Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 11:21
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Assunta też racja
No to fakt że na placu boju zostałysmy chyba tylko my...Albo reszta nic nie pisze"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
.
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
.
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
.
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
No tak jeszcze Imari.
Imari przepraszam że o Tobie zapomniałam ale też mam nadzieję że niebawem opuscisz grono staraczek"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
.
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
Ja się zarejestrowalam jakoś w kwietniu 2017, a pisać zaczęłam w maju, po poronieniu zaczęłam więcej grzebać w necie i tu przywędrowałam.
Dziewczyny, jeśli zastanawiacie się nad wizytą u psychologa/psychiatry, to przestańcie się zastanawiać i umówcie wizytę. Im wcześniej tym lepiej. Nie ma co czekać, aż samo przejdzie, bo często jest tylko gorzej albo ciągłe zmiany góra-dół. Zbyt często ignorujemy zdrowie psychiczne. Mówię to jako osoba ze zdiagnozowaną dwa lata temu depresją. Nie chciałam antydepresantów, dostałam skierowanie na terapię, ale nie skorzystałam i teraz bardzo żałuję. W przyszłym tygodniu idę się umówić na wizytę, choć pewnie będzie kosmiczny termin. Ale ostatnio miałam takie nawroty, że się wystraszyłam.
Amica, trzymamy kciuki za kropka.
Patt, udanego urlopu .
Assunta, to przeniesiemy wątek na inne forum . I zamiast o badaniach i jajowodach będziemy rozmawiać o kupach i ząbkowaniu .
My w tym roku bez urlopu, więc za tydzień jedziemy do Ustronia. Dziadkowie męża mają tam drugie mieszkanie, więc tylko kupujemy jedzenie. Chociaż nie ma tam normalnej pralki i trochę mnie przeraża pranie ręczne przy niemowlaku...
Justa, wygląda na to, że kotka jest zestresowana nową sytuacją, boi się małego. Jeśli nie miała styczności z tak małymi dziećmi, może nawet nie do końca rozumieć, że to mały człowiek - nowe, dziwne, wydaje straszne dźwięki, nie jest interaktywne. Mój jeden kot teraz zaczyna się oswajać powoli, od niedawna dopiero podchodzi do mnie, kiedy trzymam Leszka. Przedtem omijał go szerokim łukiem, przestał się do mnie tulić i zaczął sikać ze stresu poza kuwetą (u weta nic nie wyszło). Przytulaj i miziaj ją jak tylko będziesz mogła, jak dziecko zaśnie. Zapewnij kryjówki, najlepiej wysoko, np. karton na szafie i nie wyciągaj na siłę. Ona musi teraz odbudować sobie poczucie bezpieczeństwa, jeśli dacie jej czas, da sobie radę.
Kocia dygresja - czym karmisz?Assunta lubi tę wiadomość
4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
Oooo dziekuje za pamiec, podczytuje Was ale faktycznie to teraz zupelnie nie moj temat wiec troche ciezko byloby sie wbic z tematem
Caly czas Wam kibicuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 16:41
Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie... -
Mati nie musimy rozmawiać o tematach tylko staraniowych więc zapraszamy z każdym tematem"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
A to prawda choc mi trudno bo tesknie za staraniami a niestety zapowiada sie ze na dlugo plan odlozony- no takie zycie
Bede sie odzywac czesciej choc faktycznie dobrze zauwazylyscie ze coraz mniej nas tu. Wczesniej dziewczyny przeniosly sie na fb ale nie mam z nimi kontaktu natomiast w innym temacie tez mala grupka przeniosla sie na fb i kontakt jest częstszy bo chyba tez i prosciej tak jest- tylko ze tam juz wszystkie z pociechami;) Ale fajnie jak da sie jednak utrzymac kontakt i tak jak mowisz nie tylko w temacie staran
Forum sporo tez stracilo jak wprowadzili oplaty niestetyCierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie... -
Kocie, teraz zwierzaki są na puszkach i sypkiej, nie pamietam nazwy, ale zamawiamy lepsza na allegro. Zimą koty zamiast puszek miały mieszankę surowego mięsa, z uwzglednieniem wszystkiego co im potrzeba.
Ja tam lubie zaglądać na wątek staraniowy, mimo, że krotko się staralismy o dziecko to czuję się dość zwiazana z wami. Czasem na watku ciazowym, a teraz dzieciowym jak odbiegnie sie od tematu dziecka to pojawiają się pretensje, a nie mozna cały czas o jednym. Patt zazdroszcze wakacji, my w październiku jedziemy do tesciow i tyle wakacji na ten rok :p -
Robiliście barfa? Może to już wiesz i masz jakiś konkretny powód do takiego karmienia, ale sypkie najlepiej wywal. Każda sucha dla kota to zło, bo rozwala nerki. Koty nie mają instynktu picia, naturalnie potrzebną wodę biorą pożywienia. Zwykle kiedy kot pije, to znaczy że jest już odwodniony, a i tak nie wypije tyle, ile mu potrzeba.
Piszesz na tym forum Kidz? Parę razy tam zajrzalam, ale odniosłam wrażenie, że jakieś martwe jest. Faktycznie tylko tu da się dygresje prowadzić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 07:50
4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
KotCzarownicy wrote:Robiliście barfa? Może to już wiesz i masz jakiś konkretny powód do takiego karmienia, ale sypkie najlepiej wywal. Każda sucha dla kota to zło, bo rozwala nerki. Koty nie mają instynktu picia, naturalnie potrzebną wodę biorą pożywienia. Zwykle kiedy kot pije, to znaczy że jest już odwodniony, a i tak nie wypije tyle, ile mu potrzeba.
Piszesz na tym forum Kidz? Parę razy tam zajrzalam, ale odniosłam wrażenie, że jakieś martwe jest. Faktycznie tylko tu da się dygresje prowadzić .
Maż czytał o żywieniu kotów i robił im mieszanki, ale bardzo szybko przestawały jeść i dużo wyrzucaliśmy, a bez suchego nam żyć nie dają, a z puszek zjadają tylko sos... Mają takie smaki, że głowa mała, najlepsza jest sama wątróbka z wiejskiego kurczaka, ale to dostały jedną na 2 dni. I nasze piją wodę z akwarium, innej nie ruszają, a z miski to już w ogóle, chyba pasuje im smak rybek -
Justa nasz tez nie chce pić z miski, najlepsza jest w umywalce i pije ja codziennie jak tylko się wejdzie do łazienki to kot jest za nami, wskakuje na umywalkę i chlipie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 17:49
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Podczytuje was czasami, ale tak jak wcześniej pisałam mały jest bardzo absorbujący przez te kolki i nawet jak na chwile zajrzę to zanim odp już jest płacz a kilka dni później nie jestem na bierząco i znowu nie wiem ci się dzieje. Ja jestem na forum od stycznia 2017 roku kiedy to minęło. Spora cześć dziewczyn z tego czasu przeniosła się na fb i tam utrzymujemy kontakt. Większość już ma maluszki albo w ciąży. Ostatnio odbyło się nawet spotkanie na żywo niestety ja nie mogłam jechać bo mały za mały, ale widziałam relwcje na żywo Fsjnie jest spotkać się na żywo i zobaczyć dzieciaczki, które przez ten okres się urodziły U nas bez zmian czekam aż z magicznym miesiącem przejdą kolki. Byliśmy u osteopaty mały jest trochę spięty u góry, ale dzięki położnej szybko zostało to zauważone i kilka ćwiczeń wystarczy. W dalszym ciągu trzymam kciuki za wszystkie. Chciałabym do każdej coś napisać, ale brak czasu nie pozwala buziaki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dziewczyny ja na wakacjach. Pierwszy raz w życiu bede sie odwoływać. Tak pokrojonego hotelu i tak zaniedbanego z tak brydnymi pokojami nie widziałam nigdy. A mamy n8by 4 gwiazdki.. Zawsze myślałam że ludzie co si3 odwołują zazwyczaj sie czepiaja... Aż do wczoraj.... Jak zobacz gm gdzie mam spać to myślałam ze to jakiś żart... Jutro moze nie ia nam pokój na trochę bardziej czysty.Patt1002