Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:
Carrie jak tam samopoczucie? Działacie czy odpuszczacie?
Daję sobie czas do 13 na podjęcie decyzji co robimy. Nie mam gorączki ale doszedł koszmarny katar i wyglądam dość biednie. Robimy co możemy!31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Aszin to dobrze bo u mnie odrazu trachykardia. 😅
Motylku no też mnie to ciekawi. Nie mamy preferencji co do płci.
ja wizytuje dzień wcześniej 12 listopada. 
Carrie jak nie inseminacja to zqciagnąć chlopa na chwilke do sypialni i niech choruje dalej. 🫢😃
Carrie12, aszin, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Update: nie jedziemy
.
Po konsultacji z lekarzem przekładamy inseminację na kolejny cykl. Ja się czuję co raz gorzej, partner ma stan podgorączkowy. No cóż, takie życie.
Żeby nie odpuścić tak zupełnie, na wszelki wypadek zaaplikowałam sobie globulkę feminum pregna i zobaczymy czy uda nam się coś podziałać naturalnie.
Księgowa lubi tę wiadomość
31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Carrie. Czasem nie warto na sile, potem bys sobie pluła w brodę, ze straciliście czas i kase na cos, co z gory moglo zostać skazane przez chorobę na niepowodzenie.
Plan na rozgrzanie sie pod kołderką jest calkiem okej, a miesiac szybko zleci ❤️
Carrie12 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Carrie dokładnie tak lepiej. Clo ładnie zadziałało więc w nastepnym cyklu też pewnie bedzie pieknie. Kuruj sie. 😗
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Dziewczyny, jakie plany macie na ten świąteczny, słoneczny weekend? Jak wam mija czas?
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
My dzis byliśmy tylko u tatow, a jutro do teściowej na obiad - i ot, koniec weekendu.
Caly dzien mnie dzis bolał brzuch - albo okresowo, albo klulo. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, bo dzis to najchętniej przespałabym pol dnia 🤣 ale nie moglam.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Cześć!
Mam pytanie do dziewczyn przyjmujących encorton lub encortolon.
Czy po nieudanym cyklu lekarz zaleca Wam przerwę czy przyjmujecie ciągiem bez zmian?
Mam dwóch lekarzy prowadzących i dwa inne zalecenia (od jednego przerwa po negatywnym teście i ponowne od przyjmowanie od siódmego dnia cyklu, od drugiego przyjmować dawkę nadal bez zmian).
Jak wyglada lub wyglądało to u Was?
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam -
Anin, podstawowe pytanie powinno brzmieć "a jaki jest powód przyjmowania sterydu" i czy przyznałas się obu tym lekarzom, że drugi dał inne zalecenia?
Ja miałam rozpisany encorton na 3 tygodnie przed transferem na zbicie crossmatch, po transferze miałam brać dalej niższą dawkę i w razie ciąży ja kontynuować.
Gdy nie miałam badania crossmatch, ani niee byłam pod opieką immunologa, miałam przepisany metypred od dnia 0 do transferu, czyli jakby od "owulacji" i odstawiłam ją z negatywną betą 10dpt.
Księgowa no ten weekend za krótki jest na to, żeby obskoczyc to co trzeba i jeszcze wypocząć. 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 00:02
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Hej 🙋🏼♀️
Brilko, jak się czujesz?
Loraa, kiedy masz wizytę? Ciekawa jestem jakie postępowanie włączy lekarz w związku z tym stanem zapalnym. Psychicznie już się trochę oswoiłaś, że znów się wszystko odwleka? 🫂
Marz, a Ty kiedy zaczynasz procedurę?
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
siesiepy wrote:Anin, podstawowe pytanie powinno brzmieć "a jaki jest powód przyjmowania sterydu" i czy przyznałas się obu tym lekarzom, że drugi dał inne zalecenia?
Ja miałam rozpisany encorton na 3 tygodnie przed transferem na zbicie crossmatch, po transferze miałam brać dalej niższą dawkę i w razie ciąży ja kontynuować.
Gdy nie miałam badania crossmatch, ani niee byłam pod opieką immunologa, miałam przepisany metypred od dnia 0 do transferu, czyli jakby od "owulacji" i odstawiłam ją z negatywną betą 10dpt.
Księgowa no ten weekend za krótki jest na to, żeby obskoczyc to co trzeba i jeszcze wypocząć. 👀
Dziękuję.
Właśnie mam wysoki coross-match, oraz jeszcze jakieś dodatkowe przesunięcia w immunologii.
Immunolog zaleciła z przerwami, lekarz prowadzący bez, a tracę zaufanie do pierwszego.
Bardzo dziękuję, pomocne informacje od Ciebie.
-
Siesiepy, krótki weekend na to wszystko, tak jak mówisz, ale na szczęście widze światło w tunelu na kolejny dlugi weekend 😁 bede nim zyc caly tydzień.
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aszin, już się podniosłam i nie przeżywam tak tego, że nie wyszło. Przerwa od forum na kilka dni trochę mi w tym pomogła. W piątek mam wizytę u lekarza, liczę że dowiemy się kiedy transfer i jaki ma plan w razie kolejnej porażki. Patrząc po tym co się zadziało ostatnio z okresem, będę spokojniejsza jeśli mi powie wcześniej czy robimy jakieś badania i jak tak to w którym dc 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 09:42
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
To trzymam kciuki, żebyście wyszli z kliniki zadowoleni i z konkretnym planem 🍀brilka wrote:Aszin, już się podniosłam i nie przeżywam tak tego, że nie wyszło. Przerwa od forum na kilka dni trochę mi w tym pomogła. W piątek mam wizytę u lekarza, liczę że dowiemy się kiedy transfer i jaki ma plan w razie kolejnej porażki. Patrząc po tym co się zadziało ostatnio z okresem, będę spokojniejsza jeśli mi powie wcześniej czy robimy jakieś badania i jak tak to w którym dc 😅
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Aszin dziękuję, że pamiętasz 🙂 miło mi bardzo 🙂
Ja póki co czekam na okres jeszcze jakieś 10 dni myślę i wtedy mam się zgłosić do kliniki. Skończyłam kuracje Glucophage, ładuje w siebie probiotyki doustnie i dopochwowo i czekam.
Ostatnie dni też miałam ciężkie przez to wszystko, że ciągle się coś wykrzacza, że dalej nie wiem na czym stoje. Ostni tydzień października to była katorga, dni mi się wlekły niemiłosiernie, a jak na złość jeszcze w pracy się zrobił spokojniejszy okres i nie było czym głowy zająć.
Wczoraj siedziałam cały dzień w kuchni, coś piekłam, gotowałam, żeby zająć głowę. Ja groby odwiedzam jak nie ma ludzi, i jak trzeba posprzątać po wszystkich, bo większość chodzi tylko raz w roku. A duże skupiska ludzi też doprowadzają mnie do szału 🙂
Listopada nie lubię, czas moich urodzin, które zawsze powodują u mnie zamknięcie się w pokoju i przepłakanie ich 😞
Teraz nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję, że skoro tyle lat 🐒 się nie spóźniała, to i teraz przyjdzie o czasie 🙂Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Aszin, dziękuję, że pytasz. Wizytę mam dopiero 12 listopada. Ale wszystko się jeszcze bardziej przesunie. W piątek okazało się, że w mojej Klinice skończyły się środki. Generlanie nie fajna sytuacja, bo wiem, że odwołali innym np. transfer, który miał być w poniedziałek lub kazali przerywać stymualację.
Nie powinno tak być, mam nadzieję, że dziewczyny będą walczyć o swoje. Powinni lepiej rozplanować środki, a nie w czwartek kwalifikować nowe pary, a w piątek przerywać procedury.
Widziałam, że tematem braków środków w klinikach i odwołaniu punkcji, transferów interesuje się dziennikarka Uwagi TVN, mam nadzieję, że uda się zrobić o tym reportarz. Bo MZ chwali się jak to wszytko pięknie ładnie, ciążę a nie pokazują jak to wygląda z drugiej strony.
Więc u mnie pewnie czas zleci na leczeniu stanu zapalnego, chcę też zrobić drożność i porozmawiać o wsparciu moich naturlanych cykli skoro i tak czekamy.
Aszin, kiedy będziecie mieć pozostałe wyniki?
Brilko, powodzenia w tym cyklu! 🍀👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Marz, to oby miesiączka przyszła o czasie 🤞🏻 A jak nastawienie?
Loraa, z tym brakiem środków to jest jakaś porażka. Powinni zabezpieczyć je dla par już zakwalifikowanych, a nie kwalifikować na hurra, a potem obudzić się z ręką w nocniku. Też mam nadzieję, że zrobią z tym porządek. A nasze wyniki nie wiem, mam nadzieję, że w tym tygodniu.Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Marz, doskonale rozumiem ten nastrój jesienno-urodzinowy. Tyle, ze ja tak mam z październikiem. Na szczęście minął, jeszcze chwila i beda święta 🫣 tak, wiem. Brzmi absurdalnie, ale zleci tak szybko, ze masakra.
Z kwalifikacjami i środkami MZ to sie zdecydowanie zgadzam. Pary, ktore maja kwalifikacje powinny miec zablokowane środki, zeby przejść przez caly proces, a nie jego czesc i potem łaskawie czekac..Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ale przerywanie stymulacji nie mieści mi się w głowie, przecież to na pewno ma bardzo negatywny wpływ na organizm kobiety 🫣 każda stymulacja ma wpływ, a co dopiero taka, która jest totalnie bezsensowna…Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Nie wiem też co z lekami, jeśli dojdzie do przerwania stymualcji. W razie nastoletniej trzeba będzie je wykupić kolejny raz, jest refundacja ale to i tak kilkuset złotych.
Nie mówiąc już o transferze, co jeśli ktoś był np. na immunosupresji a transfer się nie odbędzie.
Mam nadzieję, że MZ coś w końcu z tym zrobi👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim!