X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Dzień dobrek Dziewczynki!
    Ja od 5 rano na nogach - zaczynam pracę od 6.

Większość stron społecznościowych mam w pracy poblokowanych - ale na szczęście Ovu jest dostępna.
    Dlatego w wolnych chwilach (gdy zastój w mailach jest) mogę czytać co tutaj wypisujecie :)

Ale mnie to wk...Niech wymienią pracownika, który zamiast pracować ogląda fejsy, bo jak nie będzie mieć fejsów, to będzie dłubać w paznkociach. A smartfony możecie mieć ?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Ale mnie to wk...Niech wymienią pracownika, który zamiast pracować ogląda fejsy, bo jak nie będzie mieć fejsów, to będzie dłubać w paznkociach. A smartfony możecie mieć ?

Na szczęście, do smartfonów się nie wtrącają... jeszcze :)

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Wróblowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna jaki bulwers, hahahhaha :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Karolyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Dżoana, a próbowałaś wiesiołka?

Wróblowa, w tym cyklu brałam wiesioła. I rzeczywiście zauważyłam większość ilość śluzu. Po owulacji hahhahahahahaha. Czy u mnie wszystko musi być takie...zrypane :D ?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Dżoana, a próbowałaś wiesiołka?

Tak, łykam po 6 tabsów do momentu owulacji.
    Nie wiele pomaga.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    No i jak dzisiaj nastroje ? U mnie troszkę lepiej. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów spał ze mną kot, a dziś rano przyłapałam go na parapecie (ma problemy z łapkami). Więc dla mnie ten piątek już jest wspaniały. @ wczoraj nie przyszła, więc rekordu krótkiego cyklu nie pobiłam. Myśli o ciąży staraniach=obrzydzenie, myśli o sałatce na jutrzejszą imprezę i serniczku=podniecenie
    Kiedy testujesz?

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karolyna jaki bulwers, hahahhaha :D

Bo mnie wkurza to, co robią. Wiesz, że jak dzowni do Ciebie ktoś z jakiejś telefonii i prosisz go, żeby oddzwonił, to on tego nie zrobi nawet jak bardzo chce ? Wększość tych dzowniących to zewnętrzne Call centre. Mają mieć puste biurko, żadnego telefonu, nawet kartki papieru. Co sprytniejszy pisze sobie nr telefonu na rękach.
    To jest niewolnictwo tylko w nowoczesnej formie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 08:58

Klekotowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    A ja kupiłam test z czułością 10. I mogłabym zrobic i jutro i pewno dzis, okres mam miec w środę. Ale ten strach ze nie wyszło sprawia ze dzis napewno nie zrobię. Jutro Chcialsm zrobic symbolicznie w roczek syna ale... Nie wiem czy sie odważę...
    Ola poczekaj do terminu @, po co niepotrzebnie się stresować ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Kiedy testujesz?

No, tradycyjnie 10 dni po terminie miesiączki :D Czyli może być 6. Ale nie wpisuj mnie, bo będziesz wykreślać co chwile :D

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tym, co się wypowiedziały :)

Ja właśnie dopóki nie wyszła mi tarczyca to miałam tyle śluzu, że aż zła byłam. Bez wkładki nie wychodziłam z domu. Teraz bym wiele za to dała, bo susza taka, że aż strach.

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam się u nas przez chmury przebija się słoneczko, byleby jutro nie padało....
    Ja też próbowalam wiesiołka i śluz też jakby lepszy był, nawet castangus brałam ale nic nie dało, tylko wtedy był tryb włączony by zrobić dziecko, teraz troszke wyluzowałam. We wtorek ide do lekarza wezme wyniki bety i niech powie co i jak. Miałam 2 CC więc to też może być wina zrostów, może trzeba mnie wyczyścić i wtedy się zaskoczy??

Witaj Gosia i rozgość się u nas :)

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • kozodka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! :)
    Tutaj chyba jeszcze się nie przedstawiłam :). Przy okazji błagam Was o pomoc :*. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji.

Staramy się ponad 1,5 roku, owulacje mam potwierdzone, @ regularne, anatomiczne wszystko działa :D. Nigdy żadnych problemów, żadnych metod wspomagania, żadnego wywoływania @, nic. Partner przebadany-niby ok.
    Biorę euthyrox 50, jodit 200, wit. B6, B12, kwas foliowy (jakiś na receptę, chyba w większej dawce), vigantol 2000 plus teraz jeszcze probiotyk Sanprobi IBS.

@ spóźnia mi się. Ostatnia była 23.01. Kolejną powinnam dostać 20.02 lub max 21.02 licząc czasami zdarzające się jednodniowe opóźnienie. Od poniedziałku chodzę z podpaską, bo czasami łapie mnie ból miesiączkowy i po minucie-trzech przechodzi. Zamiast @ mnóstwo, mnóstwo mlecznego, czasami wodnistego śluzu. Piersi bolą, czuję się trochę jak przy przeziębieniu. Brzuch czuję też cały czas, bo albo coś zakłuje, albo pociągnie albo rozpiera.

We wtorek rano zrobiłam test-cień cienia. Myślałam, że mi się przewidziało, więc szybko zrobiłam drugi i obudziłam narzeczonego-on też widział drugą kreskę.

W środę około południa zrobiłam beta hcg, a około godzinę po tym w toalecie zobaczyłam na papierze taką malutką smużkę jasnej krwi plus oczywiście śluz. Nigdy nie mam plamień przed @ a ból pojawia się dokładnie w momencie rozpoczęcia krwawienia, nigdy nic wcześniej. Nie miałam pojęcia co to.

Wczoraj (czwartek) rano nie miałam siły wstać z łóżka, czułam się jak w jakimś transie. Jak tylko się podniosłam to zaraz mdłości potworne, które przechodziły jak się położyłam. I ból miesiączkowy, więc nospa kolejne poszła w ruch. Przed południem zaczęłam mieć bardzo dziwne bóle, pierwszy raz w życiu. Bóle jakby w tylnej części miednicy, w dolnej części kręgosłupa, czasami poczułam też któryś pośladek. Pomogła nospa i pozycja półleżąca. Do tego senność, zmęczenie, mdłości, niechęć do jedzenia i uczucie gorąca w środku. Plus ciągle towarzyszący mi śluz-jakże by inaczej :P.
    Po południu był wynik bety: <1,2
    Po powrocie do domu poczułam jakby coś ze mnie wyleciało, więc od razu pomyślałam-@ przyszła :P. Ale nie. To było trochę gęstszego, zabarwionego na... beżowo-różowo śluzu. Dziwne... Ale już wszystko było dziwne :D.

Dzisiaj (5 dzień spóźnienia @) standardowo rano ból brzucha jak na @, który minął. Czuję cały czas podbrzusze, ale to raczej dyskomfort niż ból. @ nadal brak. Śluz nadal jest.

Jutro wizyta u gin.

Co jest grane? :D Miała któraś z Was takie doświadczenia?

Jesteście cudowne i mam nadzieję, że pomożecie, bo ja już nie wiem co mam o tym myśleć.

Ponad 1,5 roku starań, ponad rok łażenia po lekarzach...
    06.09.2016r. HyCoSy - jajowody drożne
    Niedoczynność tarczycy
    Zespół jelita drażliwego
    3kg nadwagi
    Cykle owulacyjne
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to prawie wszędzie niewolnictwo Karolyna, takie czasy. :<
    Ej a ja tak sobie olałam ten cykl, że szok. :D pije tylko zioła i mierzę tempkę, ew. szyjka i śluz. Nie zapisuje <3 żeby potem nie wyliczać delty z częstotliwości <3 a skoku tempki, high life. :D

Klekotowa lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    No, tradycyjnie 10 dni po terminie miesiączki :D Czyli może być 6. Ale nie wpisuj mnie, bo będziesz wykreślać co chwile :D
    wpiszę, a co mi szkodzi ;)

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ej a ja tak sobie olałam ten cykl, że szok. :D pije tylko zioła i mierzę tempkę, ew. szyjka i śluz. Nie zapisuje <3 żeby potem nie wyliczać delty z częstotliwości <3 a skoku tempki, high life. :D
    Ja nigdy tego nie wyliczam ;)
    Ale od następnego cyklu przestanę badać szyjkę i śluz. To nic nie daje, zwłaszcza, że ten śluz mnie stresuje. Zostawię tylko tempkę i testy owu od 16 dc i tyle.

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:

Ja se nawet palca do dziury nie wsadzam :P O, o lekach zapomniałam, własnie sobie przypomniałam

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Ja se nawet palca do dziury nie wsadzam :P O, o lekach zapomniałam, własnie sobie przypomniałam
    A ja tam sobie lubie pogmerać, odkrywać nowe horyzonty. ;D Niezbadane czeluści pusi. :D

Jaspis, anciaa, Klekotowa, floreczka, Blueyes lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku jesteś niesamowita :D

Wróblowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządki na liście - jeśli kogoś usunęłam, a ma ochotę jednak z nami być, to proszę pisać :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
    <3 <3 <3 Staraczki <3 <3 <3
    AneTka87
    Karola27
    Ryjek
    justysia8512
    MilliSBB
    dineh
    Ro
    Felinka
    cziktaaa
    Necia124
    Joannanml
    Wróblowa
    Ewi28
    Elwira.eli
    Blueyes
    lula1985
    Iw-onka
    Jedna_z_Wielu
    Rodzynka
    marciaa
    Gigi
    Ineczka
    floreczka
    Domiiinkaa
    Gosia31
    Annde
    <3 Wizytujące
    24.02. Frosch, Dżoana89
    28.02. Jaspis, Lorien
    13.02. Ineczka
    16.03. floreczka

<3 Czekamy na Was
    MalPog

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
    <3 Lutowe testowanie
    24.02. EA (beta), Gigi (beta)
    26.02. Klekotowa, kmala, Sabinkak
    28.02. Pola84
    <3 Marcowe testowanie
    01.03. amica, OLAM86
    03.03. mili_moli, karollka 29
    04.03. JaKa, agu92, Anna6
    05.03. monijaaa, Hilary
    06.03. Aika, Jaspis, Karolyna
    09.03. anciaa
    11.03. Sun81
    12.03. lollita
    14.03. MeGi_90, Dżoana89
    15.03. Doma90, Sarrrra
    17.03. Indygo, Lorien
    <3 NIE MA @ JEST NADZIEJA <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
    ZAFASOLKOWAŁY
    <3 W STYCZNIU MAMY 8 MAŁYCH CUDÓW
    03.01. Niesia86 – pozytywny 14.09.17 <3
    06.01. Zorganizowana – pozytywny 17.09.17 <3
    11.01. plinka – pozytywny 25.09.17 <3
    13.01. Kesjaa - pozytywny 26.09.17 <3 <3
    14.01. Lunka - pozytywny 25.09.17 <3
    18.01. Kimmy - pozytywny 30.09.17 <3 <3 <3
    20.01. smeg - pozytywny 02.10.17 <3
    24.01. Kika82 - pozytywny
    <3 MAMY JUŻ 6 FASOLEK W LUTYM
    01.02. elpiss87 - pozytywny 10.10.17 <3
    02.02. Bella_Bella - pozytywny 17.10.17 <3
    02.02. wercia2601 - pozytywny 07.10.17 <3
    04.02. Ewcia_92 - pozytywny 13.10.17 <3
    13.02. Frosch – pozytywny
    17.02. Mela89 - pozytywny

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahahah

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ