X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo:).

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Pola93 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    W poprzednim cyklu się nie udało, ale też wszystko się przesunęło, więc nowy cykl potraktowałam bardziej serio. Okres miałam od 09.03-13.03. 14.03 dostałam plamie, które nie wystąpiły od paru lat i trochę się zaniepokoiłam. Od 15.03, a więc 7 dc miałam bardzo duże ilości wodnistego śluzu, które ustały wczoraj- czyli wychodzi, że śluz zanikł na dni płodne. Zdziwiłam się, bo zwykle po okresie raczej susza... Owulację miałam mieć 23.03 marca, a przynajmniej myślałam, że będę mieć. Dzisiaj dostałam bóli w podbrzuszu, zastanowiło mnie to, czy to może bóle przed owulacją, do tego od wczoraj bolesne sutki. (Dodam, że od 9 dnia cyklu robiłam testy równocześnie dwóch różnych firm. Wyniki się wykluczały więc stwierdziłam, że nie ma to sensu) Zdążyłam się jeszcze dzisiaj zapisać do swojego ginekologa i co się okazało? Że owulacja wystąpiła dzisiaj lub ew wczoraj- choć sądząc po bólu chyba dzisiaj? Wychodzi na 12-13 dc. W każdym razie na USG widoczny płyn wokół jajnika, i postrzępione pozostałości po pęcherzyku i ciałko żółte (mam nadzieje, że nie pomieszałam) Ginekolog stwierdził, że jajeczko na pewno już wędruje :) Zakładając, że owu wystąpiło dzisiaj kochaliśmy się 17.03 i 19.03, a więc 4 i 2 dni przed owulacją. Jestem ciekawa czy się uda. Mam nadzieję, że nie zanudziłam, ale z tą owulacją i testami, przynajmniej w moim przypadku jest jednak różnie.

Stąd moje pytanie- śluz w dniu owulacji powinien być największy? W moim przypadku w środku były resztki wodnistego śluzu, ale już na kremowy. Dlatego zastanawiam się czy jednak owulacja dzisiaj czy wczoraj?

Skoro seks był 9 i 11 dc, a owulacja prawdopodobnie 13 dc myślicie, że są spore szanse?

Ból- Raczej sygnał uwalnianego pęcherzyka?

Mam nadzieję, że nie opisałam wszystkiego zbyt chaotycznie.

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 22:48

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Ma prośbę o wyjaśnienie wyników usg bo jeszcze ich nie ogarnelam a do gin dopiero w poniedziałek ide.

Endometrium o grubości 6.0 mm I fazy
    Jajnik prawy 36x18mm
    Jajnik lewy 36x20mm
    Obustronnie prawidłowej wielkości i struktury przydatki.
    Bez cech wolnego płynu w zatoce Douglasa.

O co chodzi z tymi przydatkami i zatoka Douglasa: /?
    Przydatki to jajniki i jajowody. Zatoka douglassa to taka pusta przestrzen w dole miednicy. Jesli w pecherzyku jest dużo plynu to moze sie tam pozniej znalezc. Ja w zatoxe Douglassa mialam sporo płynu po peknieciu torbieli w trakcie laparoskopii. Organizm.sam sie go pozbywa z czasen. Wszystko dobrze wg opisu badania. Brak przodujacego jajeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:05

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak przodujacego jajeczka to raczej kiepskie wieści :/.

7cs
    Wysoki testosteron...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn napisalam co wywnioskowałam z opisu. Chyba ze to fragment a pęcherzyk przodujący jest opisany na wyniku
    *oczywiscie o pecherzyk mi chodzi a nie jajeczko.. skrót myślowy wieczorową porą
    Z resztą nic strasznego bo każdej z nas się nieraz trafiły cykle bez ovu. A endometrium ładnie rośnie.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pola witaj :)
    Mnie tez w tym cyklu sie przestawiło wszystko. Z tego co wiem to sluz jest sygnalizacja ze organizm ma checi na ovu a co wyjdzie to juz wielka niewiadoma. Ja bym jeszcze dzisiaj ew. <3 ;) a co nie zaszkodzi a jajeczko gotowe :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna powiem Ci ze nic więcej poza tym co napisalam nie było w opisie. Ogólnie i tak jestem wdzięczna ze wyjasnilyscie mi sporo :). Przynajmniej jako takie pojęcie juz mam :). Do poniedziałku nie będę próbować się głowic o co chodzi i przeczesywac internetu żeby moc zinterpretować to :)

7cs
    Wysoki testosteron...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka a w ktorym dc robione badanie usg?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wgl to z ciekawości przeszukałam swoje wcześniejsze usg żeby sprawdzić grubości endo i wielkości pęcherzyków wcześniejsze ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 albo 16dc bo akurat wolne terminy były.

7cs
    Wysoki testosteron...

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co tam ciekawego mialas wypisane :)?

7cs
    Wysoki testosteron...

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w 12 dc kiedyś miałam endometrium 8,7 mm - trójlinijne i jeden pęcherzyk w prawym jajniku - 14 mm, ostatnio akurat wpadło mi w ręce to usg, w każdym razie nie planowałam wtedy jeszcze fasolki :) Reszta opisu jak u Ciebie, jajniki prawidłowe, echogeniczność prawidłowa, płynu w zatoce brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:50

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Hej Pola witaj :)
    Mnie tez w tym cyklu sie przestawiło wszystko. Z tego co wiem to sluz jest sygnalizacja ze organizm ma checi na ovu a co wyjdzie to juz wielka niewiadoma. Ja bym jeszcze dzisiaj ew. <3 ;) a co nie zaszkodzi a jajeczko gotowe :)

U mnie ginekolog dzisiaj stwierdził ze jajeczka już nie ma w jajniku, jest płyn wokół jajnika i ciałko żółte. Wiec wyglada na to, że komorka została uwolniona i wędruje. Endo miałam 8 mm. Naromiast zachodzę w głowę czy ból, ktory dzisiaj czułam był bólem uwalniającego się jajeczka czy bólem już po, a owulacja wystąpiła wczoraj. Wczoraj i dziś śladowy śluz wymieszany wodnisty z delikatnie kremowym, a ból piersi wczoraj i dzisiaj. Wczoraj jeszcze wystąpiła biegunka. Ma to dla mnie o tyle znaczenie, że chciałabym wiedzieć na ile dni przed owulacją przypadły przytulanka. I w przypadku braku powodzenia w tym cyklu wiedziałabym lepiej kiedyś ustąpi następna ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:53

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka mialam rozne badania usg w trakcie leczenia z torbieli i po operacji. W trakcie ovu 10mm endo i to sie powtarzalo tak 9-10 i oecherzyki 19mm i 23mm. Dzis tez mnie cos mocniej klulo bardziej po stronie prawego jajnika tego operowanego i totalnie podobnie jak Pola w sumie sluz by już nie wskazywal na dzien plodny a tu chyba jednak terminowo ovu tylko sluz sie pospieszyl xD no nic bedzie testowanie. Oby malpa nie przylazła ;)
    Dzien dobry i dobranoc dziewczyny :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola podobnie się teraz zastanawiam. Tutaj wszystko w "rekach" a raczej witkach zolnierzykow. Jak przeżyły te 2-3 doby to byloby wspaniale :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Karollka mialam rozne badania usg w trakcie leczenia z torbieli i po operacji. W trakcie ovu 10mm endo i to sie powtarzalo tak 9-10 i oecherzyki 19mm i 23mm. Dzis tez mnie cos mocniej klulo bardziej po stronie prawego jajnika tego operowanego i totalnie podobnie jak Pola w sumie sluz by już nie wskazywal na dzien plodny a tu chyba jednak terminowo ovu tylko sluz sie pospieszyl xD no nic bedzie testowanie. Oby malpa nie przylazła ;)
    Dzien dobry i dobranoc dziewczyny :)

Nie wiem jak odczuwasz owulację, ale ja miałam dzisiaj mały armagedon w podbrzuszu. Pózniej przy kaszlu, siadaniu tez czułam kłucie, ale już coraz mniejsze. Ból z przewaga po lewej stronie, ale odczuwalny w sumie wszędzie. Dziwna sprawa z tym śluzem. Wydawało mi się, że szczyt przypada na dzień owulacji. A tu dzisiaj w zasadzie minimum, wczoraj tak samo - a trzy dni wcześniej lało się jak z kraniku. A dwa dni temu miałam sen, że jestem w ciąży- kto wie może organizm nadąży za głową... :D

Oby chłopaki dały radę, bo ich właściciel wybył mi z domu przez prace...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 00:15

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola odnosnie bolu owu:
    "W czasie owulacji może występować krwawienie do jamy otrzewnej z pękniętego pęcherzyka. To wywołuje podrażnienie i ból w dole brzucha. To tak zwany ból owulacyjny, a pojawia się na krótko przed, w trakcie lub po owulacji. Może trwać parę minut, godzin, a nawet dni. Najczęściej nie oznacza jednak samego momentu pęknięcia pęcherzyka. Ból nie informuje, z jakiego jajnika odbędzie się czy odbyło jajeczkowanie. Jajniki mogą nabrzmiewać i boleć podczas indukcji owulacji lub z powodu poowulacyjnego ich powiększenia. Czasem dolegliwość jest objawem endometriozy. Wiele kobiet, które regularnie owulują nie odczuwają żadnych bóli."

Ja majac torbiel prawie 10cm czulam ja b delikatnie i tylko czasem. Tak wiec często nawet wiem ze moja psychika chce cos tak czuc a czy jest to rzeczywiscie od owu - pewnie tak ale głowa na pewno robi u mnie dodatkowy efekt wow ;) trzymam kciuczki! :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa, że ovu była wczoraj, a nie dzisiaj :D Monitoring ewidentnie pokazał, że lewy zadziałał jak trzeba więc jestem pełna nadziei. Też trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 00:30

Lunna lubi tę wiadomość

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    No cóż... Beta 0,1...

Przykro mi :(

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny negatyw a ja czekam na @. A niech się spróbuję tylko spóźnić :(

Dzisiaj powinna być już na bank

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ