X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin moje nastawienie to totalna sinusoida. Po wizycie byłam podekscytowana, im więcej czasu mija tym bardziej się obawiam i nie wiem czego się spodziewać. Najbardziej boje się nieprzewidywalności organizmu i cykli.

Chciałam sobie też trochę pomyśleć o jakimś wyjeździe grudniowym. Ale oczywiście nie mogę niczego zaplanować, bo jak w listopadzie się nie uda zacząć, to zacznę w grudniu i już nie będzie mowy o jakiś lotach, także sobie tak żyje cały czas w zawieszeniu.

Co do Gyncentrum, moja opinia jest podyktowana moimi negatywnymi doświadczeniami, ale oni się chyba przeliczyli po tym jak musieli przenieść pacjentki do swoich centralnych punktów. Ale przerywanie stymulacji to już nie mieści mi się w głowie. Jak można zostawić kobietę z "naprodukowanymi" pęcherzykami.

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Aszin moje nastawienie to totalna sinusoida. Po wizycie byłam podekscytowana, im więcej czasu mija tym bardziej się obawiam i nie wiem czego się spodziewać. Najbardziej boje się nieprzewidywalności organizmu i cykli.

Chciałam sobie też trochę pomyśleć o jakimś wyjeździe grudniowym. Ale oczywiście nie mogę niczego zaplanować, bo jak w listopadzie się nie uda zacząć, to zacznę w grudniu i już nie będzie mowy o jakiś lotach, także sobie tak żyje cały czas w zawieszeniu.

Co do Gyncentrum, moja opinia jest podyktowana moimi negatywnymi doświadczeniami, ale oni się chyba przeliczyli po tym jak musieli przenieść pacjentki do swoich centralnych punktów. Ale przerywanie stymulacji to już nie mieści mi się w głowie. Jak można zostawić kobietę z "naprodukowanymi" pęcherzykami.
    Oj także ja bym tego nie odpuściła, poruszyła bym kogo się da.

Ja też mam średnie zdanie o GC, jestem tam ze względu na lekarkę. Ale oni tam kwalifikowli dosłownie wszystkich, jak czytałam na czacie, jak kwalifikowali osoby, które powiedziały, że starały się 3 lata i w ciągu tych 3 lat nie zrobili żadnego badnia. Żadnego, ani nasienia, ani podstawowych hormonów, monitoringu, tarczycy, dosłownie nic

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • aszin Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Ja też mam średnie zdanie o GC, jestem tam ze względu na lekarkę. Ale oni tam kwalifikowli dosłownie wszystkich, jak czytałam na czacie, jak kwalifikowali osoby, które powiedziały, że starały się 3 lata i w ciągu tych 3 lat nie zrobili żadnego badnia. Żadnego, ani nasienia, ani podstawowych hormonów, monitoringu, tarczycy, dosłownie nic
    Zastanawia mnie, czy MZ w żaden sposób tego nie weryfikuje, bo wątpię, że bez podparcia w badaniach by się z tego wytłumaczyli.

Marz, ja zarezerwowałam nam pobyt nad Bałtykiem w grudniu, też fajnie 😁

Loraa, Marz91, Carrie12 lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
    ♂ Oligoteratozoospermia

🔜 IVF?
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:

Od początku tak robili. Ja przyszłam z badaniami to mi lekarka powiedziała, że ja moje badania nie interesują, "mam być wyprowadzona", zapytała się ile się staramy i to było tyle.
    Ja jestem teraz w szoku, że ktoś mi chce badać hormony przed stymulacją i od tego wszystko jest uzależnione. Tam po prostu 2dc i zaczynamy, gdzie jak się okazuje po usg w 2dc jest dla mnie za późno 😅

Aszin ja właśnie zimą zawsze celuję w miejsca, gdzie jest cieplej, żeby trochę słońca złapać i pozytywniej energii. Ale Bałtyk zimą też ma swój urok 🙂

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:

Doskonale znam to poczucie życia w zawieszeniu. Ja, przez trombofilię mam absolutny zakaz latania w ciąży. Póki co, ciąży nie ma ale i tak plany robimy zwykle "last minute".

Trzymam kciuki za nową klinikę <3.

Ja w weekend sobie dalej choruję. Jest lepiej. Ponieważ mam w domu resztki duphastonu i cyclogestu - biorę je "na wszelki wypadek". Czy to głupie? Być może. Chcę jednak dać sobie szansę, nawet jeżeli ta szansa jest liczona w promilach.

Z pozytywów - na szczęście u mnie i u partnera nie było wyższej temperatury niż 37,5 stopni. Każda infekcja wpływa negatywnie na plemniki ale na całe szczęcie tutaj obyło się bez gorączki.

Marz91 lubi tę wiadomość

Endometrioza + Trombofilia

12.2023 - początek starań
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 ani trochę nie jest to głupie, każda z nas jeśli może to zwiększa sobie szanse, chociaż minimalnie.
    Dobrze, że nie było wysokiej temperatury i wracacie do zdrowia.
    Oby już teraz wszystko szło zgodnie z planem. Trzymam kciuki 🍀

Carrie12 lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, ja uwielbiam Bałtyk zimą 😍 Dla mnie latem jest i tak za zimny do pływania a zimą przynajmniej nigdy mnie nie rozczaruje pogoda, bo zawsze jest niezadowalająca i nie ma tłumów ludzi 😁

Marz, to start nowej procedury już niedługo! Mam nadzieję, że będziesz czuła, że jesteś pod dobrą opieką, a lekarz ma jakiś konkretny plan. Będę bardzo mocno trzymać kciuki 🍀

Loraa, wooow, klinika naprawdę w trakcie stymulacji kazała przestać brać leki? Na miejscu tej pacjentki zrobiłabym dzika aferę, podobnie jak w przypadku odwołanego transferu. Ja się totalnie zgadzam, że kliniki odkąd jest refundacja to widzą w pacjentkach łatwy zarobek, to widać nawet po forum 😕

aszin, Carrie12, Marz91 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Aszin, ja uwielbiam Bałtyk zimą 😍 Dla mnie latem jest i tak za zimny do pływania a zimą przynajmniej nigdy mnie nie rozczaruje pogoda, bo zawsze jest niezadowalająca i nie ma tłumów ludzi 😁

Marz, to start nowej procedury już niedługo! Mam nadzieję, że będziesz czuła, że jesteś pod dobrą opieką, a lekarz ma jakiś konkretny plan. Będę bardzo mocno trzymać kciuki 🍀

Loraa, wooow, klinika naprawdę w trakcie stymulacji kazała przestać brać leki? Na miejscu tej pacjentki zrobiłabym dzika aferę, podobnie jak w przypadku odwołanego transferu. Ja się totalnie zgadzam, że kliniki odkąd jest refundacja to widzą w pacjentkach łatwy zarobek, to widać nawet po forum 😕
    Tak, co najlepsze ich klinka w Katowicach dalej się reklamuje, że mają środki i zapraszają do kwalifikacji.
    Oni sobie wcześniej przerzucili te środki między klinikami, ale chyba była jakaś kontrola i już tak nie robią.

Marz, mam nadzieję, że w nowej klinice uda się wszytko lepiej ułożyć i spotka Cie wymarzone szczęście ❤️

Marz91 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wizytuje w tym tygodniu? 💚

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Czy ktoś wizytuje w tym tygodniu? 💚

Ja tylko gnicie w oczekiwaniu na koniec wyciszenia, ktore zaczelam dziś- zastrzykiem Diphereline .. przez długi czas bedzie u mnie zero newsów... 😵‍💫⏳️☠️.... takze jedyne czego teraz sobie życzę to żeby szybciutko minęła końcówka roku 🫠

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja tylko gnicie w oczekiwaniu na koniec wyciszenia, ktore zaczelam dziś- zastrzykiem Diphereline .. przez długi czas bedzie u mnie zero newsów... 😵‍💫⏳️☠️.... takze jedyne czego teraz sobie życzę to żeby szybciutko minęła końcówka roku 🫠

Jak samopoczucie po zastrzyku?

Ja tez bym chciała żeby czas leciał szybciej.. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skutki uboczne ciągle przede mną Sikoreczko, ale jestem dopiero kilka h po pierwszej dawce 🙈

Mam jednak nadzieje ze wyciszenie zniosę tak samo dobrze jak stymulacje I nie odczuje tych okropnych dolegliwości o których mozna przeczytać w Internecie...

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    "Zes*am się, a nie dam się."
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po konsultacji telefonicznej z lekarzem bo... okazało się że to Covid :(. Nawet bym na to nie wpadła (bo przechodzimy go dość łagodnie) gdyby nie to, że straciłam węch. Miałam już covid i utrata węchu to u mnie typowy objaw. Test płytkowy tylko go potwierdził.

Zapytałam jak planujemy kolejny cykl i tym razem kazał podejść do niego 100% naturalnie. Bez Lametty, bez CLO. Wycofał się z pomysłu dwóch pęcherzyków z obawy o ciążę bliźniaczą. Mam trombofilię więc w istocie - to nie byłby najlepszy scenariusz ale c'mon. Staramy się zaraz dwa lata i nie byłam w ciąży ani razu.

Kazał przyjść 8-9 dnia cyklu, a gdy dostanę miesiączkę mój partner powinien pójść na badanie nasienia i posiew. Covid potrafi nieźle namieszać w parametrach nasienia więc warto wiedzieć czy w ogóle będzie z czego robić inseminację.

Spojrzałam sobie kiedy miałam pierwszą (i do tej pory - jedyną inseminację) - było to 23 czerwca. Na samym początku tego wątku. Mamy listopad a ja jeszcze nie doczekałam się drugiej szansy na inseminację. Ajajaj, wszystko pod górkę :D.

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Skutki uboczne ciągle przede mną Sikoreczko, ale jestem dopiero kilka h po pierwszej dawce 🙈

Mam jednak nadzieje ze wyciszenie zniosę tak samo dobrze jak stymulacje I nie odczuje tych okropnych dolegliwości o których mozna przeczytać w Internecie...

Jak to mówi klasyk lepiej nie czytać internetów. Ale jak wiadomo każda z Nas to robi. 🙄 trzymam kciuki za łagodne przejście tego okresu. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 co za wieści 😞 strasznie przykro, że to tak się wlecze w czasie 😞 przytulam 🫂 może ten limit przeszkód został wyczerpany

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%

Zmiana kliniki 10.25
    IVF II - start listopad
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Ja jestem po konsultacji telefonicznej z lekarzem bo... okazało się że to Covid :(. Nawet bym na to nie wpadła (bo przechodzimy go dość łagodnie) gdyby nie to, że straciłam węch. Miałam już covid i utrata węchu to u mnie typowy objaw. Test płytkowy tylko go potwierdził.

Zapytałam jak planujemy kolejny cykl i tym razem kazał podejść do niego 100% naturalnie. Bez Lametty, bez CLO. Wycofał się z pomysłu dwóch pęcherzyków z obawy o ciążę bliźniaczą. Mam trombofilię więc w istocie - to nie byłby najlepszy scenariusz ale c'mon. Staramy się zaraz dwa lata i nie byłam w ciąży ani razu.

Kazał przyjść 8-9 dnia cyklu, a gdy dostanę miesiączkę mój partner powinien pójść na badanie nasienia i posiew. Covid potrafi nieźle namieszać w parametrach nasienia więc warto wiedzieć czy w ogóle będzie z czego robić inseminację.

Spojrzałam sobie kiedy miałam pierwszą (i do tej pory - jedyną inseminację) - było to 23 czerwca. Na samym początku tego wątku. Mamy listopad a ja jeszcze nie doczekałam się drugiej szansy na inseminację. Ajajaj, wszystko pod górkę :D.

Carrie właśnie jak o Tobie myśle to co cykl to zawsze jakieś kłody pod nogi.. a macie gorączkę? Bo jak nie to może nie będzie tragedii w wynikach nasienia. 😗

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie, ale czy to nie jest tak, ze efekt bieżącej choroby w nasieniu bedzie widac dopiero za 3 miesiace?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Carrie, ale czy to nie jest tak, ze efekt bieżącej choroby w nasieniu bedzie widac dopiero za 3 miesiace?

Lekarz powiedział, że warto zrobić teraz. Po 3 miesiącach pewnie też warto będzie sprawdzić. Moja nadzieja jest w tym, że nie mieliśmy wysokiej gorączki.

Sikoreczkaaa - a daj spokój :D. Czuję się jak bohaterka w słabej slap-stickowej komedii. Jak nie LUF to urlop lekarza, jak nie infekcja pęcherza to covid. Można zwariować.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie bardzo mi przykro 🫂
    Mam nadzieję, że Wasz limit pecha został wyczerpany i w końcu zaświeci dla Was Słońce ☀️

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌

II procedura 🙏
    📆01.08.2025

⏳CD138

A ch*j z tym wszystkim!
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie ty to masz przygody. 🙈 Jak żyć. Tyle dobrze w tym wszystkim, że łagodnie przechodzicie, więc mam nadzieję, że nie odbije się to dramatycznie na wynikach nasienia. Covid nie jest pod tym kątem łaskawy, ale jeśli nie ma gorączki i objawów to kto wie? Oby było znośnie. 🍀 Kurujcie się i dbajcie o siebie.

Paulinka nie czytaj o skutkach ubocznych ani na internecie ani w ulotce. Bo potem się okazuje że masz je wszystkie. 😅 Obserwuj ciało na spokojnie, zajmuj głowę i nie analizuj nadmiernie.

Lora tam pal licho oczekiwanie na transfer kilka miesięcy, chociaż to też nie jest zgodne z tym co ma w regulaminach i ustawach MZ. Ale przerywanie stymulacji czy przygotowań do transferu w trakcie (zwłaszcza jeśli ten jest przy immunosupresji)? Kto potem zaopiekuje się pacjentkami z nastoma-kilkudziesiecioma pęcherzykami, które będą albo nie będą pękać i przekształca się w torbiele? Nikt, bo to nie ich zmartwienie przecież. 🤡 Dramat. Zglaszalabym to gdzie się da, to zagrożenie życia i zdrowia...

Marz po tym co zostało tu napisane wierzę że zmiana kliniki to będzie przełomowy krok (w jakimkolwiek stopniu), zważywszy na to że przede wszystkim ktoś chce Cię badać... To przecież podstawa podstaw. 🍀

Marz91, Loraa, Carrie12 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    preg.png
‹‹ 204 205 206 207 208
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ