X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 września, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka czekam na wyniki bety ;) mam nadzieje że już niedługo będzie.

Julia ja tak myślałam żeby zatestować 23 września, ale nie wiem czy tyle wytrzymam xD

Cukrzyk ja popieram co napisały dziewczyny. Z tego co nam opisywałaś kiedyś to Ty głównie chciałaś dziecka, a mąż wolał by zostało tak jak jest. Ale zgodził się z miłości dla Ciebie, bo chce żebyś była szczęśliwa. Uważam że to duży gest z jego strony w Twoim kierunku. Ma prawo się bać, szczególnie że wie z czym to się wiąże i jak bardzo Wasze życie wywróci się do góry nogami. Mam nadzieje, że wkrótce oboje jak tylko maleństwo się pojawi, będziecie sądzić że nie wyobrażacie sobie życia bez tego drugiego dziecka i nie pamiętacie jak to było bez niego.

Julia24 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa ale super 🙂 gratulacje ♥️ z tego co wiem tsh może podskoczyć w ciąży. Masz może kontakt do endokrynologa? Może zwiększy delikatnie dawkę. Z letroxem trzeba ostrożnie zwiększać i to najlepiej pod kontrolą lekarza, bo ja raz chciałam szybko zbić bo miałam wyznaczony transfer a skończyło się okropnym samopoczuciem i tsh na poziomie 0,072...

Iskiereczka00 jasne jak będziesz miała pytania zapraszam 🙂 może za jakiś czas zacznę drugą stymulację, to zobaczę jak ją zniosę. Za Ciebie mocno trzymam kciuki 🍀

cukrzyk1991 nie martw się kłuciem jajników albo brakiem, bo to naprawdę może oznaczać wszystko albo nic. Najgorzej to czytać i porównywać objawy. Niestety ale wszystko teraz w rękach lekarzy i Twojego organizmu 🙂 nie dokładaj sobie stresów. Chociaż domyślam się, że jest to pewnie spowodowane też tym, że wiesz, że to pierwsza i ostatnia procedura ze względu na męża. I chcesz wykorzystać tą szansę na maksa

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za wszystkie dzisiaj trzymam kciuki abyście miały udany dzień 🙂🍀 ja mam dzisiaj popołudnie w pracy.

Udało mi się zmienić daty wizyt w nowej klinice. Jeszcze nie chce mówić co to za klinika bo nie chce znać opinii i się nastawiać. Lekarzy też nie znam, chce przekonać się sama 🙂 ale póki co robią na mnie bardzo dobre wrażenie. Pani która się mną zajmuje mnie pamięta a to jak na dużą klinikę plus. Wie skąd dojeżdżam i zawsze mówi, że szuka godziny takiej żebym nie wjechała w najgorsze korki, pyta też jak mamy wolne w pracy, bo szkoda brać dnia wolnego 🙂 lubi pytać też jak w górach pogoda, i podczas pierwszej rozmowy pytała jak to jest mieszkać w okolicy takich pięknych gór, bo zawsze o tym marzyła 😉. Nawet jeżeli pyta z notatek to i tak miło, że tam zagląda przed rozmową, nie jak niektórzy lekarze, zawsze chcą aby przypomnieć swoją historię i co mamy robić dalej.

cukrzyk1991, Loraa, Frajda, aszin, Rzeżucha lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka teraz dojrzałam ;) O mamusiu, dzieje się :D Gratuluję

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:

cukrzyk1991 nie martw się kłuciem jajników albo brakiem, bo to naprawdę może oznaczać wszystko albo nic. Najgorzej to czytać i porównywać objawy. Niestety ale wszystko teraz w rękach lekarzy i Twojego organizmu 🙂 nie dokładaj sobie stresów. Chociaż domyślam się, że jest to pewnie spowodowane też tym, że wiesz, że to pierwsza i ostatnia procedura ze względu na męża. I chcesz wykorzystać tą szansę na maksa

Tak - tak zapewne będzie.

A co do męża - ja wiem, że on się też dla mnie "poświęcił", ale pamiętajcie też o tym, że gdy zaczynaliśmy się spotykać to on wiedział że ja chcę mieć min. dwójkę lub trójkę dzieci i ja ZAWSZE mówiłam mu, że jestem bardzo rodzinna i to mój cel nr 1 w życiu. Byłam bardzo otwarta i jasno komunikowałam co mnie interesuje. I takiego chciałam sobie wybrać świadomie faceta - który ma podobne cele i priorytety. I on też mówił mi, że chce "dzieci".

I nagle bum - zmiana zdania o 180 stopni około 2 lat temu (jesteśmy razem 15 lat). I też nie chcę mu cały czas "pobłażać" jego tekstów i go głaskać po głowie - i tak wszystko jest na mojej głowie - ja dbam o dom, obowiązki na budowie są dosłownie 50/50 a czasem mi się wydaje ze ja więcej ogarniam, mam bardzo dobrą pracę i płacę, budujemy się bez kredytu, dbam o jego badania i zdrowie, pozwalam mu na wszystko - chodzi na spotkania ze znajomymi kiedy chce, wyjeżdza sobie z nimi w góry (w ich paczce są też laski z pracy i wyjezdzają bez drugich połówek wszyscy), kupuje sobie co chce (lubi gadżety) a na koniec dnia potrafi mi przywalić tekstem w stylu cynika "no jak zachorujesz na raka to co zrobisz ? No nic, życie". On ma takie podejście (a kiedyś takiego nie miał). Odwrócił się również od Kościoła (nie zmuszam go oczywiście, jest wolnym człowiekiem ale też mnie to trochę boli bo jestem wierząca. A on nawet kiedyś był ministrantem - oczywiście, wiem ze to nic nie znaczy. Ja też nie jestem ultra religijna, ale jednak zależało mi aby chociaż raz na 3 tygodnie iść na mszę)
    Wiecie, że ja NIGDY w życiu przez te 15 lat nie widziałam go płaczącego ? Nawet na pogrzebie jego babci, z którą mieszkał całe życie. Nic go nie wzrusza. Mam wrażenie, że nic go nie smuci.

Oczywiście najpierw mi to wszystko powie, co Wam piszę, a potem następnego dnia mówi do mnie "ja tak tylko pierdolę głupio" .....

Dobra, nie chcę się żalić i robić tutaj grupowej terapii :D Może dziś mi smutno bo wreszcie hormony zaczynają działać :D Nie wiem... Kijowe w każdym razie jest to, że ja nie zmieniłam swoich poglądów i celów na życie, a on tak. Nie życzę nikomu takiej sytuacji, że nagle Wasz partner zaczyna oczekiwać czegoś totalnie innego od życia niż się umawialiście (i sam nie wie co)

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Dziewczyny za wszystkie dzisiaj trzymam kciuki abyście miały udany dzień 🙂🍀 ja mam dzisiaj popołudnie w pracy.

Udało mi się zmienić daty wizyt w nowej klinice. Jeszcze nie chce mówić co to za klinika bo nie chce znać opinii i się nastawiać. Lekarzy też nie znam, chce przekonać się sama 🙂 ale póki co robią na mnie bardzo dobre wrażenie. Pani która się mną zajmuje mnie pamięta a to jak na dużą klinikę plus. Wie skąd dojeżdżam i zawsze mówi, że szuka godziny takiej żebym nie wjechała w najgorsze korki, pyta też jak mamy wolne w pracy, bo szkoda brać dnia wolnego 🙂 lubi pytać też jak w górach pogoda, i podczas pierwszej rozmowy pytała jak to jest mieszkać w okolicy takich pięknych gór, bo zawsze o tym marzyła 😉. Nawet jeżeli pyta z notatek to i tak miło, że tam zagląda przed rozmową, nie jak niektórzy lekarze, zawsze chcą aby przypomnieć swoją historię i co mamy robić dalej.

To zmień mój dzisiejszy humorek - i napisz mi - a w jakich górach mieszkacie ? :)

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 16 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wbijam, ale wbijam z gratulacjami - Sikoreczko, bardzo Ci gratuluję i kibicuję, bo kojarzę Cię z wątku męskiego (wszystkim kibicuję zresztą 🙂). I tylko wtrącę, że mi endo od razu zapowiedział, że po pozytywnym teście (biorę Euthyrox tylko dla wyniku tsh, nie mam problemów z tarczycą) powinnam 2 dni w tygodniu brać wyższą dawkę. Szczegółów nie podaję, tylko ogólną wskazówkę, że endo od razu nastawiał mnie na utrzymanie konkretnego poziomu tsh. A zatem tak jak Ci mądrze radzą Dziewczyny, warto skonsultować czy nie należałoby czegoś zwiększyć. Oczywiście lekarze pewnie różnie podchodzą i pacjentki z różnymi poziomami idą przez ciąże.

Serdeczne kciuki dla Was wszystkich i znikam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 13:45

Marz91 lubi tę wiadomość

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, gratulacje! Niech beta dalej rośnie 🍀

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyku dokładnie staraj sie nie porównywać bo to tylko dodatkowy stres dla Ciebie. Humorki starego plus jeszcze rozmyślania napewno nie robią dobrze dla Twojego spokoju. Teraz jesteś najważniejsza, dbaj o siebie ❤️

Alysa ja też miałam testować w czwartek. 😜 silna wola nie jest kobieca strona.

Marz nie ma co czytać opinii bo ludzie piszacy te opinie są rożni. Ważne że Ci odpowiada. Ja sobie ceniłam też bardzo że u mnie w klinice na każdą parę prowadzona jest księga z wszystkim. 😂 lekarz robi sobie odstep pomiędzy parami i sprawdza co i jak i wszystko wie. To jest mega komfortowe. Ile km dojeżdżasz? Ja mialam okolo 30 km wiec bylo to super jeżeli trzeba bylo z pracy na chwilę wyjść.

Ona39 dziekuje. Mam nadzieję że ten mój męski wątek zaniedlugo pojdzie do lamusa i wszystkie kobietki z niego zajdą w ciążę. Ostatnio mamy dobrą passę. 💚

Dziś spróbuję złapać na czacie w Medicoverze jakiegoś endo i skonsultować ten wynik. Dziękuję dziewczyny za wszystkie mile słowa. Dużo dla mnie znaczą. Narazie wiecie Tylko Wy mój mąż i siostra. Jeszcze nawet rodzice nie wiedzą. Dopiero powiemy im gdy beta bedzie rosnąć i na usg bedzie ok. 😁

cukrzyk1991, Alysa, Carrie12, Marz91 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, a ile lat ma Twoje dziecko? Wiesz, po narodzinach dużo się zmienia. Nie oszukujemy się, my kobiety też się zmieniamy. Mężczyźni często czują się odtrąceni, nieprzespane noce, zmęczenie. Nie chodzi mi o to, żeby kogoś winić, po prostu często tak jest. Może Twój mąż ma jakieś negatywne wspomnienia z tego okresu niemowlęcego u Waszego dziecka?
    Ja też chciałabym trzecie, mój mąż nie może się zdecydować. Tzn on był na nie, kiedyś tak nawet poniekąd to uzgodniliśmy ale po jakimś czasie mi zaczął ten temat nie dawać spokoju i mu o tym powiedziałam, wiem, że mu namieszałam w głowie, wiem, że jakaś część jego by chciała ale się boi.
    Myślę, że to nie tylko strach o nieprzespane noce a nawet nie myślę a wiem, bo mi to powiedział - chodzi też o zapewnienie godnego życia dla dziecka. Godne życie to nie tylko wyprawka ale własny pokój, edukacja, wycieczki szkolne, studia i wiele innych.
    Mężczyźni czują się za to odpowiedzialni, tak to jest mimio, że my kobiety też pracujemy i zarabiamy.

Nie mówił Ci w czasie, gdy był na nie jakie ma argumenty?

Trzymam kciuki za procedurę. ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 14:20

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka ja mam silną wolę do póki nie mam testów ciążowych w domu, a że jedna stąd wariatka włożyła mi ostatnio kilka do paczki to wybudziła lwa :D

siesiepy, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Słońce wrote:
    Cukrzyk, a ile lat ma Twoje dziecko? Wiesz, po narodzinach dużo się zmienia. Nie oszukujemy się, my kobiety też się zmieniamy. Mężczyźni często czują się odtrąceni, nieprzespane noce, zmęczenie. Nie chodzi mi o to, żeby kogoś winić, po prostu często tak jest. Może Twój mąż ma jakieś negatywne wspomnienia z tego okresu niemowlęcego u Waszego dziecka?
    Ja też chciałabym trzecie, mój mąż nie może się zdecydować. Tzn on był na nie, kiedyś tak nawet poniekąd to uzgodniliśmy ale po jakimś czasie mi zaczął ten temat nie dawać spokoju i mu o tym powiedziałam, wiem, że mu namieszałam w głowie, wiem, że jakaś część jego by chciała ale się boi.
    Myślę, że to nie tylko strach o nieprzespane noce a nawet nie myślę a wiem, bo mi to powiedział - chodzi też o zapewnienie godnego życia dla dziecka. Godne życie to nie tylko wyprawka ale własny pokój, edukacja, wycieczki szkolne, studia i wiele innych.
    Mężczyźni czują się za to odpowiedzialni, tak to jest mimio, że my kobiety też pracujemy i zarabiamy.

Nie mówił Ci w czasie, gdy był na nie jakie ma argumenty?

Trzymam kciuki za procedurę. ✊

Odniosę się w miarę po kolei :) Bo lubię chronologię xD

1. Akurat okres noworodkowo-niemowlęcy minął ok - mały przesypiał nocki i nie miał żadnych kolek. Mąż też nigdy nie wstawał w nocy (bo on chodzi wcześnie rano do pracy i dlatego nikt nie miał serca go budzić). Ogarniałam ja z moją mamą. Mogło go za to drażnić, jak moja mama zwracała mu np. uwagę że butelki na noc są nieumyte i jeszcze nie wyparzone. A mój mąż to typ osoby co jak powtórzysz za 115 razem to zrobi. Gorzej było gdy mały skończył rok - był i jest dość żywym dzieckiem - a mój mąż to typ choleryka. Szybko traci cierpliwość. Teraz jest o wiele lepiej (popracował trochę nad tym, a i synek wyrósł i stał się "grzeczniejszy"). Ogólnie to mój mąż to typ "Piotrusia Pana" - mieszkał całe życie z osobami, które go rozpieszczały - był najmłodszy w rodzinie - taki rodzynek "na koniec". Mieszkał m.in. z ciocią, która nie ma dzieci i ona mu nawet całe liceum potrafiła robić kanapki dzien w dzien i przynosić do łózka, żeby miał rano, gdy się obudzi (chłopak który miał 16-18 lat...). Nawet na studiach nie gotował. Całe życie dostawał wałówkę wielkości walizki - tydzień w tydzień. Ostatnio nawet teściowa mnie chwaliła i mówi "no co Ty z nim zrobiłaś, że on teraz tyle rzeczy potrafi sam zrobić ..."

2. Triggerować go mogła moja praca - zaczynałam o godzinie 14/15 i do 19 pracowałam i on ogarniał małego razem z moją mamą (mieszkamy razem i oprócz oddzielnych sypialni to nie mamy jakiś oddzielnych stref w domu). Ale moja mama jest naprawdę kochaną osobą (a nie teściową jak z filmów). Oni zawsze się dogadywali, chociaż wiadomo - nie obywało się i bez zgrzytów.

3. Za dwa tygodnie Antoś obchodzi 6 urodziny ! ;) Mój mąż go bardzooo kocha. Z perspektywy czasu - mówił mi, że cieszy się, że gdy się o niego staraliśmy to nie odpuszczałam (bo jego denerwowały wtedy testy owulacyjne, nogi w górze, seks jak w zegarku itd. i też marudził pamiętam)

4. Tak - zapewnienie godnego startu na pewno go męczy - ale mamy dość dobrą sytuację finansową. W rodzinie jest w ogóle mało dzieci - i może to chamskie że kiedyś liczyłam - ale mojemu młodemu skapną się kiedyś 3 duże domy i jedno mieszkanie w centrum dużego miasta xD Tak się złożyło, że jest jedynym wnukiem moich teściów (i tak pozostanie - siostra męża nie może mieć dzieci) - a moi rodzice też mają tylko dwójkę wnucząt (synka i mojego chrześniaka). No ale wiadomo - dzieci kosztują i ja wiem, że jedzenie, książki, meble, wycieczki, edukacja itd jest drogie. I wiem, że to powód dla których wiele osób nie decyduje się na drugie lub kolejne dziecko (a niektórzy nawet na pierwsze).

5. Gdy pytam o argumenty to dostaję zawsze lakoniczne "nie bo nie" - "nie chcę i tylę". On nie potrafi za bardzo rozmawiać i artykułować swoich obaw. Gdy mu przedstawiam argumenty na wszystkie ewentualne "ale" o które się domyślam to słyszę tylko, że mam rację, ale "i tak nie chcę" xD

Trzymam za Was kciuki ! Żeby udało się z trzecim :D <3

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

• Loraa Autorytet

Wysłany: 16 września, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, ja bym na Twoim miejscu aż tak tego nie rozztrząsała, bo tylko dokładasz sobie zmartwień takim analizowaniem. Twój mąż ma prawo nie chcieć po prostu drugiego dziecka, może jest mu dobrze tak jak jest i nie chce tego zmieniać. Co nie znaczy, że jak się urodzi to nie będzie go kochał. Na pewno tak nie będzie. Będzie super tatą.
    Zgodził się na IVF, przyjmuje suple, wspiera Cię. To jest ważne 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 19:19

Sikoreczkaaa, Marz91, cukrzyk1991, Olisska, aszin lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 września, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    To zmień mój dzisiejszy humorek - i napisz mi - a w jakich górach mieszkacie ? :)

W Karkonoszach. I tak na Śnieżce byłam raz w życiu i mi wystarczy 😅 jestem zdecydowanie team morze/podróże/ciepłe kraje 🙂

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa ja skromnie ok. 2 godzin w jedną stronę 😅 jakieś 120 km i to jest najbliżej co mam

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 września, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak - musze sie teraz skupic na procedurze i moim "well-being" 😅

Własnie jestem na badaniu dna oka u okulisty (w zwiazku z ewentualnym transferem i ciaza musze sprawdzic czy nie pojawily sie jakies nowe powiklania cukrzycowe 🤞)

Marz91 - Karkonosze są cudowne ! ❤️ Byłam kilka razy. I mocno kocham też Istebną i okolice Koniakowa - a propos gór.

Marz91, Loraa lubią tę wiadomość

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

• aszin Autorytet

Wysłany: 16 września, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, ja mam czasem wrażenie, że Ty po prostu za dużo analizujesz i rozkminiasz, przez co sama tworzysz problemy i napięte sytuacje. 😄 Mąż, gdyby tego dziecka nie chciał, nie zgodziłby się na ivf. Ma prawo się bać, ba! Ma prawo zmienić zdanie, nawet jeśli 15 lat temu twierdził, że chce dwoje dzieci. Musimy pamiętać, że w tym trudnym procesie, jakim jest walka z niepłodnością, nasi partnerzy są tak samo ważni, tak samo to przeżywają, tylko może w inny sposób. I nie powinno być tutaj „ja” tylko „my”.

Sikoreczko, piękna beta 💚

siesiepy, Sikoreczkaaa, Marz91, Alysa lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)

🔜 IVF?
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 16 września, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczko piękna beta ❤️

Mnie zaczyna zżerać stres przed jutrem🙈 Wiem, że z tym momencie nie mam na nic wpływu, no ale boję się

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Sikoreczko piękna beta ❤️

Mnie zaczyna zżerać stres przed jutrem🙈 Wiem, że z tym momencie nie mam na nic wpływu, no ale boję się

Loraa ja jutro będę z Tobą myślami. Ogromnie trzymam kciuki. ✊️✊️✊️✊️

Loraa lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 16 września, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa myślami jutro z Tobą 🍀 będę wypatrywać wieści 🙂

Loraa lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ