X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 09:36

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te dni sie dluza...1.06 test , juz sie doczekac nie moge

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje 29 i coś czuje, że @ mnie wyprzedzi.

• Monia26 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze nie przyjdzie...oby

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ja zaklinam i w ogóle nie czekam!!

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta w poniedziałek chce iść do gin o ile wyniki już będą bo póki co nie ma a do wieczora miały być juz wszystkie.

Dziewczyny czekające na testowanie ja tez odganiam Wasze @ :). Mam nadzieje ze paskudy się nie zjawia :)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Tylko uwaga jak dodasz sodę to zaczyna szumieć :-)

Dzięki za przepis, właśnie piję, mam nadzieję, że pomoże ;)

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch wrote:
    Jesli chodzi o mnie to wszystko ok oprocz tego ze mam wrazenie ze wczoraj obudzilam sie z wiekszym bruchem niz sie kladlam :) doslownie do tej pory nie wystawal tak bardzo :) Kropek sobie miejsce robi :) troche sie nie moge doczekac az zaczne czuc jego fikolki ale poki co nie czuje albo nie wiem ze to to :)

Jeszcze chwilka i zaczniesz czuć wyraźnie ruchy maluszka ;) bliżej, niż dalej. A dzidzi potrzebuje dużo miejsca, to robi sobie przestrzeń :)

Frosch lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes kochana teraz Ciebie zab boli? Kiedy idziesz na wizyte? Daj znac co Ci powie dentysta.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Luna, Plinka, Frosch jak Wy się czujecie?

No ja chyba jestem z tych, co ciężko będą ciąże znosić. Pisałyście, że na zgagę dobra woda z sodą, ale w jakich proporcjach?

Do tego jeszcze ząb mnie zaczął boleć! :( jakaś masakra. A umówić się do dentysty to nie lada wyczyn, tym bardziej, ze ja panicznie boję się dentysty.
    Ja na zgage grejpfruty jadlam.. i odkrylam ze nie moge za duzo wieczorem jesc bo inaczej noc nieprzespana wlasnie od zgagi.. zobacz po czym sie lepiej czujesz. Poranna zajadalam i znikala z mdlosciami na troche

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona:( strasznie mi przykro...
    Powiedz mi o tych az 3 miesiacach zdecydowal lekarz? Slyszalam ze teraz sie odradza czekania tak dlugo ze wzgledu na to by organizm nie tracil checi na dzidzie.. przynajmnjej tak paru ginow i ciocia histo mi mowila. Ale moze kazdy przypadek inaczej trzeba rozpatrywac.
    Tule mocno.. mam nadzieje ze uda sie Wam nim sie obejrzycie ♡♡♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Do tego jeszcze ząb mnie zaczął boleć! :( jakaś masakra. A umówić się do dentysty to nie lada wyczyn, tym bardziej, ze ja panicznie boję się dentysty.

Kochana ;) ja po tym jak rok przechodzilam rozne rzeczy na chirurgii szczekowej przestalam sie bac dentysty ;) to bylo jedno z moich przygotowan do ciazy zeby wszystko z nerwami tam bylo ok i zero ryzyka infekcji.
    A i w ciazy chyba masz za darmo leczenie zebow :) pamietaj ze jesli jest jalas infekcja trzeba ja szybko wyleczyc. Te w zabkach moga byc szczegolnie grozne. Moja psiolka w ciazy leczyla zab na pare razy bo nie mozna wszystkiego zastosowac, i po porodzie i rtg byl skonczony. Jesli bardzo sie boisz to pomysl o zdrowiu fasolki bedzie latwiej ♡♡♡
    Ps. Oni wcale nie sa tacy straszni, grunt trafic na dobrego lekarza z powolaniem. Powodzenia ♡

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Tylko uwaga jak dodasz sodę to zaczyna szumieć :-)
    Plinka tylko ze jesli dodajesz octu to neutralizujesz działanie sody.. a ona powinna zneutralizowac w zoladku..
    A i ostatnio nam kolezanka doradzila rennie bezpieczne w ciazy :) Blue moze przetestuj tez taka opcje i bedziesz miala porownanie co dziala najlepiej na Ciebie. Ja np sody mie daje rady przez smak :(

plinka lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Mam częściowe wyniki badan. Morfologia w sumie ok poza jednym podwyższeniem ale to z tego co się zorientowałam to może buc podwyższone przez alergie. A TSH mam 2.30 czyli chyba za duże do starań. Czekam na pozostałe 3 wyniki.
    Tsh w ciazy do 2.5 wiec perfect :)

karollka29 lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka ja nie wiem jakie mialam przed ciaza bo usg tarczycy bylo niedawno i zero nieprawidłowości wskazujacych na problem ale w 9tc tsh 4.37. Biore na to leki teraz i cudem nie czuje się gorzej ;) 2.3 jest superowe ♡

karollka29 lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lorien Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie z rana wlasnie zmierzam do pracy.
    Wczoraj wycinalismy mlodszemu znamie na nodze w znieczuleniu miejscowym. Nawet leKa mu nie poleciala. Jestem bardzo dumna z Niego. Lekarz mówił że to był Jego najmłodszy pacjent do znieczuleni miejscowego :)

Przykro mi dziewczyny z powodów @....

Rozmawiałam z T. Wracamy do starań od nastepnego cyklu.
    Dzis u nas piekne słoneczko.

Jaspis super prezent na Dzień Mamy. Rozgada się zobaczysz jeszcze będziesz mieć dość tego gadania :p

Lunna lubi tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja mną dzisiaj wolne :) a mąż w pracy więc mam czas dla siebie ;)

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Plinka tylko ze jesli dodajesz octu to neutralizujesz działanie sody.. a ona powinna zneutralizowac w zoladku..
    A i ostatnio nam kolezanka doradzila rennie bezpieczne w ciazy :) Blue moze przetestuj tez taka opcje i bedziesz miala porownanie co dziala najlepiej na Ciebie. Ja np sody mie daje rady przez smak :(

To tego nie wiedzialam. Dodawalam octu bo z tym jakoś moglam przełknąć. Inaczej wszystko szło w rurę kanalizacyjną. Ja z moimi zgagami to chyba będę próbowała wszystkiego bo średnio są ze mną 3 razy w tygodniu.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mnie chyba dopada jakaś infekcja... o ile to będzie dalej trwac to znów muszę do gin...

Monika25
  • Frosch Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    dziś o dziwo spałam do 7 !! normalnie zapisze to sobie w kalendarzu ;)
    Zapowiada się ładny dzień więc życzę Wam żebyście go miło spędziły.
    M. w pracy do 14 więc sprzatanko i zakupy do południa mnie czekają. Tak żeby się nie nudzić :)

Lunna lubi tę wiadomość

Frosch :)
    nzjdhsv2z1ku2dw4.png
    200409041138.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ