X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - super wieści na wątku!

Czyli jednak Siesiepek 🤭 super !

Aszin - jakie piękne Amh - zazdroszczę ! Czyli czekamy na nowy rok ✊🏻✊🏻

aszin, Carrie12, siesiepy, Frajda lubią tę wiadomość

starania od 01.2023
    08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
    👩31l. - IO, nadwaga
    AMH - 1.020 👎🏻
    jajowód drożny✅
    Kariotypy ✅
    🧔31l.
    Ogólne badanie nasienia - OK
    Morfologia 1%❗️
    HBA - 74%✅
    Test Mar - negatywny✅
    Fragmentacja DNA 13% ✅
    Kariotyp - translokacja zrównoważona 11% ❗️

3 x IUI - 2025r. ❌
    I IMSI - 07.2025 - Rekovelle, Menopur ❌ 3MII -> 2 zapłodnione -> 0 ❄️
    II IMSI - 09.2025 - Gonal-F, Mensinorm ❌ 8MII -> 6 zapłodnionych -> 0❄️
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja tu Was powoli nadrabiam, będę chciała zaglądać do Was częściej. Widzę, że jesteście łaskawe i nie produkujecie kilkudziesięciu stron dziennie 😆

Jak miło czytać o kolejnych do rych wieściach, coraz więcej Niedobitków ma swoje maleństwa pod sercem 😍 Mam nadzieję, że do końca przyszłego roku każda z nas będzie chociaż w ciąży ❤️

Frajda, Motylku, Julia i każdej kolejnej ciężarnej gratuluję ( mogłam któraś pominąć, nie pamiętam której już gratulowałam, wybaczcie😉)

Sikorka o mamusiu Ty wchodzisz w drugi trymestr 🫣 ale przegapiłam.

Siesiepy łaaaaał, synek ❤️ najważniejsze, że zdrowy. Imię wybrane?

Dziewczyny cieszę się, że macie kwalifikacje 😉 oby to był ostatni krok do upragnionych ciąż, a styczeń zacznie się z kopyta.

Ja powoli wracam do stabilizacji, ze staraniami ruszamy dalej. Udało nam się ostatnio uzupełnić badania, wymazy i zgrać cykl z grafikami. Jeżeli sięnic nie wykrzaczy to w tym cyklu podejdziemy do IUI, więc Motylku chyba będę miała do Ciebie kilka pytań 😉

aszin, Księgowa, Frajda, Sikoreczkaaa, siesiepy, Motylek93, aniasta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę się dosiąść…? 🥺
    Wiele z Was kojarzę z wątków miesięcznych. Wybaczcie, że nie nadrobię tych ponad 200 stron 🧡

Ja się wycofałam z forum na długi czas, trochę głowa niestety siadła. Postanowiłam wrócić, bo widzę, że wiele z Was jest na tym samym etapie, co my - czekania na nowy rok, by ruszyć z in vitro.
    Mam pytanie odnośnie organizacji tego całego przedsięwzięcia - jeśli w klinice nie ma środków w tym momencie (mają być od stycznia) to czy wg Was jest sens umawiać wizytę już teraz w grudniu? Wstępnie klepnęłam jakiś termin, bo strasznie boję się długiego oczekiwania, kiedy wszyscy się na te środki rzucą. Zastanawiam się tylko, czy jest sens. Czy np możemy już dostać kwalifikacje, a działania rozpocząć gdy będą już nowe środki? Lub zapisać się na jakąś, no nie wiem, listę oczekujących? 🤡

I jeszcze o nas informacyjnie: PCOS + czynnik męski, staramy się już prawie dwa lata, przeszłam wiele stymulacji, mąż przeszedł leczenie Clostilbegytem, niestety niewiele dało. Jego hormony i styl życia są wzorowe, brak żylaków, androlog stwierdził, że kwestia genów lub wieku (34l.), no ogólnie, że “czasami tak bywa” 🤡 Nigdy nie udało się nam zajść w ciążę. Lekarze rozłożyli ręce, mówiąc, że zrobiliśmy już wszystko co się da i pozostaje in vitro. Działamy więc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 20:11

Carrie12 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ wrzesień

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 17,31/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 72,70 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 11,5%
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 74%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

Styczeń 2026 ➡️ IVF
  • aszin Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia, zależy, czy możesz mieć teraz wizytę kwalifikacyjną, bo jak klinika nie ma środków, to również nie przyjmują na takie wizyty. Albo każą za nie płacić i wpisują na listę rezerwową 😄 Musisz się dowiedzieć jak jest u Was w klinice, bo te listy się wydłużają i myślę, że warto zająć sobie już „miejsce” 😉 Witaj w naszym niedobitkowym gronie, rozsiądź się, ale nie na długo 🙏

Alysa, to już zaciskam kciuki! 🤞🏻

Alysa, Pustynia lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 11.25r. → kwalifikacja
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pustynia! Zapraszamy! Mam nadzieję, że na krótko. Oby ten 2026 wszystkim nam przyniósł szczęście <3.

Siesiepy! Gratulacje synka <3! To ogromne szczęście.

Ja już po wizycie - 9dc, 3 pęcherzyki, każdy około 9 - 10mm, żaden nie jest dominujący. Dostałam menopur żeby troszkę je podstymulować z zastrzeżeniem, że może być podwójna owulacja. Statystycznie, zwiększa to szanse na ciążę więc jestem za. Oby wyrobić się z owulacją do soboty :D. Inseminacja na pękniętym pęcherzyku to zawsze takie wygibasy żeby się odpowiednio wstrzelić.

No i menopur - pierwszy jest mieszałam lek do wstrzykiwania. Do tej pory neoparin i ovitrelle - więc weszłam na kolejny stopień wtajemniczenia :).

Powiedziałam też o histeroskopii - jeżeli nie wyjdzie inseminacja, będę chciała w grudniu sprawdzić "co tam w środku". Może jest jakiś stan zapalny? Może polip? To kolejna rzecz do odhaczenia.

A w 2026 - invitro. Musimy tylko dopytać jak z kwalifikacją do programu rządowego. Chcemy to ogarnąć w pierwszej połowie roku ale marzy mi się jeszcze gdzieś pojechać przed, żeby przewietrzyć głowę i coś zobaczyć.

Pustynia, siesiepy, Frajda, aniasta lubią tę wiadomość

31 👩‍🦰

Endometrioza + Trombofilia
    12.2023 - początek starań
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa super że coś sie zaczęło dziać. Trzymam kciuki za owocne monity owulacji. ✊️

Pustynia kojarzę z wątków męskich. 😚 siadaj z nami u Nas jest fajnie :D bardzo dobrze że idziecie na wizytę. Po pierwsze lekarz zleci dodatkowe badania potrzebne do rozpoczęcia procedury a po drugie zobaczysz czy czujesz flow z lekarzem. :)

Carrie monopur jak przy minimini INV. 😁 powinien przykokśić jajeczka. ✊️kiedy kolejny monitoring? Pomyśl o histero z biopsją endometrium żeby dwie pieczenie za jednym ogniem ogarnąć, choć mam nadzieję, że nie trzeba bedzie. 🫢😚

Pustynia, Carrie12, Alysa lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie, Sikoreczka ma racje. Najlepiej połączyć te dwie rzeczy, zeby przy okazji wykluczyć kub znalezc, a nie musieć dwa razy cierpieć 😉

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 💕

Aszinka całe szczęście że nic nie wyszło, najwidoczniej przetrzebili ci tak florę bakteryjną pochwy że cokolwiek boi się tam teraz wyrosnąć. 🤣 AMH rozbiłaś bank ⭐

Alysa żyjemy swoim tempem jak widać. 🤪 U nas imię, a nawet imiona wybrane od dawna. Jakub Antoni 🫢 grudniowe IUI mówisz? 🔥 Brzmi realnie dobrze i już grzeję kciuki na ciebie! Kiedy się spodziewasz w takim razie całej akcji? 😁

Pustynia ja nigdy nie nadrabiam wątków do których dołączam więc się nie martw. 😅 Za dużo czasu by mnie to kosztowało. Pamiętam cię, przykro mi że los zmusił cię do dołączenia do niedobitków.

Carrie jestem zdania że histero z marketami stanu zapalnego zawsze warto zrobić. Daje to dużo cennych informacji, zwłaszcza przed wpuszczaniem zarodków z inv w to środowisko macicy.

Carrie12, Alysa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie jak robić histero to od razu z wycinkami. Ja tak robiłam, tylko się zorientuj bo ja w szpitalu nie płaciłam za nic, nawet za Cd138, a znajoma za jego badanie już musiała.

Siesiepy mamy w rodzinie Antka 😍

Dzięki dziewczyny za kciuki 😉😜 cała akcja jak dobrze pójdzie będzie w przyszłym tygodniu. Ale mam trochę obawy bo ponoć pełno par zaczęło zapisywać się do poradni - położna mi mówiła że w październiku codziennie rejestrowała po min 5 nowych codziennie. W większości są to pary dla których brakło środków na IVF , a w mojej poradni mogą do IUI podejść na NFZ. Gdzieś mam w głowie że może być za dużo chętnych na inseminacje, a robią 3 lub max 4 dziennie.

No i jeszcze mój mąż bierze udział w jakimś konkursie "kto najbardziej wkurzy własną żonę ". Z początku myślałam że to mój PMS ale ciągnie się za długo. Aktualnie siedzi podziębiony bo za letnio się ubierał i według niego to ja niepotrzebnie marudzę 🙄

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja

IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• aniasta Znajoma

Wysłany: 26 listopada, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie trzymam kciuki za IUI✊🏻 ja też miałam histerio z markerami, coś przynajmniej można wykluczyć lub się czegoś dowiedzieć

Pustynia witaj 👋🏻 Ja też niedawno dołączyłam i staram się być na bieżąco :) My mieliśmy kwalifikację w listopadzie, podpisaliśmy dokumenty i za tę wizytę już nie płaciliśmy, przy okazji wypytałam o różne rzeczy Panią Doktor i wskazała suplementację.

Alysa u Ciebie również kciuki za IUI✊🏻 Ja też gonię męża o zapinanie kurtki 😅

Ja póki co cieszę się tym czasem bez wizyt, leków i odliczania... Zupełnie inaczej się czuję, dużo lepiej. Nawet cieszę się, że IVF dopiero po Nowym Roku, bo mam czas na regenerację psychiczną i fizyczną, ale zaczynam też czuć lekki niepokój. Znowu ta nadzieja, walka, a wynik nigdy nie jest pewny... Będę walczyć o upragnioną ciążę i staram się podejść do tego zadaniowo, ale łatwo nie jest, najgorsza mieszanka emocjonalna - nadzieja + próbowanie nie robić sobie nadziei...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 21:52

Carrie12, Pustynia lubią tę wiadomość

👦🏻👧🏻 '94

starania naturalne od początku 2022

10.2022 - pierwsza wizyta w klinice, kontynuujemy starania naturalne, podstawowa diagnostyka, wizyta u androloga USG ok
    08.2023 - słabe parametry nasienia (morfologia 1%, kocentracja ok), suplementy, dieta
    06.2024 - wycięcie gruczolakowłókniaka z pachy, morfologia 12%
    01.2025 - 3xcs lametta, ovitrelle, douphaston ❌, morfologia 5%
    02.2025 - Sono-HSG - jajowody drożne
    08.2025 - histeroskopia, CD56 -lekko podwyższony poziom NK, brak polipów, endometrium ok, CD 138 ok, morfologia 4%
    9.2025 - IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    10.2025 IUI na cs - lametta, ovitrelle, progesteron besins, wlew z intralipidu ❌
    11.25 - kwalifikacja IVF

👧🏻 AMH - 1,62, wszystkie dotychczasowe wyniki w normie, regularne cykle owulacyjne
    👦🏻 MAR, HBA, fragmentacja ✅, posiew ok, morfologia 4%, koncentracja ok, ruch ok, wzmożona lepkość
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 26 listopada, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, aktualizuję tutaj info, z 2 jeden maluch niestety się zatrzymał na 6+3, drugi ma 7+4 już 1,3cm serduszko bije i u niego wygląda wszystko w porządku ☺️ krwiak zostaje, może turbo dawki proga go w końcu pokonają ✊ trochę było smutno, ale mąż pierwszy raz na usg widział serduszko 💗 kolejna kontrolę mam 1 grudnia, jeśli będzie dobrze to może w końcu uwierzę że może jednak w końcu doczekam się 🌈
    @alysa śmiało pytaj o co chcesz 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada, 22:47

Księgowa, Marz91, Frajda, aniasta, Carrie12, Kasiak89 lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
    30,9 ng/ml
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniasta najgorszy jest taki rollercoaster emocji. Całe leczenie niepłodności poza oczywiście niekiedy bólem fizycznym to nieustanne zmaganie sie z emocjami. Zaniedlugo wpadniemy w wir świąt i nowego roku a już po tym zaczniesz przygotowania do INV. ✊️ ja też pamiętam ten niepokój połączony z ekscytacja że coś się dzieje 😁

Motylku przytulam Cię mocno 🫂 jeden kropek wygląda na siłacza więc teraz nie może być inaczej niż dobrze. ✊️ wcinaj proga, dużo odpoczywaj niech krwiak sie wchłania ❤️

aniasta, PaulinKA, Motylek93 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, pęcherzyki są leniwe i dziś 11dc mają tylko po 11 i 13mm. Dostałam jeszcze menopur na dziś i jutro i w sobotę jedziemy na obserwację. Jeżeli dobrze pójdzie, to w poniedziałek inseminacja.

aniasta lubi tę wiadomość

31 👩‍🦰

• Marz91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Niestety, pęcherzyki są leniwe i dziś 11dc mają tylko po 11 i 13mm. Dostałam jeszcze menopur na dziś i jutro i w sobotę jedziemy na obserwację. Jeżeli dobrze pójdzie, to w poniedziałek inseminacja.

To trzymamy kciuki do poniedziałku 🤞 niech się biorą leniuchy do roboty 🙂🤞🍀

Starania od 2020
    🧑‍🦱 30 👱 34🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard,Equoral, Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza głęboko naciekająca 🚨❌
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - ?????
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:

Jajca nie wygłupiać się tylko się koksować. ✊️

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku pozwolę sobie napisać do Ciebie na priv, już wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chyba nie mamy się w znajomych :D

Carrie Ty byłaś tylko na letrozolu teraz? Niech się te pęcherzyki biorą do pracy, potrzebujemy II na wątku.
    Trzymam kciuki za powodzenie siostro w IUI <3 🤞

Carrie12, Motylek93 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa <3

W tym cyklu do 9dc byłam bez żadnego wspomagania. Na wizycie w 9dc lekarz zadecydował, że warto byłoby je jednak podstymulować ale nie ma zakładanych efektów. Zobaczymy, jak będzie w sobotę. Życzę sobie żeby urosły ładnie bo to raczej moje ostatnie podejście do IUI.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie!

Alysa, Marz91 lubią tę wiadomość

31 👩‍🦰

• Alysa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Alysa <3

W tym cyklu do 9dc byłam bez żadnego wspomagania. Na wizycie w 9dc lekarz zadecydował, że warto byłoby je jednak podstymulować ale nie ma zakładanych efektów. Zobaczymy, jak będzie w sobotę. Życzę sobie żeby urosły ładnie bo to raczej moje ostatnie podejście do IUI.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie!
    Myślałam, że coś brałaś. Mój lekarz nie robi IUI bez stymulacji wcześniejszej. No to czekamy na wieści co tam u Ciebie ;)

dziewczyny mamy jakieś wizyty w najbliższym czasie? Za kogo trzymamy kciuki?

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰

Stymulacja

IUI

35🧔‍♂️
    • badania hormonów – ✅

• Motylek93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @alysa zaakceptowane ☺️
    @carrie a jaką masz dawkę menopuru? Ja zaczęłam od 150 i zjezdzałam w dół do tej mini 37,5mg. Szkoda że nie dostałaś aromka lub clo

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog -
    30,9 ng/ml
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Carrie12 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 - poprzednio miałam lamettę, miałam również cykl z clo. Nie do końca rozumiem decyzję mojego lekarza, żeby robić cykl naturalny a później stymulować menopurem ale no cóż, podążam za nim.

Mam dawkę 75.

Motylek93 lubi tę wiadomość

31 👩‍🦰

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ