Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniluap nie wiem czemu jest podwyższona. Pierwszy raz taka wyszła. Jednocześnie jak zapytałam gino czy powtarzać, to powiedziała, że nawet jak wyjdzie teraz w normie, to nie wykluczy tego, że mogę mieć podniesioną. Boję się brać ten dostinex, że sobie dodatkowo zaszkodzę. Jak u Ciebie to wyglądało? Jaki miałaś wynik?
Księgowa bardzo mi przykro... jestem myślami przy Tobie przy tym ostatnim cyklu 🫂
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 35
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
❌️Kir AA, brak implantacyjnych
❌️Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
✅️ANA ujemne, TRAB ujemne
✅️HB wyleczone
🧔🏻♂️ 36
❓️06.2025: 23,75 mln, ruch postępowy 14%, procent prawidłowych 3%
❓️fragmentacja z 2023 roku: prawidłowych 73%.
✅️Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 7 pobranych ➡️5🥚➡️ 0❄️
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
17.04.26 pierwsze ⏸️🥹 5tc 💔✨️ -
Aszinku 💖 ale super, odpoczywaj zatem!
Iskiereczka
Ja na Twoim miejscu chyba bym najpierw powtórzyłabym badanie 1–2 razy i zobaczyła, jak to wygląda. 😊 U mnie prolaktyna potrafiła być bardzo zmienna – raz wychodziła wyższa, innym razem była już w normie. To podobno hormon, na który łatwo wpływa stres, czy nawet samo pobranie krwi (nawet godzina poranna).
Ja teraz biorę Dostinex, nie do końca rozumiem dlaczego lekarz mi ją przepisał, ale myślę, że z powodu podwyższonego ryzyka OHSS. Nie polubiłam się za bardzo z tym lekiem - podejrzewam, że to właśnie przez niego miałam duże mdłości i wymioty + duży ból piersi. 🫣2,5 roku starań.
Teraz stawiamy kolejne kroki z IVF. 🧬
🙋🏻♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
🧊 14 jajeczek zamrożonych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
Transfer ➡️ następny cykl
__
Trusting the One who holds our future. 🤍 -
Iskiereczka00 wrote:Aniluap nie wiem czemu jest podwyższona. Pierwszy raz taka wyszła. Jednocześnie jak zapytałam gino czy powtarzać, to powiedziała, że nawet jak wyjdzie teraz w normie, to nie wykluczy tego, że mogę mieć podniesioną. Boję się brać ten dostinex, że sobie dodatkowo zaszkodzę. Jak u Ciebie to wyglądało? Jaki miałaś wynik?
Księgowa bardzo mi przykro... jestem myślami przy Tobie przy tym ostatnim cyklu 🫂
Ja brałam Dostinex ale w bardzo małej dawce. Nie pamiętam nawet jaką dokładnie - wiem, że musiałam te tabletki dzielić na 4 części i brałam chyba raz w tygodniu?
Teoretycznie prolaktyna w badaniach wypadała mi dobrze, ale mój lekarz powiedział, że z nią bywa różnie. Raz wyjdzie ok, raz zupełnie nie. Miałam też niepękające pęcherzyki które tworzyły torbiele - dlatego też pomimo dobrej prolaktyny na papierze i tak ją troszkę zbijałam.
Specjalnie zerknęłam do IKP żeby sprawdzić - Dostinex został mi przepisany 06.10.2025 i 24.11.2025. Brałam około dwa miesiące bo 12.12.2025 miałam już pozytywny wynik bety. -
Ja bralam dostinex pol tabletki raz w tygodniu,prolaktyna mi mocno zjechala, objawow zadnych nie mialam
bralam tak przez poltora roku
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

-
Iskiereczka00 wrote:Aniluap nie wiem czemu jest podwyższona. Pierwszy raz taka wyszła. Jednocześnie jak zapytałam gino czy powtarzać, to powiedziała, że nawet jak wyjdzie teraz w normie, to nie wykluczy tego, że mogę mieć podniesioną. Boję się brać ten dostinex, że sobie dodatkowo zaszkodzę. Jak u Ciebie to wyglądało? Jaki miałaś wynik?
Jeśli dobrze pamiętam to na norme max 495 miałam w widełkach od 600 do 900, ale ja badałam wiele razy i nigdy nie miałam w normie
Ja jak Chochlik12 wolałabym zbadać jeszcze raz
Starania od 2024 roku 👩❤️👨
93👩🏻 97🧔🏻
Rok 2024:
▪️ Starania naturalne 🌱
Rok 2025:
▪️ Owulacje ✔️
▪️ Drożne jajowody ✔️
▪️ Badania hormonalne ✔️
▪️ Rozpoznanie: Endometrioza ❗️
Rok 2026:
▪️ Hiperprolaktynemia czynnościowa (Dostinex) ❗️
Męski czynnik ✔️ -
Carrie12 wrote:Ja brałam Dostinex ale w bardzo małej dawce. Nie pamiętam nawet jaką dokładnie - wiem, że musiałam te tabletki dzielić na 4 części i brałam chyba raz w tygodniu?
Teoretycznie prolaktyna w badaniach wypadała mi dobrze, ale mój lekarz powiedział, że z nią bywa różnie. Raz wyjdzie ok, raz zupełnie nie. Miałam też niepękające pęcherzyki które tworzyły torbiele - dlatego też pomimo dobrej prolaktyny na papierze i tak ją troszkę zbijałam.
Specjalnie zerknęłam do IKP żeby sprawdzić - Dostinex został mi przepisany 06.10.2025 i 24.11.2025. Brałam około dwa miesiące bo 12.12.2025 miałam już pozytywny wynik bety.
Też mam tak, że określona dawka raz w tygodniu
Carrie12 lubi tę wiadomość
93👩🏻 97🧔🏻
Rok 2024:
▪️ Starania naturalne 🌱
Rok 2025:
▪️ Owulacje ✔️
▪️ Drożne jajowody ✔️
▪️ Badania hormonalne ✔️
Rok 2026:
Męski czynnik ✔️ -
Chochlik12 wrote:Aszinku 💖 ale super, odpoczywaj zatem!
Iskiereczka
Ja na Twoim miejscu chyba bym najpierw powtórzyłabym badanie 1–2 razy i zobaczyła, jak to wygląda. 😊 U mnie prolaktyna potrafiła być bardzo zmienna – raz wychodziła wyższa, innym razem była już w normie. To podobno hormon, na który łatwo wpływa stres, czy nawet samo pobranie krwi (nawet godzina poranna).
Ja teraz biorę Dostinex, nie do końca rozumiem dlaczego lekarz mi ją przepisał, ale myślę, że z powodu podwyższonego ryzyka OHSS. Nie polubiłam się za bardzo z tym lekiem - podejrzewam, że to właśnie przez niego miałam duże mdłości i wymioty + duży ból piersi. 🫣
U mnie najgorsze były dwie pierwsze dawki. Pomimo tego, że brałam je na wieczór rano czułam się jak ''potłuczona'' aż do południa. Teraz na szczęście już jest dobrze
93👩🏻 97🧔🏻
Rok 2024:
▪️ Starania naturalne 🌱
Rok 2025:
▪️ Owulacje ✔️
▪️ Drożne jajowody ✔️
▪️ Badania hormonalne ✔️
Rok 2026:
Męski czynnik ✔️ -
Bardzo dziękuję Dziewczyny za wszystkie informacje.
Po dłuższym przemyśleniu uznałam, że ja nie mam już za wiele czasu w staraniach, z drożnej strony mam owulacje raz na kilka miesięcy i być może właśnie teraz będzie z tej strony i zażyję ten lek. Mam tylko nadzieję, że nie wywołam nim więcej krzywdy.Starania od 10.2022
👩🏼 35
❌️IO, hipoglikemia reaktywna, niedrożny prawy jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️HB wyleczone
🧔🏻♂️ 36
✅️Hla C1C1
IVF
II procedura, długi protokół 09.2025 - 10 pobranych ➡️8🥚➡️❄️❄️❄️➡️ przetrwał 1❄️➡️ PGT⏳️➡️nieprawidłowy😭
Iskiereczka00 wrote:Bardzo dziękuję Dziewczyny za wszystkie informacje.
Po dłuższym przemyśleniu uznałam, że ja nie mam już za wiele czasu w staraniach, z drożnej strony mam owulacje raz na kilka miesięcy i być może właśnie teraz będzie z tej strony i zażyję ten lek. Mam tylko nadzieję, że nie wywołam nim więcej krzywdy.
Pocieszę Cię, że sama miałam opory by brać dostinex bo się naczytałam różnych skutków ubocznych, ale PODOBNO przy dawkach "terapeutycznych" i kontroli nie powinien zaszkodzić 😉 Jakie dawkowanie masz zalecone przez lekarza? 😊
93👩🏻 97🧔🏻
Rok 2024:
▪️ Starania naturalne 🌱
Rok 2025:
▪️ Owulacje ✔️
▪️ Drożne jajowody ✔️
▪️ Badania hormonalne ✔️
Rok 2026:
Męski czynnik ✔️ -
Zapomniałam dać znać, ale dzwonili z laba i mamy jedną blastkę 4AA, a dwie są między morulą, a blastką, także trzymamy kciuki żeby się dalej się rozwijały. 🥹🙌🏻
Księgowa, Carrie12, Marz91, grazka0022, Aga_92, Pustynia, siesiepy, Motylek93, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Chochlik12 wrote:Zapomniałam dać znać, ale dzwonili z laba i mamy jedną blastkę 4AA, a dwie są między morulą, a blastką, także trzymamy kciuki żeby się dalej się rozwijały. 🥹🙌🏻
4aa to piękny zarodek ❤️
A która to doba ?
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩26 lat
👨28 lat
🐶5 lat
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
05.2026
I FET - biochem ❌
II FET 3.2.2. - 01.07.2026 💖🙏
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:4aa to piękny zarodek ❤️
A która to doba ?
Punkcje miałam w poniedziałek o 10:00, a dzwonili dzisiaj o 10:00, więc wychodzi na to, że 5 doba 😊 dlatego jeszcze jest szansa na tamte dwie 🥹
grazka0022 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
A mi jutro wybiją 3 miechy i dalej są chwilę że krzyczę albo płaczę w poduszkę.Sikoreczkaaa wrote:Motylku to całkowicie normalne. Ja już jestem mama 1,5miesiaca a niestety moje macierzyństwo nie jest instagramowe. Są chwile piekne ale i też trudne. ❤️
Macierzyństwo jest trudne i to bardzo, przynajmniej dla tych rodziców którym zależy i którzy się starają. Bo ci jakim nie zależy nie martwią się, nie starają się i nie przeżywają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 17:44
Chochlik12, Motylek93, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Choclik macie to! Jedna piękna wzorcowa blastusia już jest! To najważniejsze!Chochlik12 wrote:Zapomniałam dać znać, ale dzwonili z laba i mamy jedną blastkę 4AA, a dwie są między morulą, a blastką, także trzymamy kciuki żeby się dalej się rozwijały. 🥹🙌🏻
Nie puszczam kciuków za pozostałe.
Chochlik12, Carrie12 lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Marz wygląda jak jakiś fajny domek wakacyjny w kurorcie.Marz91 wrote:
Cisza, spokój... Marzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 17:52
Marz91 lubi tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Aszin mój już od początku ciąży pokazywał mi podwyższony stres... xdddaszin wrote:Dziękuję dziewczyny, sama jestem zaskoczona tymi przyrostami 🥹 A czuję się generalnie całkiem dobrze, tylko ciągle jestem zmęczona i śpiąca , nawet zegarek mnie upomina, że miałam „męczący dzień” i powinnam się zrelaksować 🙈 I pojawiły się leciutkie mdłości, ale póki co to nawet mnie cieszą 😁walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
@marz, ależ tam fajnie w tej komorze! Zupełna cisza brzmi jak cos dla mnie, bo mnie wszelkie hałasy wybudzają😅 ciesze sie ze spanko wpłynęło tez na twoj nastrój 🌸
@aszin, super przyrosty, takie "silne". 😍 czekamy na podgląd Kropusia✊️
@Iskiereczko ogolem badanie prolaktyny jest mega wrazliwe, ale to pewnie wiesz. Ma byc wykonane na wyspaniu, bez seksu, treningu, stresu, bez pieszczenie sutków dzien dwa wcześniej. Niektórzy mówią ze lepiej zrobic je nie z samego rana kiedy jesteśmy jeszcze zaspane, po szybkim ogarnięciu, tylko wlasnie na spokojnie po śniadanku, okolo 10 - 11. Dostinex bralam po pol tabletki raz w tygodniu, nie mialam żadnych sutków ubocznych, nawet przez myśl mi nie przeszlo sie jakos "martwic" tym lekiem😅 duzo bardziej przeżywałam cykle z accofilem bo tam ulotka brzmi jednak jak wejściówka na tamten swiat😵💫
Jesli to ma zwiekszyc szanse choc odrobinke to mysle ze warto! "Gorsze" rzeczy robimy w tych staraniach 🙄
@chochliku, gratuluje pieknej blastki i trzymam kciuki za dwa rozwujajace sie kropki ✊️
Chochlik12, Marz91, Carrie12, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:A mi jutro wybiją 3 miechy i dalej są chwilę że krzyczę albo płaczę w poduszkę.
Macierzyństwo jest trudne i to bardzo, przynajmniej dla tych rodziców którym zależy i którzy się starają. Bo ci jakim nie zależy nie martwią się, nie starają się i nie przeżywają. 
Ja to Siesiepy pamiętam jak ogłosiłaś swoją ciążę 💖😂
Szokuje mnie to, że minęło już tyle czasu, pamiętam, że Twoja historia dała mi bardzo dużo nadziei. 🥹
2,5 roku starań.
🙎🏼♂️ OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Dzięki PaulinKA :* a jaki miałaś wynik prolaktyny? Jeju widzę, że u Ciebie już zaraz 28 tydzień, ale niesamowicie leci - jak się czujesz?
Carrie a Ty jaki miałaś wynik prolaktyny?
Aniluap też pół tabletki na tydzień. Jakie Wy macie teraz plany?
Siesiepy grunt, że w poduszkę a nie w dziecko 💪🏼 i tak, tym którym nie zależy, będą dziecko tresować w lęku i posłuszeństwie, a nie w poczuciu bezpieczeństwa i miłości.
Chochliczku kciuki wciąż zaciśnięte 💚
Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 35
✅️Kariotypy prawidłowe
✅️HB wyleczone
🧔🏻♂️ 36
✅️Hla C1C1
IVF
Iskiereczka00 wrote:Dzięki PaulinKA :* a jaki miałaś wynik prolaktyny? Jeju widzę, że u Ciebie już zaraz 28 tydzień, ale niesamowicie leci - jak się czujesz?
Carrie a Ty jaki miałaś wynik prolaktyny?
Aniluap też pół tabletki na tydzień. Jakie Wy macie teraz plany?
Siesiepy grunt, że w poduszkę a nie w dziecko 💪🏼 i tak, tym którym nie zależy, będą dziecko tresować w lęku i posłuszeństwie, a nie w poczuciu bezpieczeństwa i miłości.
Chochliczku kciuki wciąż zaciśnięte 💚
Beta negatywna więc dzisiaj odstawiłam progesteron i czekam za miesiączką. W tym cyklu mam planowane HSG z RTG dla sprawdzenia jajowodów (po ponad roku od stwierdzenia ich drożności)
Niestety endometrioza rządzi się swoimi prawami i mamy w planach jeszcze raz dokładnie je obejrzeć. Jeśli okażą się nadal drożne to albo dalsze stymulacje lub pierwsza inseminacja
Może to uregulowanie prolaktyny da efekt za jakiś czas? Sama nie wiem. Aktualnie moje nadzieje są bardzo przygaszone
Na szczęście włączyło mi się nastawienie zadaniowe więc troszkę mnie odciąża psychicznie 
A Wy jakie macie plany? Jak się czujecie?Starania od 2024 roku 👩❤️👨
93👩🏻 97🧔🏻
Rok 2024:
▪️ Starania naturalne 🌱
Rok 2025:
▪️ Owulacje ✔️
▪️ Drożne jajowody ✔️
▪️ Badania hormonalne ✔️
Rok 2026:
Męski czynnik ✔️