WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo:).

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Pola93 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    W poprzednim cyklu się nie udało, ale też wszystko się przesunęło, więc nowy cykl potraktowałam bardziej serio. Okres miałam od 09.03-13.03. 14.03 dostałam plamie, które nie wystąpiły od paru lat i trochę się zaniepokoiłam. Od 15.03, a więc 7 dc miałam bardzo duże ilości wodnistego śluzu, które ustały wczoraj- czyli wychodzi, że śluz zanikł na dni płodne. Zdziwiłam się, bo zwykle po okresie raczej susza... Owulację miałam mieć 23.03 marca, a przynajmniej myślałam, że będę mieć. Dzisiaj dostałam bóli w podbrzuszu, zastanowiło mnie to, czy to może bóle przed owulacją, do tego od wczoraj bolesne sutki. (Dodam, że od 9 dnia cyklu robiłam testy równocześnie dwóch różnych firm. Wyniki się wykluczały więc stwierdziłam, że nie ma to sensu) Zdążyłam się jeszcze dzisiaj zapisać do swojego ginekologa i co się okazało? Że owulacja wystąpiła dzisiaj lub ew wczoraj- choć sądząc po bólu chyba dzisiaj? Wychodzi na 12-13 dc. W każdym razie na USG widoczny płyn wokół jajnika, i postrzępione pozostałości po pęcherzyku i ciałko żółte (mam nadzieje, że nie pomieszałam) Ginekolog stwierdził, że jajeczko na pewno już wędruje :) Zakładając, że owu wystąpiło dzisiaj kochaliśmy się 17.03 i 19.03, a więc 4 i 2 dni przed owulacją. Jestem ciekawa czy się uda. Mam nadzieję, że nie zanudziłam, ale z tą owulacją i testami, przynajmniej w moim przypadku jest jednak różnie.

Stąd moje pytanie- śluz w dniu owulacji powinien być największy? W moim przypadku w środku były resztki wodnistego śluzu, ale już na kremowy. Dlatego zastanawiam się czy jednak owulacja dzisiaj czy wczoraj?

Skoro seks był 9 i 11 dc, a owulacja prawdopodobnie 13 dc myślicie, że są spore szanse?

Ból- Raczej sygnał uwalnianego pęcherzyka?

Mam nadzieję, że nie opisałam wszystkiego zbyt chaotycznie.

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 22:48

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Ma prośbę o wyjaśnienie wyników usg bo jeszcze ich nie ogarnelam a do gin dopiero w poniedziałek ide.

Endometrium o grubości 6.0 mm I fazy
    Jajnik prawy 36x18mm
    Jajnik lewy 36x20mm
    Obustronnie prawidłowej wielkości i struktury przydatki.
    Bez cech wolnego płynu w zatoce Douglasa.

O co chodzi z tymi przydatkami i zatoka Douglasa: /?
    Przydatki to jajniki i jajowody. Zatoka douglassa to taka pusta przestrzen w dole miednicy. Jesli w pecherzyku jest dużo plynu to moze sie tam pozniej znalezc. Ja w zatoxe Douglassa mialam sporo płynu po peknieciu torbieli w trakcie laparoskopii. Organizm.sam sie go pozbywa z czasen. Wszystko dobrze wg opisu badania. Brak przodujacego jajeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:05

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak przodujacego jajeczka to raczej kiepskie wieści :/.

7cs
    Wysoki testosteron...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn napisalam co wywnioskowałam z opisu. Chyba ze to fragment a pęcherzyk przodujący jest opisany na wyniku
    *oczywiscie o pecherzyk mi chodzi a nie jajeczko.. skrót myślowy wieczorową porą
    Z resztą nic strasznego bo każdej z nas się nieraz trafiły cykle bez ovu. A endometrium ładnie rośnie.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola witaj :)
    Mnie tez w tym cyklu sie przestawiło wszystko. Z tego co wiem to sluz jest sygnalizacja ze organizm ma checi na ovu a co wyjdzie to juz wielka niewiadoma. Ja bym jeszcze dzisiaj ew. <3 ;) a co nie zaszkodzi a jajeczko gotowe :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna powiem Ci ze nic więcej poza tym co napisalam nie było w opisie. Ogólnie i tak jestem wdzięczna ze wyjasnilyscie mi sporo :). Przynajmniej jako takie pojęcie juz mam :). Do poniedziałku nie będę próbować się głowic o co chodzi i przeczesywac internetu żeby moc zinterpretować to :)

7cs
    Wysoki testosteron...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka a w ktorym dc robione badanie usg?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wgl to z ciekawości przeszukałam swoje wcześniejsze usg żeby sprawdzić grubości endo i wielkości pęcherzyków wcześniejsze ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 albo 16dc bo akurat wolne terminy były.

7cs
    Wysoki testosteron...

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tam ciekawego mialas wypisane :)?

7cs
    Wysoki testosteron...

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 12 dc kiedyś miałam endometrium 8,7 mm - trójlinijne i jeden pęcherzyk w prawym jajniku - 14 mm, ostatnio akurat wpadło mi w ręce to usg, w każdym razie nie planowałam wtedy jeszcze fasolki :) Reszta opisu jak u Ciebie, jajniki prawidłowe, echogeniczność prawidłowa, płynu w zatoce brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:50

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hej Pola witaj :)
    Mnie tez w tym cyklu sie przestawiło wszystko. Z tego co wiem to sluz jest sygnalizacja ze organizm ma checi na ovu a co wyjdzie to juz wielka niewiadoma. Ja bym jeszcze dzisiaj ew. <3 ;) a co nie zaszkodzi a jajeczko gotowe :)

U mnie ginekolog dzisiaj stwierdził ze jajeczka już nie ma w jajniku, jest płyn wokół jajnika i ciałko żółte. Wiec wyglada na to, że komorka została uwolniona i wędruje. Endo miałam 8 mm. Naromiast zachodzę w głowę czy ból, ktory dzisiaj czułam był bólem uwalniającego się jajeczka czy bólem już po, a owulacja wystąpiła wczoraj. Wczoraj i dziś śladowy śluz wymieszany wodnisty z delikatnie kremowym, a ból piersi wczoraj i dzisiaj. Wczoraj jeszcze wystąpiła biegunka. Ma to dla mnie o tyle znaczenie, że chciałabym wiedzieć na ile dni przed owulacją przypadły przytulanka. I w przypadku braku powodzenia w tym cyklu wiedziałabym lepiej kiedyś ustąpi następna ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:53

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka mialam rozne badania usg w trakcie leczenia z torbieli i po operacji. W trakcie ovu 10mm endo i to sie powtarzalo tak 9-10 i oecherzyki 19mm i 23mm. Dzis tez mnie cos mocniej klulo bardziej po stronie prawego jajnika tego operowanego i totalnie podobnie jak Pola w sumie sluz by już nie wskazywal na dzien plodny a tu chyba jednak terminowo ovu tylko sluz sie pospieszyl xD no nic bedzie testowanie. Oby malpa nie przylazła ;)
    Dzien dobry i dobranoc dziewczyny :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola podobnie się teraz zastanawiam. Tutaj wszystko w "rekach" a raczej witkach zolnierzykow. Jak przeżyły te 2-3 doby to byloby wspaniale :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Karollka mialam rozne badania usg w trakcie leczenia z torbieli i po operacji. W trakcie ovu 10mm endo i to sie powtarzalo tak 9-10 i oecherzyki 19mm i 23mm. Dzis tez mnie cos mocniej klulo bardziej po stronie prawego jajnika tego operowanego i totalnie podobnie jak Pola w sumie sluz by już nie wskazywal na dzien plodny a tu chyba jednak terminowo ovu tylko sluz sie pospieszyl xD no nic bedzie testowanie. Oby malpa nie przylazła ;)
    Dzien dobry i dobranoc dziewczyny :)

Nie wiem jak odczuwasz owulację, ale ja miałam dzisiaj mały armagedon w podbrzuszu. Pózniej przy kaszlu, siadaniu tez czułam kłucie, ale już coraz mniejsze. Ból z przewaga po lewej stronie, ale odczuwalny w sumie wszędzie. Dziwna sprawa z tym śluzem. Wydawało mi się, że szczyt przypada na dzień owulacji. A tu dzisiaj w zasadzie minimum, wczoraj tak samo - a trzy dni wcześniej lało się jak z kraniku. A dwa dni temu miałam sen, że jestem w ciąży- kto wie może organizm nadąży za głową... :D

Oby chłopaki dały radę, bo ich właściciel wybył mi z domu przez prace...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 00:15

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola odnosnie bolu owu:
    "W czasie owulacji może występować krwawienie do jamy otrzewnej z pękniętego pęcherzyka. To wywołuje podrażnienie i ból w dole brzucha. To tak zwany ból owulacyjny, a pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji. Może trwać parę minut, godzin, a nawet dni. Najczęściej nie oznacza jednak samego momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje, z jakiego jajnika odbędzie się czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas indukcji owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia. Czasem dolegliwość jest objawem endometriozy. Wiele kobiet, które regularnie owulują nie odczuwają żadnych bóli."

Ja majac torbiel prawie 10cm czulam ja b delikatnie i tylko czasem. Tak wiec często nawet wiem ze moja psychika chce cos tak czuc a czy jest to rzeczywiscie od owu - pewnie tak ale głowa na pewno robi u mnie dodatkowy efekt wow ;) trzymam kciuczki! :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa, że ovu była wczoraj, a nie dzisiaj :D Monitoring ewidentnie pokazał, że lewy zadziałał jak trzeba więc jestem pełna nadziei. Też trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 00:30

Lunna lubi tę wiadomość

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    No cóż... Beta 0,1...

Przykro mi :(

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny negatyw a ja czekam na @. A niech się spróbuję tylko spóźnić :(

Dzisiaj powinna być już na bank

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ