X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe dziewczyny na forum :)
Odpowiedz

Nowe dziewczyny na forum :)

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej kochane ❤

U mnie 8cs, i 7dc , testuje na koniec kwietnia. Mam ogromną nadzieje, ze święta przyniosą nam piekna niespodziankę. W tym cyklu razem z partnerem próbujemy terapii ziolowej wiąże z tym duże nadzieje.

Witaj
    W takim razie. Życzę aby to były owocne święta z jajeczkiem i zajaczkiem w brzuszku.
    Dziewczyny ja mierze temperaturę pierwszy cykl aby zobaczyć i do wakacji poznać swoje ciało.
    Powiedzcie bo Wy się może bardziej znacie czy ok jest ten wykres?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OnaOna1 wrote:
    Oj jak ja bym bardzo chciala...
    Trzymam kciuki kochana <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej kochane ❤

U mnie 8cs, i 7dc , testuje na koniec kwietnia. Mam ogromną nadzieje, ze święta przyniosą nam piekna niespodziankę. W tym cyklu razem z partnerem próbujemy terapii ziolowej wiąże z tym duże nadzieje.
    Hej <3
    Wpisuje 30.04<3

Britty lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Martella Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja też nowiutka ;) staramy się od roku, niestety bez efektów..
    01.03 pierwsza wizyta w Naprocentrum i miliony badań. Teraz czekam na testowanie.. kiedy najszybciej testujecie żeby były wiarygodne?

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem nowa i chciałabym dołączyć ;)
    To nasz pierwszy prawdziwy cykl starań. Zauważyłam, ze mierzenie temperatury bardzo mnie stresuje i nastawia wiec rozważam żeby nie mierzyć… Staram podchodzić do sprawy na spokojnie, ale mimo, ze to dopiero pierwszy cykl już nie zawsze mi wychodzi…

Witam serdecznie i życzę wszystkim powodzenia :)

p19uqqmz9qpwb8k1.png
  • AnnaM Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.

Mam nadzieję, że nie będziecie miały nic przeciwko gdy dołączę do waszej społeczności.
    Staramy się już o dziecko 1,5 roku. Od listopada farmakologicznie - biorę CLO, infofolic i czekam...

Czekanie jest najgorsze. Co więcej, co miesiąc widzę u siebie co najmniej 2 objawy ciążowe, zwariować można. Czy Wy też tak macie?

Nie mam za bardzo z kim o tym pogodać (oprócz mojego męża oczywiście).

Żeby to było dziś...
  • Martella Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaM wrote:

Czekanie jest najgorsze. Co więcej, co miesiąc widzę u siebie co najmniej 2 objawy ciążowe, zwariować można. Czy Wy też tak macie?

Nie mam za bardzo z kim o tym pogodać (oprócz mojego męża oczywiście).

Mam dokladnie tak samo! Nikt kto nie ma takiej samej sytuacji nie zrozumie jak to jest cały czas ciągle na coś czekać..

• kolka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    to i ja chętnie się dołączę do Was :)
    Staramy się już ze 2 lata... Z obojgiem jest coś nie tak, ale wzięliśmy się w garść, diagnozujemy się i próbujemy dalej.

AnnaM, też biorę Clo od tego cyklu, choć nie wiem czy jest po co bo mąż idzie do szpitala na badania i nie wiem czy się uda nam wstrzelić w owu :(
    Objawy ciążowe to ja widzę już od drugiego dnia po owulacji, te mdłości w ,,pierwszym dniu ciąży" :D

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • AnnaM Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sobie z tym radzisz?

i jakie masz objawy? Ja mam czas mdłości rano albo ból podbrzusza.
    niestety to sa tylko skutki uboczne brania leków.

Żeby to było dziś...
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na forum nie jestem nowa ale tez dołączę sie:) my staramy sie 7miesiescy. Obecnie cykl na clo testuje 29kwietnia liczę na dwie kreski :)

Agness12 lubi tę wiadomość

age.png
  • Martella Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że testowanie 10dpo ma sens? Test z moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:43

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    To Ci zazdroszcze :) Nasionka mozna łatwo poprawić :P A z kobietkami jest juz troche gorzej niestety.
    Dajesz mężowi jakieś witaminki ?:)

Jesteśmy już po wizytach (u ginekologa i androloga) - podbudowana jestem trochę. Wyniki nie są za dobre, ale nie ma tragedii. Mąż dostał fertilman plus, a ja ze swojej strony faszeruję go salfazinem, wit c 1000, kwasem foliowym, macą i orzechami brazylijskimi. Za radą dziewczyn mąż pije też flegaminę na rozrzedzenie nasienia - pije w moje dni płodne.
    Jestem pełna nadziei, że nam się w końcu uda :) Dzisiaj na usg był płyn, także pęcherzyk pękł wczoraj lub dzisiaj przed badaniem. Oczywiście wykorzystaliśmy ten czas należycie ;) Termin miesiączki mam na 19.04 - OBY NIE NADESZŁA!!!

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

Agness12 lubi tę wiadomość

rfxg43r8qq0glx30.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martella wrote:
    Myślicie że testowanie 10dpo ma sens? Test z moczu.
    Jak dla mnie nie ...
    Test 14dpo minimum a lepiej po spodziewanej @

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nula30 wrote:
    Jesteśmy już po wizytach (u ginekologa i androloga) - podbudowana jestem trochę. Wyniki nie są za dobre, ale nie ma tragedii. Mąż dostał fertilman plus, a ja ze swojej strony faszeruję go salfazinem, wit c 1000, kwasem foliowym, macą i orzechami brazylijskimi. Za radą dziewczyn mąż pije też flegaminę na rozrzedzenie nasienia - pije w moje dni płodne.
    Jestem pełna nadziei, że nam się w końcu uda :) Dzisiaj na usg był płyn, także pęcherzyk pękł wczoraj lub dzisiaj przed badaniem. Oczywiście wykorzystaliśmy ten czas należycie ;) Termin miesiączki mam na 19.04 - OBY NIE NADESZŁA!!!

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
    Wlasnie o tym wszystkim mialam Ci pisac :) Aa i slyszalam ze flegamina w tabletkach dla faceta :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny <3

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Nula30 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby coś pomogło! Przecież nie może być zawsze pod górkę! A Wy coś suplementujecie Agness?

rfxg43r8qq0glx30.png
  • ona333 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja od dziś na forum, bo szukałam w googlach pewnych podpowiedzi i tu je znalazłam :)
    cóż mogę powiedzieć, jestem po kilku inseminacjach, wcześniej na CLO, i od dziś rozpoczynam procedurę IVF, 2dc.

jestem nieszczęśliwą posiadaczką endometriozy, która zniszczyła mi bezpowrotnie jeden jajnik. do tego moja druga połowa ma słabiutkie nasienie... i tak doszliśmy do pierwszej IFV... ;/

2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
    04.2017 - 1 IFV -ICSI - :( 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
    08.2017 - 3 IFV ICSI :( 11.2017 - histeroskopia OK
    20.12.2017 - 4 crio ... :(
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Ja takze od dzis tutaj, mama juz jestem ale chcemy jeszcze jedno dziecko z moim obecnym partnerem.
    W grudniu mialam histeroskopie, polipa w macicy.Od lutego staramy sie pelna para ;)
    Pozdrawiam

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martella teoretycznie ju z poz moze wyjść na teście ale tontez zalezy kiedy zarodek sie zagnieździ moze to byc miedzy 6-12 dniem cyklu. Powodzenia!

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Chudik34 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ciesze sie,ze znalazlam taka stronke. Staramy sie z mezem o kolejne dzieciatko juz ok 7 miesiecy i nic.... Synek nam sie udal za pierwszym cyklem staran, nastepna ciaza rowniez po pierwszym cyklu staran niestety zakonczona poronieniem. Od tamtej pory nic nie jest tak jak powinno. Dowiedzialam sie o niedoczynnosci tarczycy i hashimoto, pomimo,ze hormony juz uregulowane w ciaze zajsc nie umiem.... pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za zafasolkowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 00:50

"Mocno wierzę w to, że dzieci nie umierają. One zmieniają datę porodu."

k1j34u1.png[/url]
    wtw0wmk.png[/url]
    <a
    Nasz Aniolek <3 [*] 02.11.2015 <3
    4b9ag82yyv8hym6w.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ