Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszin ja też nie dowierzam że to już tyle miesięcy 🫣na początku nie sądziłam ze dobijemy do roku, potem do dwóch, a teraz już chyba oczami wyobraźni widzę to nadchodzące 3... Sytuacja na tyle irracjonalna że wszędzie w rodzinie dzieci pojawiają się od tak.
Co u nas. W wielkim skrócie - zaczęliśmy chodzić do nowego lekarza, powtórzyliśmy badania męża, powoli powtarzamy i rozszerzamy moje. Wstępna diagnoza - nie przeszkadza nam czynnik męski, musimy szukać u mnie. Próbujemy stymulacji, ale w pierwszej pęcherzyk nie pękł, w drugiej pękł za wcześnie. Czekam na histeroskopię i będziemy robić biopsję.
Księgowa bardzo współczuję diagnozy. Ty miałaś jakiś zabieg, który mógł spowodować to zbliznowacenie? Sama jestem przed histero i coraz bardziej się obawiam co tam wyjdzie 🫣
Sikoreczka witaj, jak widzisz każda z nas tu boryka się z jakimś problemem. Mam nadzieję, że będzie to wątek dobry dla każdej z nas
Bubu jak mówisz, oby i nas wątek znikł i to szybciej niż później
Motylku dobrze Cię widzieć :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 21:43
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Aszin, nie mamy gdzie szukać, bo wszystkie hormony sa w porządku, owulacje występują itd. Lekarz proponuje kilkumiesięczna terapie estrogenami i wlewy z osocza bogatoplytkowego, ale niestety nie daje mi gwarancji, ze to bedzie jakikolwiek efekt.
Alysa, tak. Prawdopodobnie dwa łyżeczkowania w krótkim odstępie czasu po poronieniu sie do tego przyczyniły.
PS. Ja miałam histero w znieczuleniu miejscowym i byłam mega zadowolona - nic nie bolało i w dodatku widziałam to, co lekarz. Wszystko mi tlumaczyl na bieżąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 21:46
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Siesiepy, dobry wątek i świetny opis 🤭 Mam nadzieję, że ten wątek szybko pójdzie w zapomnienie bo wszystkie tu doczekają się w końcu dwóch kresek⏸️❤️
Księgowa, sama mam problemy z endo, wprawdzie nie takie aż Ty. Ale jestem ciekawa skąd takie problemy? Czy to po poronieniu? Masz zdiagnozowany zespół Ashermana?
Edit. Już mam przyczynę 😔. Przeczytałam w poście wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 21:47
siesiepy lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
alauda wrote:Siesiepy, dobry wątek i świetny opis 🤭 Mam nadzieję, że ten wątek szybko pójdzie w zapomnienie bo wszystkie tu doczekają się w końcu dwóch kresek⏸️❤️
Księgowa, sama mam problemy z endo, wprawdzie nie takie aż Ty. Ale jestem ciekawa skąd takie problemy? Czy to po poronieniu? Masz zdiagnozowany zespół Ashermana?
Ostatecznie nie, bo zamiast spodziewanych zrostow okazało sie, ze mam tam w większości blizny. Nie ma sensu ich usuwać, bo na ich miejscu powstaną po prostu nowe. 🥺Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Ostatecznie nie, bo zamiast spodziewanych zrostow okazało sie, ze mam tam w większości blizny. Nie ma sensu ich usuwać, bo na ich miejscu powstaną po prostu nowe. 🥺
Jeśli chodzi o osocze, to również słyszałam że nie zawsze pomaga. A może gdyby spróbować usunąć te blizny i od razu zastosować żel przeciwzrostowy stosowany często np cc. Może wtedy powstanie mniej blizn? Takie moje gdybanie ….10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Księgowa, póki jest jakakolwiek nadzieja i masz siłę, by walczyć, to myślę, że warto spróbować wszystkiego, żeby później nie żałować. I za to będę trzymać kciuki 🤞🏻
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
03.2024 💔💔 8tc
👩 AMH -3,63ng/ml✔️Hormony ✔️Owulacje✔️
Trombofilia wrodzona✖️Hashimoto✖️
🧑🏻 Hormony ✔️ Posiewy ✔️Oligoteratozoospermia (morfologia 0%, koncentracja 3,5mln/ml)✖️
🔜 Konsultacja andrologiczna -
Księgowa wrote:Aszin, nie mamy gdzie szukać, bo wszystkie hormony sa w porządku, owulacje występują itd. Lekarz proponuje kilkumiesięczna terapie estrogenami i wlewy z osocza bogatoplytkowego, ale niestety nie daje mi gwarancji, ze to bedzie jakikolwiek efekt.
Alysa, tak. Prawdopodobnie dwa łyżeczkowania w krótkim odstępie czasu po poronieniu sie do tego przyczyniły.
PS. Ja miałam histero w znieczuleniu miejscowym i byłam mega zadowolona - nic nie bolało i w dodatku widziałam to, co lekarz. Wszystko mi tlumaczyl na bieżąco.
Ja histero też mam mieć w znieczuleniu miejscowym (tak zakładam bo lekarz mówił że tego samego dnia pójdę do domu). I bardziej niż bólu boje się właśnie co wyjdzie albo że znów nie wyjdzie nic -nie wiem co będzie dla mnie gorsze. Ale mam tylko nadzieję, że lekarz pomoże mi odkryć co jest nie tak, już na pierwszej wizycie zaplusował bo zwrócił sam uwagę na objawy które mam odkąd pamiętam a inni lekarze mówili ze to normalne.Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
35🧔♂️
Cześć, cześć!
Półtora roku starań. Bez cienia cienia, bez nawet małej nadziei. Za mną kilka ciąż koleżanek, kilka baby shower które odpuściłam. Czasem znoszę tematy około dziecięce ze spokojem i ciepłem, czasem - nie jestem w stanie nawet być przy takiej rozmowie. Bliscy wiedzą. Reszta pewnie się domyśla.
U mnie endometrioza i trombofilia. U partnera morfologia na poziomie 4%.
Przerabiałam seed cycling, jestem na diecie przeciwzapalnej (z małymi grzeszkami), zioła ojca sroki.
Za nami monitoringi cyklu oraz badanie drożności z lipodiolem.
W kolejnym cyklu czeka nas inseminacja.Nomeolvides, S_va_88 lubią tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Alauda, a co u Ciebie jest przyczyna tego endo? Jakie wartości udało Ci sie osiągnąć?
Z tymi bliznami to lekarz mi tłumaczyl, ze to właśnie jest bez sensu, bo powstaną od razu nowe. 🤷♀️ bo ja nawet pytałam go o ten zel zanim podeszłam do histero, ale zdecydowanie mi odradzał.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Carrie12 witaj
Widzę że masz endomietriozę, w jakim stopniu? Jestem na grupie endo/adeno i widziałam że często dziewczyny dostają na 3-6 miesięcy antykoncepcje żeby wyciszyć zmiany endo i ułatwić zajście w ciazę
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
35🧔♂️
Hej Alyska ❤️ będę trzymać mocno kciuki za Twoją histeroskopię ✊🏻 i tak jak piszesz, jest już ten etap, że niewiadomo czy się cieszyć na to, że wszystko będzie dobrze… Bo w końcu zależy na tym, żeby coś wyszło, co można przeleczyć i w końcu stanąć na drodze bez przeszkód.
Księgowa oby to leczenie przyniosło efekty ✊🏻🍀Księgowa lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
6 dpt 26,2 | 8dpt 82,6 | 10dpt 235 | 12dpt 554,5
14dpt 1355 | 17dpt 3242 | 19dpt 5306 | 22dpt 10331 💚
23dpt pęcherzyk ciążowy, żółtkowy, zalążek zarodka
25dpt 2,5mm zarodka z ❤️ + krwiak
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan, besins
💉 accofil, neoparin 0,6
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Hej Alyska ❤️ będę trzymać mocno kciuki za Twoją histeroskopię ✊🏻 i tak jak piszesz, jest już ten etap, że niewiadomo czy się cieszyć na to, że wszystko będzie dobrze… Bo w końcu zależy na tym, żeby coś wyszło, co można przeleczyć i w końcu stanąć na drodze bez przeszkód.
Księgowa oby to leczenie przyniosło efekty ✊🏻🍀
Masz racje to jest ten głupi etap, szczególnie jak wiemy że problem jest gdzieś we mnie. Ale jestem dobrej myśli. Sama wiesz jakie przejścia miałam z lekarzami, a z tym od razu załapało. Nawet mąż po jednej wizycie u niego stwierdził, że dowiedział się więcej niż u innych po kilku wizytach.Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
35🧔♂️
Dobry wieczór Drogie Panie! Ja tu zdecydowanie pasuję - jak widać w stopce, niejeden miesiąc płaczu za mną! Nie liczę dokładnie miesięcy bo mnie przeraża liczba ale niedługo będzie 3 lata.
U mnie wyniki aktualnie wszystkie ok, jestem dawno po histeroskopii, z wyleczonym zapaleniem endometrium. Mogę coś doradzić jak coś
Wczoraj się dowiedziałam o ostatniej już kobiecie w rodzinie która mnie wyprzedziła w tym wyścigu ciążowym, oficjalnie jestem ostatnia - chociaż nie wiem czy w ogóle powinnam sobie przypisywać jakieś miejsce
Dwie kreski widziałam na oczy raz - przy biochemie. Uwierzcie, całość wyszła 1000 razy gorzej niż zwykła biel na teście...Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
05.2025 - pierwszy raz II, biochem
04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5
On: 31 lat
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -
Alysa wrote:Księgowa będę trzymać kciuki, żeby to leczenie przyniosło dobre efekty. Będziemy tutaj Ci mocno kibicować i być wsparciem. Nikt inny jak takie niedobitki jak my wie jak to jest nie mieć już nadziei na powodzenie.
Ja histero też mam mieć w znieczuleniu miejscowym (tak zakładam bo lekarz mówił że tego samego dnia pójdę do domu). I bardziej niż bólu boje się właśnie co wyjdzie albo że znów nie wyjdzie nic -nie wiem co będzie dla mnie gorsze. Ale mam tylko nadzieję, że lekarz pomoże mi odkryć co jest nie tak, już na pierwszej wizycie zaplusował bo zwrócił sam uwagę na objawy które mam odkąd pamiętam a inni lekarze mówili ze to normalne.Alysa lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Omg, tak bardzo potrzebuje takiego wątku 😱
Czy nadam się z moim stażem? 🤣Butterfly23 lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny gdzie robiłyście histero bez ogólnego? U Janowca wiem że jest taka opcja. Ale gdzieś jeszcze?
Księgowa trzymam kciuki za leczenie. ✊️✊️✊️
Czajnik niestety po tylu latach starań, biochem lub poronienia bolą mocno. Nie przechodziłam przez to na własnej skórze ale wiem jak bardzo zmieniły mnie starania. Chciałabym kiedyś wrócić do siebie z dawnych lat. Spontaniczna, nie myślącą za dużo bez planów na wszystko..
Carrie jak zdiagnozowałaś endo?Czajnik lubi tę wiadomość
-
Alysa trzymam kciuki za histero. Kiedy ja masz miec?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Alysa wrote:Dziekuję za kciuki. Ja też ciągle o Tobie myślę i trzymam kciuki. Czekam na pozytywne wieści od Ciebie niezmiennie :* Chcesz zdradzić na jakim jesteście etapie?
Masz racje to jest ten głupi etap, szczególnie jak wiemy że problem jest gdzieś we mnie. Ale jestem dobrej myśli. Sama wiesz jakie przejścia miałam z lekarzami, a z tym od razu załapało. Nawet mąż po jednej wizycie u niego stwierdził, że dowiedział się więcej niż u innych po kilku wizytach.
My dalej walczymy. Jeszcze nie powiem jaki to etap. Ale kciuki gorąco przygarnę 🥹03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan, besins
💉 accofil, neoparin 0,6
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Cieszę się bardzo, że w końcu trafiliście na konkretnego lekarza, z którym „kliknęło”. Tak, pamiętam Wasze przeboje. Niech ten lekarz będzie ostatnim 🍀
My dalej walczymy. Jeszcze nie powiem jaki to etap. Ale kciuki gorąco przygarnę 🥹
Trzymam! 🍀Butterfly23 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Czajnik wrote:Dobry wieczór Drogie Panie! Ja tu zdecydowanie pasuję - jak widać w stopce, niejeden miesiąc płaczu za mną! Nie liczę dokładnie miesięcy bo mnie przeraża liczba ale niedługo będzie 3 lata.
U mnie wyniki aktualnie wszystkie ok, jestem dawno po histeroskopii, z wyleczonym zapaleniem endometrium. Mogę coś doradzić jak coś
Wczoraj się dowiedziałam o ostatniej już kobiecie w rodzinie która mnie wyprzedziła w tym wyścigu ciążowym, oficjalnie jestem ostatnia - chociaż nie wiem czy w ogóle powinnam sobie przypisywać jakieś miejsce
Dwie kreski widziałam na oczy raz - przy biochemie. Uwierzcie, całość wyszła 1000 razy gorzej niż zwykła biel na teście...
Ostatni będą pierwszymi, także może z pierwszym tak będzie, ale z kolejnym już na pewno je wyprzedzisz 😁Czajnik lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
💉 accofil, neoparin 0,6
Mamy ❄️ (3.1.2)