Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróblowa wrote:A no szkoda, że tempki nie mierzyłaś. Wtedy może było by jaśniej ocenić sytuacje. Chociaż skoro to 25dc to jeszcze jest szansa że za wcześnie, więc póki się @ nie pojawi to nie ma co się łamać.
Mój poprzedni cykl trwał 25 dni,a przedostatni 50.Sama już nic nie wiem:("Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewcia_92 wrote:Kochana, skoro masz tak rozregulowane cykle to tym bardziej się nie łam. Jeszcze nic straconego. A póki co ciesz się z braku @ i wykorzystuj jej brak jak najprzyjemniej
Gdyby jednak nadeszła,to temperaturę mierzy się od 1dc?
Można elektronicznym?"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
cziktaaa wrote:U mnie @ planowo powinna być we Wtorek ale juz mnie jajka bolą i wydaje mi się jak bym miała cały czas mokro tam na dole więc może przylezie wcześniej...pieron wie
Będziesz testować?"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualnyKoniecznie tak trzeba podejść!
Ja mierzę zwykłym termometrem alkoholowym. Z tego co dziewczyny się wypowiadają to można również elektronicznym. A no i ja nigdy nie mierzę temperatury przez co najmniej pierwsze 4 dni cyklu (chociaż powinno się już od 1 dc). Sama wredota jest dla mnie tak nieprzyjemna, że nie myślę jeszcze o papraniu w niej termometruWróblowa lubi tę wiadomość
-
MilliSBB wrote:Może faktycznie trzeba tak do tego podejść
Gdyby jednak nadeszła,to temperaturę mierzy się od 1dc?
Można elektronicznym?
Ja mierzę od końca @. Nie mogłabym chyba tego robić w czasie trwania, tym bardziej że u mnie jest to wodospad niagara.
Ja mierzę zwykłym rtęciowym, ale są termometry owulacyjne z dwoma miejscami po przecinku z Microlife.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualnyWróblowa wrote:Ja mierzę od końca @. Nie mogłabym chyba tego robić w czasie trwania, tym bardziej że u mnie jest to wodospad niagara.
Ja mierzę zwykłym rtęciowym, ale są termometry owulacyjne z dwoma miejscami po przecinku z Microlife.
Ja z reguły co dwa miesiące kupuję nowy, bo jakoś dziwnie szybko je rozwalam Dziurawe łapy - po prostu -
Wróblowa wrote:Ja mierzę od końca @. Nie mogłabym chyba tego robić w czasie trwania, tym bardziej że u mnie jest to wodospad niagara.
Czasem to ja myślę,że już "za starzy "z M.jesteśmy na dziciątko,że można było wcześniej.A tu zawsze coś nam stawało na drodze.I przez to nie możemy teraz zaskoczyć.Jak zaczynaliśmy starania to byliśmy pewni,że to hop i już będę w ciąży.
ehhhhhhhh"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
No, ja myślałam że rtęciowy to taki jeszcze dosyć popularny, a nie prehistoria, hahaha.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Milli śmiało pytaj, kto pyta nie błądzi. najważniejsze to znać pewne "zasady"
A to chyba każda z nas tak myślała, że to tak szybko i bezproblemowo. A tu się trzeba nagimnastykować.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
nick nieaktualny
-
Ewcia_92, jak to nie widać?
Edit: zaczynam się zastanawiać nad zmianą termometru, mój jest produkji niemieckiej... w takim przypadku strach się bać co jest w srodku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:08
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Witajcie,
Jestem na forum od wczoraj Chciałam się podłączyć do rozmów, bo mój narzeczony ma już dosyć mojego gdybania a ja inaczej nie mogę
To nasz pierwszy cykl starań, dziś 25dc. ale jestem pełna obaw, ponieważ w 2013 roku przeszłam puste jajo płodowe, skończyło się zabiegiem. Może dlatego jestem teraz przerażona.Współżyliśmy co drugi dzień przez cały czas. w 19 dc miałam ogromne kłucie w okolicach lewego jajnika, od mniej więcej tamtej pory - moje piersi są bardzo wrażliwe. Nie jest to jakiś mega ból, ale jak idę no to je czuje, nie jest to przyjemne. Dziś 25 dc to trzeci dzień temperatury 37-37,2. Śluz od kilku dni mam biały i lekko grudkowaty, całkowicie nierozciągliwy. Wczoraj wieczorem i w nocy miałam dużo wodnistego śluzu, normalnie się lało Cykle mam zwykle równo 30 - dniowe.
Staram się nie nakręcać, no aleeee, bardzo bym chciała
Pozdrawiam Was serdecznie -
nick nieaktualnyWróblowa wrote:Milli śmiało pytaj, kto pyta nie błądzi. najważniejsze to znać pewne "zasady"
A to chyba każda z nas tak myślała, że to tak szybko i bezproblemowo. A tu się trzeba nagimnastykować. -
Ewcia_92 wrote:Myśmy również tak z Mężem odkładali w czasie ciążę.. A bo studia, a bo coś tam.. A gdyby tak szczerze człowiek pomyślał, to nigdy nie byłoby odpowiedniego momentu na ciążę.
Zdecydowanie nie jesteście za starzy :* Ja się urodziłam w 42 roku życia mojej mamuśki. Tylko fakt faktem, w ich przypadku to była niemalże produkcja . Jestem 7 i ostatnia. Taki odmładzający przypadek
My w październiku poznaliśmy cudowną dziewczynę która była 12 w rodzeństwie!!!
Śmiałyśmy się ,że to "taśmówka"była:)"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
marciaa wrote:to my nie odkładamy jakoś a i tak nie jest łatwo
ale wierzę że na każdego przyjdzie poraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 14:09
monijaaa lubi tę wiadomość
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualnyWróblowa wrote:Ewcia_92, jak to nie widać?
Edit: zaczynam się zastanawiać nad zmianą termometru, mój jest produkji niemieckiej... w takim przypadku strach się bać co jest w srodku...