X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, ja tylko opisałam swój przypadek z chorobą tarczycy. Kiedyś naprawdę nikt się dużym TSH nie przejmował, nikt ciężarnym badań nie robił. A w ostatniej ciąży byłam na lekach, pod opieką lekarzy z kliniki i nawet oni nie robili takiej paniki jak niektórzy ginekolodzy. Ja nie zachęcam żeby tego nie kontrolować i nie leczyć, ale też przy TSH 4 nie załamujcie się, bo taki wynik zbija się w ciągu miesiąca dobrze dobraną dawką euthyroxu.
    I wyraziłam tylko swoje zdanie, każdy decyzję sam podejmuje.

Miłego i słonecznego dnia wszystkim życzę ;)

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes jakies objawy sa. Ale nie chce ich absolutnie analizować i sie nakręcać . Poprostu niby motto jest ,,nie ma okresu jest nadzieja" ale mam mieszane uczucia i nie wiem czy po kazdej nocy bez, wstawać coraz bardziej radosna czy smutna...

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię OLAM, najlepiej byłoby o tym nie myśleć czekać do wizyty u gina. Ale wiem, że ciężko to zrobić.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Dziewczyny czy to cień cienia czy mój wzrok szwankuje?

1.jpg

1.jpg
    Jest druga kreska. Gratuluję

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien wrote:
    U nas pieknie slonko swieci. Chlopaki pewnie pojda na spacerek. Kuba niby jeszcze ma antybiotyk ale jest cieplo wiec nic mu nie powinno byc.

Jaspis wspolczuje ze mlody chodzi tak pozno spac... Moje max do 21 ale przewaznie jux o 20 spia.
    Moje dzieci kładę o19:00 na całe szczęście zawsze noce moje dzieci od pierwszego dnia życia nie budziły się w nocy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis spoko, ale uważam, że uogólniać nie należy. Bazując na swoich doświadczeniach tsh z 5,8 zbijałam ROK a nie miesiąc. Nie życzę tego nikomu, ale każdy przypadek jest indywidualny i myślę, że lepiej słuchać lekarza niż radzić komuś starania, a potem ta osoba będzie płakać, że była cb albo poronienie :) To takie moje przemyślenia na ten temat, a wiadomo każdy zrobi, jak będzie uważał :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kmala Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Dziewczyny czy to cień cienia czy mój wzrok szwankuje?

1.jpg

Widzę, że od rana dobre wiadomości :) Iwonka gratulacje i powodzenia!!!

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam na pewne dwie kreski bo dziś dopiero 11dpo

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Melduje się z bólem głowy i niewyspaniem.
    Wiało u nas tak mocno,że zamknięte drzwi balkonowe się otwarly.
    Spieprzyl mi się termometr ,który kupiłam w piątek.

Iwonka jeszcze nie gratuluję:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dalej brak??????Kiedy mialas owu?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli brak. Trudno powiedzieć bo ja sie tak dokładnie nie znam :/ ale mysle ze koło 15-16 lutego ... powiem ci ze z radości to przechodzi w niepokój. Wiem, wiem ze niektórym i tydzien i dwa po okresie dopiero pokazuje... ale... Pozatym ja byłam badana na wszystkie strony w zeszłym Msc . On nie powinien sie tyle spóźnic. No chyba ze jestem w tak ogromnym stresie (którego nie czuje,ale moze jest) :p

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Jaspis ja bym szybko uciekała od takiego lekarza... wiem, że urodziłaś trójkę zdrowych dzieci przy takim tsh ale to rzadkość. Dzieci zazwyczaj rodzą się z poważnymi wadami, dlatego moja gin jak tylko usłyszała, że za maż wychodzę chciała zbijać tsh, które przekroczyło nieznacznie normę. Z tym nie ma żartów, to jest hormon odpowiedzialny za wszystkie nasze organy i on także upośledza albo zabija dziecko. W rodzinie miałam już trzy takie przypadki :<

To nie TSH jest ważne tylko włąśnie FT3 i FT4, więc lekarz Jaspis dobrze zrobił. Badanie TSH jest tanie i rutynowe i odzwierciedla zachwiania w FT3 i FT4. TSH bada się u wszystkich i dopiero jak jest nie tak to sprawdza się FT3 i FT4

A ja zaczynam dziś nowy cykl. Widzę że u wielu dziewczyn ten ostatni jest/był dziwny...

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki w piękną słoneczną niedzielę.
    Widzę, że dzień rozpoczynamy od dobrych wiadomości - gratulacje Iwonka!
    Marzec będzie pięknym miesiącem :*

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka ja też dwie widzę i to wyraźnie, @nie powinna przyjść :) gratuluję.

Co do tsh to jeszcze kilka lat temu nikt nie kontrolował, ale teraz jak wiem, ze mam chora tarczyce wolę tego pilnować i cały czas biorę leki .
    Pozdrawiam wszystkie w tą słoneczną niedzielę :)

Ro lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Milli brak. Trudno powiedzieć bo ja sie tak dokładnie nie znam :/ ale mysle ze koło 15-16 lutego ... powiem ci ze z radości to przechodzi w niepokój. Wiem, wiem ze niektórym i tydzien i dwa po okresie dopiero pokazuje... ale... Pozatym ja byłam badana na wszystkie strony w zeszłym Msc . On nie powinien sie tyle spóźnic. No chyba ze jestem w tak ogromnym stresie (którego nie czuje,ale moze jest) :p
    Olam ja poszłabym na bete,będziesz mieć czarno na białym.
    Ale może być tak że owu się przesunęła i test nie wychodzi,albo beta jest wysoka ale jeszcze organizm nie przefiltrowal jej do moczu.
    Moja kumpela robiła test tydzień po terminie @ i była biel wizira,następnego dnia poszła na bete i wynik był ponad 1000 mlU

34cs

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Iw-onka ja też dwie widzę i to wyraźnie, @nie powinna przyjść :) gratuluję.

Co do tsh to jeszcze kilka lat temu nikt nie kontrolował, ale teraz jak wiem, ze mam chora tarczyce wolę tego pilnować i cały czas biorę leki .
    Pozdrawiam wszystkie w tą słoneczną niedzielę :)

Wiele lat temu, nie kontrolowano masy rzeczy. Moja mama miała wiele problemów w czasie cięży i nie jest mi w stanie powiedzieć dlaczego urodziłam się bardzo duża - chociaż przed czasem i leżałam w inkubatorze i mój organizm po prostu przestawał działać.

Nie ma co panikować z lekko podwyższonymi wynikami ale powinniśmy cenić to że w dzisiejszych czasach możemy kontrolować pewne rzeczy - ile to stresu może nam zaoszczędzić!

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro wrote:
    To nie TSH jest ważne tylko włąśnie FT3 i FT4, więc lekarz Jaspis dobrze zrobił. Badanie TSH jest tanie i rutynowe i odzwierciedla zachwiania w FT3 i FT4. TSH bada się u wszystkich i dopiero jak jest nie tak to sprawdza się FT3 i FT4

A ja zaczynam dziś nowy cykl. Widzę że u wielu dziewczyn ten ostatni jest/był dziwny...
    Ja zawsze FT3 i FT4 miałam w normie, dlatego lekarze nie bardzo zwracali uwagę na TSH.

Ro lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Iwonka gratuluję! Wychodzi na to że Ci się udało. :* :D

Ola, tak, tak. Idź na betę. Nie ma co się katowac :P
    Jak tam Wam weekend mija? :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja również widzę bladziuśką drugą kreskę gratuluję ☺

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ