Forum Starając się - ogólne niepoKhalane poczęcie
Odpowiedz

niepoKhalane poczęcie

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet
    Postów: 2345 1313

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie gagatek! :) zazdroszczę z całego serca :) Musi Cię rooozpierać radość, co? :) który to Twój cykl był?

    o1483e5e2gt7h77w.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatek gratulacje. Piękna beta i piękny przyrost :)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja liczę na to, że teraz trafiłam na dobrego. Pierwszy raz byłam na wizycie, która trwała prawie 45 minut. Tutaj dowiaduję się ciekawych i istotnych rzeczy, zawsze mogę o czymś wspomnieć na wizycie, dyplomatycznie, żeby lekarz nie pomyślał, że jestem mądrzejsza :P

    Ja nie podważam doktorki autorytetu tylko myślę że nie doprecyzowała tej glukozy :P Ale w razie co będziemy poczynania jej kontrolować :P

    Agatek - jestem dumna z Twojej bety :)

    Ciri - plusem brania moich leków i trzymania diety jest to iż napadów głodu ni mam :) i nie puchnę przed @

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w owulacje puchne przed okresem prawie wcale bo mam biegunke i biegam do kibla co chwile

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Ja nie podważam doktorki autorytetu tylko myślę że nie doprecyzowała tej glukozy :P Ale w razie co będziemy poczynania jej kontrolować :P

    Dzięki wielkie <3

    Powiedz mi jeszcze, w którym dc najlepiej zrobić FSH, LH, estradiol i DHEA-S?

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-5 dc to całe szczęście jest stały "termin" nie zależnie od zaburzeń :P

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwa mnie boli :P normalnie gdyny nie owulacja powiedsialabym ze mam wszystkie objawy na okres :P

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jeszcze moment i wydam diagnozę u Ciebie - ciąży umysłowej :P

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    3-5 dc to całe szczęście jest stały "termin" nie zależnie od zaburzeń :P
    I teraz nie wiem, co zrobić. Iść na początku cyklu, czy tak jak lekarka kazała? A te badania, które już mam też lepiej robić w 3-5dc, czy to nie ma znaczenia?

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Ciri jeszcze moment i wydam diagnozę u Ciebie - ciąży umysłowej :P
    Noo raczej ciaza to nie nie stawiam na to i nie chce tego, po prostu hormony szaleja :P w tamtym cyklu tez mialam bole podbrzusza ale bez cyckow i pochwy :D a za to mialam mdlosci, ale lekarz powiedzial ze to po tabsach tak mam :P
    Musze pomarudzic bo nie mam ani jednego dnia spokoju caly czas cos... a w ogole to spaaaac....
    pogoda masakra...

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelino moja droga napisz mi jeszcze raz wszystko co masz zlecone przez ginkę.

    3-5 dc robimy obowiązkowo LH, FSH, estradiol, PRL,
    można progesteron żeby sprawdzić czy jego poziom nie jest za wysoki. DHEA/s powinien być stały w cyklu więc teoretycznie nie ma znaczenia kiedy się go robi ja robię zawsze z tymi wynikami na początku cyklu za jednym zamachem. Przy okazji też sobie robię krzywą glikemii.

    w okresie okołoowulacyjnym - i to się tyczy tylko osób z regularnymi cyklami można sprawdzić poziom estradiolu i LH oraz PRL czy nie szaleje zbytnio

    około 7 dpo sprawdzamy progesteron - wtedy jego poziom powinien osiągnąć najwyższy poziom.

    O ile ustalenie 7 dpo jest całkiem możliwe to przy szaleństwach cyklowych wg mnie ustalenie "przed owulki" jest trudne...

    Ja po wielu obserwacjach wiem że owu u mnie przypada między 15-19 dc i trudno jest mi określić co do dnia kiedy ona występuje

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza, TSH, FT3, FT4, antyTPO, progesteron i to już zrobiłam.
    Jeszcze FSH, LH, DHEA-S i estradiol.

    Robiłam też prolaktynę i testosteron.

    Ja to też mam problem z ustaleniem owulki, tak naprawdę to nie mam zielonego pojęcia czy ona w ogóle ma miejsce :/ Cykle mam z reguły ok 33-36 dni, ale zdarzały się nawet takie 26 dniowe i 38 dniowe.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:16

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te wyniki które Ci zostały zrób 3-5 dc. Do diagnostyki PCOS zlecają również 17-0h-progesteron. Długo się czeka na wynik ale ponoć bardzo dużo mówi. Kiedy masz wizytę u ginki teraz?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już będę miała wyniki to mam po prostu umówić się na wizytę, tylko kazała je zrobić około 12-16dc. I nie wiem, czy nie zrobić ich po prostu dwa razy. Żeby nie było, ż esię rządzę i sama decyduję kiedy robić badania :/

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lh FSH estradiol i DHEA-s w 12-16 dc?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Lh FSH estradiol i DHEA-s w 12-16 dc?
    tak

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób kochana na początku cyklu... o ile jeszcze LH i estradiol można zbadać przed samą owu zeby sprawdzić czy dochodzi o piku LH i czy estradiol dobrze przyrasta to nie obliczy się już wtedy stosunku LH do FSH co z diagnostycznego punktu widzenia jest bardzo ważne.

    littleladybird lubi tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc i rady <3 i już Cię nie męczę :D

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męcz kochana Ewelino męcz - spełniam się w tej roli :P Póki co mam wolne od zleceń więc czasu mam aż w zapasie :)

    ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie przyrul na odleglosc :P

    emilanka lubi tę wiadomość

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego