Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MilliSBB wrote:Pytanie do dziewczyn na clo,albo po clo.
Od którego na cyklu bralyscie clo?
I przy jakiej długości cykli?
Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?
Ja przy cyklach 30 dniowych miałam clo od 3 do 8 dnia. Nie wiem, jak powinno być niestety. Z tego co czytałam to lekarze różnie dają.... może to zależy od czegoś jeszcze....
edit* od 3 do 7 dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:35
-
Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?
Milli ja brałam od 3 do 7 dc CLO, przy cyklach trwających ok 27 dnikir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤ -
Kmala ,Blue dziękuję
Clo Wam cos dało?
Tabletke bierze się o stałej godzinie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 19:37
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Na moje 5 ostatnich cykli ,aż 4 były 25 dniowe,lekarka chce mi dac clo od 5 dc,czy to nie za późno?Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Raven wrote:Dzisiaj naogladalam się pięknych wykresów które nie skończyły się zielonym plusikiem i to zgasilo mój entuzjazm. Chyba wolę być mile zaskoczona niż zaskoczona niemile i zawiedziona @
No niestety, zdarza się i takAle nie ma co się martwić, każdy cykl jest indywidualną sprawą
Ale masz rację z tym podejściem :*
-
Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny
TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300
Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy
Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji! -
Aika wrote:Czekamy tylko bo zaczęła mi się przed chwilą infekcja układu moczowego
Od jutra/środy zaczynamy
Zamówiliśmy już Salfazin, mamy macę i jeszcze chcemy l-karnitynę kupić
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ja os tygodnia biorę urofuragine bo niby nic mnie nie piecze nie boli ale badanie moczu wyszło ze są liczne bakterie i coś tam jeszcze a wszystko dlatego ze nie zawsze mogę iść w pracy do wc i musze wstrzymać i tak potem jest masz coś sprawdzonego na pęcherz?
Wiesz co, ja mam nawracające infekcjeBo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza
No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę
Mam nadzieję że coś ci pomoże :*
PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwyNie wiem jak nadmanganian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 21:07
-
Aika wrote:Wstawiam dokładny wynik mojego mężczyzny
TSH 2,890 przy normach 0,510-4,300
Badał tylko TSH, lekarz powiedział że na razie tylko to a jakby wyszło coś nie tak to wtedy dalej diagnoza. Na szczęście wszystko jest ok także się cieszymy
Dzisiaj praktycznie cały dzień mam dziwne bóle jajników, ogólnie całego podbrzusza. Ale w pewnym momencie w pracy tak mnie zabolało jak nigdy. Nie chodzi o nasilenie bólu a o sam rodzaj. Nigdy czegoś takiego nie miałam, jakby kłucie, ciągnięcie, rwanie, ale nie bolało tak bardzo. Może przygotowuję się do owulaaacji!
Tak, takAch, ten Bromek. Nasze dzieci musza miec na drugie imie
-
Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę
Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/
-
Aika wrote:Wiesz co, ja mam nawracające infekcje
Bo mam problem z prawą nerką, lekko poszerzony układ miedniczkowo-kielichowy. No i często mnie te infekcje nachodzą... I jak już dostaję to po pierwsze jeśli nie ma wizyt u lekarza żeby przepisał mi czystą furaginę to sięgam po UroIntimę Furagi Activ, NeoFuraginę, UroFuraginę czy coś w tym stylu, pierwszego dnia infekcji 2 tab x 4 na dobę, potem przez kolejne 6-7 dni 2 tab x 3 na dobę. Do tego dużo żurawiny, kąpiele z rumiankiem, nadmanganianem potasu (najpierw TROSZECZKĘ rozrobić w wodzie i dopiero do wanny, żeby nie przesadzić z intensywnością koloru bo to też nie dobrze) lub olejkiem z drzewa herbacianego (4-6 kropli na 1/2 wanny). Ciepłe ubrania. I za nic w świecie nie wstrzymuj moczu bo to bardzo pogarsza
No i bardzo ważne żeby leczenie nie trwało tylko jeden dzień, jedna tabletka, bo wtedy można zrobić sobie jeszcze gorszą krzywdę
Mam nadzieję że coś ci pomoże :*
PS: Rumianek i olejek z drzewa herbacianego działają też dobrze przy infekcjach pochwyNie wiem jak nadmanganian
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agu, Ineczka domyślam się że nie jest łatwo, też czasami mam że tak powiem zastój
Ale gdy tylko będziecie w stanie to starajcie się raczej nie wstrzymywać :*
Coś już na temat układu moczowego wiem bo mam problemy od 15 roku życiaPróbowałam już antybiotyków ale ,,taka moja natura"... Masakra
-
agu92 wrote:Aika dzięki za rady bo mnie akurat dzisiaj też dopadła infekcja pęcherza. Dobrze, że mam aptekę pod bokiem, zaopatrzyłam się już w neofuraginę
Ale najgorsze jest to, że w pracy nie mogę tak często chodzić do toalety, więc chcąc czy nie i tak ten mocz muszę wstrzymywać ;/
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615