Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinkA, ja o dwudrożnej słyszałam tyle, że najwcześniej nie ma wpływu na zajście w ciążę, ale to też zależy od „stopnia wady” chyba.
Motylek, a właściwie ile Wy się już staracie? Tak jak pisze Siesiepy, nam też nie udało się zajść po poronieniu. Wydaje mi się, że więcej jest takich jak my niż tych, którym rzeczywiście się udało w ciągu tych 3 miesięcy. Z moich obserwacji na forum wynika, że częściej ten „booster” dotyczy cb niż dalszych poronień. 🤷🏼♀️Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩 Wszystko ok ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️
🔜 Konsultacja andrologiczna -
@aszin bez zabezpieczeń od 2020, a od 2024 zaczęliśmy "świadome" starania.
@siesiepy dobrze wiedzieć jak dojdę do IVF. Generalnie miałam mieć już kwalifikację w listopadzie, ale przytrafiła się druga ciąża.32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
MUCHa ⏳
Kariotypy⏳
Histeroskopia⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Dzień dobry. Bałam się, że będę mieć kilka stron do nadrabiania ale na szczęście nie 😜 dziękuję dziewczyny 😆😘
Aszin my staramy się "aktywnie" naturalnie. Tzn na cyklach stymulowanym i aktualnie czeka nas chwilowa przerwa, bo mąż miał operacje. Swoją drogą dziś odebrałam go ze szpitala. Aleee minimalna szansa w tym cyklu jest bo owulacje miałam przed jego pójście do szpitala.
Mam nadzieje ze ruszycie w końcu ze staraniami 🤞drożność planujesz robić w szpitalu?Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
aszin - my też się staramy. Od przyszłego miesiąca znów bardziej świadomie, bo ostatnie 2 miesiące były dla nas odpoczynkiem od myślenia o staraniach i nie cisnęliśmy mocno (w tym diagnostykę odpuściliśmy) przez moją nową pracę.
Siesiepy - dobrze, że wzięłaś wolne, serio! Twoje ciało Ci się odwdzięczy za to
PaulinKA ja też niestety mało słyszałam o dwurożnej 🤔siesiepy lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzień dobry
Odpowiadając aszin - to my właśnie teraz w drugą stronę, mamy pauzę w staraniach nawet naturalnych ze względu na urea i zastanawiam się co począć ze swoim życiem 😂 od półtora roku jestem w comiesięcznym trybie staraniowym, bez żadnych przerw, a tu nagle nic. Na pewno będzie mi dziwnie jak już przyjdą dni płodne, a tu mało tego, że nie będzie seksu pod owulację to co więcej będzie kompletny ban na seks. Jak żyć? 🤭
siesiepy - ja też spisywałam ostatnio wszystkie swoje cykle, łącznie z temperaturą, objawami. Widzę, że dużo informacji z tego wyciągnęłaś, pewnie dla dr Jarosz też to będzie jakaś dodatkowa wskazówka przy układaniu zaleceń 🤔
Ja w swoich cyklach zauważyłam, że często spada mi temperatura o 0,2-0,4 mniej więcej 6-7 dpo, a potem odbija do góry. Mam na to jakąś swoją teorię, że może coś próbuje się zadziać, zaimplantować ale nie może. Być może to tylko moja nadinterpretacja 💁🏼♀️
Miłego weekendu dziewczyny, mam nadzieję że u Was też tak słonecznie i korzystacie z pogody ☀️♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌
♂37 hormony, nasienie✔️
DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️
11 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌
🔜 IUI? 🍀🙏🏻 -
My mieliśmy miesiąc starań naturalnych, ale owulka była z prawej więc czekam na miesiaczke. Raczej kolejny już sobie odpuścimy czekając na wizytę z rozpisaniem stymulacji. I tak będziemy w trakcie owulacji na Pyrkonie🤭
Moja przyjaciółka na dwurożna macicę, normalnie zaszła w ciążę i urodziła zdrową córeczkę. Jedynie co to mała miała mało miejsca i się nie obróciła, więc od razu wiadomo było że będzie cesarskie cięcie. No i trochę jedna strona ciała na początku była taka sztywniejsza więc chodzili do fizjo na ćwiczenia. Szybko sobie z tym poradzili. Jedynie co to ważne , żeby powiedzieć o tym w szpitalu przed cesarką.PaulinKA lubi tę wiadomość
👩31l.🧔31l. 🐕🦺🐕
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
AMH - 1.020
3 x IUI ❌
🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀
Musi tylko to wytrzymać serce
Zaraz przyjdzie odwilż
Zniknie to napięcie -
My nigdy nie robiliśmy przerwy 😊
Mam nadzieję, że lekarz przedłuży mi stymulację na kolejne cykle, a potem chyba ivf. Swoich owulacji nie miałam, a szkoda mi tracić czas.
Jeszcze co do typu faceta 🤭 też się bardzo zbliżyliśmy z mężem i widzę też, że mu zależy na dziecku o wiele bardziej teraz niż jak zaczynaliśmy starania, wtedy się bał nastoletniej ciąży 😅👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
06.25 wymazy MUCHa ✅️
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜07.25 drożność -
aszin wrote:A czy któraś z Was, oprócz Siesiepy, jest aktualnie w procedurze albo aktywnie się stara? 🙂 Ja mam nadzieję wrócić do starań w przyszłym cyklu, nie mogę się już doczekać 😅
Ja zacznę procedurę jak łaskawie dostanę okres 🫣 Maj mieliśmy na luzie, coś tam podziałaliśmy ale wiadomo jak zwykle bez efektuStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A co do mężczyzn naszych - to zgadzam się z przedmowczyniami! Moj się bardzo stara, widzę jak mu zależy. Nigdy nie narzekał, że ma brać suple, jeździć na wizyty i robić badania nasienia. Bardziej ja miałam takie okresy pod tytułem „w dupie to mam, buntuje się i nie biorę supli elo” 😄
siesiepy lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:A co do mężczyzn naszych - to zgadzam się z przedmowczyniami! Moj się bardzo stara, widzę jak mu zależy. Nigdy nie narzekał, że ma brać suple, jeździć na wizyty i robić badania nasienia. Bardziej ja miałam takie okresy pod tytułem „w dupie to mam, buntuje się i nie biorę supli elo” 😄32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
MUCHa ⏳
Kariotypy⏳
Histeroskopia⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Alysa wrote:Dzień dobry. Bałam się, że będę mieć kilka stron do nadrabiania ale na szczęście nie 😜 dziękuję dziewczyny 😆😘
Aszin my staramy się "aktywnie" naturalnie. Tzn na cyklach stymulowanym i aktualnie czeka nas chwilowa przerwa, bo mąż miał operacje. Swoją drogą dziś odebrałam go ze szpitala. Aleee minimalna szansa w tym cyklu jest bo owulacje miałam przed jego pójście do szpitala.
Mam nadzieje ze ruszycie w końcu ze staraniami 🤞drożność planujesz robić w szpitalu?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩 Wszystko ok ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️
🔜 Konsultacja andrologiczna -
@PaulinKa Oo, też myślałam o akupunkturze! Wiele razy czytałam o jej korzyściach plodnościowych. Na razie zapisałam się do fizjoterapeuty uroginekologicznego w związku z Endo. Daj znać po wizycie jak wrażenia, bo jestem ciekawa
@aszin my się staramy, choć ostatnio mój entuzjazm bardzo opadł i to mój 3 cykl bez owulakow, sprawdzania śluzu, szyjki etc. Po prostu działamy często, w okresie płodnym jeszcze częściej. Więc nie wiem czy to tak bardzo aktywne staranie jak na staraczki 🤣
W kwestii poronienia ja także nie jestem niestety tą szczęściarą co udaje się w 3 pierwszych cyklach 🥲
A tak sobie myślę odnośnie tej akupunktury, czy stosujecie jakieś alternatywne metody odnośnie leczenia niepłodności?👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲 -
Hej, nieśmiało się przywitam. Od niedawna podczytuje forum, ale nie odważyłam się na dołączenie do grupy miesięcznej, bo nie staram się od miesiąca, dwóch, a od wielu lat. Kilka razy miałam stymulowany cykl, ale po paru miesiącach traciłam nadzieję i się poddawałam. Teraz znowu próbujemy. Może dzięki grupie, wsparciu, rozmowom w końcu się uda ❤️
PaulinKA, Belia lubią tę wiadomość
2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek + Zivafert ❌
VI Aromek + Zivafert ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
@Donna, ja widziałam chyba nawet w ofercie Invimedu akupunkturę, więc jest to metoda 'oficjalnie" wspierająca płodnośc.
Pani-nie wiem- lekarka, szamanka 😅 zrobila najpierw wywiad, potem wbiła kilka igieł w podbrzusze i tyle
Dala też takie zalecenia chyba z medycyny chinskiej- ogrzewanie ciala, picie ciepłej wody, jakieś chińskie syropy poleciła (nie skusiłam się jeszcze na to) . Zaleciła też kupić adaptogeny Krolowa z motherprotect, sporo o nich słyszałam ale trochę kurde drogie, nie wiem czy nie lepiej zainwestować w Q10 😅
Co do 'alternatywnych" sposobów wspierających płodność to noo na pewno joga medytacja może w jakiś tam sposób pomagać oczyścić głowę itd. W medycynie chińskiej jest dużo zaleceń na płodność, wiele obija się właśnie o wspomaganie krążenia, przepływu, i tej energii w ciele.
A takie mocno szamanskie, w co nie weszłam bo było za grube dla mnie - jest jakiś taki proces jak "łączenie się z duszą swojego przyszlego dziecka" , ale nie będę o tym pisać bo mnie zbanujecie 🤣
Hej @Lumisse, napiszesz coś więcej? Jesteś.pod opieką kliniki, tak? Czy wiesz skąd te cykle bezowulacyjne? Pcos, niskie AMH, wysoka prolaktyna? Miałaś jakąś głębsza diagnostykę? Uściski, zapraszamy, ale obyś szybko stąd uciekła na fioletowe wątki:)Lumisse, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
20 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
⏰️ IVF - 2025/2026? -
Dzięki ❤️ tak, chodzę do kliniki leczenia niepłodności. 2lata temu byliśmy też objęci rządowym programem w poradni zdrowia reprodukcyjnego i stwierdzono tylko ze niepłodność idiotyczna. ..AMH dość niskie, reszta badań ok. Miałam wizyty u wielu lekarzy i żaden nic nowego nie wymyślił. O syna staraliśmy się ok. roku. Druga ciąża wyszła trochę z przypadku - zapisałam się wtedy do dietetyka, ten wynalazł u mnie Helicobakter (już wyleczone) i wiedziałam że nie mogę zajść w ciążę dopóki tego nie wyleczę, aż tu nagle zaskoczyło 🤷🏼♀️ mam wrażenie że to siedzi gdzieś głęboko w głowie...2018 🧒
2024 💔 9tc
Całe życie bez zabezpieczeń 🙃
🚩Hashimoto, padaczka, anemia, "cykle bezowulacyjne"
II Aromek + Zivafert ❌
III Aromek + Zivafert❌
IV starania naturalne❌
V Aromek + Zivafert ❌
VI Aromek + Zivafert ⏳
---
🌿 „Zasługuję na cud — niezależnie od tego, jak długo na niego czekam.” -
Hejka, mam nadzieję że u Was też dziś takie ciepełko, w końcu dziś to ponoć początek meteorologicznego lata 😉
Z okazji Dnia Dziecka każdej z nas ( bo w głębi serca wciąż jesteśmy dziećmi 😉) chciałabym życzyć abyśmy nigdy nie traciły wiary że nasze decyzję mają sens, aby nie opuszczała nas siła do walki o swoje marzenia (nie tylko staraniowe) i obyśmy zawsze szły przez życie z głową do góry 😘Lumisse, PaulinKA, Carrie12, Chochlik12, siesiepy, Motylek93, tosiekk, Sikoreczkaaa, Bulbasek lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Hejka, mam nadzieję że u Was też dziś takie ciepełko, w końcu dziś to ponoć początek meteorologicznego lata 😉
Z okazji Dnia Dziecka każdej z nas ( bo w głębi serca wciąż jesteśmy dziećmi 😉) chciałabym życzyć abyśmy nigdy nie traciły wiary że nasze decyzję mają sens, aby nie opuszczała nas siła do walki o swoje marzenia (nie tylko staraniowe) i obyśmy zawsze szły przez życie z głową do góry 😘
Także dzień dziecka to dla mnie tylko dzień w jakim wybiorę PO albo PIS. 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Alysa wrote:Dzień dobry. Bałam się, że będę mieć kilka stron do nadrabiania ale na szczęście nie 😜 dziękuję dziewczyny 😆😘
Mam nadzieje ze ruszycie w końcu ze staraniami 🤞drożność planujesz robić w szpitalu?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
tosiekk wrote:Dzień dobry
Odpowiadając aszin - to my właśnie teraz w drugą stronę, mamy pauzę w staraniach nawet naturalnych ze względu na urea i zastanawiam się co począć ze swoim życiem 😂 od półtora roku jestem w comiesięcznym trybie staraniowym, bez żadnych przerw, a tu nagle nic. Na pewno będzie mi dziwnie jak już przyjdą dni płodne, a tu mało tego, że nie będzie seksu pod owulację to co więcej będzie kompletny ban na seks. Jak żyć? 🤭
siesiepy - ja też spisywałam ostatnio wszystkie swoje cykle, łącznie z temperaturą, objawami. Widzę, że dużo informacji z tego wyciągnęłaś, pewnie dla dr Jarosz też to będzie jakaś dodatkowa wskazówka przy układaniu zaleceń 🤔
Ja w swoich cyklach zauważyłam, że często spada mi temperatura o 0,2-0,4 mniej więcej 6-7 dpo, a potem odbija do góry. Mam na to jakąś swoją teorię, że może coś próbuje się zadziać, zaimplantować ale nie może. Być może to tylko moja nadinterpretacja 💁🏼♀️
Miłego weekendu dziewczyny, mam nadzieję że u Was też tak słonecznie i korzystacie z pogody ☀️
Ja również miałam często "spadki implantacyjne" bez finalnie ciąży, ale porozmawiam o tym, bo mi przypomniałaś i znowu mnie to zaciekawiło. Dam znać.Belia, tosiekk lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
Siesiepy o nie😱 bardzo Cie rozłożyło? Mam nadzieję że zaczęłaś chociaż domowymi sposobami się leczyć. Powyżej ilu crp nie może Ci wzrosnąć żebyś zrobiła cross match?
Co do mojego męża no to cóż, miał operacje przegrody nosowej i zatok, wyłączony z obiegu na jakieś trzy tygodnie conajmnirn więc raczej cykl przed histero mamy już opuszczony. Zobaczymy co wyjdzie na badaniu ale też zakładam że nie będziemy się starać. Także u nas przerwa i oby jak najkrócej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:09
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
35🧔♂️
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...