X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajniczku nie zaprzątaj sobie głowy staraniami, chyba, że w tym momencie po prostu tego chcesz. Spędź ten czas z tatą, póki ten czas realnie macie. Nie mam żadnych słów pocieszenia na to, co Cię teraz spotyka. Czy jest jakiś sposób, w jaki możemy Ci pomóc w tym czasie?

Frajda gratuluję serduszka! Nie dowierzasz i pewnie jeszcze długo nie uwierzysz. :D

Pustynia, zawsze mogła powiedzieć, że owulacji nie było, jak co niektórzy lekarze lubią. :p

Marz jakiś środek przeciwskurczowy brzmi sensownie w Twoim przypadku. A niezdrowy kebab, grzańce i inne umilańce są ogromnie wskazane, skoro... możesz. Wykorzystaj to chociaż tak.

Motylku w drodze na wstawałam regularnie i sobie robiłam wygibasy przy siedzeniu (wspinania na palce, krążenia nogami, biodrami, skręty tułowia, rozciąganie nóg) i/lub spacerowałam po samolocie. Specjalnie wybrałam miejsce od strony "korytarza". :) W drodze powrotnej głównie spałam, ale jak już się przebudzałam na siku to też chwilę się poruszałam. Super informacje, że krwiak się wchłania. I mąż ma racje, nie analizuj każdego cm i każdego uderzenia serca. To się może różnić z uwagi na ustawienie płodu, sprzętu itd. Ważne, że rośnie i wszystko jest dobrze.

Alysa gdzie aplikowałaś jeśli można wiedzieć? :D

Marz91, Frajda, Motylek93 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za gratulacje, wiele dla mnie znaczą 😊
    Obawiałam się podejść do IVF, że nic to nie da, bo teoretycznie wszystko gra, nie znamy przyczyny, a jednak zatrybiło 🤩
    Alysa, biorę Magne B6 forte, łatwe do połknięcia tabletki.
    A ten proszek można dostać chyba tylko tutaj:

https://www.apo-discounter.pl/weleda-bryophyllum-50-proszek-20g-pzn-02591904?pgrp=C&gad_source=1&gad_campaignid=23050271942&gbraid=0AAAAADjncyU9C5tOI5Ww_AYnyQdKYj5VE&gclid=EAIaIQobChMIn8aI3duwkQMV4cp5BB3qCxUMEAQYAiABEgK_zPD_BwE

Motylku, super, że dostaliście zielone światło na lot 😊 też pytałam o loty i pani dr mówi, że można tylko wiadomo do cywilizowanych krajów 🤭
    Farbowanie włosów też i kawę też można tylko nie za dużo, śledzę profil dr Kłosowicz i ona bardzo walczy z piciem kawy w ciąży. Zastanawiałam się jakie podejście ma moja pani dr 🙂

Motylek93 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
    FET 4AA 13.11. 🍍✨🤞🏻🍀🙏🏻
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam pierniczki, wrzucę Wam zdjęcia jak sobie przypomnę jak to się robiło xD

Siesiepy aplikowałam do RCKiK w moim mieście, spełniam wymogi bo chcą tylko wykształcenia. Zobaczymy czy się odezwą.

Frajda wzięłam w aptece dodatkowo scopolan, mam też no spe i działamy. W ogóle apteka jest ostatnio moim najdroższym sklepem xD

Carrie12, Frajda lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Czajnik Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy już robicie najwięcej ile możecie, czytam was i wtedy czuję się "normalnie" :D dużo zdrowia dla was wszystkich!

Carrie12, Sikoreczkaaa, Marz91, Frajda lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 50, kwas foliowy metylowany, aspiryna 100mg, żelazo, witamina B i D

JA (31)
    09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
    Zespół lepkiej płytki krwi, jednoczesnie jeden czynnik wskazujacy na niska krzepliwosc (???)

05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
    04.2025 ferrytyna do poprawy, reszta ok
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1

On: 32 lata
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ