Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny - super wieści na wątku!
Czyli jednak Siesiepek 🤭 super !
Aszin - jakie piękne Amh - zazdroszczę ! Czyli czekamy na nowy rok ✊🏻✊🏻
aszin, Carrie12, siesiepy, Frajda lubią tę wiadomość
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
👩31l. - IO, nadwaga
AMH - 1.020 👎🏻
jajowód drożny✅
Kariotypy ✅
🧔31l.
Ogólne badanie nasienia - OK
Morfologia 1%❗️
HBA - 74%✅
Test Mar - negatywny✅
Fragmentacja DNA 13% ✅
Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️
3 x IUI - 2025r. ❌
I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️ -
Hejka, ja tu Was powoli nadrabiam, będę chciała zaglądać do Was częściej. Widzę, że jesteście łaskawe i nie produkujecie kilkudziesięciu stron dziennie 😆
Jak miło czytać o kolejnych do rych wieściach, coraz więcej Niedobitków ma swoje maleństwa pod sercem 😍 Mam nadzieję, że do końca przyszłego roku każda z nas będzie chociaż w ciąży ❤️
Frajda, Motylku, Julia i każdej kolejnej ciężarnej gratuluję ( mogłam któraś pominąć, nie pamiętam której już gratulowałam, wybaczcie😉)
Sikorka o mamusiu Ty wchodzisz w drugi trymestr 🫣 ale przegapiłam.
Siesiepy łaaaaał, synek ❤️ najważniejsze, że zdrowy. Imię wybrane?
Dziewczyny cieszę się, że macie kwalifikacje 😉 oby to był ostatni krok do upragnionych ciąż, a styczeń zacznie się z kopyta.
Ja powoli wracam do stabilizacji, ze staraniami ruszamy dalej. Udało nam się ostatnio uzupełnić badania, wymazy i zgrać cykl z grafikami. Jeżeli sięnic nie wykrzaczy to w tym cyklu podejdziemy do IUI, więc Motylku chyba będę miała do Ciebie kilka pytań 😉
aszin, Księgowa, Frajda, Sikoreczkaaa, siesiepy, Motylek93, aniasta lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Cześć dziewczyny. Mogę się dosiąść…? 🥺
Wiele z Was kojarzę z wątków miesięcznych. Wybaczcie, że nie nadrobię tych ponad 200 stron 🧡
Ja się wycofałam z forum na długi czas, trochę głowa niestety siadła. Postanowiłam wrócić, bo widzę, że wiele z Was jest na tym samym etapie, co my - czekania na nowy rok, by ruszyć z in vitro.
Mam pytanie odnośnie organizacji tego całego przedsięwzięcia - jeśli w klinice nie ma środków w tym momencie (mają być od stycznia) to czy wg Was jest sens umawiać wizytę już teraz w grudniu? Wstępnie klepnęłam jakiś termin, bo strasznie boję się długiego oczekiwania, kiedy wszyscy się na te środki rzucą. Zastanawiam się tylko, czy jest sens. Czy np możemy już dostać kwalifikacje, a działania rozpocząć gdy będą już nowe środki? Lub zapisać się na jakąś, no nie wiem, listę oczekujących? 🤡
I jeszcze o nas informacyjnie: PCOS + czynnik męski, staramy się już prawie dwa lata, przeszłam wiele stymulacji, mąż przeszedł leczenie Clostilbegytem, niestety niewiele dało. Jego hormony i styl życia są wzorowe, brak żylaków, androlog stwierdził, że kwestia genów lub wieku (34l.), no ogólnie, że “czasami tak bywa” 🤡 Nigdy nie udało się nam zajść w ciążę. Lekarze rozłożyli ręce, mówiąc, że zrobiliśmy już wszystko co się da i pozostaje in vitro. Działamy więc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 20:11
Carrie12 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024
Ona:
długie cykle, PCOS ❌
histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ wrzesień
koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 17,31/ml
Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 72,70 mln
Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 11,5%
Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 74%
Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%
Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
hormony w normie ✅
Powtórka posiewu czysta ✅
kariotyp OK ✅
Styczeń 2026 ➡️ IVF -
Pustynia, zależy, czy możesz mieć teraz wizytę kwalifikacyjną, bo jak klinika nie ma środków, to również nie przyjmują na takie wizyty. Albo każą za nie płacić i wpisują na listę rezerwową 😄 Musisz się dowiedzieć jak jest u Was w klinice, bo te listy się wydłużają i myślę, że warto zająć sobie już „miejsce” 😉 Witaj w naszym niedobitkowym gronie, rozsiądź się, ale nie na długo 🙏
Alysa, to już zaciskam kciuki! 🤞🏻
Alysa, Pustynia lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
Witaj Pustynia! Zapraszamy! Mam nadzieję, że na krótko. Oby ten 2026 wszystkim nam przyniósł szczęście
.
Siesiepy! Gratulacje synka
! To ogromne szczęście.
Ja już po wizycie - 9dc, 3 pęcherzyki, każdy około 9 - 10mm, żaden nie jest dominujący. Dostałam menopur żeby troszkę je podstymulować z zastrzeżeniem, że może być podwójna owulacja. Statystycznie, zwiększa to szanse na ciążę więc jestem za. Oby wyrobić się z owulacją do soboty
. Inseminacja na pękniętym pęcherzyku to zawsze takie wygibasy żeby się odpowiednio wstrzelić.
No i menopur - pierwszy jest mieszałam lek do wstrzykiwania. Do tej pory neoparin i ovitrelle - więc weszłam na kolejny stopień wtajemniczenia
.
Powiedziałam też o histeroskopii - jeżeli nie wyjdzie inseminacja, będę chciała w grudniu sprawdzić "co tam w środku". Może jest jakiś stan zapalny? Może polip? To kolejna rzecz do odhaczenia.
A w 2026 - invitro. Musimy tylko dopytać jak z kwalifikacją do programu rządowego. Chcemy to ogarnąć w pierwszej połowie roku ale marzy mi się jeszcze gdzieś pojechać przed, żeby przewietrzyć głowę i coś zobaczyć.
Pustynia, siesiepy, Frajda, aniasta lubią tę wiadomość
31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Alysa super że coś sie zaczęło dziać. Trzymam kciuki za owocne monity owulacji. ✊️
Pustynia kojarzę z wątków męskich. 😚 siadaj z nami u Nas jest fajnie
bardzo dobrze że idziecie na wizytę. Po pierwsze lekarz zleci dodatkowe badania potrzebne do rozpoczęcia procedury a po drugie zobaczysz czy czujesz flow z lekarzem. 
Carrie monopur jak przy minimini INV. 😁 powinien przykokśić jajeczka. ✊️kiedy kolejny monitoring? Pomyśl o histero z biopsją endometrium żeby dwie pieczenie za jednym ogniem ogarnąć, choć mam nadzieję, że nie trzeba bedzie. 🫢😚
Pustynia, Carrie12, Alysa lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Carrie, Sikoreczka ma racje. Najlepiej połączyć te dwie rzeczy, zeby przy okazji wykluczyć kub znalezc, a nie musieć dwa razy cierpieć 😉
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziękuję dziewczyny 💕
Aszinka całe szczęście że nic nie wyszło, najwidoczniej przetrzebili ci tak florę bakteryjną pochwy że cokolwiek boi się tam teraz wyrosnąć. 🤣 AMH rozbiłaś bank ⭐
Alysa żyjemy swoim tempem jak widać. 🤪 U nas imię, a nawet imiona wybrane od dawna. Jakub Antoni 🫢 grudniowe IUI mówisz? 🔥 Brzmi realnie dobrze i już grzeję kciuki na ciebie! Kiedy się spodziewasz w takim razie całej akcji? 😁
Pustynia ja nigdy nie nadrabiam wątków do których dołączam więc się nie martw. 😅 Za dużo czasu by mnie to kosztowało. Pamiętam cię, przykro mi że los zmusił cię do dołączenia do niedobitków.
Carrie jestem zdania że histero z marketami stanu zapalnego zawsze warto zrobić. Daje to dużo cennych informacji, zwłaszcza przed wpuszczaniem zarodków z inv w to środowisko macicy.
Carrie12, Alysa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Carrie jak robić histero to od razu z wycinkami. Ja tak robiłam, tylko się zorientuj bo ja w szpitalu nie płaciłam za nic, nawet za Cd138, a znajoma za jego badanie już musiała.
Siesiepy mamy w rodzinie Antka 😍
Dzięki dziewczyny za kciuki 😉😜 cała akcja jak dobrze pójdzie będzie w przyszłym tygodniu. Ale mam trochę obawy bo ponoć pełno par zaczęło zapisywać się do poradni - położna mi mówiła że w październiku codziennie rejestrowała po min 5 nowych codziennie. W większości są to pary dla których brakło środków na IVF , a w mojej poradni mogą do IUI podejść na NFZ. Gdzieś mam w głowie że może być za dużo chętnych na inseminacje, a robią 3 lub max 4 dziennie.
No i jeszcze mój mąż bierze udział w jakimś konkursie "kto najbardziej wkurzy własną żonę ". Z początku myślałam że to mój PMS ale ciągnie się za długo. Aktualnie siedzi podziębiony bo za letnio się ubierał i według niego to ja niepotrzebnie marudzę 🙄Starania od 12.2022
33 👩🦰
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Carrie trzymam kciuki za IUI✊🏻 ja też miałam histerio z markerami, coś przynajmniej można wykluczyć lub się czegoś dowiedzieć
Pustynia witaj 👋🏻 Ja też niedawno dołączyłam i staram się być na bieżąco
My mieliśmy kwalifikację w listopadzie, podpisaliśmy dokumenty i za tę wizytę już nie płaciliśmy, przy okazji wypytałam o różne rzeczy Panią Doktor i wskazała suplementację.
Alysa u Ciebie również kciuki za IUI✊🏻 Ja też gonię męża o zapinanie kurtki 😅
Ja póki co cieszę się tym czasem bez wizyt, leków i odliczania... Zupełnie inaczej się czuję, dużo lepiej. Nawet cieszę się, że IVF dopiero po Nowym Roku, bo mam czas na regenerację psychiczną i fizyczną, ale zaczynam też czuć lekki niepokój. Znowu ta nadzieja, walka, a wynik nigdy nie jest pewny... Będę walczyć o upragnioną ciążę i staram się podejść do tego zadaniowo, ale łatwo nie jest, najgorsza mieszanka emocjonalna - nadzieja + próbowanie nie robić sobie nadziei...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 21:52
Carrie12, Pustynia lubią tę wiadomość
👦🏻👧🏻 '94
starania naturalne od początku 2022
10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
06.2024 - wycięcie gruczolakowłókniaka z pachy, morfologia 12%
01.2025 - 3xcs lametta, ovitrelle, douphaston ❌, morfologia 5%
02.2025 - Sono-HSG - jajowody drożne
08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
11.25 - kwalifikacja IVF
👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość -
Hejka, aktualizuję tutaj info, z 2 jeden maluch niestety się zatrzymał na 6+3, drugi ma 7+4 już 1,3cm serduszko bije i u niego wygląda wszystko w porządku ☺️ krwiak zostaje, może turbo dawki proga go w końcu pokonają ✊ trochę było smutno, ale mąż pierwszy raz na usg widział serduszko 💗 kolejna kontrolę mam 1 grudnia, jeśli będzie dobrze to może w końcu uwierzę że może jednak w końcu doczekam się 🌈
@alysa śmiało pytaj o co chcesz 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 22:47
Księgowa, Marz91, Frajda, aniasta, Carrie12, Kasiak89 lubią tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
30,9 ng/ml
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
8.12 - 2,4 cm 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny

-
Aniasta najgorszy jest taki rollercoaster emocji. Całe leczenie niepłodności poza oczywiście niekiedy bólem fizycznym to nieustanne zmaganie sie z emocjami. Zaniedlugo wpadniemy w wir świąt i nowego roku a już po tym zaczniesz przygotowania do INV. ✊️ ja też pamiętam ten niepokój połączony z ekscytacja że coś się dzieje 😁
Motylku przytulam Cię mocno 🫂 jeden kropek wygląda na siłacza więc teraz nie może być inaczej niż dobrze. ✊️ wcinaj proga, dużo odpoczywaj niech krwiak sie wchłania ❤️
aniasta, PaulinKA, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
🍀🍀🍀🍀

-
Niestety, pęcherzyki są leniwe i dziś 11dc mają tylko po 11 i 13mm. Dostałam jeszcze menopur na dziś i jutro i w sobotę jedziemy na obserwację. Jeżeli dobrze pójdzie, to w poniedziałek inseminacja.
aniasta lubi tę wiadomość
31 👩🦰
Carrie12 wrote:Niestety, pęcherzyki są leniwe i dziś 11dc mają tylko po 11 i 13mm. Dostałam jeszcze menopur na dziś i jutro i w sobotę jedziemy na obserwację. Jeżeli dobrze pójdzie, to w poniedziałek inseminacja.
To trzymamy kciuki do poniedziałku 🤞 niech się biorą leniuchy do roboty 🙂🤞🍀
Starania od 2020
🧑🦱 30 👱 34🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - ????? -
Carrie12 wrote:Niestety, pęcherzyki są leniwe i dziś 11dc mają tylko po 11 i 13mm. Dostałam jeszcze menopur na dziś i jutro i w sobotę jedziemy na obserwację. Jeżeli dobrze pójdzie, to w poniedziałek inseminacja.
Jajca nie wygłupiać się tylko się koksować. ✊️
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
🍀🍀🍀🍀

-
Motylku pozwolę sobie napisać do Ciebie na priv, już wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chyba nie mamy się w znajomych

Carrie Ty byłaś tylko na letrozolu teraz? Niech się te pęcherzyki biorą do pracy, potrzebujemy II na wątku.
Trzymam kciuki za powodzenie siostro w IUI
🤞
Carrie12, Motylek93 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Alysa

W tym cyklu do 9dc byłam bez żadnego wspomagania. Na wizycie w 9dc lekarz zadecydował, że warto byłoby je jednak podstymulować ale nie ma zakładanych efektów. Zobaczymy, jak będzie w sobotę. Życzę sobie żeby urosły ładnie bo to raczej moje ostatnie podejście do IUI.
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie!
Alysa, Marz91 lubią tę wiadomość
31 👩🦰
Myślałam, że coś brałaś. Mój lekarz nie robi IUI bez stymulacji wcześniejszej. No to czekamy na wieści co tam u CiebieCarrie12 wrote:Alysa

W tym cyklu do 9dc byłam bez żadnego wspomagania. Na wizycie w 9dc lekarz zadecydował, że warto byłoby je jednak podstymulować ale nie ma zakładanych efektów. Zobaczymy, jak będzie w sobotę. Życzę sobie żeby urosły ładnie bo to raczej moje ostatnie podejście do IUI.
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie!
dziewczyny mamy jakieś wizyty w najbliższym czasie? Za kogo trzymamy kciuki?Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
@alysa zaakceptowane ☺️
@carrie a jaką masz dawkę menopuru? Ja zaczęłam od 150 i zjezdzałam w dół do tej mini 37,5mg. Szkoda że nie dostałaś aromka lub clo32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
3 x stymulacje letrozolem ❌
I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
30,9 ng/ml
26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
8.12 - 2,4 cm 🦋
Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny

-
Motylek93 - poprzednio miałam lamettę, miałam również cykl z clo. Nie do końca rozumiem decyzję mojego lekarza, żeby robić cykl naturalny a później stymulować menopurem ale no cóż, podążam za nim.
Mam dawkę 75.
Motylek93 lubi tę wiadomość
31 👩🦰
12.2023 - początek starań