Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Aika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jak znajdziemy to będziemy na spacery razem chodzić hahaha :D

Aika chyba za mały spadek jak na zagniezdzanie, ale dziś rozsadzalo mi jajniki przez jakiś czas, a teraz co chwila odzywa się prawy (ginek mówił że z tego będzie owulka). Teoretycznie @ ma być koło 11go.

Co do testów owu to bym sobie mniej więcej wyliczyła długość cykli i zaczęła robić koło 2,5 tyg przed spodziewana @. ;) ot taka moja licha teoria :D

Ale mimo wszystko, warto być dobrej myśli co do jajników ;)

Chyba tak zrobię, dzięki! :D

m85awv1.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynaa21 wrote:
    Używała któraś z was testy owulacyjne które pomagają w określeniu dni płodnych?
    Pomogły wam?

Ja używam, bardzo pomagają ;) najlepsze w Rossmannie dostaniesz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Cześć dziewczynki :D Dopiero wróciłam a tutaj taki napływ :D

Martynaa21 a jakie jeszcze miałaś badania?

Wróblowa nie martw się, może to tylko chwilowy spadek, może zagnieżdżenie :) Na razie trzeba czekać, ale trzymam kciuki <3 Kiedy masz dostać @?

Filipiss87 no my 5 cs ale u mnie są problemy z prolaktyną i śluzem no i mam długie cykle 39-41 dni :(

Bella_Bella na razie miałam tylko ten antybiotyk i tyle. Na szczęście nic mnie nie boli, nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu itp. :)

Czikitaaa jeju współczuję :( Ale podziwiam Cię że mimo że już tak długo walczycie Ty nadal się nie poddajesz i wierzysz w to że będzie dobrze i niedługo będziecie mieli swoją fasolkę <3

Dziewczynki apropo testów owu, jak myślicie jeśli mam takie cykle kiedy najlepiej zacząć robić? Bo nie mam pojęcia, boję się że zacznę zbyt późno i będzie już po :/

Ja zaczynam w 9dc :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do staraczek. Życzę Wam, aby jeszcze w tym roku każda z Was została mama ;-)

marta95 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kvup8iows.png
  • coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja używam, bardzo pomagają ;) najlepsze w Rossmannie dostaniesz.
    Potwierdzam Rossmanowe najlepsze. Zakupiła przez internet, niby 1 za zł, ale owulacja mi wychodziła co chwilę ;-)

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja zaczynam w 9dc :)

Może też tak zacznę... A co ile robiłaś? Codziennie czy raczej co drugi? Ja mam takie kupione przez internet Ovulation (LH) Test Strip :)

m85awv1.png
  • amica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Niedawno dołączyłam do ovufriend. Przyjmiecie mnie do grupy?

Parę słów o mnie, mam 29 lat, staramy się od 4 cykli. W zeszłym miesiącu był monitoring, niby wszystko ok a nie udaje się.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Aika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Parę słów o mnie, mam 29 lat, staramy się od 4 cykli. W zeszłym miesiącu był monitoring, niby wszystko ok a nie udaje się.

Cześć :) a miałaś jakieś inne badania?

m85awv1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Było całkiem dobrze. Z samego rana musiałam stawić się w szpitalu, położyli mnie w sali na pobyt jednodniowy. Jak już się przebrałam pielęgniarka wezwała mnie zrobić wywiad i założyć welflon. Później wróciłam na salę i czekałam na swoją kolejkę. Jak już mnie wezwali to kładłam się na fotelu ginekologicznym, dostałam dwa zastrzyki (w sensie wstrzyknięte w welflon) znieczulenie i coś od czego mi się zakręciło w głowie, ale świadoma byłam cały czas tylko z lekkim helikopterem. Zakładanie całego ustrojstwa na szyjkę w środku bolało dosyć mocno. Jak już założyli mi to wszystko to musiałam przejść na łóżko normalne i pojechałam na rentgen. Tam wstrzyknęli mi kontrast, nic nie poczułam ale to ze względu na to, że wszystko drożne, jeżeli nie są drożne jajowody to ten moment może boleć ale trwa kilka sekund dosłownie więc do wytrzymania. Od razu po wstrzyknięciu miałam zdjęte te "sprzęty" i zawieźli mnie na salę gdzie miałam leżeć i w razie gdybym się źle poczuła to wołać. Po dwóch godzinach wstałam i lekarz pozwolił iść do domu. Oczywiście musiał mnie Mąż odebrać. W domu spałam kilka godzin ale to efekt tych dwóch zastrzyków, które dostałam. Brzuch nie bolał praktycznie wcale, nawet nie musiałam brać tabletek. Zwolnienie maksymalnie na 4 dni możesz dostać (dzień zabiegu + 3 dni)), albo u mnie w szpitalu tak dają. Ja wzięłam na te 4 dni, ale bez problemu mogłabym iść już następnego dnia do pracy.

Uff mam nadzieję,że wszystko napisałam i w miarę czytelnie.

Nie bój się bo to tylko tak strasznie brzmi. Ja też miałam stresa dużego, ale jak widzisz nie było źle. Bolało o wiele wiele mniej niż moje miesiączki ;)

Dziękuje....uspokoiłaś mnie...ale czyli ogólnie to muszę mieć swoją piżamkę i klapki ogólnie coś na przebranie...bo myślałam że 5 minut i do domu :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Wogóle to dzień dobry :) Witaj Kochana :*

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mogę do Was dołączyć? Staramy się z mężem o dziecko. To będzie nasze pierwsze dziecko. Właśnie dziś dostałam przedwcześnie @. Cykl mi się skrócił do 26 dni, a powinnam mieć 30 dni. Zaczynam więc 3 cykl starań, a pierwszy z obserwacjami. :) No i choruję na nt i Hashimoto, ale mam unormowaną chorobę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Hej! Mogę do Was dołączyć? Staramy się z mężem o dziecko. To będzie nasze pierwsze dziecko. Właśnie dziś dostałam przedwcześnie @. Cykl mi się skrócił do 26 dni, a powinnam mieć 30 dni. Zaczynam więc 3 cykl starań, a pierwszy z obserwacjami. :) No i choruję na nt i Hashimoto, ale mam unormowaną chorobę.

Witaj :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe! :*
    I witajcie "stare"! :* :D
    Ściskam każdą z osobna.

Anciaa, kiedy masz ten zabieg? Bo nie wiem, czy nie doczytałam czy mi umknęło. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozmawiałyście akurat o testach owu. Ja właśnie dziś zamówiłam przez neta testy. Zobaczymy czy będą okej. Jak nie, to najwyżej kupię te polecane przez was z rossmana. :)
    A te testy ciążowe, co są dodawane gratis do tych owulacyjnych to w ogóle wiarygodne, czy od razu do kosza z nimi? :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Widzę, że rozmawiałyście akurat o testach owu. Ja właśnie dziś zamówiłam przez neta testy. Zobaczymy czy będą okej. Jak nie, to najwyżej kupię te polecane przez was z rossmana. :)
    A te testy ciążowe, co są dodawane gratis do tych owulacyjnych to w ogóle wiarygodne, czy od razu do kosza z nimi? :D

Coccolino mówiła wcześniej, że nawet testy owu z neta wariowały, także ja to bym chyba od razu waliła w Rossmanowe. :D Jeszcze jak Ci test owu pokaże źle, to pal licho, bo możesz u siebie jakoś tą owulkę zaobserwować, ale jak Ci testowy pokaże kłamliwie to już jest rozczarowanie. :(

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety żadne testy nie wykazały owulki więc albo jej nie miałam albo na trafne trafiałam :/

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja sceptycznie do tego podchodzę. :) niby te kreski muszą być jednakowego koloru, ale dla jednego one będą identyczne, a dla drugiego nie. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Może też tak zacznę... A co ile robiłaś? Codziennie czy raczej co drugi? Ja mam takie kupione przez internet Ovulation (LH) Test Strip :)

Jak kupiłaś za złotówkę to nie polecam ich. Testy musisz robić co dziennie o tej samej godzinie, dwie godziny wcześniej przestajesz pic :) Nie robimy testu rano z porannego moczu ;) Ja przeważnie o 20:00 ostatni łyk wody a o 22:00-23:00 test ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amica wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Witamy :) Miałaś monitoring czy jedną wizytę z usg? 4 cykle to dopiero początek, nie ma czym się stresować ;) może nie trafiacie w odpowiedni moment. Mierzysz temperatury? Wiesz kiedy masz owu?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:

Cześć :) Rozgosc się. Pytaj o co chcesz ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ