Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Brilka - taak! zawsze jak przygotowuje zastrzyki to mój sprawdza czy są pęcherzyki, bo przecież ja mogłam przegapić, a jak poleci krew to panikuje i " tylko mi nie umieraj" 😂 Mogłabym robić je sama, ale fajnie tak razem. Niech ma stary też swój wkład. 💕 A jak Ty się czujesz na tej immunosupresji, pisałaś, że daje Ci w kość, jakie masz efekty uboczne?👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋🦋🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 zarodków
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -
Aurora13 wrote:To mamy dużo pecha z trafianiem w tej stymulacji 🙈 🤣 Niby wiem, że robimy dobrze i wgl, a i tak staraczkowy łeb ma nagle wyskoki typu " matko pewnie się nie przyjmie lek, jajca nie urosną, i wgl wszystko w d***" 🤣
Jestem bardzo ciekawa jutrzejszego podglądu 🙈
Aurora - trzymam kciuki !!!
Miałam bardzo podobne myśli, ale przez zrosty. Ja choruję na cukrzycę typu 1 od 25 lat i mam ich bardzo dużo, nawet mam taką przerośnietą tkankę tłuszczową na brzuchu w miejscu wkłuć (to ma jakąś nazwę, ale nie pamiętam - chyba lipohipertrofia) i też gdy podawałam zastrzyki to starałam się trzymać z dala od największych zrostów i w ogóle miejsc, gdzie podawana jest aktualnie insulina (moich wkłuć w stylu wenflonów). I bardzo się bałam, że coś się nie przyjmie albo że wejdzie w jakąś interakcję z insuliną czy cuś xDAurora13 lubi tę wiadomość
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Aurora13 wrote:To mamy dużo pecha z trafianiem w tej stymulacji 🙈 🤣 Niby wiem, że robimy dobrze i wgl, a i tak staraczkowy łeb ma nagle wyskoki typu " matko pewnie się nie przyjmie lek, jajca nie urosną, i wgl wszystko w d***" 🤣
Jestem bardzo ciekawa jutrzejszego podglądu 🙈
Aurora zawsze śmieszne mnie ten staraczkowy łeb ale kto z nas tak nie ma? 🥲🤯🤣Aurora13 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
Iskiereczko - bardzo, bardzo ładny wynik
Oby większość się teraz ślicznie zapłodniła
Kiedy będziesz wykonywać pierwszy telefon do embriologów lub oni zadzwonią ?
Ja zdecydowałam, że nie chcę nic wiedzieć póki co o pośrednich etapach (ile się w ogóle zapłodniło, ile dotrwało do 3 doby itd.) bo bym co najmniej 2 razy zeszła na zawał... więc czekam do czwartku (piątek to była doba "0", wiec czwartek będzie "6" dobą)✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Aurora13 wrote:Brilka - taak! zawsze jak przygotowuje zastrzyki to mój sprawdza czy są pęcherzyki, bo przecież ja mogłam przegapić, a jak poleci krew to panikuje i " tylko mi nie umieraj" 😂 Mogłabym robić je sama, ale fajnie tak razem. Niech ma stary też swój wkład. 💕 A jak Ty się czujesz na tej immunosupresji, pisałaś, że daje Ci w kość, jakie masz efekty uboczne?
Czuję się raz okropnie, raz średnio. Prawie codziennie boli mnie głowa i nie pomaga na ten ból nawet ketonal, jak czasem udaje się go uśmierzyć mieszanką leków to potrafi wrócić z samego rana po przebudzeniu i męczy mnie ciągiem kilka dni. Jak odpuszcza mi ból głowy to dla odmiany mam okropne mdlosci, wymioty albo boli mnie żołądek. Jak ustaną dolegliwości żołądkowe i to wraca ból głowy i tak w kółko. 😕Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
10/25 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Brilko - a ile trwa taka kuracja? Po niej będziecie się przygotowywać do transferu, czy jak to wygląda??👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋🦋🦋
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Alysa tulę w tej bieli wizira, przykro mi, że się nie udało 😮💨🫂
Aurora u mnie też przy drugiej procedurze było więcej siniaków 🤔 może kwestia wkłucia, buntu brzucha albo leki coś zmieniły w organizmie? Na nogach też zauważyłam więcej siniaków. Ale wynik był o wiele lepszy niż przy pierwszej, więc tego się trzymajmy 😅 Daj znać jak dzisiejszy podgląd ✊🏻
Sikoreczka to czekamy na piątek 🥰❤️ Nie mam L4, już wczoraj wieczorem poszłam do pracy. Jestem na działalności i gdybym nie poszła, to byłyby dla mnie duże koszty, a samo leczenie wiecie ile już pochłania... Słabe to było, ale musiałam.
Księgowa a ktoś inny może Ci zrobić podgląd czy musicie czekać aż Wasz lekarz wyzdrowieje? 😯
Cukrzyk będą dzwonić dzisiaj 😬 Ja chyba po ostatnim razie wolę wiedzieć od razu. Na ten moment i tak postanowiliśmy z mężem, że to ostatnia próba 🤷🏼♀️
Marz, Frajda, Carrie, Siesiepy i Julcia jak tam u Was?Frajda lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
II procedura, długi protokół ⏳️? -
Aurora, dostałam equoral na 25 dni, kończę go w czwartek i od piątku do odwołania mam brać encorton. Dzisiaj mamy wizytę w klinice, żeby dowiedzieć się co dalej z transferem 🥹Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
immunosupresja 💊
10/25 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Iskiereczka00 wrote:Cukrzyk będą dzwonić dzisiaj 😬 Ja chyba po ostatnim razie wolę wiedzieć od razu. Na ten moment i tak postanowiliśmy z mężem, że to ostatnia próba 🤷🏼♀️
Ja sama nie wiem, czy lepiej jak dzwonią, czy jak zrzucają bombę po kilku dniach. Jak będą chcieli dobre wieści przekazywać, to niech dzwonią codziennie 🙈
Ostatnia próba, tzn, że gdyby była taka potrzeba to nie będziecie korzystać z kolejnej procedury? Oczywiście kochana, oby nie była potrzebna kolejna stymulacja🤞🤞🤞🍀
brilka wrote:Aurora, dostałam equoral na 25 dni, kończę go w czwartek i od piątku do odwołania mam brać encorton. Dzisiaj mamy wizytę w klinice, żeby dowiedzieć się co dalej z transferem 🥹
O jak się wstrzeliłam- to czekam na wieści z wizyty 🍀👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋🦋🦋
starania od 01.2023
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
Aurora tak, raczej nie będziemy już podchodzić do kolejnej procedury. Oczywiście uwzględniamy, że to się może zmienić, ale na tu i teraz mamy w sobie taką decyzję ❤️🩹Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
Brilka daj znać po wizycie, transfer będziecie mieć na naturalnym czy sztucznym?
Iskiereczka w mojej klinice tez dzwonili pierwszego dnia. I ten telefon w sumie mnie uspokoił na kolejne dni. Oby u Ciebie było podobnie 💚 Ja też szybko wróciłam do pracy bo już kiepsko patrzeli na te ciagle wychodne.Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
Iskiereczko u mnie też zazwyczaj dzwonią na następny dzień, chyba, że wypadło święto tak jak ostanio i dostałam pierwsze info dopiero w 4 dobie 🙈
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA ->PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
‼️ Helikobakter pylori
A ch*j z tym wszystkim! -
Dzwonili, z tych 10 próbowali zapłodnić 8, udało się zapłodnić 3. Strasznie się stresuję, że nie przetrwają. Albo że nie powinnam robić pgt, że je uszkodzą tym. Najpierw się ucieszyłam, a potem wpadłam w lekką panikęStarania od 10.2022
👩🏼 34
Kir AA
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
Iskiereczka00 wrote:Dzwonili, z tych 10 próbowali zapłodnić 8, udało się zapłodnić 3. Strasznie się stresuję, że nie przetrwają. Albo że nie powinnam robić pgt, że je uszkodzą tym. Najpierw się ucieszyłam, a potem wpadłam w lekką panikę
Kochana napewno to są stresujące chwilę. Jeżeli embriolog uzna, że zarodek może zostać uszkodzony przy pgt to jej nie zrobi. Jeżeli zarodek bedzie silny to pobieranie pgt go nie uszkodzi a dodatkowo zadziała jak nacięcie otoczki przy transferze. Trzymam mocno kciuki! ❤️ u Julii chyba 3 zapłodnienia dały 3 zarodeczki wiec trzeba myśleć pozytywnie ❤️brilka, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀 -
Iskiereczka00 wrote:Dzwonili, z tych 10 próbowali zapłodnić 8, udało się zapłodnić 3. Strasznie się stresuję, że nie przetrwają. Albo że nie powinnam robić pgt, że je uszkodzą tym. Najpierw się ucieszyłam, a potem wpadłam w lekką panikę
Iskiereczka00, Sikoreczkaaa, aszin lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
‼️ Helikobakter pylori
Jestem po wizycie, za jakieś 3 tygodnie transfer 🥹 Podchodzimy na cyklu naturalnym, podwójna szansa na sukces 😆
Iskiereczko, będziemy mocno trzymać kciuki za Twoje 3 dzielne zarodki 🍀 Julia i Loraa są pięknym przykładem że mogą przetrwać wszystkie zapłodnione.PaulinKA, Iskiereczka00, aszin, Loraa, Księgowa, Aurora13, Olisska lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
immunosupresja 💊
10/25 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Sikoreczka, Lora, Brilka dziękuję Dziewczyny uspokoiłyście mnie. Napisałam świeżo po telefonie i złapał mnie duży stres. Dobrze wiedzieć, że embriolog się nie podejmie badania, jeśli uzna, że to uszkodzi zarodek ❤️
Loraa a ile czekaliście na wyniki pgt? I jaki jest teraz plan u Was?
Brilka wielkie odliczanie czas strat 🕰😍Loraa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
Kir AA
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
Iskiereczka00 wrote:Sikoreczka, Lora, Brilka dziękuję Dziewczyny uspokoiłyście mnie. Napisałam świeżo po telefonie i złapał mnie duży stres. Dobrze wiedzieć, że embriolog się nie podejmie badania, jeśli uzna, że to uszkodzi zarodek ❤️
Loraa a ile czekaliście na wyniki pgt? I jaki jest teraz plan u Was?
Brilka wielkie odliczanie czas strat 🕰😍👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
II procedura 🙏
📆01.08.2025
‼️ Helikobakter pylori
Iskiereczko, trzymam kciuki za Ciebie 🍀✊🏻
I też uważam, że warto wyznaczyć sobie granicę, żeby się w tym nie zatracić.
U mnie dobrze, zaczynam stymulację 🍍🥚💉😃 dziękuję, że pytasz 😘Aurora13, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌czerwiec IUI -
Iskiereczko, trzymam kciuki, by były z tego 3 piękne zarodki 🍀
Brilka, to odliczamy 🤞🏻
Aurora, Frajda za Wasze stymulacje 🤞🏻Iskiereczka00, Frajda lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.