X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Pytanie do dziewczyn na clo,albo po clo.
    Od którego na cyklu bralyscie clo?
    I przy jakiej długości cykli?
    Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?

Ja przy cyklach 30 dniowych miałam clo od 3 do 8 dnia. Nie wiem, jak powinno być niestety. Z tego co czytałam to lekarze różnie dają.... może to zależy od czegoś jeszcze....

edit* od 3 do 7 dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:35

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • kmala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?

Milli ja brałam od 3 do 7 dc CLO, przy cyklach trwających ok 27 dni

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala ,Blue dziękuję:-)
    Clo Wam cos dało?
    Tabletke bierze się o stałej godzinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:37

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• EA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:23

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Clo Wam cos dało?

ja w pierwszym cyklu z clo zaszłam w ciążę, więc myślę, ze pomogło ;) jeżeli w tym nowo rozpoczętym cyklu nie zajdę w ciążę, to znowu clo.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue w jakiej dawce brałas?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• kmala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Clo Wam cos dało?

Po clo 3 piękne duże pęcherzyki, a po zastrzyku pregnylu to dodatkowo wiedziałam kiedy wystąpi owu ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ja przy 28-30dniowych cyklach dostałam od 5-9dc. Dawkę 1x1

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Blue w jakiej dawce brałas?

1x1

• Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @

No niestety, zdarza się i tak :( Ale nie ma co się martwić, każdy cykl jest indywidualną sprawą :) Ale masz rację z tym podejściem :*

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny :)

TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300

Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy :D

Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji! :D

m85awv1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Czekamy tylko bo zaczęła mi się przed chwilą infekcja układu moczowego :( Od jutra/środy zaczynamy :) Zamówiliśmy już Salfazin, mamy macę i jeszcze chcemy l-karnitynę kupić
    Ja os tygodnia biorę urofuragine bo niby nic mnie nie piecze nie boli ale badanie moczu wyszło ze są liczne bakterie i coś tam jeszcze a wszystko dlatego ze nie zawsze mogę iść w pracy do wc i musze wstrzymać i tak potem jest masz coś sprawdzonego na pęcherz? :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja os tygodnia biorę urofuragine bo niby nic mnie nie piecze nie boli ale badanie moczu wyszło ze są liczne bakterie i coś tam jeszcze a wszystko dlatego ze nie zawsze mogę iść w pracy do wc i musze wstrzymać i tak potem jest masz coś sprawdzonego na pęcherz? :)

Wiesz co, ja mam nawracające infekcje :( Bo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza :/ No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę :/

Mam nadzieję że coś ci pomoże :*

PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwy ;) Nie wiem jak nadmanganian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:07

m85awv1.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny :)

TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300

Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy :D

Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji! :D

Tak, tak :) Ach, ten Bromek. Nasze dzieci musza miec na drugie imie :P

• agu92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę :) Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Wiesz co, ja mam nawracające infekcje :( Bo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza :/ No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę :/

Mam nadzieję że coś ci pomoże :*

PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwy ;) Nie wiem jak nadmanganian
    Super dzięki za odpowiedź wiem ze wstrzymanie pogarsza ake jak nie mam z kim zostawić dzieci na grupie to nie ma opcji żeby iść do wc kiedy się chce masakra

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Tak, tak :) Ach, ten Bromek. Nasze dzieci musza miec na drugie imie :P

Dokładnie! :D Prawie jak skrót od imienia Bronisław, a jak dziewczynka to Bronisława :P Jesteśmy umówione haha

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, Ineczka domyślam się że nie jest łatwo, też czasami mam że tak powiem zastój :P Ale gdy tylko będziecie w stanie to starajcie się raczej nie wstrzymywać :*

Coś już na temat układu moczowego wiem bo mam problemy od 15 roku życia :/ Próbowałam już antybiotyków ale ,,taka moja natura"... Masakra :/

m85awv1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę :) Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/
    Widzę ze nie jestem sama z brakiem dostępu do wc kiedy jest potrzeba :(

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ