X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Eeee a może w lipcu dostaniesz jeszcze jeden mega ekstra wypasiony prezent z rozpakowaniem którego będziesz musiala poczekać do kwietnia ?

to bardziej na urodziny będzie ewentualny prezent bo na imieniny to sam zabieg IUI bedzie :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka92 wrote:
    Dzień dobry :)

Annde tulam :(

U mnie nadal pęcherz daje się we znaki, chcoiaż sama nie wiem czy to pęcherz bo pobolewa mnie całe podbrzusze :( ehh... jak nie urok to...

Ineczka a u Ciebie jak?
    U mnie niestety wczoraj pojawiło się krwawienie i tak jak na początku myślałam że to może sksoa@ to teraz przy dolegliwościach związanych z pecherzem zastanawiam się czy to nie jest z tym związane albo z nerkami krwiomocz mozr być tez od leków trochę ich teraz biore ale musze jedyne co to wiesiołka mogę odstawić bo w obecnej sytuacji chyba nici z tego cyklu
    tak ogólnie to dzień dobry dziewczynki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • plinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    to bardziej na urodziny będzie ewentualny prezent bo na imieniny to sam zabieg IUI bedzie :)

A to urodzinki nie w lipcu?

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    A to urodzinki nie w lipcu?

imieniny mam 22 lipca a urodziny 2 sierpnia :D

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U mnie niestety wczoraj pojawiło się krwawienie i tak jak na początku myślałam że to może sksoa@ to teraz przy dolegliwościach związanych z pecherzem zastanawiam się czy to nie jest z tym związane albo z nerkami krwiomocz mozr być tez od leków trochę ich teraz biore ale musze jedyne co to wiesiołka mogę odstawić bo w obecnej sytuacji chyba nici z tego cyklu

Uuu to u Ciebie poważnie widzę... :( najlepiej może iść do urologa albo nefrologa zobaczyć co z nerkami.

Sabinka wszystkiego naj :*

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka92 wrote:
    Uuu to u Ciebie poważnie widzę... :( najlepiej może iść do urologa albo nefrologa zobaczyć co z nerkami.

Sabinka wszystkiego naj :*
    Tylko dostać wolne w pracy na lekarza to cud

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam od Was, idę dalej szyć :D

• Assunta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Czesc dziewczyny!!!

Sabinka wszystkiego naj naj fasolkowego :)

A co do krwiomoczu, jeżeli taki wystąpił to koniecznie idź do internisty po dalsze skierowania mocz/usg pecharza i nerek to na poczatek a najlepiej to wizyta u urologa. Ktory dzien cyklu mialas wczoraj?

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • plinka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Zmykam od Was, idę dalej szyć :D

Jaspis a sukienki czy bluzeczki też szyjesz?

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Mati1 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    tak tu teraz urodzinowo :)

Spełnienia marzeń dla Solenizantki! :D

Ineczka - nie ma co - lepiej sprawdź żebyś była spokojniejsza. Ja mam sprawdzoną fitolizynę-maść do rozpuszczania w wodzie na sprawy zwiazane z pęcherzem - męczyłam się kiedyś bardzo, żadne leki na receptę nie pomagały aż trafiłam na tą masć - w smaku...hmm no cóż... ważne ze pomaga. Ale oczywiscie to w delikatniejszych sprawach a nie jeśli występuje krew. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Jaspis a sukienki czy bluzeczki też szyjesz?
    niestety nie, nie jestem krawcową, ale bardzo bym się chciała nauczyć

• MalPog Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @. Dzień przed terminem. Mam dość.

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:16

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:

:( <3

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:

tulam :(

• Lunna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    A to mozna brac espumisan? Ja to w ogule z tych nerwow nie spytalam lekarki czy mozna brac jakies leki przeciwbólowe np na ból głowy... czy kawe moge pic :D i czy mozna współzyć, takze zawaliłam ;) hehe
    Espumisan zawsze przed usg sie bierze. Nie wiaze sie z krwia wiec jest uzbaby za bezoieczny w ciazy. W 1 trymestrze zadne proszki bez konsultacji z lekarzen i generalnie jak najmniej w calej ciazy o ile nie trzeba czegos leczyc. Ja musze ginke dopytac o sexy czy juz jest bezpiecznie bo nie powiem troche sie juz doczekac nie moge jak bedzie mozna xD my podtanowilismy ze w 1 trym sie wstrzymamy zeby bylo wiadomo juz czy lozysko itd prawidlowo. Ale to bardziej moje obawy po przejsciach przyjaciol no i niektorych moich ginekologicznych.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina najlepszego :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    ;( przykro mi, nie poddawaj sie, trzeba spiąć pośladki i działać dalej! Osiągniemy w końcu ten nasz cel! Zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 11:20

• Lunna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotCzarownicy wrote:
    Generalnie Espumisan nie powinien w żadnym wypadku zaszkodzić, bo symetykon (substancja czynna)nie jest wchłaniany - ma zmniejszać napięcie powierzchniowe pęcherzyków gazu, co ułatwi wydalanie go. Sam symetykon wyjdzie tak, jak wejdzie, tylko kapsułka się rozpuści :). Ja na początku ciąży go brałam, na co dzień mam problemy z tym, a wtedy to dopiero :/.
    Aczkolwiek nie słyszałam, żeby brać go przed USG, tylko przed RTG. Ale na chłopski rozum w każdym badaniu obrazowym , gdzie są w polu widzenia jelita, może to coś dać. Fajnie dowiedzieć się czegoś nowego :).

Ale lekarzem nie jestem, zawsze warto się zapytać.

Najlepszego dla Sabinki :)
    Przed rtg a mialam ponad 50 roznych z moim.kregoslupem nigdy nie było trzeba brac espu. Za to przed kazdym usg w jamie brzusznej cala dobe wczesniejsza po 2 tabsy do glownych posilkow i dieta lekkostrawna. Gazy stanowią płaszcz w obrazowaniu i zakłócają dokładność. Czy przed usg woreczka zolciowego czy ginekologocznym zawsze lekarze zalecaja odgazowanie organizmu;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    imieniny mam 22 lipca a urodziny 2 sierpnia :D
    Lwica:) dzien przed moja tesciowka ;)

Madzix88 lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ