Niedrożność jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
karola_aa wrote:A dlaczego myślisz,że masz niedrożne? Gdzie będziesz robić badanie? Bo z tego co pamiętam jesteś z moich okolic? Kraków?
Po prostu jakoś tak czuję że nie drożne po tylu infekcjach jakie przeszłam to czego można się spodziewać... a po za tym wszystkie dotychczasowe badania ok nawet lekarz mówił że dziwi się że jeszcze nie mamy dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 18:48
-
hej, nam tez się nie udaje zajść od grudnia staramy się intensywnie z pomocą lekarską tj. CLO, luteina, wyniki. Lekarz stwierdził że tylko wyjaśnić możę HSG co się dzieje bo na monitoringu widać że reaguję na leki... Miałam mieć w sierpniu ale wakacje, urlopy i te sprawy, a teraz sama muszę przełożyć bo chwilowo kasy brak. Niby HSG na NFZ ale wizyty u mojego gina płatne a to zawsze wydatek 200 zl ;(
Marta Sz. lubi tę wiadomość
-
my dream wrote:tak, stosowałam okłady z borowiny na brzuch. Robiłam je przez 10 dni, ale koniecznie po @ i ustaniu plamienia. Później przerwa, okres i znów plastry i tak przez 3 miesiące.
A ziółka które piłam to:
kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
ziele skrzypu - 20 g,
liść pokrzywy - 10 g,
korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju między posiłkami.Nie należy pić ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości .
Wierzę, że mi pomogły
My dream, bardzo się cieszę, że pomogło Mogłabyś napisać jeszcze, jak często się pije te zioła? Raz dziennie / co ile?
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, jestem juz w domku.laparoskopia przebiegla bez problemów, trwala godzinkę i moje jajowody teraz juz drozne i na swoim miejscu dochodzą do siebie.zostalo mi tylko sporo gazu w jamie brzusznej i mam straszny bol w ramionach.mam 2 nacięcia jedno w pępku drugie po lewej stronie na dole i strasznie opuchnięty brzuch a tak pozatym to jest ok.kazali mi dużo pic i lerzec wiec często wstaje do toalety
-
a miała któraś z Was robione HSG kontrastem? bo mnie takie czeka
-
nick nieaktualny
-
Ja też miałam:) Nie było takie straszne jak myślałam, dziewczyny opisują ekstremalne sytuacje ale nie jest tak straszliwie, oczywiście boli, rozpierający, szczypiący ból ale dużo zależy od lekarza i szpitala jak Cie będą traktować. Można wytrzymać nie martw się na zapas!
Martuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam niedawno bo dopiero wczoraj wynik odebrałam:) ale zastanawiałam się dłuuugo czy można działać od razu po badaniu i zdecydowałam ze tak bo pewnie i tak nic z tego nie będzie wiec ryzykowałam.
Oj a dziewczyny mówią ze po takich zabiegach raz dwa i się zachodzi -
nick nieaktualnyMój lekarz twierdzi, że mam działać bo z jednym drożnym jajowodem też zachodzi się w ciąże, a laparoskopia ewentualnie, to już w ostateczności. Tylko ,że ja zaczynam się niecierpliwic, nie wiem co dla niego oznacza ostatecznosc tak myślę, że jak się nie uda do końca roku zajść, to wtedy się zdecyduje na laparoskopie. Mam kiełbie we łbie
-
No własnie, tak jak ja, z tym ze u nas jest niby wszystko ok (chociaz hormony jeszcze nie wszystkie zbadane mam)mąż też badania nie najgorsze, a tu nic:/
Ale przy HSG drożność powinna się poprawić przecież. Nie powinnaś teraz mieć bardziej drożny niż przedtem?