X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Monia ;(

U mnie piersi w tym cyklu śpią, dosłownie, a @ planowo około wtorku.Zazwyczaj dawały o sobie znać już po ovu a czasem na tydzień przed @ a tu nic, cisza... Chyba znów stracony cykl.
    Milli ,a moze właśnie nie jest stracony!!!!!
    Jak bylam w ciazy to nie bolaly:)

zawsze przed @ bolą i puchną,a wtedy nic.

mili_moli lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Monia ;(

U mnie piersi w tym cyklu śpią, dosłownie, a @ planowo około wtorku.Zazwyczaj dawały o sobie znać już po ovu a czasem na tydzień przed @ a tu nic, cisza... Chyba znów stracony cykl.

Mnie zawsze bolały mocno od owu do @. W tym cyklu ból poczyłam dopiero 3-4 dni przed planowaną datą @ i się udało. Nie chcę Cię nakręcać, ale bądź spokojna, i nie traktuj tego jako zły znak.

mili_moli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Agness21 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tutaj zupełnie nowa, dopiero zaczynam swoje starania, to pierwszy cykl. Ovufriend również dopiero poznaję. Zdążyłam zauważyć, że to świetne miejsce dla wzajemnego wsparcia. Do rozpoczęcia korzystania z Ovufriend skłoniły mnie moje wątpliwości, może któraś z Was pomogłaby mi je rozwiać... to mój pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcji (krążki Nuvaring przez 4 miesiące), cykl zaczął się 27 kwietnia, w 15 dc byłam u ginekologa, wykonał usg dopochwowe, pęcherzyk miał wtedy 22 mm, zasugerował że do owulacji prawdopodobnie powinno dojść w ciągu dwóch kolejnych dni, od 12 dc wykonywałam testy owulacyjne, w 16, 17 oraz 18 testy były pozytywne, współżyłam 10, 12, 14, 16,17, 19, 21 dc. Dziś tj. 28 dc wykonałam test z krwi, który dał wynik <0.100 czyli w ciąży nie jestem. Czy myślicie że poziom HCG mógł jeszcze nie wzrosnąć na tyle żeby był wykrywalny w krwi? Czy mogę jeszcze się łudzić ze @ jednak nie przyjdzie? Może któraś z Was miała taki przypadek?

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness21 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tutaj zupełnie nowa, dopiero zaczynam swoje starania, to pierwszy cykl. Ovufriend również dopiero poznaję. Zdążyłam zauważyć, że to świetne miejsce dla wzajemnego wsparcia. Do rozpoczęcia korzystania z Ovufriend skłoniły mnie moje wątpliwości, może któraś z Was pomogłaby mi je rozwiać... to mój pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcji (krążki Nuvaring przez 4 miesiące), cykl zaczął się 27 kwietnia, w 15 dc byłam u ginekologa, wykonał usg dopochwowe, pęcherzyk miał wtedy 22 mm, zasugerował że do owulacji prawdopodobnie powinno dojść w ciągu dwóch kolejnych dni, od 12 dc wykonywałam testy owulacyjne, w 16, 17 oraz 18 testy były pozytywne, współżyłam 10, 12, 14, 16,17, 19, 21 dc. Dziś tj. 28 dc wykonałam test z krwi, który dał wynik <0.100 czyli w ciąży nie jestem. Czy myślicie że poziom HCG mógł jeszcze nie wzrosnąć na tyle żeby był wykrywalny w krwi? Czy mogę jeszcze się łudzić ze @ jednak nie przyjdzie? Może któraś z Was miała taki przypadek?

z Twojego opisu wynika, że owu mogła być nawet 19 lub 20 dc, więc mogło być za wcześnie na badanie krwi. Najlepiej poczekaj do terminu @.

Agness21 lubi tę wiadomość

• Agness21 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za małą iskierkę nadziei :)

• MalPog Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Monia ;(

Mili u mnie w tym cyklu piersi dokuczały tylko jak brałam luttagen. Dziś już odpuściły i czekam na @. Coś czuję, że nawet nie dotrzymam do wspólnego testowania :/

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness21 wrote:
    dziękuję za małą iskierkę nadziei :)

ale nie nakręcaj się ;) bo potem będzie bardzo przykro

• kejt8 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpiszcie mnie proszę na czerwcowe testowanie.. :) około 4 czerwca.
    w poniedziałek były dwa spore pęcherzyki, dostałam ovitrelle i działamy z mężem :)

Jaspis lubi tę wiadomość

3 x IUI
    2 x IVF
    NK 21%
    PCOS
    od kwietnia 2017 starania z Gametą
  • Agness21 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    ale nie nakręcaj się ;) bo potem będzie bardzo przykro

postaram się podejść do tego spokojniej ;) chociaż to pewnie nigdy nie jest proste :)

• annde Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie odwiedziła mnie ciocia, która wróciła z wycieczki do Ziemi Świętej. Przywiozła proszek z Mlecznej Groty, słyszałyście o nim?

Poza tym nie wiem czy iść jutro na betę, bo zauważyłam, że śluz zaczął mi się barwić i niestety to chyba początek @.A taka miałam nadzieję na prezent na dzień matki i prezent urodzinowy dla męża. :(

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, przykro mi :(

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Milano Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu jak wyszłam o 6.30 z domu :O padam normalnie

Monika, tak mi przykro :( dużo sił i wsparcia Ci wysyłam :*

Zmokłam dzisiaj okropnie, nowe błękitne zamszowe buty zmieniły kolor na szaro błotny :/ Schowałam je do szafy-nawet nie chce na to patrzeć :(

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monijaaa bardzo mi przykro...:( Tulam mocno :*

Ja po wczorajszej wizycie u rodzinnego dostałam L4 do pt. Dzisiaj już lepiej z tym moim gardelkiem, przynajmniej odpocznę sobie od tych wszystkich "twarzy" :)

PS. Tak mi wczoraj głupi się było rozebrać u lekarza że szok he he koleś coś ok mojego wieku (28lat) ;) ale ciśnienie jak mi mierzył nic nie podskoczyło he he standardowo niziutkie 105/50 :D

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Mili u mnie w tym cyklu piersi dokuczały tylko jak brałam luttagen. Dziś już odpuściły i czekam na @. Coś czuję, że nawet nie dotrzymam do wspólnego testowania :/

Trzymam kciuki, żebyś dotrwała bez @ i z pięknym wynikiem testu :)

MalPog lubi tę wiadomość

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    PS. Tak mi wczoraj głupi się było rozebrać u lekarza że szok he he koleś coś ok mojego wieku (28lat) ;) ale ciśnienie jak mi mierzył nic nie podskoczyło he he standardowo niziutkie 105/50 :D

hihi no dość krępująca sprawa przy takim młodziaku :D

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona jak Twoje USG i beta? Masz wyniki? Trzymam kciuki!! Daj znać Kochana!

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    hihi no dość krępująca sprawa przy takim młodziaku :D

Mili i to jaka, pierwszy raz mnie w życiu badał taki młody i prze dziwnie się czułam... :) Mój mąż od course zazdrość poziom 500 i coś tam gadał że za słabo się postarałam że tylko L4 do końca tygodnia mi wypisał, a moja mamuśka od razu cieta riposta że na tak krotko, bo pewnie chciałby mnie jeszcze skontrolować i jeszcze raz zobaczyć ;)
    Ehhhh ta moja rodzinka, najlepsi z najlepszych <3 :)

mili_moli, Joannanml, Jaspis lubią tę wiadomość

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Cześć.

Monija przykro :(

Zagubiona czekamy na relację, mam nadzieję, że będzie dobrze :*

Ja się dziś źle czuje.... zresztą już od wczoraj ... :/ niestety poprzednią ciążę znosiłam źle i teraz też się tak zapowiada :( Ale są to słodkie, wspaniałe dolegliwości, z których się bardzo cieszę :)
    Kochana dzis wgl ciezki dzien
    Mam nadzieje ze lepiej sie czujesz :) u mnie migrena od powrotu ze skaska. Srraszna oogoda. Parę razy sciana wody ze wycieraczki nie wyrabialy.w Lodzi tez leje :(

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Monijaaa bardzo mi przykro...:( Tulam mocno :*

Ja po wczorajszej wizycie u rodzinnego dostałam L4 do pt. Dzisiaj już lepiej z tym moim gardelkiem, przynajmniej odpocznę sobie od tych wszystkich "twarzy" :)

Mnie po wypadku do samolotuna czerwonym szkafroku meza przenosili. Gola i eesola pod tym bo opatrunki i rany tak że inaczej mnie nie mogli przeniesc z noszy na nosze.. a obstawa w samolocie 10 panow sanitariuszy i lekarze... cieszylam sie tylko ze choc nogi mialam ogolone xD

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monija bardzo mi przykro:(

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ