Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Znowu mam tylko jeden zarodek. Nie wiem jaki, protokołu dalej nie ma.
I brak siły do tego. Zaraz zacznę trzecia procedurę a perspektyw żadnych.
Nie czuję się wartościowa. Nie czuję się kobietą.
Znikam na jakiś czas.👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
06.25 wymazy MUCHa ✅️
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜07.25 drożność -
Siesiepy, trzymam kciuki za tego jednego 🥹17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Siesiepy jesteś kobietą, silną kobietą bo życie cię do tego zmusiło i wierzę że się podniesiesz i wrócisz do nas ✊ Jest mi bardzo przykro, rozumiem twoją gorycz, wściekłość, żal i ślę przytulasa 🫂🫂🫂 przed następną stymulacją może jednak jeszcze jakies badania dodaj, gdzieś jest blokada, stan zapalny u ciebie lub faceta, który przekłada się na wynik. Niezmiennie trzymam kciuki za mrożaczka 🤞32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
MUCHa ⏳
Kariotypy⏳
Histeroskopia⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Choinka 123, a histeroskopii nie robisz?
Motylek93, u mnie bezobjawowo ale miałam nieregularne okresy które po przeleczeniu mi się w miarę wyrównały.
Ale szczerze mówiąc nie jestem pewna czy wyleczyłam, obraziłam się na to i po dwóch kuracjach antybiotykowych (druga sama sobie przypisałam) po prostu stwierdziłam że wyleczone 😅
Siesiepy a właśnie że jesteś super dzielną kobietą! Pół kobieta by tak nie walczyła i poddała się po kilku cyklach. Życzę Ci żeby siły wróciły:) a może to będzie to legendarne "odpuszczenie"? A no i jeden to nie zero!Motylek93, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
05.2025 - pierwszy raz II, biochem
04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5
On: 31 lat
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -
Siesiepy, przykro mi że drugi raz ta sama historia ale liczę, że tym razem zakończy się happy endem. 🫂
I uwierz mi kochana, że Ty jestes prawdziwa kobietą. Wystarczy spojrzeć jak walczysz o macierzyństwo. Jeszcze wyjdzie słońce. Zawsze wychodzi.👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Hej dziewczyny chciałam się przywitać bo chyba znalazłam wątek dla siebie...podczytywalam inne wątki, trochę byłam na wątku in vitro ale jakoś nie mogę się odnaleźć właśnie przez osoby które ledwo założą konto i zaraz beta dodatnia 🤷 trochę o mnie: tyle cykli starań że nie zlicze. Prawie 2 lata na luzie, około 2 lat wariacja z testami owu, temperaturą, zbliżeniami pod kalendarz aż w końcu stanęło na in vitro gdzie po roku dalej nic...jestem po jednej stymulacji, dwóch transferach, szeregu badań które mam w stopce. Jestem pod opieką dr Jarosz i może w czerwcu ostatni transfer. Ostatni rok też żyłam od badania do badania, ciągłe czekanie na wyniki i w sumie brak konkretnego powodu niepowodzeń. Cóż z jednej strony już też jestem zrezygnowana, z drugiej każdy nowy dołożony lek, każde nowe badanie wznieca nowe nadzieje... Ostatnio też spada na mnie dużo różnych rzeczy, że włącza się myślenie "a może jednak wszechświat wie, że sobie z dzieckiem nie poradze i robi wszystko żeby mi to pokazać". Nie zlicze dni które spędziłam na rozważaniach czy dobrze robię, przecież nic nie wiem o wychowaniu dziecka, że sobie nie poradzę, zniszczę mu dzieciństwo i może lepiej żeby zostało tak jak jest 😞 mam nadzieję że mogę tu przycupnąć
Siesiepy trzymaj się tam. 🫂 Rozważania pt. co jest ze mną nie tak i dlaczego moje ciało nie działa tak jak powinno kobiece ciało mam opanowane do perfekcji, także w jakimś stopniu rozumiem. Nie napiszę nic mądrego bo nie wiem czy są jakieś słowa, które pomogły by Ci się pozbierać. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to trwało długo i nie wpadniesz w otchłań zadręczania się 🫂Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️??⏳⏳
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
grudzień-wchłonięcie torbieli
styczeń/luty/marzec/kwiecień - diagnostyka
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard
Cross Match?? ⏳
Allo Mlr?? ⏳ -
Hej! Ja wczoraj byłam jakaś taka w szoku, po wizycie pomimo tego, że nic się nie wydarzyło złego, ale jakoś tak nie miałam siły pisać. Może dlatego że ten dzień taki był ogólnie na wariackich papierach, bo najpierw jechaliśmy 1h30 min na wizytę, po wizycie do zoo, po zoo do apteki potem powrót i szybko do domu, po psa, na działkę potem burza i tak wiecie weszłam tylko zobaczyć co u Siesiepy 😭🫂
Ale rozpoczęłam wczoraj stymulację, pierwszy zastrzyk za mną. Dostałam Rekovelle dawkę 7 i w piątek za tydzień podglądMotylek93 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Marz, przykro mi, że tyle musiałaś przejść. Oby ten accofil był tym brakującym puzzelkiem 🍀
Siesiepku, Ty wiesz ❤️🩹Marz91 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
🔜 Konsultacja andrologiczna -
Marz91 wrote:Ostatnio też spada na mnie dużo różnych rzeczy, że włącza się myślenie "a może jednak wszechświat wie, że sobie z dzieckiem nie poradze i robi wszystko żeby mi to pokazać". Nie zlicze dni które spędziłam na rozważaniach czy dobrze robię, przecież nic nie wiem o wychowaniu dziecka, że sobie nie poradzę, zniszczę mu dzieciństwo i może lepiej żeby zostało tak jak jest 😞 mam nadzieję że mogę tu przycupnąć
Kochana, jakby tak było to dzieci nie rodziłyby się w patologicznych rodzinach. Nie wierzę, że ktoś kto tak pragnie dziecka i stara się o nie, mógłby Go nie pokochać z całego serca i nie wychować na dobrego człowieka. ❤️🔥
Także proszę odgonić te czarne myśli, na pewno będziesz świetną mamą 🫶🏻 trzymam kciuki za Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 12:57
Marz91, PaulinKA lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
grazka0022 wrote:Hej! Ja wczoraj byłam jakaś taka w szoku, po wizycie pomimo tego, że nic się nie wydarzyło złego, ale jakoś tak nie miałam siły pisać. Może dlatego że ten dzień taki był ogólnie na wariackich papierach, bo najpierw jechaliśmy 1h30 min na wizytę, po wizycie do zoo, po zoo do apteki potem powrót i szybko do domu, po psa, na działkę potem burza i tak wiecie weszłam tylko zobaczyć co u Siesiepy 😭🫂
Ale rozpoczęłam wczoraj stymulację, pierwszy zastrzyk za mną. Dostałam Rekovelle dawkę 7 i w piątek za tydzień podgląd
Grażka jedziemy na podobny wózku! Kciuki!grazka0022 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Grażka jedziemy na podobny wózku! Kciuki!
Ty masz w poniedziałek rozpisanie ? Też kciuki! 🤞Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ja tez w poniedziałek idę dowiedzieć sie, jaki lekarz ma plan na następny cykl. Ciekawa jestem czy wymyślił cos z tym osoczem bogatoplytkowym.
O dziwo, poki co nie mam żadnych przeczuc, co do wizyty, ale do poniedziałku jeszcze chwila to mogą sie pojawić 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ja tez w poniedziałek idę dowiedzieć sie, jaki lekarz ma plan na następny cykl. Ciekawa jestem czy wymyślił cos z tym osoczem bogatoplytkowym.
O dziwo, poki co nie mam żadnych przeczuc, co do wizyty, ale do poniedziałku jeszcze chwila to mogą sie pojawić 🙈
Ja dziś robiłam hormony z 3dc, bo od ostatnich minął prawie rok i jest wszystko ok, chociaż tutaj ☺️Sikoreczkaaa, Księgowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
Aszin, a kiedy masz wizytę? Jestem ciekawa, co wam zaproponują w klinice ☺️Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Księgowa daj znać co lekarz wymyślił.
Aszin mnie takie dobre wyniki gdzie wszystko inne się waliło zawsze podtrzymywały na duchu. Pamiętam jak pierwszy i jedyny raz udało zrobić się rozszerzone badania nasienia. Cieszyłam się jakbyśmy przynajmniej mieli normę a były to tylko (AŻ) 4 mln z morfologia 3%. -
brilka wrote:Aszin, a kiedy masz wizytę? Jestem ciekawa, co wam zaproponują w klinice ☺️
brilka, Aurora13 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
Właśnie wpadłam na super pomysł zepsucia sobie wieczoru 🤣 podliczyłam ile mniej więcej wydaliśmy na starania od początku (suple, wizyty u lekarzy, badania krwi, i inne badania, testy ciąż., owul. itp.) i wyszło około 12-15 tysięcy 🙃🙃🙃, a nie uważam się za najbardziej przebadaną parę… czuję że wciąż jesteśmy na początku…
Mówicie, że niektórym się udaje mieć dziecko za free? 😆😆😆17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥