X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wiem jak się czujesz :D U mnie co miesiąc trudno było wykryć owulację i też tak z domysłami walczyłam :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu, no pewnie, rób betkę ino roz. :) będzie wiarygodna bardziej niż sikaniec. No i jeszcze kwestia ile trwa Twoja faza lutealna?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu u mnie właśnie nigdy nie było problemu z określaniem właśnie dni płodnych i owulacji (wiadomo że owulka to jest właśnie +/-). Do momentu tego cyklu. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu to ze spada, nie oznacza od razu @ :) spójrz np. Na mój albo Ewci wykres :P Dziewczyny mają racje, leć na bete i się upewnij :)

Wróblowa ja nigdy tak nie miałam w dniu ovu, ból jak na @ zawsze zaczyna się u mnie po owulacji :) Ale pamiętaj ze każdy organizm jest inny i naprawdę potrafi platac nieźle figle, zwłaszcza kobiecy;) Dla mnie zawsze takimi przykładami tego jak szalony jest Nasz organizm, były przypadki w których kobiety dowoadywaly się o ciąży w dniu porodu. Szok! :o Także nie martw się kochana, serduszka macie regularnie także jeśli nawet nie wiadomo kiedy była ovu to może się wstrzeliliscie :)

m85awv1.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to nie wiem ile trwa... to drugi cykl prowadzony na OF, wcześniej po prostu się staraliśmy i nie zwracaliśmy uwagi na nic, nie było obserwacji śluzu ani mierzenia temperatury ;) W poprzednim cyklu trwała 12 dni, ale moim zdaniem to błąd bo nie mierzyłam temperatury regularnie i źle wyznaczyło mi owulację.

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze moje cykle zawsze były nieregularne a do lipca też bardzo długie - do 50 dni czasami nawet. To jest pierwszy taki "ładny" cykl, gdzie owulację miałam potwierdzoną u ginekologa, więc jeśli przyjdzie @ to będę wiedziała jaka jest długość mojej fazy lutealnej. Ale lepiej, żeby @ nie przychodziła :)

Żartuję już nawet z mojego J, że może wczoraj strzelił gola, bo nam się zebrało akurat na <3, a jakiś czas później plamienia ustały. :D

59d632af979ad.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy inaczej Agu 14dpo możesz spokojnie iść na betkę. :) faza lutealna trwa tak 14-15 dni.

Aika, no tu się z Tobą zgodzę. :P dziś jest spadek o 0,2st, więc modlę się o jutrzejszy skok. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Tak czy inaczej Agu 14dpo możesz spokojnie iść na betkę. :) faza lutealna trwa tak 14-15 dni.

Aika, no tu się z Tobą zgodzę. :P dziś jest spadek o 0,2st, więc modlę się o jutrzejszy skok. :D

No widzisz! :* Czekamy czekamy

m85awv1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję ziółka i nie czułam bólu brzucha podczas owu, jedynie jajników

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki :D Jak sobie patrzę Aika u Ciebie na suwaczek z czasem trwania małżeństwa to sobie myślę, że ja już nie pamiętam jak to było być rok i 4 m-ce po ślubie :P. Nam już 4 latka i 4 m-ce pykło <3 :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja piję ziółka i nie czułam bólu brzucha podczas owu, jedynie jajników

Oho, to zaczynam się poważnie stresować.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    A tak z innej beczki :D Jak sobie patrzę Aika u Ciebie na suwaczek z czasem trwania małżeństwa to sobie myślę, że ja już nie pamiętam jak to było być rok i 4 m-ce po ślubie :P. Nam już 4 latka i 4 m-ce pykło <3 :)

O jak pięknie, 4 lata <3 Wiesz, my mimo wszystko nadal się uczymy, to wszystko nadal jest dla Nas nowe, jest czasami trudno ale pomimo tego czasu który upłynął, wciąż czuje się jak wtedy gdy powiedzielismy sobie tak :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w ogóle świeżynki bo dopiero pół roku po ślubie :D

59d632af979ad.png
  • Rodzynka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, mam do was pytanko ale z całkiem innej beczki. Biorę Castagnusa od jakiś 3 miesięcy (z zalecenia lekarza), na początku tego cyklu robiłam wyniki z krwi na tarczyce i oczywiście prolaktyne. TSH jest w normie 2,5988 prz granicach 0,3500-4,9400. No ale mnie jednak trochę martwi ta prolaktyna. Dziewczyny pisały że idealna do fasolkowania to PRL w granicach 10-15, a moja wynosi 25,79 ng/ml przy normach laboratoryjnych wynoszących 5,18-26,53. Mój gin twierdził że mieszczę się w normie i w dalszym ciągu mam brać Castagnusa. Mi jednak nie daje to spokoju, bo to własnie przez podwyższoną PRL mialam baaaardzo długie i bezowulacyjne cykle,endo było marne do tego jak przyjdzie @ to bez ketanolu ani rusz. PCOS wykluczył, endometrioze również, żadnego tyłozgięcia itd. no stwierdził że wszystko gra. Co Wy o tym sądzicie.? Bo ja znów zaczynam chyba sobie wszystko wkręcać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:51

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w lipcu 3 lata będzie :)

ewcia, to chyba w podobnym wieku wyszłyśmy za mąż

• Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki prolaktyny przy normach 78 - 492 uU/ml. 2 miesiące temu miałam 1192 uU/ml a teraz 70,2 czyli trochę poniżej normy. Super ze spadła :o Ale martwi mnie trochę to ze jest teraz za niska :P Myślicie ze to może wpłynąć na potencjalnego groszka? :(

m85awv1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w którym dniu cyklu robi się prolaktynę oraz testosteron? czy te hormony akurat dowolne?

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    w którym dniu cyklu robi się prolaktynę oraz testosteron? czy te hormony akurat dowolne?
    Tak mi się wydaje że 3-5dc.
    Ale hm... ogólnie to mi mówiła w labolatorium, ze można przyjść na badania dowolnego dnia, bylebyś wiedziała w jakiej fazie cyklu jesteś.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Tak mi się wydaje że 3-5dc.
    Ale hm... ogólnie to mi mówiła w labolatorium, ze można przyjść na badania dowolnego dnia, bylebyś wiedziała w jakiej fazie cyklu jesteś.

hmm chyba w tym cyklu sobie strzelę jakiś znowu hormon.. ale to po wypłacie

• Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Mi lekarz powiedzial ze ok. 21 dc. Ale wazne ze w trakcie drugiej fazy :) A testosteron chyba bez znaczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:10

m85awv1.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ