Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora, domyślam się, jak Cię to zestresowało. Oby lekarz miał dobry plan.
Ja też głównie podczytuje, bo nie mam za bardzo o czym pisać. Chciałabym, żeby był już listopad, żebyśmy wiedzieli, na czym stoimy.Starania od 2023r.
03.24 💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia -
Ja tylko powiem, że nie warto patrzeć na klasę zarodka. U mnie jeden z zarodków najwyższej klasy okazał się być z wadami genetycznymi, które skutkowałyby albo poronieniem albo ciężko chorym dzieckiem.
Aurora, wiem że chciałoby się widzieć więcej pęcherzyków ale to dopiero początek i jeszcze mogą się pojawić nowe, które zdążą nadgonić i dać dojrzałe komórki. I trzymam kciuki za taki scenariusz, na razie się nie zniechęcaj, choć wiem jak ciężko jest nie mieć fatalistycznego myślenia 🫂Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
10/25 - FET 🍀✨🙏🏻 -
Aurora wyobrażam sobie co to mogło w Tobie zrobić, ale jednocześnie masz jeszcze trochę dni żeby pojawiły się nowe i nadgoniły. Trzymam mocno kciuki żeby lekarz Was mądrze poprowadził.Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
II procedura, długi protokół ⏳️? -
Jestem dość spokojna na razie, mam nadzieję że jeszcze się pojawią pęcherzyki i podgonią- bardziej mnie martwi, że wyników dalej nie ma, a chciała lekarka mi zmieniać dawki od dzisiaj. 😮💨
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋🦋🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 zarodków
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -
Estradiol dzisiaj to 115, Pani doktor zwiększyła dawkę Gonalu, a od soboty rano Cetrotide. Kontrola dopiero w poniedziałek z estradiolem i progesteronem, więc możemy jechać w piątek wieczorem na weselny weekend. Do poniedziałku nie mam zamiaru się zamartwiać, mam nadzieję, że efektem tego będą piękne pęcherzyki w poniedziałek na USG. Dziękuję za dobre słowa dziewczynki.
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕🦋🦋🦋
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 zarodków
08.2025 - torbiel krwotoczna 4cm - antykoncepcja
II IVF - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm -
Aurora13 wrote:Estradiol dzisiaj to 115, Pani doktor zwiększyła dawkę Gonalu, a od soboty rano Cetrotide. Kontrola dopiero w poniedziałek z estradiolem i progesteronem, więc możemy jechać w piątek wieczorem na weselny weekend. Do poniedziałku nie mam zamiaru się zamartwiać, mam nadzieję, że efektem tego będą piękne pęcherzyki w poniedziałek na USG. Dziękuję za dobre słowa dziewczynki.
Kochana dobre podejscie. Trzeba zaufać procesowi. Baw sie dobrze! 💚❤️Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć