Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
DEWG witamy 😚
Paulinka gdzie tak pięknie?DEWG lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
DEWG wrote:hej, i ja z chęcią przycupnę do tego wątku. 5 lat bezskutecznych starań, 2 procedury za mną - 0 transferów....
Hej, ooo a ile miałaś komórek pobieranych? Moja 1 procedura też bez transferów 😭😭 teraz się martwię o drugą
Ja właśnie 20 min wbiłam sobie ostatni zastrzyk w tej stymulacji Ovitrelle i za 36h punkcja, serio laski przyspieszcie czas do tej punkcji i tak żeby było już 5 dni po proszę bo się wykończam po woli z tych nerwow! 😭Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
@Sikoreczko, Zanzibar!
Kurde, fajnie jest. Nie braliśmy all inclusive i powiem Wam, ze takie dobre jedzonko w tych lokalnych knajpach... ceny przyjazne, w ogóle my lecieliśmy na lasta wiec podejrzewam ze wyszlo nam taniej niż jakieś wypasione wakajki w Grecji 😁
Zjeslismy tyle homarów co nigdy w życiu, jakby luksusowo 😄
grazka0022, aszin lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Jak mogę, to ja chyba też bardziej przycupnę u Was 🫣.
Niby zaczynam za półtorej tygodnia stymulacje, więc była duża ekscytacja... Ale po drodze zrobiłam kolejne badania immunologiczne i moje cytokiny są tak tragicznie rozjechane, że odechciało mi się już wszystkiego. Oczywiście pewnie na dniach się pozbieram i nabiorę energii do działania...
Ale nie zmieni to faktu, że moja droga od stymulacji do transferu będzie bardzo długa. Na podstawie swoich cykli przewiduje transfer pod koniec listopada albo na początku grudnia.
Do tego czasu nie ma co liczyć na jakiś niesamowity cud, bo będę na sztucznej menopauzie. No i mam nadzieję, że dostanę coś na te cytokiny- prawdopodobnie czekają mnie wlewy.
Oczywiście przez ten czas nie będę potrafiła odstawić tematów staraczkowych, ale też udział tak aktywny, jak do tej pory w wątkach miesięcznych może być dla mnie zbyt bolesny 😞.
Już większość z Was znam albo chociaż kojarzę, a na pewno całym sercem kibicuje ❤️.DEWG, White1, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 straszne to wszystko jest ciężkie do przetrawienia. To wieczne oczekiwanie i życie w niepewności. Z jednej strony każda z nas wie, że to nie zdrowe dla głowy tak ciągle to analizować a z drugiej jak tu wyłączyć myślenie....i im więcej człowiek grzebie tym więcej rzeczy wychodzi.
Będziemy się tu jakoś wspierać w tych oczekiwaniach na postępy 🥰DEWG lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊 -
Julia, tutaj większość z nas aktualnie pauzuje, więc myślę, że ten wątek sprawdzi się w takich przypadkach idealnie. Mega to wszystko niesprawiedliwe 🥺 A konsultowałaś te cytokiny z lekarzem? Ktoś Ci je zlecił czy sama postanowiłaś je zbadać?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Marz91 wrote:Julia24 straszne to wszystko jest ciężkie do przetrawienia. To wieczne oczekiwanie i życie w niepewności. Z jednej strony każda z nas wie, że to nie zdrowe dla głowy tak ciągle to analizować a z drugiej jak tu wyłączyć myślenie....i im więcej człowiek grzebie tym więcej rzeczy wychodzi.
Będziemy się tu jakoś wspierać w tych oczekiwaniach na postępy 🥰
No dokładnie 🫣. Nie planowałam od razu wchodzić w immunologie... zrobiłam tylko KIR dla spokoju głowy, a po nim chyba cała fala zaraz pójdzie. Będzie trzeba się mocno wyedukować w tym temacie. Tym bardziej, że nie mam pełnego zaufania do Jarosz I rozważam zmianę immunologa 🫣.
aszin wrote:Julia, tutaj większość z nas aktualnie pauzuje, więc myślę, że ten wątek sprawdzi się w takich przypadkach idealnie. Mega to wszystko niesprawiedliwe 🥺 A konsultowałaś te cytokiny z lekarzem? Ktoś Ci je zlecił czy sama postanowiłaś je zbadać?
Zrobiłam to badanie na zlecenie Jarosz. Dała mi tylko dwa- cytokiny właśnie i białka. Te drugie wyszły dobrze, ale cytokiny... Tnf Alfa mam 8 tysięcy przy normie 300-1300 🤡. Te całe IL10 i il2 też całkiem rozjechane.
Była perspektywa 1 transferu bez wyciszenia endometriozy wcześniej (tym bardziej, że od stycznia jestem na diecie przeciwzapalnej i intensywnej suplementacji pod tym kątem), ale niestety po tych wynikach to nie ma najmniejszego sensu, bo szanse są bardzo małe. Priorytetem będzie więc unormować te wyniki.
Nie wiem jeszcze jak, bo czekam na instrukcje od Jarosz 🫣.
Dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie 😘. Bardzo niechętnie rozsiadam się na tej ławeczce. Mam nadzieję, że zanim z niej zsiąde już większa część z Was będzie się stresować prenatalnymi 😁🍀.💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
grazka0022 wrote:Hej, ooo a ile miałaś komórek pobieranych? Moja 1 procedura też bez transferów 😭😭 teraz się martwię o drugą
Ja właśnie 20 min wbiłam sobie ostatni zastrzyk w tej stymulacji Ovitrelle i za 36h punkcja, serio laski przyspieszcie czas do tej punkcji i tak żeby było już 5 dni po proszę bo się wykończam po woli z tych nerwow! 😭
Nie puszczam kciuków!bedzie pieknie
o ktorej w wtorek punkcja? Jak samopoczucie?
Kontroluj sie pod względem hiperstymulacji. Ovitrelle jest dość mocnym końcem przy dużym estradiolu. Dużo białka i nawadniania 💚Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
grazka0022 wrote:Hej, ooo a ile miałaś komórek pobieranych? Moja 1 procedura też bez transferów 😭😭 teraz się martwię o drugą
Ja właśnie 20 min wbiłam sobie ostatni zastrzyk w tej stymulacji Ovitrelle i za 36h punkcja, serio laski przyspieszcie czas do tej punkcji i tak żeby było już 5 dni po proszę bo się wykończam po woli z tych nerwow! 😭
Widziałam, że masz naprawdę dużo pęcherzyków! ❤️ I jeszcze planujecie tyle zapładniać!
Domyślam się, że jest ciężko po 1 procedurze, ale lekarz jest dobrej myśli I my też musimy 🫂🫂.
Może masz możliwość zaplanowania sobie teraz albo na początku punkcji jakies aktywności odwracające uwagę? Jeśli na nic nie wpadniesz, to może chociaż jakiś wciągający serial z kilkoma sezonami? 😁
Planujesz L4 po punkcji?💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Zrobiłam to badanie na zlecenie Jarosz.
.
Ja teraz ten ostatni transfer też miałam na jej zaleceniach. Pokładałam, w tym duże nadzieję no ale to mógł być nie ten zarodek dlatego daje jej jeszcze szansę 🙂 widzę po forach, że w większości immunolodzy podchodzą na swoich stałych kompletach zaleceń. I po zestawie leków wiedzą kto to zlecił 🙂 ja też nie zamykam sobie furtki ewentualnie innego immunologa dlatego robię też badania pod kątem innych.Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊 -
Dziewczyny na dobre rozpoczęcie tygodnia przyszedł mi wynik na CMV i nie ma wirusa!!!!
w sumie nigdy go nie było bo IGG też poniżej. Więc wczesniej to był fałszywie dodatni wynik. Ale mam otwarta furtkę transferowa. No chyba że wyjdzie coś jeszcze o czym nie wiem. 😜
Julia24, grazka0022, Aurora13, siesiepy, DEWG, Marz91, aszin, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
@Julia, kurde bardzo mi przykro ze przez wyniki badań opadły skrzydełka jeszcze przed stymulacją.... ale kurde, masz juz tyle punktów zaczepienia, zaopiekowanie tych trudności MUSI dać wymarzony efekt! Z dwojga złego, lepiej iż dowiedziałaś się teraz niż po kilku transferach, stratach i innych trudnych doświadczeniach:( jestes pod opieką, masz zasoby by w razie wątpliwości szukać wsparcia u innych lekarzy, to wszystko zmierza w dobrym, choc mogłoby się wydawać iż odległym kierunku.... 🍀🤞
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
@Marz91 poznałam Jarosz na żywo i wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie. Bardzo fajna babka. Jednak właśnie fakt, że wiele osób z różnymi wynikami dostaje takie same zalecenia... No niepokoi mnie to. Nie wiem, czy to jest standard, bo nie zamierzałam rozgaszczać się tak bardzo w immunologi. Poczytam jednak na grupach innych lekarzy i jak będę wiedzieć to dam znać ☺️.
@Sikoreczka fantastyczne wieści!! Szkoda tylko, że musiałaś się nastresować już tym. Jakie perspektywy transferu teraz? ☺️
@PaulinKA ja z pełną świadomością robiłam różne badania, żeby już do 1 transferu podejść z konkretnymi zaleceniami. Po prostu nie spodziewałam się, że aż tyle problemów znajdę 😅. Już sama adenomioza dużo miesza, a problemy tylko dochodzą.
Nawet jeśli lekarz będzie chciał transfer w sierpniu to ja będę za tym, żeby czekać, bo po prostu zaczynając czytać badania... to szanse są minimalne bez zajęcia się tym problemem.
Trochę mnie to zdemotywowało, bo mój wynik cytokin świadczy min. O tym, że mam dalej ogromny stan zapalny. A ja od stycznia jestem na diecie przeciwzapalnej... od października bez cukru... No, że tak powiem odbiera to trochę chęci do Starania się dalej, jednak wiem, że odpuścić nie mogę. Staram się myśleć, że gdybym nie robiła tego, co robię to wynik byłby dużo gorszy. I prawdopodobnie tak by bylo, bo listopad- styczeń to był dla mnie czas niewyobrażalnych bóli endometrialnych, a po wdrożeniu diety jestem w stanie żyć w miarę normalnie.
Gdy jednak dostaje się informacje, że tak długo trzeba znowu czekać, a jednocześnie moja najbliższa przyjaciółka i kuzynka zachodzą w ciążę w 1 cyklu starań i zdążą urodzić zanim ja podejdę do 1 transferu to człowiekowi zaczyna puszczać...
Muszę wrócić na terapię. Może skorzystam z pomocy w ramach refundacja MZ- zależy od tego, czy psycholog wybrany przez moją klinikę mi podpasuje.
Wiecie jak jest, każdą kolejną rzecz się dłużej przeżywa, ale w końcu człowiek się podnosi i wierzy, że się uda. Tylko właśnie tej cholernej cierpliwości nam potrzeba, a jest to moja największa wada 😅.Marz91 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
DEWG kochana, cześć. Jak podczytywałam miesięczne wątki IVF to Cię tam widziałam. Witamy w naszych skromnych prograch, smutno tylko, że musiałaś tu dołączyć... No ale w kupie raźniej, a miejsce jest całkiem odprężające - bez testów, bez dopytywania kto kiedy sika, wszystko u każdego idzie swoim tempem.
Życzę Ci, abyś jak najszybciej przestała grzać ławę i oczywiście dało to efekt w postaci fasolki.
grażka mi w sumie czas na L4 po punkcji mija szybko, poprzednio zaczęłam się tylko ostro niecierpliwić jak po tygodniu dalej nie było protokołu z powodu problemów technicznych. :p Nie wybuchasz? Zagraj sobie w patapony albo simsyCo do ovi, nie powiem, twój lekarz jest odważny. Ładuj białko, kup sobie takie w proszku. 1,5g na 1kg masy ciała minimum przy takich wynikach. Elektrolity, dużo wody i obserwuj się!
Paulinka tam jest jakby luksusowo! Zapodam staremu temat tego kierunku, orientowałam się wstępnie kosztowo. Pięknie tam!
Juleczko witam Cię również - stety niestety. Może się okazać, że w grudniu popołudniu to razem będziemy transferować. Czy tam w listopadzie. Bo jak nie uda mi się ten transfer, który odbyć się nie może, to wcześniej nie przewiduję procedury. Więc będziemy się łączyć mentalnie wtedy.
Sikoreczka cudowne informacje! niech nic już nie wychodzi i lecicie z tym transferem!DEWG, Carrie12, Julia24, aszin lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Mam nadzieję że ja nie ucierpię na tej odwadze mojego lekarza 🤣
Ogólnie tak odpowiem łącznie to tak biorę l4, serial uszykowany, męczę 19+ od 1 odcinka od jakiegoś czasu (jestem już na 485 🤣) więc jeszcze 300 odcinków, akurat na 5 dni po punkcji
No i czekam na mojego D. I będzie mi robił te odzywki białkowe, a teraz pije jogurt wysokobiałkowy 30g białka, także noo
W nocy się chyba 3 albo 4 razy budziłam „z bólem jajników” ale coś mi się wydaje że sobie sama wkręcam bo od rana czuję się względnie dobrze, chociaż nigdy żadnych hipohondrycznych zapędów do wymyslalania sobie chorób nie miałam to mam wyjątkowe wrażenie że w tą noc to były tylko moje wymysły
Zrobiłam dzisiaj też E2 na własną rękę i czekam na wyniki, standardowo koło 17 będzieJulia24 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Grażka - zaciskam mocno kciuki za jutrzejszą punkcję.
Ja przyznam, że im dalej tym gorzej. Wcześniej byłam spokojna, teraz już mnie nerwy zaczynają zjadać. Zajmuje głowę, ale rano się budzę i stresuję, że zaraz dostanę telefon z kliniki. Stary się wycwanił, bo pracuje po 12 h i psy muszą mnie znosić same. 🤣
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
I IVF - 07.2025 ❌
II IVF - 08.2025
Musi tylko to wytrzymać serce
Zaraz przyjdzie odwilż
Zniknie to napięcie -
W drugiej procedurze miałam 4 komórki , z czego 3 się zapłodniło, ale 1 szybko zdegradowała, wiec 2 wytrwali do 3 dnia, ale niestety też padły. 😭💃35 👨🏫38 lat 🛏️ 5 rok starań
Niedoczynność tarczycy, insulinooporność, endometrioza, adenomioza
I IVF 04.2025 - 1 zarodek, 0 ❄️
II IVF 06.2025 - 2 zarodki, 0 ❄️ -
Cześć Kochane. Dziś byliśmy u androloga i mamy już jasny obraz sytuacji po infekcji partnera. Na razie musimy się wstrzymać ze staraniami – nie ma pewności czy nie ma jeszcze bakterii więc żeby mnie nie narażać musimy odpuścić.
Po furaginie i gorączce nasienie na 99% jest w opłakanym stanie więc partner ma zrobić posiew i badanie nasienia pod koniec sierpnia żeby zobaczyć na czym stoimy. Jeżeli będzie ok, to od września wracamy do tematu inseminacji.
Ja zastanawiam się jak wykorzystać ten czas. Czy zrobić histeroskopię? Czy może poczekać do kolejnej inseminacji? W klinice to prawie 7000 zł ale może warto? Wciąż jeszcze myślę.Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
@DEWG Jaki macie plan? Próbujecie ustalić przyczyny? 😥 widziałam, że czekasz na wyniki badań genetycznych- jakie to?
@Carrie 7000 zł za histeroskopie? Zdecydowanie przesada 🫣. Jak robiłam w maju I płaciłam 3000 zł. Do tego warto dorzucić biopsję, a to z Cd56 i Cd138 OK 700 zł chyba.
Wiem, że dziewczyny robią też na NFZ i wbrew pozorom nie ma strasznych okresów oczekiwania. U mnie w okolicy można zapisać się na początku cyklu i zrobić przed owulacją . Tylko potrzebne jest skierowanie (prywatny lekarz też może wystawić).Carrie12 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Carrie12 dopytaj najlepiej co obejmuje taka histeroskopia bo ja jak szukałam prywatnie to 7000 kosztowała z usunięciem dużego mięśniaka czy polipa, zwykła diagnostyczna z pobraniem wycinków to powinny być w okolicach 3000-4000. Ja jak robiłam rozeznanie to tak to wyglądało.
Na NFZ fakt trzeba mieć skierowanie, mi klinika bez problemu wystawiła ale to jest znowu maraton dzwonienia po szpitalach bo nie każdy to zrobi. Ja jak mieszkam w mniejszej miejscowości to mi żaden szpital w okolicy nie chciał pobrać takich wycinków bo się po prostu nigdy tym nie zajmowali i histeroskopie robią ale tylko pod kątem usunięcia mięśniaków. Jak mieszkasz w dużym mieście albo masz gdzieś niedaleko to już bardziej z górki.
Ja osobiście zrobiłam biopsję. Wiem że dziewczyny rekomendują histeroskopie ale przekonał mnie jeden ordynator ginekologi z którym rozmawiałam. Powiedział, że gmeranie w macicy już jest inwazyjne zwłaszcza jeśli kobieta nigdy nie rodziła, niesie ze sobą duże ryzyko. A już częste gmeranie tym bardziej i powiedział że mi się tego nie podejmie bo nie weźmie na siebie ryzyka powikłań. I zasugerował, że jeżeli jest jakaś mniej inwazyjna metoda to lepiej żeby taką zrobić.
Nie musisz się tym sugerować ja tylko daje mój przykład 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 21:13
Carrie12 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈⬛
Letrox, Bromocorn
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
MTHFR - heterozygotyczne
PAI-1- heterozygotyczny
🔜 ERA
Cross Match 29,7%
🔜 Allo Mlr
🔜 Endometrioza
🔜🤰🤱🧑🍼afirmujemy 🙊