X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha Ineczka ja tak samo "Ukryta prawda" rządzi hahha ale ja sobie jeszcze paznokietki nowe robię, a że nic innego w TV jeszcze nie ma.. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Właśnie tak zrobiłam ukryta prawdę oglądam masakra musi być ze mną źle;)
    Ineczka, gorzej już być nie może...! :D :D :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to o 20 barwy szczęścia katuje :D teraz takie odcinki że atmosfera napięta jak barania torba a emocje jak przy zbieraniu porzeczek :D

Ewcia_92, agu92 lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domku pod kocykiem., Temperatura 37,3. Oj się zaziębiłam. Dreszcze mam. Akurat mnie paskudne choróbsko musiało teraz dopaść na sam koniec cyklu i nie wiem czy mam się rajcować temperaturami czy nie :P Wychodzi na to, ze czekam na @ po prostu.

Brzuch już mnie lekko pobolewa więc będzie na bank, pytanie tylko czy 4.02 jak miał być (wtedy fl tylko 11 dni) czy się spóźni tak jak ovu wyznacza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa! Napięta jak co? :D Kobieto, jesteś niemożliwa! :) <3

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma 11 dni to krótka byś miała II fazę.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój J o 18:15 wychodzi do pracy i my zawsze przed jego wyjściem oglądamy Przyjaciół na Comedy Central. To nic, że robimy tak od 2 lat i już znamy wszystkie odcinki na pamięć... :D

Dziewczyny trzymajcie się i nie dajcie chorobom, polecam jakiś napój z imbirem, cytryną i miodkiem <3

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ćwiczeń... seks i rower zdecydowanie mi wystarczą :D

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ta faza powinna trwać dopuszczalnie, żeby nie zwiastowało to jakiś tam znowu problemów? :)

Kupiłam herbatę bananową. Dziwna :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha a no takie mamy chamskie powiedzonka :D lecę na chwilę bo mam klientke na pazurki :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl."

Znalezione na OF :D

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    "Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl."

Znalezione na OF :D
    Dzięki :) Czyli ogólnie mieściłabym się w normie. No to czekam i zobaczymy. :)

• plinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Jestem już po wizycie niestety pani doktor nie zaglądała jeszcze do kropka, bo stwierdziła że teraz serduszka nie zobaczy raczej a nie ma potrzeby zebym się stresowała.
    Poza tym powiedziała że już na pierwszy rzut oka w "tunel" widać że ciąża. :-)
    Dostałam skierowanie na komplet badań.

Ewcia przeczytalam, że masz opryszczkę. Ja tak mialam zaraz po zagniezdzeniu.
    Oczywiscie nic nie sugeruję tylko tak stwierdziłam :-D

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Wróblowa! Napięta jak co? :D Kobieto, jesteś niemożliwa! :) <3

U mnie się mówi że atmosfera napięta jak baranie jaja ;-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa ooo też robisz pazurki? ;)

Plinka! No nareszcie :) Dobrze, że ciążę widać, ale że USG ginka nie robiła szkoda.. A który to tydzień, że za szybko na bijące serduszko?

• Aika Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Hejka dziewczyny
    Jestem już po wizycie niestety pani doktor nie zaglądała jeszcze do kropka, bo stwierdziła że teraz serduszka nie zobaczy raczej a nie ma potrzeby zebym się stresowała.
    Poza tym powiedziała że już na pierwszy rzut oka w "tunel" widać że ciąża. :-)
    Dostałam skierowanie na komplet badań.

Ojej no to teraz nic tylko czekać na serduszko <3

m85awv1.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tydzień i 6 dzień ale jak ginka stwierdziła ich sprzęt nie jest najnowszej generacji :-)
    Gdyby dziś zrobiła mi usg a ja bym nie słyszała serduszka to bylby to najgorszy czas w moim życiu a tak spokojnie poczekam.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no tak bo ponoć najszybciej od 6 tygodnia bije serduszko, o ile dobrze słyszałam, a jeszcze jak mają starszy sprzęt to faktycznie nic by nie było widać.. Więc teraz cierpliwie czekaj do następnej wizyty :) A kiedy teraz idziesz znowu? I kiedy robisz betę aby sprawdzić czy ciąża ładnie rośnie?

• plinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robilam juz trzy razy ostatni wynik sprzed tygodnia to 19 500.
    Na usg zapisalam się 10 lutego ( w mojej przychodni na kasę chorych robią tylko w piątki). 3 lutego mogłoby być jeszcze za wcześnie

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka, i bardzo mądrą masz ginekolog. Nie chce Cię dodatkowo stresować, bo raz moją znajomą tak babeczka nastraszyła. Że niby już powinno być słychać, a dalej nic.. Możemy sobie wszystkie wyobrazić co przeżyła. A Ty, swoje kochane malutkie serduszko już na pewno usłyszysz na następnej wizycie :) :).
    Co do opryszczki - coraz więcej Was mówi mi o jakiś objawach :P. Czuję, że @ przyjdzie z takim hukiem jak nigdy :D

Wróblowa, wbijaj do mnie! Też potrzebuję pięknych paznokci :). A umówiona jestem dopiero na sobotę (a toż to wieczność) :D

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ