X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od 3 dni mam ból brzucha typowo okresowy. Chyba tylko my kobiety rozumiemy te definicje bo nie wiem jak określić mężowi ,,ból okresowy" ;) dzis od rana jestem zła jak osa i maż sie bal zbliżać. pms

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, ja też piłam Srokę, i ch...j za przeproszeniem. Pomijając fakt, ze mnie cały cykl napieprzały jajniki jak złe. A efektów zero.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy możliwe jest aby na tym etapie były już jakieś mdłości??

Monika25
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna6 dziękuję za linka!
    Wróblowa wiec to chyba to samo ;) Nie przejmuj się remontem, ja już siwa zaraz będę przez nerwy związane z budową wiec Ty nie rób tego samego! Hihi;) u mnie taki historie nie do uwierzenia z pracownikami że byście nie uwierzyły, kilka dni temu byłam nawet na policji w sprawie faceta od schodów... ehh ze tez ludzie nie mogą być uczciwi.

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wątpię. Moze zjadłaś cos. Tez rano miałam mdłości ale ja rano zjadłam duża ilość hummusu i surowej marchewy, a wczoraj na noc kebaba ;) wiec ponoszę konsekwencje ;)

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Monika wątpię. Moze zjadłaś cos. Tez rano miałam mdłości ale ja rano zjadłam duża ilość hummusu i surowej marchewy, a wczoraj na noc kebaba ;) wiec ponoszę konsekwencje ;)

przedwczoraj miałam po wypiciu soku, wczoraj miałam po kawie, dziś mam po kanapce :D

Monika25
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście wątpię, zeby juz były takie objawy. No ale kto zbada niezbadane ;))

Monika25 lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    kiedyś czytałam tutaj na owu iż nie powinno się korygować tempki tylko zaznaczyć jako nieważną, ale nie wiem jak jest na prawdę
    No była tylko jak ja każda będę tak oznaczała to z czego mi wyznaczy? :) tez o tym myślałam

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    przedwczoraj miałam po wypiciu soku, wczoraj miałam po kawie, dziś mam po kanapce :D

kazda ciaza u kazdej kobiety jest inna i mysle ze pierwsze mdlosci sa mozliwe bo masz wysoka bete. nie mowie ze to napewno mdlosci od ciazy juz ale jest taka opcja.

kiedy Ty mialas miec termin @?

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    kazda ciaza u kazdej kobiety jest inna i mysle ze pierwsze mdlosci sa mozliwe bo masz wysoka bete. nie mowie ze to napewno mdlosci od ciazy juz ale jest taka opcja.

kiedy Ty mialas miec termin @?

1-2 maja.

Monika25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna6 wrote:
    Zaraz idę zrobić sobie paznokcie . No i nie wiem co wykombinuje bo taka pogoda ze bym czarny walnela a jeszcze wczoraj miałam ochotę na żółty odblaskowy :P

tez bym chciala pojsc na manicure ale predzej spaliłabym sie ze wstydu jak bym moje pazury pokazala :(

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)
    właśnie wróciłam od gina, jestem dopiero co po owu :) lekarz powiedział, że ładnie to wygląda. Jeszcze dziś jak mąż wróci z pracy będziemy <3 a potem tylko czekać a efekty.

Jeżeli chodzi o badanie krzywej cukrowej, to prawda, w diagnostyce trzeba mieć zawsze skierowanie, obojętnie czy prywatnie czy na nfz. Tak samo jest z prolaktyną z obciążeniem, przynajmniej u nas w mieście.

Monika25 ja w ciąży już na takim wczesnym etapie miałam delikatne mdłości. Potem się nasiliły.

Cynamonowaaa, mili_moli, anciaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    tez bym chciala pojsc na manicure ale predzej spaliłabym sie ze wstydu jak bym moje pazury pokazala :(
    haha czego sie wstydzisz? nawet nie wiesz jakie ja pazury nieraz widziałam u kobiet które poszły do kosmetyczki, a wyszły od niej z pięknymi paznokciami ;)

Monika25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    1-2 maja.

w tedy co poronilam tez juz 3 dni po teminie @ zaczynalo mnie mdlic.tylko ze ja nigdy takiej bety nie doczekalam

• Monika25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    w tedy co poronilam tez juz 3 dni po teminie @ zaczynalo mnie mdlic.tylko ze ja nigdy takiej bety nie doczekalam

przykro :(

Monika25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    haha czego sie wstydzisz? nawet nie wiesz jakie ja pazury nieraz widziałam u kobiet które poszły do kosmetyczki, a wyszły od niej z pięknymi paznokciami ;)

mam poobrzerane i walcze z tym juz od wielu lat...odzywki i inne cuda, przedluzane tez mialam ale pomagalo na chwile :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    przykro :(

no niestety ale teraz czekam do lipca na inseminacje i jadna max dwie proby i na wiosne 2018 ide na porodowke innej opcji nie widze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:59

Jaspis, Anna6 lubią tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to podziwiał Cie ze nie masz ciśnienia na test. Ja to z miesiąca na miesiąc większy bo jak patrze na koleżanki z dzieciaczkami to jest mi jednocześnie smutno i radośnie. Zwłaszcza jak syn koleżanki ciągle leci i tylko ciocia i ciocia (szkrab 2 lata) ;)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Monika25 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    mam poobrzerane i walcze z tym juz od wielu lat...odzywki i inne cuda, przedluzane tez mialam ale pomagalo na chwile :(

oj to nie wiem jak pomóc :( ja np. mam łamliwe i miękkie takie.

Monika25
  • Monika25 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    no niestety ale teraz czekam do lipca na inseminacje i jadna max dwie proby i na wiosne 2018 ide na porodowke innej opci nie widze :)

tego życzę!

Monika25
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ