Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne niepoKhalane poczęcie
Odpowiedz

niepoKhalane poczęcie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa wlasnie sie dowiedzialam ze mnie przenosza w zupelnie inne miejsce ze zmienia sie dyrektor w pracy chca mi zlikwidowac zus skoro jako jedyna go mam w firmie i kurwa ja juz nie wiem.... Ja pierdole czemu wszystko pod gorke?

• ołowiana wrona Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcą Ci zlikwidować ZUS?? masz być na umowę o dzieło? bo zlecenie jest oskładkowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 07:35

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Kiedys bylo tak ze uczniowie mieli zlecenie a jak ktos juz nie uczyl sie mial dzielo. Moga dac dzielo bo moja praca ma troche taki charakter. Eh...

Wysłany: 28 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapisz się do jakiegos cosinusa, albo innej bezpłatnej policealnej, będziesz studentem i zostaniesz na umowie zlecenie

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale wtedy nie pojde na l4 jak bede musiala. A to jest dla mnie tez wazne... I
    Ze wzgledow finansowych lepsze jest dla mnie to dzielo ale jesli chodzi o dalsze starania to juz nie. Bo na zlecenie mam ubezpieczenie ale PNW ale nic wiecej mama mnie do tej pory ubezpieczala ale u niej juz zrezygnowalam z ubezpieczenia bo mialam u siebie. Wiec to jest kicha...

• agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeść kochane! trochę mnie nie było! walczyłam z fatalnym samopoczuciem i "nic mi się nie chce!" ;)no i z nauką... tak- nic się nie nauczyłam, czarno widzę najbliższy egzamin.
    Ciri ja piłam kadarkę z biedronki, ew. carlo rossi. Kochana, a nie myślisz, żeby poszukać czegoś nowego (w sensie pracy). Może warto jednak zmienić pracę?

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 28 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie składki możesz sobie dobrowolnie opłacić, jeśli kasy za dzieło będzie więcej ale podejrzewam, że aż takiej różnicy nie będzie...

Ołowiana Wrona
    201609077444.png

Wysłany: 28 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Gagatku... ja codziennie walczę ze zmęczeniem i z nicmisieniechce bez pasożytka w brzuchu :) a egzaminem sie nie przejmuj, od czego sa poprawki :)

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co jest roznica taka ze na dzielo dostane jakies 200zl wiecej a zeby sama oplacac musialabym ok 500zl zaplacic bo juz to sprawdzalam z moim G... A co do pracy szykam od dwoch lat i nie moge znalezc wiec prosze mi to takich rzeczy nie mowic bo mnie to juz wkurza jakby w dzisiejszych czasach latwo bylo prace znalezc. Z moim wiekiem i brakiem doswoadczenai to mnie czeka kilkuletnia batalia z urzedem pracy i praktykami i stazem. Wiec o dziecko na kilka lat moge zapomniec.

Wysłany: 28 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Ty masz dostac 200 zł wiecej a oni zaoszczedza ponad 300 na zusie... Rynek pracy w PL to istny koszmar

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wiem. Niestety... Dlatego kurcze nie wiem co robic. Czy dac sobie jeszcze czas ten jeden max dwa cykle na ciaze a potem rezygnowac z pracy i staran i isc do urzedu czy od razu do urzedu... Juz sama nie wiem. Wiem tylko ze mnie czeka batalia... bez sensu...

• agatekgagatek Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri ja doskonale wiem jak trudno jest na rynku pracy. sama jej przez rok szukałam. a praca którą mam teraz jest tak beznadziejnie płatna że aż żal tyłek ściska. Niby takie wielke korpo. Ja tylko mówię, że warto się rozglądać nie chciałam Cię urazić w żaden sposób

da81e5d9f8614d1ea87989037e9ca32f.png
    4b9aynqxuoxf1adr.png

Wysłany: 28 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki masz opłacane chorobowe to staraj się. Urząd pracy to zawsze opcja. Dwa miesiące Cię finansowo nie zbawią /mówie tu o tych 200zł na plus przy zmianie umowy/ Zrób wszystko co się da. Jeśli nie ciąża to ze spokojem oddasz się karierze. Masz jeszcze czas na dziecko!

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze stawialam ze do 26 bede w ciazy ze potem nie bede sie starac. Bo w rodzinie nie dosc ze trudno zajsc to potem sa jakies przygody albo chore dzieci albo matka na psyche siada. I tego sie boje dlatego nie chce pozniej zachodzic w ciaze pierwsza. Wiem ze to nie jest powiedziane ze w moim przypadku tak bedzie ale jednak tak sie tego boje ze chyba nawet teraz o tym myslac jestem w stanie zrezygnowac z dziecka....

Wysłany: 28 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywierasz na sobie bardzo dużą presję, jestem daleka od krakania bo życzę Tobie szybkiej ciąży, ale CIŚNIENIE na dziecko nigdy nie jest dobre!

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Ale coz jak tu nie myslec? Szczegolnie ze wlasnie usluszalam zeby zmienic prace jak najszybciej. I wiesz jak to jest. I tak dlaje i tak dalej. Wiesz chyba musze spasc na samo dno zeby to olac i zeby bylo co ma byc. Ale teraz to raczej nie mozliwe. Jeszcze troche metrow do tego dna mi brakuje..

Wysłany: 28 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz przypomina mi się kawałek "nie wierzę politykom"...ha ha ha ho ho ho...ciągle spadamy ale to jeszcze nie dno! :) wiem, że trudno, każda z nas ma jakieś powody do ciśnienia i presingowej sraczki, ale trzeba z tym walczyć!

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Poczekamy zobaczymy. Dzis zdycham w pracy juz prawie jest calkiem zle... Juz nie mam dzis sily. Chyba dzis sie upije. I bede uprawiac dziki seks. Moj G nie moze sie wykrecic bo na psyche mi to jest potrzebne

• werni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez ta prace musielismy wyjechac do de. nie chcialam wyjezdzac :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 28 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj tak chce spać, że szoruje nosem po biurku.

B sprzedał news, że w sierpniu jedziemy do jego siostry na chrzciny. B ma być ojcem chrzestnym, ale jego siostra nie ma kandydatki na matkę chrzestną (dodam, że ma jeszcze siostrę, a jej mąż ma dwóch żonatych braci...) No i stwierdzili, że wezmą swojego kolegę belgusa na drugiego rodzica chrzestnego. U nich to nie problem, nawet katolikiem nie trzeba być... B. się wkurzył, że on nie będzie "w związku partnerskim"... no i teraz wciska mi, że mam być matką chrzestną.
    Nie mówię NIE, chociaż z drugiej strony jakaś forma chyba powinna obowiązywać, no i dodam, że siostra B swojemu starszemu dzieciakowi każe na mnie mówić per PANI, a nie ciociu. Więc dodam, że uczucia mam mieszane!

Ołowiana Wrona
    201609077444.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ