako podwyższonego ryzyka ale też nie rozumiem czemu jak babka jest np. Na cyklu naturalnym wspomaganym progesteronem to czym ona sie różni od takiej naturalnej wspomagane progiem?
Cukrzyk ja kiedyś byłam u chirurga onkologa pytać o ryzyko zezłośliwienia sie zmian w piersiach po inv. Na co on mi powiedział ze nie widzi przeciwskazań i wziął 300 zl. 😂 byłam tam dla świętego spokoju choć teraz wiem, że co mi to dalo ze mi tak powiedział? Nic. Jedynie 300 zl mniej. 😜
Loraa dobry plan. Ja odebrałam w pracy, poszłam do salki i jak otrzymałam informację to z tych wszystkich nerwow sie popłakałam a potem musiałam za 5 minut udawać ze wszystko jest ok.Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Tak jak my wydaliśmy 350 zł za opinię genetyka do badań zarodków. Wizyta 5 min, za chwilę opinia. A też nic to nie wniosło nam nowego.
Brilko trzymam kciuki za podgląd 🍀brilka lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
Loraa wrote:Tak jak my wydaliśmy 350 zł za opinię genetyka do badań zarodków. Wizyta 5 min, za chwilę opinia. A też nic to nie wniosło nam nowego.
Brilko trzymam kciuki za podgląd 🍀 -
Ja to wszystko rozumiem dziewczyny - rozumiem, że diabetolog chce się zabezpieczyć
Jest mi po prostu smutno i żal
Zawsze musze się prosić o zgodę na starania lekarzy (przez tą cukrzycę) - nigdy nie mogłam mieć czasu starań na luzie, na spontanie. Zawsze seks musiał być z zabezpieczeniami, żeby nie było czasem wpadki. Podchodziłam zawsze do tego bardzo odpowiedzialnie (i dobrze w sumie). Trudno - nie można mieć wszystkiego. Zobaczymy po weekendzie czy zaswiadczenie wleci czy nie
Loraaa - czekam też na informację, ale bez presjiJest długi weekend - możliwe, ze ciężko będzie Ci się dodzwonić wiec nie denerwuj się
Nie wiem czy jesteś wierząca czy nie - ale pomodlę się zaraz za Ciebie do moich ulubionych patronów - św. Dominika i Antoniego
✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Dziewczyny - a wytłumaczcie mi (bo totalnie jestem zielona w tym temacie) - czemu badanie zarodków jest takie kontrowersyjne ? Mogą się uszkodzić i dlatego muszą być konkretne wskazania, aby badać ?
I cena zależy od ilości zarodków ? Np. 1 zarodek to chyba jakoś 2,5k ? A jak ktoś ma 3 to 7,5 k?
I czy to prawda, że to badanie nie zawsze jest wiarygodne ? Czytałam, że zdarzają się przypadki ze ktoś transferował zarodek który w badaniach wychodził "źle" ale było z tego zdrowe dziecko. Czy coś poplątałam ?✨️8.09.25 III wizyta ivf - start stymulacji✨️14cs ❌️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
DEWG, ja wiem, że do badania jest potrzebna opinia genetyka. Tylko w naszym przypadku nie miała za bardzo podstawy i tak fajnie, jest opisana, że ryzyka są bardzo niskie ale zaleca badać.
Cukrzyk, to wynika z ustawy, że jeśli nie ma wskazań to nie powinno się badać, a wskazania do np. wiek, choroby w rodzinie, nieprawidłowe kariotypy itp.
Co do ceny to różnią się one w zależności od kliniki, z tego co widziałam.
Moja lekarka mówiła, że nie uszkodzą się, ale czytałam opinie, że mogą. Tak samo, że te mozaikowe też dały zdrową ciążę. Sama już nie wiem. My będziemy badać jeśli będzie co. U mnie załączają badać ze względu na niskie AMH w takim wieku👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
Badanie zarodków ogranicza też ilość nieudanych transferów. Chory zarodek i tak się nie przyjmie, a nawet jeśli się zaimplementuje, to później dojdzie do poronienia, więc raczej jest lepiej wydać kasę dla własnego zdrowia psychicznego i nie tylko. Każde przygotowanie do transferu też jest przecież z obstawą farmaceutyczną, co też wpływa na nasze zdrowie, więc summa summarum finansowo może wyjść na jedno, a ograniczamy ryzyko i czas.
brilka, Loraa, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Loraa, będziesz dzwonić do kliniki czy nie?Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, sama nie wiem co robić. Boję się, zastanawiam się czemu nie dzwonią 😞 Pewnie nie było dojrzałych komórek i o mnie zapomnieli, albo myślą, że lakarz mnie poinformował o tym. Sama nie wiem. Czekam do 12👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛
‼️ Helikobakter pylori
cukrzyk1991 wrote:Ja to wszystko rozumiem dziewczyny - rozumiem, że diabetolog chce się zabezpieczyć
Jest mi po prostu smutno i żal
Zawsze musze się prosić o zgodę na starania lekarzy (przez tą cukrzycę) - nigdy nie mogłam mieć czasu starań na luzie, na spontanie. Zawsze seks musiał być z zabezpieczeniami, żeby nie było czasem wpadki. Podchodziłam zawsze do tego bardzo odpowiedzialnie (i dobrze w sumie). Trudno - nie można mieć wszystkiego. Zobaczymy po weekendzie czy zaswiadczenie wleci czy nie
Loraaa - czekam też na informację, ale bez presjiJest długi weekend - możliwe, ze ciężko będzie Ci się dodzwonić wiec nie denerwuj się
Nie wiem czy jesteś wierząca czy nie - ale pomodlę się zaraz za Ciebie do moich ulubionych patronów - św. Dominika i Antoniego
A czy odpada opcja podpisania oświadczenia jakiegoś, że podchodzisz na własną odpowiedzialność znając możliwe ryzyka?🧬 IVF:
02.08 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1.
💊 Obecne: Dienogest, Hydroxychloroquine 200mg, Encorton 5mg, Acard, Metformina 1500
▶️ 1 FET 09.25 🥹 (Prograf 2x1mg, Accofil, Encorton 10mg, Acard)
2× IUI ❌️
💃 '95:
⚠️ Endometrioza otrzewnowa III st., adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
➖️ Insulinooporność
✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie
🕴️ '90:
➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony
✨ Just because it's taking time, doesn't mean it's not happening. ✨ -
Loraa wrote:Księgowa, sama nie wiem co robić. Boję się, zastanawiam się czemu nie dzwonią 😞 Pewnie nie było dojrzałych komórek i o mnie zapomnieli, albo myślą, że lakarz mnie poinformował o tym. Sama nie wiem. Czekam do 12
Ja bym chyba dla świętego spokoju zadzwoniła.brilka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)