X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Pytanie do dziewczyn na clo,albo po clo.
    Od którego na cyklu bralyscie clo?
    I przy jakiej długości cykli?
    Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?

Ja przy cyklach 30 dniowych miałam clo od 3 do 8 dnia. Nie wiem, jak powinno być niestety. Z tego co czytałam to lekarze różnie dają.... może to zależy od czegoś jeszcze....

edit* od 3 do 7 dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:35

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • kmala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?

Milli ja brałam od 3 do 7 dc CLO, przy cyklach trwających ok 27 dni

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala ,Blue dziękuję:-)
    Clo Wam cos dało?
    Tabletke bierze się o stałej godzinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:37

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• EA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:23

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Clo Wam cos dało?

ja w pierwszym cyklu z clo zaszłam w ciążę, więc myślę, ze pomogło ;) jeżeli w tym nowo rozpoczętym cyklu nie zajdę w ciążę, to znowu clo.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue w jakiej dawce brałas?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• kmala Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Clo Wam cos dało?

Po clo 3 piękne duże pęcherzyki, a po zastrzyku pregnylu to dodatkowo wiedziałam kiedy wystąpi owu ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ja przy 28-30dniowych cyklach dostałam od 5-9dc. Dawkę 1x1

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Blue w jakiej dawce brałas?

1x1

• Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @

No niestety, zdarza się i tak :( Ale nie ma co się martwić, każdy cykl jest indywidualną sprawą :) Ale masz rację z tym podejściem :*

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny :)

TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300

Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy :D

Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji! :D

m85awv1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Czekamy tylko bo zaczęła mi się przed chwilą infekcja układu moczowego :( Od jutra/środy zaczynamy :) Zamówiliśmy już Salfazin, mamy macę i jeszcze chcemy l-karnitynę kupić
    Ja os tygodnia biorę urofuragine bo niby nic mnie nie piecze nie boli ale badanie moczu wyszło ze są liczne bakterie i coś tam jeszcze a wszystko dlatego ze nie zawsze mogę iść w pracy do wc i musze wstrzymać i tak potem jest masz coś sprawdzonego na pęcherz? :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja os tygodnia biorę urofuragine bo niby nic mnie nie piecze nie boli ale badanie moczu wyszło ze są liczne bakterie i coś tam jeszcze a wszystko dlatego ze nie zawsze mogę iść w pracy do wc i musze wstrzymać i tak potem jest masz coś sprawdzonego na pęcherz? :)

Wiesz co, ja mam nawracające infekcje :( Bo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza :/ No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę :/

Mam nadzieję że coś ci pomoże :*

PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwy ;) Nie wiem jak nadmanganian

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:07

m85awv1.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny :)

TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300

Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy :D

Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji! :D

Tak, tak :) Ach, ten Bromek. Nasze dzieci musza miec na drugie imie :P

• agu92 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę :) Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Wiesz co, ja mam nawracające infekcje :( Bo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza :/ No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę :/

Mam nadzieję że coś ci pomoże :*

PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwy ;) Nie wiem jak nadmanganian
    Super dzięki za odpowiedź wiem ze wstrzymanie pogarsza ake jak nie mam z kim zostawić dzieci na grupie to nie ma opcji żeby iść do wc kiedy się chce masakra

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Tak, tak :) Ach, ten Bromek. Nasze dzieci musza miec na drugie imie :P

Dokładnie! :D Prawie jak skrót od imienia Bronisław, a jak dziewczynka to Bronisława :P Jesteśmy umówione haha

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu, Ineczka domyślam się że nie jest łatwo, też czasami mam że tak powiem zastój :P Ale gdy tylko będziecie w stanie to starajcie się raczej nie wstrzymywać :*

Coś już na temat układu moczowego wiem bo mam problemy od 15 roku życia :/ Próbowałam już antybiotyków ale ,,taka moja natura"... Masakra :/

m85awv1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę :) Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/
    Widzę ze nie jestem sama z brakiem dostępu do wc kiedy jest potrzeba :(

v5abi09kg49ph79h.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ