X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Niedrożność jajowodów
Odpowiedz

Niedrożność jajowodów

Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    A dlaczego myślisz,że masz niedrożne? Gdzie będziesz robić badanie? Bo z tego co pamiętam jesteś z moich okolic? Kraków?
    Ja mieszkam daleko (około 80 km) od Krakowa ale HSG będę mieć na Kopernika i leczę się w Krakowie :)
    Po prostu jakoś tak czuję że nie drożne po tylu infekcjach jakie przeszłam to czego można się spodziewać... a po za tym wszystkie dotychczasowe badania ok nawet lekarz mówił że dziwi się że jeszcze nie mamy dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 18:48

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nam tez się nie udaje zajść:( od grudnia staramy się intensywnie z pomocą lekarską tj. CLO, luteina, wyniki. Lekarz stwierdził że tylko wyjaśnić możę HSG co się dzieje bo na monitoringu widać że reaguję na leki... Miałam mieć w sierpniu ale wakacje, urlopy i te sprawy, a teraz sama muszę przełożyć bo chwilowo kasy brak. Niby HSG na NFZ ale wizyty u mojego gina płatne a to zawsze wydatek 200 zl ;(

Marta Sz. lubi tę wiadomość

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    tak, stosowałam okłady z borowiny na brzuch. Robiłam je przez 10 dni, ale koniecznie po @ i ustaniu plamienia. Później przerwa, okres i znów plastry i tak przez 3 miesiące.
    A ziółka które piłam to:
    kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
    ziele skrzypu - 20 g,
    liść pokrzywy - 10 g,
    korę dębu i kłącze pięciornika - po 5 g.
    Wymieszaj wszystkie składniki. 2 łyżki ziół zalej w termosie półtorej szklanki wrzącej wody, zamknij i pozostaw na 1 godzinę. Następnie przecedź i pij po pół szklanki napoju między posiłkami.Nie należy pić ich na pusty żołądek, bo może powodować mdłości .

Wierzę, że mi pomogły :)

My dream, bardzo się cieszę, że pomogło :) Mogłabyś napisać jeszcze, jak często się pije te zioła? Raz dziennie / co ile?

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • my dream Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    My dream, bardzo się cieszę, że pomogło :) Mogłabyś napisać jeszcze, jak często się pije te zioła? Raz dziennie / co ile?

Ja piłam codziennie przez 3 miesiące jeden raz dziennie między śniadaniem a obiadem. :)

mhsvh371pdpt408y.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem umówiona na sonoHSG na przyszły poniedziałek :( boję się jak diabli :/

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy w cyklu w którym wykonuje się hsg można podchodzić do inseminacji?

• violijka Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem juz w domku.laparoskopia przebiegla bez problemów, trwala godzinkę i moje jajowody teraz juz drozne i na swoim miejscu dochodzą do siebie.zostalo mi tylko sporo gazu w jamie brzusznej i mam straszny bol w ramionach.mam 2 nacięcia jedno w pępku drugie po lewej stronie na dole i strasznie opuchnięty brzuch a tak pozatym to jest ok.kazali mi dużo pic i lerzec wiec często wstaje do toalety

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miała któraś z Was robione HSG kontrastem? bo mnie takie czeka

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam :)

Martuśka lubi tę wiadomość

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam:) Nie było takie straszne jak myślałam, dziewczyny opisują ekstremalne sytuacje ale nie jest tak straszliwie, oczywiście boli, rozpierający, szczypiący ból ale dużo zależy od lekarza i szpitala jak Cie będą traktować. Można wytrzymać:) nie martw się na zapas!

Martuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaP dla mnie odczucia były całkiem odwrotne, dobrze że to już za mną, byłam, przeżyłam i wiem już na czym stoję :) pozdrawiam

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, czyli jednak zależy od lekarza, a gdzie miałaś robiony zabieg? W jakim mieście?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu w Bielsku-Białej :) zabieg wykonywał mój ginekolog, do którego chodzę prywatnie. podczas zabiegu darłam się jak wariatka, ale powiedział, że to przez niedrożny jajowód, kontrast nie chciał się przedostać, dlatego takie odczucia :)

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, własnie dlatego pani anestezjolog mówiła ze jeśli boli to dobrze bo się udrażnia:) Ja robiłam w Pionkach na zlecenie mojego prof z Lublina.
    A udało Ci się zaciążyć po zabiegu? Czy jeszcze się staramy? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się staramy, zabieg miałam końcem czerwca, mam nadzieje, że w końcu się uda :) ostatnimi czasy rozmyślam nad laparoskopią? ale nie wiem czy to ma sens ? czy nie za szybko..

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam niedawno bo dopiero wczoraj wynik odebrałam:) ale zastanawiałam się dłuuugo czy można działać od razu po badaniu i zdecydowałam ze tak bo pewnie i tak nic z tego nie będzie wiec ryzykowałam.
    Oj a dziewczyny mówią ze po takich zabiegach raz dwa i się zachodzi :/

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o laparo to może lepiej zapytaj lekarza, ciekawe co on na to?
    A może daj sobie jeszcze 2 miesiące i potem o tym pomyślisz?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz twierdzi, że mam działać bo z jednym drożnym jajowodem też zachodzi się w ciąże, a laparoskopia ewentualnie, to już w ostateczności. Tylko ,że ja zaczynam się niecierpliwic, nie wiem co dla niego oznacza ostatecznosc :) tak myślę, że jak się nie uda do końca roku zajść, to wtedy się zdecyduje na laparoskopie. Mam kiełbie we łbie :/

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, tak jak ja, z tym ze u nas jest niby wszystko ok (chociaz hormony jeszcze nie wszystkie zbadane mam)mąż też badania nie najgorsze, a tu nic:/

Ale przy HSG drożność powinna się poprawić przecież. Nie powinnaś teraz mieć bardziej drożny niż przedtem?

• lolaP Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z tym końcem roku to chyba dobry pomysł! Ja tez jak nie zajdę do końca roku, zacznę mierzyć temp i wezmę jakieś suplementy wspomagające.
    Na razie to wiem , że za duże mam parcie na to i chyba to jest przesada :(

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ