X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj filmowy wieczór z przyjaciółmi. Projektor, popcorn, piwo, wino i pizza.
    Dobrej nocy dziewczyny.

kmala lubi tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej trochę się nie odzywałam bo nie miałam czasu. Pisałam Wam kilka dni temu że mam dziwny okres, zaczęło się 2 lutego w nocy, 2 dni był normalny potem już tylko plamienie. Robiłam test chyba 7 cy 8 lutego ale wyszedł negatywny. Tylko że nie wiem czemu dalej mam głupie myśli że jednak to ciąża. Mam dziwne objawy tzn dalej często chodzę sikać, jestem po okresie a mam wypryski gdzie zawsze pojawiają się przed miesiączką, do tego podwyższone libido a dzisiaj zauważyłam że bolą mnie piersi przy dotykaniu...nie wiem sama czy już mi weszło na mózg :P

Wcześniej w sumie mało napisałam o sobie więc może teraz to zrobię. Wybaczcie ale nie mam czasu żeby was jakoś nadrobić tyle piszecie i już od dawna

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak. Mam 25 lat, męża i dwójkę dzieci synka 5 lat i córeczkę prawie roczna. W obydwu ciążach udało się w pierwszy cyklu starań bez żadnego monitoringu cyklu. W pierwszej test zrobiłam po 2 tygodniach i wyszła druga blada kreska, z resztą pierwsza była taka trochę nie planowana :p W drugiej robiłam test w dniu @ pamiętam że czułam że się udało z resztą strasznie piersi mi urosły i też często sikałam. Test robiłam rano a kreska wyszła ledwo widoczna dopiero po 3 dniach była wyrazniejsza ale nie aż tak mocno. Teraz zaczęliśmy się powoli starać o trzeciego dzidziusia. W sumie wolała bym rodzic jakoś na wiosne ale stwierdziliśmy że zobaczymy i jak się uda teraz to też będzie ok. Nie staramy się jakoś specjalnie, nie sprawdzam temp i nie wiem kiedy będę mieć owulacje jeśli teraz się jednak nie udało. Zobaczymy co czas przyniesie. Myślę że poobserwuje się jeszcze z tydzień i jak dalej będę miała dziwne objawy i bolące piersi to zrobię znowu test. Nie wiem co mam jeszcze napisać:p Mam nadzieję że jakoś się się wkręcić w wasza grupę:) i życzę powodzenia wszystkim staraczkom. Oby jak najszybciej się udało:)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • annde Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie! Jak wstawiacie tutaj zdjęcia? Chciałam się Wam tortem pochwalić. :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie już śpicie... to spokojniej nocy. :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki wszystkie grzecznie śpią, a Anetaka w tym czasie ciężko pracowała, ładnie to tak? :P Dobrze, że już wróciłam do domu bo nogi strasznie mnie bolą..

Inecza ahhh cóż za piękne zdjęcie! Chętnie obejrzymy więcej foteczek, więc się nie krępuj :)

Plinka, przykro mi, że Twój piesek ma takiego pecha, oby ta nóżka to nic groźnego.
    Ja też w domu rodziców jak mieszkałam to wzięłam psiaczka ze schroniska i jest do tej pory, kochana nasza kundelka :)
    Ale Ewcia, że Wam psa otruli... ohh powiesiłabym bym... Jak ja nienawidzę przemocy nad bezbronnymi zwierzętami.. normalnie od razu cała się trzęsę...
    Apropo zwierząt to mój facet ma bzika na ich punkcie. Juz mi zapowiedział, że niedługo robi na naszej działce miejsce na swoje zwierzątka i zamierza mieć małe ranczo i hodować: kury, kaczki, kilka psów, króliki i nawet konia .... :D o ludzie! chyba z nim zwariuję :D Już mu zapowiedziałam, że tam.. tam.. daleko żebym ja tego oglądać nie musiała i wąchać, oraz duża zagroda musi być :D Ja bardzo kocham zwierzęta, ale co to to nie, bo już widzę jaki to będzie syf.. także niech on sam sobie po tym sprząta, a ja wystarczy że będę mieć cały dom :P Także dziewczyny, w razie czego jakby któraś miała ochotę kiedyś pojeździć na koniu to zapraszam nad morze :D

Wróblowa ale Ty nas trzymasz w napięciu, no nawet Twój mąż już nie może wytrzymać, zobacz jaka dzielna teraz jesteś :) te cycorki to dobry znak :D

Andee kochana niestety ja Ci nie pomogę, bo sama nie umiem, ale koniecznie jutro wstaw zdjęcie, jak Tobie dziewczyny wytłumaczą to sobie pooglądamy Twoje dzieło :)

Hilary witaj. Jeżeli z dwoma pierwszymi dzieciaczkami poszło tak sprawnie to myślę, że na luzie i ten trzeci raz się uda, więc spokojnie ;) Albo miałaś taki skąpy okres, albo to implantacyjne plamienie, może powtórz test za parę dni?

Ja też już lecę spać, jutro wieczorem wraca mój R z połowami hihi, ale będę miała rybek, mniam :) dobrej nocy :)

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annde np na zapodaj.net

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki i życzę powodzenia :*

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 12 lutego 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka Ty nad morzem <3

Plinka, fotka naprawdę super :)

Kimmy świetny avatar :D

Tulę ponownie dziewczynki z @ :*

Nie piszę nickami bo po całym prawie dniu nadrobiłam, ale nie zapamiętam tyle informacji :*

Kimmy lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpiochy ;)

Miłego dnia Wam życzę

• annde Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu, dziękuję :)
    https://zapodaj.net/56f0c7f253f38.jpg.html
    https://zapodaj.net/b9f77a0716ffb.jpg.html

Jaspis, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

PCOS
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie wstałam :) Aika, kobieto, razem próbujemy w tym cyklu, a Ciebie gdzieś wsiąkło... Wracaj i opowiadaj o postępach :)

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja też już wstałam :)
    Witam nowe staraczki i uciekam na wypad z moim n-m :) dzieci sprzedane, pies też więc jedziemy ciężko pracować na naszego kropka :) No i troszkę w wolnych chwilach na desce pojeździć ;)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki nareszcie mam męża w domu; )Życzę miłego dnia. My zaraz śniadanko zjemy i na siłownię lecimy od wczoraj kluja mnie jajniki w tym miesiącu jakoś mocniej wiec ja 14 dostane @ a wrobelek się pochwali dwoma kreseczkami:))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki! :*.
    Ja dzisiaj od 6:30 na kopytkach. Swojego mężowatego wyprawiłam właśnie na egzamin, a sama biorę książkę i idę pod kocyk. Mam czas na byczenie się do ok. 16:00 :).

Annde, zaszalałaś! :) :). Rodzice na pewno zachwyceni!

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka
    Dokładnie nie dajmy się zwariować. Nie można sobie wszystkiego odmawiać.

Jaspis
    Ja też czasem bawie się z haftem krzyżykowym :) Zrobiłam sobie ładnie zaproszenia na wesele i zaproszenia na chrzciny młodszego synka :)

Ja dziś testowałam wyszła bladziocha ale nie nastawiam sie bo w tamtym roku miałam też bladzioche w dniu @ a i tak małpa przyszła. Teraz (nie)planowany termin @ w środe. W piatek byłam na becie to był 24dc beta była 2.11 gdzie brak ciąży jest przy >1 więc już nie wiem co o tym myśleć, mam mdłości rano i wieczorem cągnący bol brzucha, ale boje się nastawiać żeby się nie rozczarować jutro ide powtórzyć bete.

Jaspis lubi tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim w niedzielne południe. W moim wydaniu bardzo leniwe chociaż popołudniu muszę wrócić już do stolicy. Mężuś ma jeszcze wolne więc zostaje.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien, oczywiście, podejdź do tematu na luzie, ale czuję, że nam na dniach co nieco oglosisz fajnego :). Przy becie brak ciąży to >1? Wg mnie powinno być <1. :). Powtórz betę i mów nam co Ci wyszło! :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj! Muszę Wam się przyznać że się troszku opilam wczoraj. Eh. :P ale atmosfera była świetna, kuzyni mnie obtanczyli także nie ma co żałować chyba.

Kimmy no moje cykle to NEVER ENDING STORY. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa, jak to mówią: "LEPIEJ WSPOMINAĆ NIŻ MARZYĆ" :D.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ