Forum Starając się - ogólne niepoKhalane poczęcie
Odpowiedz

niepoKhalane poczęcie

Oceń ten wątek:
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak jak ty masz zawszebochote to.co Ci robi roznice ;p ja zawsze w pierwszy dzien mam najwieksza ochote a kiedys mialam tak ze pierwszego dnia malo krwawilam bardziej mnie bolalo. Zresztabjak jest seks to sie przez ten czas nie krwawi ;p ne wiem jak to dziala ;)

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie na tej samej zasadzie że jak facetowi chce się lać to musi pomyśleć o seksie, jak się podnieci to lać się nie chce :D

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo na to nie wpadlam ;p dobre dobre. ;)

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • ołowiana wrona Autorytet
    Postów: 568 154

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Mój mąż też nie chce podczas @, a ja mam wtedy większą chcicę niż w trakcie dni płodnych. Raz go namówiłam, a raczej okłamałam. Powiedziałam, że okres się skończył, a potem wielce zdziwiona: "ojej jednak jeszcze krwawię" :P był na mnie bardzo zły :D
    Drugi raz na taki numer się nie dał nabrać, menda umie liczyć i wie, że mam długie miesiączki :P
    Niby tłumaczy, że to dla mojego dobra, on wychodzi z założenia, że jeśli jest krew to jest i rana, boi się, że mi zaszkodzi albo sprawi ból :/
    albo naprawdę jest niedouczony albo ściemnia, bo się brzydzi :P

    Mój na szczęście nie babrze się w sprawy mojej @ tzn nie liczy ile dni, nie pamięta kiedy się zaczęła więc co miesiąc go nabieram dwa razy - w pierwszy dzień i pod końiec okresu hehehe. Ale czasem jak mi się nie chce i mamy dwudniową przerwę to on mysli, że to sie okres zaczął hehe

    littleladybird, ciri22 lubią tę wiadomość

    Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu odpuściłam i już go nie namawiam. Próbowałam metodę na prysznic - "kochanie, nie nabrudzimy i będziesz się mógł od razu umyć" ale dziad jest nieugięty :P

    A tak z innej beczki:

    odebrałam dziś wyniki:

    Glukoza: 93 mg/dL norma: 70-105
    TSH: 2,19 uIU/ml norma: 0,270-4,200
    fT4: 15,96 pmol/L norma: 12,00-22,00
    fT3: 5,70 pmol/L norma: 3,10-6,8
    Anty-TPO: <0,8 IU/ml norma: <8,00
    Progesteron: 0,80 ng/mL norma: 1,70-27,00 faza lutealna
    0,80-3,00 owulacja
    0,20-1,50 faza folic

    Badania robiłam w 22dc i powiedzmy, że byłam 2 dni przed owulką - niepotwierdzone.

    Ja się kompletnie nie znam, więc może Wy pomożecie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:28

    ciri22 lubi tę wiadomość

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ołowiana wrona Autorytet
    Postów: 568 154

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH masz za wysokie na staranie się o ciąże, powinno być na poziomie 1,0 przy TSH 1,5 do 1,8 nic bym nie robiła, a tak można się poleczyć na lekką niedoczynność tarczycy. Ale to już jak uważasz. Zbadaj za miesiąc.
    Stosunek ft4 do ft3 jest OK 3:1
    Progesteron niski, więc przed owu
    Mogłaś jeszcze estradiol zrobić, warto go pyknać w okolicach Owu
    No i koniecznie prolaktyna, może to za wysoka PRL blokuje owu u Ciebie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:38

    littleladybird lubi tę wiadomość

    Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ewelino :) Tsh ciut za wysokie, prog świadczy o tym że owu raczej nie było więc teraz pozostaje czekać na rozwój wydarzeń. A powiedz mi dlaczego robiłaś glukozę?

    littleladybird lubi tę wiadomość

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol mam zrobić w następnym cyklu właśnie między 12 a 16 dc. Do tego jeszcze FSH, LH, DHEA-S.

    Dziękuję Ołowiana Wrono :)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Kochana Ewelino :) Tsh ciut za wysokie, prog świadczy o tym że owu raczej nie było więc teraz pozostaje czekać na rozwój wydarzeń. A powiedz mi dlaczego robiłaś glukozę?

    Gin kazała zrobić :P nie pytałam dlaczego :D

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zarzuccie jakis temat bo ja bym dzis wpadla pod tramwaj a potem pod samochod.... masakra...

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri jakiś pechowy dzień masz dzisiaj czy co?

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh chyba za duzo problemow na glowie :P

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam co nieco ;) tą zołzą (ex Twojego faceta) się nie martw. I bądź dla niej miła, nic tak ludzi nie wkurza jak bycie dla nich miłym gdy oni są wredni :P

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • emilanka Autorytet
    Postów: 4200 2968

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a nie mówiła Ci o krzywej cukrowej?

    https://ciazooporna.music.blog/
    PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia poposiłkowa, hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, hiperandrogenizm (zbyt wysoki DHEAs androstendion), nietolerancja glutenu, mleka krowiego, mutacje: MTHFR 1298ac, Leiden, PAI, DTRR, nieszczelne jelita...
  • ciri22 Autorytet
    Postów: 17715 3976

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blahaha to prawda :P ja sama jestem wredna :D ale to jeszcze to ze mialam sie nie nakrecac testowaniem :P noo i problemy z kasa i wiadomo jak to jest nagle milion problemow.

    43ktj48ask56n9jv.png
    bl9cl6d8s7835131.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    TSH masz za wysokie na staranie się o ciąże, powinno być na poziomie 1,0 przy TSH 1,5 do 1,8 nic bym nie robiła, a tak można się poleczyć na lekką niedoczynność tarczycy. Ale to już jak uważasz. Zbadaj za miesiąc.
    Stosunek ft4 do ft3 jest OK 3:1
    Progesteron niski, więc przed owu
    Mogłaś jeszcze estradiol zrobić, warto go pyknać w okolicach Owu
    No i koniecznie prolaktyna, może to za wysoka PRL blokuje owu u Ciebie

    Prolaktynę badałam w poprzednim cyklu i testosteron do tego:
    Prolaktyna 21,91 ng/mL (4,80-23,30)
    Testosteron 0,349 ng/mL (0,084-0,481)

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ołowiana wrona Autorytet
    Postów: 568 154

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Estradiol mam zrobić w następnym cyklu właśnie między 12 a 16 dc.
    to sa daty przypuszczalnej owulacji u "pseudostaraczki" :) Jeśli każda owu jest tak późno u Ciebie to nie widzę sensu robić tego badania w tych dniach.
    Prolaktyna wydaje się być GIT, więc skąd brak OWU?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:49

    Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilanka wrote:
    Hmm a nie mówiła Ci o krzywej cukrowej?
    Nie mówiła, ale wiem, że na którymś wątku Ty o tym wspominałaś, więc wiem, że coś takiego też się robi.
    ciri22 wrote:
    blahaha to prawda :P ja sama jestem wredna :D ale to jeszcze to ze mialam sie nie nakrecac testowaniem :P noo i problemy z kasa i wiadomo jak to jest nagle milion problemow.

    Wiem, jak się wali to wszystko naraz :/

    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ołowiana wrona Autorytet
    Postów: 568 154

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianka wszędzie węszysz spisek insulinoopornościowy? :) a tak w ogóle to możesz się podzielić Twoimi zaleceniami dietetycznymi? Nie mam insulinooporności /po inofolicu tyje he he) ale te -10kg kusi :D

    ciri22 lubi tę wiadomość

    Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • littleladybird Autorytet
    Postów: 3539 1948

    Wysłany: 11 maja 2015, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ołowiana wrona wrote:
    to sa daty przypuszczalnej owulacji u "pseudostaraczki" :) Jeśli każda owu jest tak późno u Ciebie to nie widzę sensu robić tego badania w tych dniach.
    Prolaktyna wydaje się być GIT, więc skąd brak OWU?

    Prolaktynę badałam w 6 dc. Nie jest za wysoka na początek cyklu?

    Brak owu - podejrzenie PCOS. Na USG było widać sporo pęcherzyków w jajnikach :/


    05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego