X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔
Odpowiedz

Niedobitki - nasze testy to żart statystyki 💩⛔

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    Ja zauważyłam chyba tylko jeden plus tych przedłużających się starań, że już po kilku cyklach faktycznie zaczęliśmy zwracać uwagę na styl życia, dietę.
    W porywie euforii porwałam się nawet na diety Akademii Płodności itp, ale niestety trzymanie się 1:1 rozpisanych posiłków jest nie dla nas, zostaliśmy po prostu przy zdrowszych nawykach.
    Są całe masy historii gdzie schudnięcie czy zmiana diety zadziałały, u mnie to niestety jak krew w piach :D nawet pół cienia drugiej kreski nie zobaczyłam dzięki tym wszystkim zabiegom 🤭

Ja to teraz mówię, że te starania to jedyne co nam dały, to umocnienie naszego związku. autentycznie wychodzimy z tego silniejsi na resztę życia, niezależnie od tego jaki będzie efekt leczenia niepłodności.

Butterfly23, Czajnik, White1, Olisska lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • tosiekk Znajoma

Wysłany: 30 maja, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ja to teraz mówię, że te starania to jedyne co nam dały, to umocnienie naszego związku. autentycznie wychodzimy z tego silniejsi na resztę życia, niezależnie od tego jaki będzie efekt leczenia niepłodności.

To fakt i zgadzam się, też uważam, że starania tylko mnie utwierdziły, że dobrego człowieka wybrałam do przejścia razem przez życie. Co prawda całe staraniowe stery są w moich rękach, ja dbam o wizyty, badania, terminy, zapasy suplowe, ale biorę to na klatę bo to w końcu do mojego cyklu musimy dopasować całą logistykę :D

siesiepy lubi tę wiadomość

♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
    drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂37 hormony, nasienie✔️
    DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️

11 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌

🔜 IUI? 🍀🙏🏻
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    To fakt i zgadzam się, też uważam, że starania tylko mnie utwierdziły, że dobrego człowieka wybrałam do przejścia razem przez życie. Co prawda całe staraniowe stery są w moich rękach, ja dbam o wizyty, badania, terminy, zapasy suplowe, ale biorę to na klatę bo to w końcu do mojego cyklu musimy dopasować całą logistykę :D
    O to ja też. Ale od samego początku to robię więc mi to dynda, to część mojego życia. 😁 Wystarczy mi że on że mną pojedzie jak trzeba i przypomni że nie ma już supli w pojemniczkach. 😎 Oraz realnie stara się dawać od siebie ile może w zmianie stylu życia.

tosiekk, grazka0022 lubią tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wow, gratulacje zrzucenia tylu kilo 😍

Sosenka93 to🤮 to chyba jakaś zaraźliwa grypa na tym forum, bo ja już też jestem blisko 🤢, hahahaha

Sosenka93, Pogubiona lubią tę wiadomość

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Chochlik no widzisz, podejście lekarzy powinno być całościowe. Najśmieszniejsze jest to że lekarz u którego teraz jesteśmy przyjmuje nas w tej samej poradni w której przyjmował nad ten drugi i mówił że nie da rady. Różnica jest taka że ten obecny pracuje też w klinice w Krakowie. Że swojego doświadczenia Ci powiem że często droga która dostaniecie do wyboru zależy od podejścia lekarza. I wiem to z wielu opowiadań dziewczyn. Jak nie macie konkretnej przyczyny czy nie skończonej diagnostyki a lekarzowi się będzie chciało to zaproponuje Wam coś innego na początek niż in vitro.

Może napisz w jakim rejonie lekarza szukasz to coś podpowiemy

Ooo, najlepiej Śląsk (Katowice, Gliwice, ale nie zamykam się tylko na te miejscowości) 🥹
    Jak macie jakiegoś lekarza w klinice, który by chciał nas popchnąć razem do przodu i spojrzy na nas kompleksowo i nie będzie od razu pchał w in vitro, to z chęcią też przyjmę polecenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 16:40

🔜 25.08 wizyta w klinice

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:

Zgadzam się z tym. Mam wrażenie, że kochamy się jeszcze mocniej niż wcześniej ❤️Pomimo trudnych chwil i tego że było kilka miesięcy starań w turbo napięciu, które powodowały mnóstwo kłótni. Na szczęście te chwile już minęły i jest coraz lepiej

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • brilka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku, w klinice wszystko zależy od lekarza. Są tacy, którzy zapewne od razu zaproponują ivf a są tacy, którzy uszanują to, że na razie nie jest to to czego chcecie. W kontekście diagnostyki mi najwięcej pomogło forum a nie lekarz, praktycznie wszystkie moje badania robiłam na własną rękę 😆 Gdybym czekała na decyzję lekarza żeby zrobić jakieś badanie to pewnie jeszcze długo bym czekała z łatką „niepłodności idiopatycznej”.

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej ja pamiętam chyba z miesięcznych (?) !
    Tak ! 😁

grazka0022 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tossiek my mamy tak samo z mężem 🥹 bardzo mnie to wzrusza, że tak możemy na sobie polegać, nikt nikogo nie obwinia i jesteśmy w tym szczerze razem.
    To jest dla nas „plus” długich starań, że przechodzimy przez to razem z niesamowitym wzajemnym wsparciem i możemy się „wypróbować w środowisku”, do którego normalnie nie mielibyśmy dostępu.

Brilka nie po to jest forum, żeby się leczyć u lekarza… 🤣 to jest mega przykre, ale totalnie rozumiem to podejście i też się nie dziwię hahaha ja po prostu nie umiem się za to zabrać i potrzebuje kogoś, kto mi jakiś plan w tym wszystkim ogarnie

🔜 25.08 wizyta w klinice

__

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Pogubiona wow, gratulacje zrzucenia tylu kilo 😍

Sosenka93 to🤮 to chyba jakaś zaraźliwa grypa na tym forum, bo ja już też jestem blisko 🤢, hahahaha

Jeszcze wszystkie wokół w ciąży. Jak grzyby po deszczu.
    Zaraz zakonnice w ciąży będą obok mnie przechodzić. I chyba nawet się nie obrócę za taką ze zdziwieniem.

Czajnik, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • tosiekk Znajoma

Wysłany: 30 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dlatego tak niesamowicie wkurza ta walka o dziecko, bo patrzę na swojego faceta i po prostu wiem jakim zajebistym byłby ojcem 🥹 chyba nic bardziej nie łamie mi serca jak widok Jego z jakimiś dzieciakami z rodziny, nie mając pewności czy kiedykolwiek zobaczę go z naszym dzieckiem na ręku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 17:06

siesiepy, Czajnik, Chochlik12 lubią tę wiadomość

♀29 Regularne cykle, owulacje pomimo PCOS✔️
    drożność ✔️ KIR Bx (5/5) ✔️ AMH 3,6 ✔️ PAI hetero ❌ niedoczynność tarczycy❌

♂37 hormony, nasienie✔️
    DFI 10% ✔️ HBA 80% ✔️

11 cykli naturalnych, 5 cykli stymulowanych❌

🔜 IUI? 🍀🙏🏻
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 30 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na forum i moim oczom ukazuje się nowy wątek, myślę co to za cuda na kiju, wbijam obczaić o co chodzi i kogóż to moje oczy widzą ?

Największa wodzirejka wątkowa, Nasza Siesiepka 🫶🏻
    Kochanie a skąd takie pomysły ? Źle Ci z nami na 🦖 ?

Pozdrawiam pozostałe wyjadaczki forumowe, smutne to, że musimy się w takich wątkach spotykać, ale jak to mówią w kupię raźniej 💪🏼 więc zarażajcie się wzajemnie pozytywna energia i wspierajcie, gdy któraś będzie tego potrzebować 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 17:36

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%
    Przewlekle zapalenie endometrium 5/10

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    09/06 (S) V FET

🔜 sztuczna menopauza
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 maja, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Wchodzę na forum i moim oczom ukazuje się nowy wątek, myślę co to za cuda na kiju, wbijam obczaić o co chodzi i kogóż to moje oczy widzą ?

Największa wodzirejka wątkowa, Nasza Siesiepka 🫶🏻
    Kochanie a skąd takie pomysły ? Źle Ci z nami na 🦖 ?

Pozdrawiam pozostałe wyjadaczki forumowe, smutne to, że musimy się w takich wątkach spotykać, ale jak to mówią w kupię raźniej 💪🏼 więc zarażajcie się wzajemnie pozytywna energia i wspierajcie, gdy któraś będzie tego potrzebować 🌷
    Dinusie na zawsze w moim serduszku i ze mną, ale zamykamy szeregi jak pewnie sama wiesz, i uznałam, że poszukam więcej tego typu osób do wspólnych mocno staraniowych pogadanek bez vibe wątków miesięcznych. 🧐😁

Chochlik12, jo_ana, Carrie12, grazka0022, Olisska lubią tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • Czajnik Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy - Twoja wypowiedź o tym żeby nie rzucać pewniaków na wiatr jest w punkt! Mnie takie rzeczy też totalnie nie wspierają, a wręcz przeciwnie mam ochotę napisać - a skąd wiesz czy się uda, tyle razy już się nie udało to czemu teraz miałoby być inaczej :p
    Procedury robimy w Szwajcarii, zaczynaliśmy diagnostykę w Polsce ale to się kompletnie nie opłacało przy konieczności przyjazdów i brania urlopu :/ i tak, tu wszystko jest płatne - ale jeśli uznają to za chorobę (a my się już łapiemy na to hoho) to powyżej 2500chf pokrywają mi niektore procedury :)

Sosenka93 🤣 dokładnie tak samo czuje, 🤢🤮 tymi staraniami i co chwila mam ochotę się poddać ale po chwili znowu jakoś się otrzepuje i jadę dalej - do pierwszej napotkanej ciężarnej 🤣

Tosiekk - oj tak! Serce mi się łamie jak widzę mojego męża jak się bawi z innymi dziećmi, na dodatek mój ma rozum 3latka często i się świetnie dogaduje z każdym dzieckiem a mi 💔

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochliczku, w klinice wszystko zależy od lekarza. Są tacy, którzy zapewne od razu zaproponują ivf a są tacy, którzy uszanują to, że na razie nie jest to to czego chcecie. W kontekście diagnostyki mi najwięcej pomogło forum a nie lekarz, praktycznie wszystkie moje badania robiłam na własną rękę 😆 Gdybym czekała na decyzję lekarza żeby zrobić jakieś badanie to pewnie jeszcze długo bym czekała z łatką „niepłodności idiopatycznej”.

Zgadzam się z tym! Wiem, że są lekarze którzy potrafią poprowadzić i to robić. Niestety ja byłam u 3, którzy twierdzili że wszystko jest super i odsyłali się starać kolejne miesiące. Właśnie to mnie dobiło gdy usłyszałam diagnozę Endo. Że nikt wcześniej na to nie wpadł i mogliśmy o wiele wcześniej zacząć działać pod tym kątem. A tak czułam się zostawiona z tym sama, dlatego zdecydowaliśmy się na pomoc kliniki.

Co do męża i dzieci- też mnie czasami to boli, ma 2letniego chrześniaka, kolejne dziecko u szwagierki w drodze. Okazało się to miesiąc po naszym poronieniu. Przez pierwsze tygodnie nie mogłam się z nimi widzieć, tak bardzo mnie to bolało. Na szczęście już przez to przeszłam i właśnie podczas widoków z dzieckiem,zabaw itd staram się myśleć o tym jaki będzie to wspaniały ojciec a nie się dołować 🥺

Chochlik12, Carrie12 lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • Anka96 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ja zaczęłam starania z końcem 2018 roku jeszcze z poprzednim partnerem.. najpierw lekarz na nfz Pol roku duphaston na nieregularne cykle hah.. potem zmiana ale też na nfz badania w szpitalu cały panel hormonalny ale na tym nfz się skończył wiec początkiem 2020 udałam się do prywatnego lekarza w Poznaniu super lekarz były konkretne działania dużo badań na własną rękę stymulacje drożność itp nadal brak ciąży . Potem doszło rozstanie . Potem Nowy związek pod koniec 2023 nowy ginekolog stymulacje badania i nadal nic w lipcu 2024 miałam laparoskopie która przyniosła diagnozę Endometriozy.
    Od tej diagnozy przerwaliśmy starania pod opieką lekarzy bo mamy zalecenia invitro i ja to w naszej sytuacji rozumiem chociaz tak naorawde można uznać to za nieplodnosc idiopatyczna .
    Do invitro predzej czy później podejdziemy bo ja i mój jesteśmy na tak ale aktualnie musimy uporządkować nasze osobiste sprawy mi też się posypała sytuacja z pracą dlatego to odwlekamy.
    Ale teraz postanowiłam zadbać tak ogólnie o dietę ruch dla poprawienia zdrowia płodności.
    Tak naprawdę też pod invitro . Ale też liczę ze jak poprawie własne zdrowie to wrócą mi owulacje bo u mnie one nie występują robią mi się torbiele wiec od tego lipca tak naorawde mislam może 5 cykli z owulacja..
    Jestem w stanie zrozumieć ze inne pary pewnie w takiej sytuacji by podeszły do ivf bo licząc te lata to 7 rok leci No ale jednak licząc przerwy cykle owulacyjne to jest tego mniej. To tak po krotce nasza historia . A z innej strony patrząc to nieplodnosc mnie umocniła wiem ze cokolwiek by się nie zdarzyło wiem ze damy radę 😇 i dzięki niepłodności poznała też cudowne duszyczki tu na ovufriend i instagramie. ❤️

24CS (wcześniej 3,5 roku)

A. 👱‍♀️ 28 . A 🧔‍♂️ 30
    Brak owulacji ❌
    Krótka Faza Lutealna ❌
    Insulinoopornośc ❌
    Hiperandrogenizm ❌
    Mthfr homo, Pai Hetero ❌
    KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
    AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)--> 1.48 (03.25)🥳
    07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepku melduję się na wątku!

Witam się dziewczyny, fajnie widzieć znajome nicki ale niekoniecznie fajnie że akurat tutaj.

Proszę nie czytać stopki muszę zaktualizować😊

Dla tych co nie znają u nas starania o zgrozo od 10.2019😱 konowałów lekarzy to ja już całą kolekcję uzbierałam, od 2 lat jesteśmy zadowoleni z lekarza z kliniki coś tam się dzieje, ale no dalej jest jak jest tak w skrócie bardzo spodobały mi się jego ostatnie słowa: „ja już naprawdę nie rozumiem czemu Pani nie jest w ciąży” mamy teraz cykle na stymulacji tzw. ostatniej szansy żeby nie mieć do siebie żalu że nie zrobiliśmy wszystkiego, choć chyba nikt nie wierzy w ich powodzenie. Także IVF przed nami jak tylko zbiorę się na umówienie wizyty.
    Jeszcze uprzedzę że zdarza mi się zniknąć czasem nawet często🤣 ale proszę się nie martwić zawsze wracam😉 więc nie obiecuję że będę na bieżąco zwłaszcza przy tej już przerażającej mnie ilości stron do nadrobienia

Alysa, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie jak Wy dziewczyny. Niepłodność nas z mężem umocniła jako parę, ale też utwierdza codziennie że pragniemy dziecka. Znamy swoje ograniczenia i możliwe, że kiedyś ta nasz walka się skończy z dzieckiem u boku czy bez...

Chochlik ja mogę polecić swojego ale on pracuje w klinice Parens w Krakowie, wiem że w TFP Fertility Macierzyństwo też w Krakowie jest fajna babeczka która stawia na diagnozy i szanuje ze ktoś nie chce od razu iść w IVF.

Anka96 najważniejsze to Ty i mąż musicie być gotowi na pójście w IVF bo to nie jest też taka prosta sprawa. Dziecko jak dobrze wiemy nie bierze się z nikąd a kliniki to nie sklepy z dziećmi jak nam się wmawia. Dobrze ze wprowadziłaś dietę i ruch, bo walka o ciążę przy endo to często walka głównie ze stanem zapalnym który przeszkadza.

Anka96, siesiepy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

07.2025 – histeroskopia diagnostyczna

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    O no, u nas to samo. Nie żebym nie była pewna własnego męża wcześniej, ale teraz mam pewność że nasze małżeństwo jest nie do ruszenia. I czuję się bardzo mocno kochana i wspierana. Stary staraczkowy to mój nowy typ faceta 😂 myślę, że na tym wątku to sami tacy super starzy muszą być skoro dalej walczymy to znaczy że idziemy z odpowiednią osobą przez życie.

Chochlik12, siesiepy, grazka0022 lubią tę wiadomość

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

AMH - 1.020

3 x IUI ❌

🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀

Musi tylko to wytrzymać serce
    Zaraz przyjdzie odwilż
    Zniknie to napięcie
  • Aurora13 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Anka96 najważniejsze to Ty i mąż musicie być gotowi na pójście w IVF bo to nie jest też taka prosta sprawa. Dziecko jak dobrze wiemy nie bierze się z nikąd a kliniki to nie sklepy z dziećmi jak nam się wmawia. Dobrze ze wprowadziłaś dietę i ruch, bo walka o ciążę przy endo to często walka głównie ze stanem zapalnym który przeszkadza.

To okropne, że czasem słyszy się teksty, że ivf to pójscie na skróty. Jakie kurde skróty. Codzienne leki, zastrzyki, punkcja wizyty, transfery, zastanawianie się czy coś wyhodujesz czy coś się zapłodni czy przetrwają zarodki czy się przyjmą. Nie dziwię się, że wiele kobiet nie jest gotowa na wybranie takiej drogi. Wcale się nie dziwię też, że jeśli ma najmniejszą szansę że bez tego się uda to chcą najpierw zrobić absolutnie wszystko zanim sięgną po in vitro. Ja dalej się łapię na tym, że czasem czuję się przytłoczona tym przez co będę musiała przejść. Motywują mnie te wszystkie silne babki, które już to przechodzą więc czuję że ja też dam radę.

Paulinka - piątka 🤭 U mnie jest już trochę łatwiej, bo mam podany czas, kiedy zaczynamy coś co będzie szło według pewnego planu i harmonogramu i wewnętrznie czuję się dość ustabilizowana pod tym kątem. Ale jak w styczniu mi powiedzieli że pół roku minimum jeszcze to było ciężko. Widzę, że ty już też w stopce masz napisane że planujecie klinikę na jesień. ✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 19:21

👩31l.🧔31l. 🐕‍🦺🐕

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

AMH - 1.020

3 x IUI ❌

🔜 lipiec 2025 - IVF 💉🤞🙏🍀

Musi tylko to wytrzymać serce
    Zaraz przyjdzie odwilż
    Zniknie to napięcie
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ