X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 15 września, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😀

Ja mam w środę teleporadę, Pani Doktor ma dzwonić między 12 a 19, także rozstrzał duży i cały dzień przy telefonie.

Jakoś o tym nie myślę, co ma być to będzie. Niby ustaliliśmy z mężem, że do 3 stymualcji podchodzimy na moich komórkach, nawet jeśli teraz zarodek będzie chory. Choć ja coraz poważniej myślę żeby już skorzystać z dawstwa. Nie chce przejść 3 procedur bez ani jednego transferu

Aktualnie bardziej się stresuję żeby @ przyszła w terminie, żeby histeroskopia odbyła się w terminie.

DEWG, Carrie12 lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, bosko ✊🏻😊
    Człowiek się naczyta trudnych historii na forum, a czasem może być pięknie i pierwszy transfer to sukces.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czytałam chyba na WP artykuł o dziewczynie, która wbrew opinii lekarzy zaszła w ciążę, mając IV stopień raka płuc. Nie zastanawiając się nad tym czy to egoizm i nie oceniając tej decyzji, zastanawiam się tylko jak to możliwe, że tak osłabiony organizm szybko załapał i urodziła dziecko, podczas gdy wiele z nas uważa się za względnie zdrowe, a płodność płata nam figle. Chyba jednak twierdzenie, że płodność to oznaka zdrowia to mit.

Cukrzyk, kciuki za podgląd ✊🏻🥚

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Wczoraj czytałam chyba na WP artykuł o dziewczynie, która wbrew opinii lekarzy zaszła w ciążę, mając IV stopień raka płuc. Nie zastanawiając się nad tym czy to egoizm i nie oceniając tej decyzji, zastanawiam się tylko jak to możliwe, że tak osłabiony organizm szybko załapał i urodziła dziecko, podczas gdy wiele z nas uważa się za względnie zdrowe, a płodność płata nam figle. Chyba jednak twierdzenie, że płodność to oznaka zdrowia to mit.

Ja uznaje że to mit. Narkomani, pijaki i ludzie trzeciego świata mają dzieci. Wiec dla mnie mówienie, że musisz być 100 procent zdrowym gwarantuje płodność to największa ściema.

Zawsze jak slysze o jakiś biednych maluszkach porzuconych to nie potrafię zrozumieć tego losu, że my tyle sie staramy żeby sie udało a ktoś ma dzieci od strzała i tak ma to w dupie. Nie ma sprawiedliwości.

DEWG, Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rodzinie mam taką kobietę. Bardzo otyła, jak amerykanka, miała cukrzycę ciążową z którą nic nie robiła. Ba nawet pamiętam że byłyśmy w macu i wcinała za 3, byłam przerażona, że niedość że ta cukrzyca to tyle tego syfu je. Urodziła 2 zdrowych dzieciaków także to taka loteria ze staraniami 🫣

Frajda lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog - 30,9 ng/ml
    7.11 - GS 5,5mm 🫧
    Wizyta 13.11 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Ja w rodzinie mam taką kobietę. Bardzo otyła, jak amerykanka, miała cukrzycę ciążową z którą nic nie robiła. Ba nawet pamiętam że byłyśmy w macu i wcinała za 3, byłam przerażona, że niedość że ta cukrzyca to tyle tego syfu je. Urodziła 2 zdrowych dzieciaków także to taka loteria ze staraniami 🫣

Wiesz motylku, czy zdrowych to okaże sie za kilka, kilkanaście lat...
    Ja mysle ze to wszyatko co przekazujemy dzieciom w życiu płodowym jednak w nich troche zostaje, i moze nie są to wyroki, ale juz predyspozycje- owszem. I te maluszki wcale mogą nie miec tak kolorowo jak nasze wystarane, dokokszone suplami przyszle dzieci;)

Też znam kobiety ktore prowadziły się tak okropnie ze az skóra cierpnie. I ok, ich ciala byly zdolne do zajścia i utrzymania ciazy. Ale te dzieci od małego mają na sobie brzemię niefajnych dolegliwości...

I wiecie, chwilami, w przypływie jakiegoś zrozumienia dla swojego losu mysle ze to calkiem ok, ze jestem świadoma, wybiorę tone supli, zadbam o mindset i moze zapewnie temu Okruszkowi troche lepszy start....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 12:08

cukrzyk1991, Loraa, Motylek93, Oczekujaca, aszin lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Wiesz motylku, czy zdrowych to okaże sie za kilka, kilkanaście lat...
    Ja mysle ze to wszyatko co przekazujemy dzieciom w życiu płodowym jednak w nich troche zostaje, i moze nie są to wyroki, ale juz predyspozycje- owszem. I te maluszki wcale mogą nie miec tak kolorowo jak nasze wystarane, dokokszone suplami przyszle dzieci;)

Też znam kobiety ktore prowadziły się tak okropnie ze az skóra cierpnie. I ok, ich ciala byly zdolne do zajścia i utrzymania ciazy. Ale te dzieci od małego mają na sobie brzemię niefajnych dolegliwości...

I wiecie, chwilami, w przypływie jakiegoś zrozumienia dla swojego losu mysle ze to calkiem ok, ze jestem świadoma, wybiorę tone supli, zadbam o mindset i moze zapewnie temu Okruszkowi troche lepszy start....
    Ja też tak uważam, że nasz stan przed ciążą i w jej trakcie ma wpływ na dzieci ich późniejszy stan zdrowia.

Ale z drugiej strony, też nie gwarantuje tego na 100 %. Ja z endometrioza, Hashimoto i niska rezerwą już jestem chora i czy pomimo dbania o siebie, zdrowej diety, przyjmowania tony supli jeśli mi się uda czy moje dziecko nie będzie miało problemów zdrowotnych? Nie wiadomo, czytam tyle historii, że to też jest loteria.
    Wiadomo, lepiej dbać o siebie i robić pod tym względem wszystko co się da, ale to czasem nie wystarczy. Bilogia pod tym względem bywa przewrotna.
    Np. moi rodzice bardzo dbali o siebie, dalej dbają, zdorwa dieta, a w tym momencie są zdrowsi ode mnie i siostry. Choć jako dzeci byłyśmy żywione zdrowo.

Nie mniej jednak, przykład tej dziewczyny chorej na nowotwór pokazuje, że nie zawsze trzeba być na 100 % zdrowym.
    Mi się wydaje, że ważna w tym fakcie jest jednak genetyka.
    Moja lekarka mówi: mocna komórka jajowa, zdrowy i silny zarodek często dadzą sobie radę pomimo przeciwności

PaulinKA, Motylek93 lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się tu PaulinKA pracowałam wiele lat w domu dziecka i uszkodzenia np. neurologiczne wychodzą dopiero w wieku przedszkolnym/szkolnym.

U mnie w pracy "rekordzistką była/jest kobieta ode mnie starsza jakieś 4 lata a mająca 9 dzieci (w wieku ok 36 lat) z czego 7 w domu dziecka, każde miałoby innego ojca gdyby nie jedne bliźniaczki 🤷 do menopauzy może jeszcze trochę dzieci urodzić, chociaż coś ostatnio długą przerwę ma. Nie muszę mówić jaki styl życia prowadzi. Jedna bliźniaczka póki co rozwija się ok a u drugiej zdiagnozowano FAS, nie wiadomo co jeszcze wyjdzie później...

Ale Loraa też ma rację z tą loterią, można super zdrowo się odżywiać a dziecko jednak zdrowe nie będzie 🤷 nie mamy na to wpływu. Możemy jedynie na tyle ile możemy minimalizować ryzyko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 12:44

PaulinKA, Motylek93, Loraa, aszin lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ujemny przyrost naturalny, ale niektóre kobiety powinny mieć usunięte jajowody… Ja ogólnie podziwiam wszystkie pary, które nie decydują się na próbę IVF tylko idą w adopcję. To nie jest droga dla mnie, ale fajnie, że ktoś chce pomóc tym dzieciom.

PaulinKA widzę, że niedługo wizyta kwalifikacyjna, kiedy mamy trzymać kciuki? 😉

⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    No dobra. Muszę sie Wam przyznać. Obudziłam sie dziś z potwornym humorem. Poszłam zapodać sobie proga i wydawało mi się że szyjka jest niżej niż wczoraj. 🥲 no i już najgorsze myśli. Od 5 nie spałam wstałam 6:30 i sobie myślę raz kozie śmierć. Robie test z drugiego moczu. Ja człowiek racjonalny. I chyba cos przebija.. 4,5 tpt. Jak jutro bedzie przebijać idę na bete. Najgorsza w INV jest głowa, człowiek niby wie, że za szybko ale i tak w to leci..

url=https://zapodaj.net/plik-RGis4NcHf5]12b5a98eb19f9.jpghttps://zapodaj.net/plik-RGis

Jeny! 🥹🥹🥹
    Ja tu widzę piękną kreskę! 🤭❤️ Czekam na betę!! ✊️✊️🍀 Mam nadzieję, że humor się poprawił 😁😁. Dajesz nadzieję! 🥹

Ja mam od wczoraj objawy delikatnej infekcji intymnej... Kupiłam uropsept, lactovaginal i jakiś płyn. Zrobiłam badanie ogólne moczu i posiew moczu (wynik do 12 dni...). I teraz myślę, czy informować lekarza o tym, czy nie... 🫣🫣
    Wizytę mam dopiero w następny poniedziałek, a tydzień później (teoretycznie) transfer 🫣.

Carrie12 lubi tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    🔜 14.11 USG 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie

🕴️ '90:
    ➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
    ➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka 😍😍😍 Cudownie! Niech kreska się wzmacnia z godziny na godzinę ❤️❤️❤️

Loraaa trzymam kciuki za telefon i informację 💚

Marz i jaka decyzja, jedziesz do Chorwacji? 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 13:51

Sikoreczkaaa, Marz91, Loraa, Carrie12 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frajdo, czujne oko😃

Wizytę mamy juz pojutrze.... w ubiegłym tygodniu niespodziewanie dostaliśmy telefon ze w klinice wystarczy srodkow dla nas....🥹 i mamy przyjść na kwalifikacje, na czczo i w ogóle:)

Mam nadzieję ze faktycznie tak jest i ruszymy z kopyta, bo na wątku mojej kliniki pewna dziewczyna wypowiedziała się jakoby byla juz po kwalifikacji ale nadal czekala na srodki...?dziwne to.

No ale nie bede tego rozkmiac- moge sie tylko pozytywnie zaskoczyć... 🥹

Kciuki się przydadzą z pewnoscią bo wcześniej rozmawialiśmy z lekarzem o IUI ale biorąc pod uwage moje kapryśne owulacje to nie chciałabym za bardzo do tego podchodzić i wolałabym przejść do procedury :)✨️

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 15 września, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 raczej taak, część młodzieży i tak znam bo z nimi codziennie w bursie siedzę 🙂 oni się cieszą, zobaczymy jak ja to przeżyje 😅

Muszę tylko wizytę kwalifikacyjną przełożyć w nowej klinice. Pisałam maila ale cisza, muszę chyba zadzwonić. Jeszcze przed wyjazdem mam kontrolę po laparoskopi. Nie przewiduję, żeby coś było nie tak bo nie czuje żadnych dolegliwości 🙂 nie czuje też nic, (może delikatne kręcenie w brzuchu jak źle siądę) a zaczyna mi się 🐒, także też traktuje to jako poprawę po tej laparoskopi

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 września, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki 💚

Julia ja bym uderzyła do lekarza prowadzącego żeby dał coś czym szybko sie przeleczysz.

Paulinka dobre wieści. Oby udało sie ruszyć. Jeżeli jesteście zdecydowani na INV to napewno ma to większą skuteczność niz IUI wiec kciuki na pokładzie. ✊️

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 września, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, trzymam kciuki mocno! 🍀

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 15 września, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Frajdo, czujne oko😃

Wizytę mamy juz pojutrze.... w ubiegłym tygodniu niespodziewanie dostaliśmy telefon ze w klinice wystarczy srodkow dla nas....🥹 i mamy przyjść na kwalifikacje, na czczo i w ogóle:)

Mam nadzieję ze faktycznie tak jest i ruszymy z kopyta, bo na wątku mojej kliniki pewna dziewczyna wypowiedziała się jakoby byla juz po kwalifikacji ale nadal czekala na srodki...?dziwne to.

No ale nie bede tego rozkmiac- moge sie tylko pozytywnie zaskoczyć... 🥹

Kciuki się przydadzą z pewnoscią bo wcześniej rozmawialiśmy z lekarzem o IUI ale biorąc pod uwage moje kapryśne owulacje to nie chciałabym za bardzo do tego podchodzić i wolałabym przejść do procedury :)✨️

Oczywiście kciuki będą 😊 ja poproszę o nie w przyszłym tygodniu, bo prawdopodobnie będę zaczynać stymulację 🍀 Na razie jakoś spokojnie czekam na rozwój wydarzeń, mam nadzieję, że to mi nie minie z pierwszym zastrzykiem.

PaulinKA lubi tę wiadomość

⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 15 września, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:

Tylko wtrące, czasem mówi się że np infekcja nie jest czymś złym w staraniach, bo organizm skupia się na zwalczeniu infekcji a nie zarodka. Oczywiście to tylko gadanie a może gdzieś jest w tym cień prawdy? 🤷

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Iskiereczka00 Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słonce jak już Cię tu złapałam, to czy mogę zapytać jak to się stało, że macie bliźniaki? 🥰 Były transferowane dwa zarodki?

Starania od 10.2022

👩🏼 34
    ❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    ❌️Kir AA, brak implantacyjnych
    ❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
    ✅️Kariotypy prawidłowe
    ✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
    ❓️Co jeszcze mogę zbadać? AOA, pasożyty, homocysteina?

🧔🏻‍♂️ 36
    ❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
    ❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
    ✅️Hla C1C1

IVF
    I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
    II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Zielone.Słonce jak już Cię tu złapałam, to czy mogę zapytać jak to się stało, że macie bliźniaki? 🥰 Były transferowane dwa zarodki?
    Jeden, była transferowana 5 dniowa blastocysta. Podzieliła się. Także to się zdarza. Nieczęsto ale się zdarza 😉

Carrie12, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Jeden, była transferowana 5 dniowa blastocysta. Podzieliła się. Także to się zdarza. Nieczęsto ale się zdarza 😉

Gdzieś czytałam że prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej z inv jest większe niż z ciąży naturalnej. :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ