Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam, czytam i mój mózg coś dzisiaj nie współpracuje ze mną bo nie mogę niczego zapamiętać :/ to na pewno wina @...

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzisiaj wychodzi wieczorem na kawalerski a mnie czeka samotny wieczór :/ żadnej przyjaciółce dzisiaj nie pasuje do mnie przyjechać więc wieczór spędzę z kotami na oglądaniu filmów albo seriali :P

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Dziewczyny nic z tego :(

przykro mi :(

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi tak nawala. Ostatnio się naczytalam o złych skutkach faszerowania się przeciwbólowymi tabletkami i sama nie wiem czy brać czy nie... Ze podobno obniżają płodność. Jak u was z tabletkami podczas @?

Tak to jest jak się czyta internety.

• Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Widzę, że pojawiła się na czerwono na liście także melduję swoją obecność. Podczytuje ale czytam masowo bo nie jestem tak na bieżąco i zbyt wiele tematów się przewija :P

U mnie już po owulacji.
    Czasu nie mam bo staram się jak mogę przygotowywać do egzaminów.

Jaspis lubi tę wiadomość

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Brzuch mi tak nawala. Ostatnio się naczytalam o złych skutkach faszerowania się przeciwbólowymi tabletkami i sama nie wiem czy brać czy nie... Ze podobno obniżają płodność. Jak u was z tabletkami podczas @?

Ibuprofen i inne nlpz mogą powodować problemy z zajsciem w ciążę, jak i przyczyniają się do późniejszych poronień. Przynajmniej tak wynika z badań.
    Lepiej paracetamol (apap itp.) tylko ważne by nie przesadzić z dawką bo uszkadza wątrobę w nadmiarze w taki sam sposób jak muchomory..

U mnie po laparo przestałam praktycznie brać przeciwbólowe a jeśli juz to paracetamol lub nospe. Po poparzeniu chyba mi się podwyższył prog bólu i tylko raz w ostatnim półroczu musiałam wziąć 1 tabletkę.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Przesyłam wam na wiosnę silne potrójne wiruski :*

W zeszłym tygodniu miałam prenatalne. Ogólnie z maluszkami wszystko w porządku. Pięknie rosną. Tylko mamy problem z pepowina. Ale staram się myśleć pozytywnie. Jutro zaczynam 3 trymestr i edzieny informować oficjalnie rodzinkę, że w brzuszku jest trójeczka. Bo ogólnie wiedzą o ciąży ale nie wiedzą o ilości maluszkow. Także trzymajcie kciuki żeby nie skończyło się zawałem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:04

floreczka, Lunna, Ewcia_92, kmala, Jaspis, anciaa, Gigi, agu92, Lorien, Madziulla, MalPog, Aika, Ro lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, wiem, że 5 dni to nie jest jakaś tragedia, ale miały regularnie wypadać, bo mi plany na majówkę psują, hehe :)
    I tak muszę iść do lekarza, więc pokażę mu moje piękne wykresy i zobaczymy :)

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy będzie dobrze, powodzenia i zdrówka :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Nie masz pojęcia jak bardzo bym chciala zeby to nie były tylko reakcje chemiczne...
    Do tej pory byłam spokojna ale teraz coraz bardziej się denerwuje... Nikt w mojej rodzinie nie miał takich opóźnien tylko siostry które były w ciąży...
    Na większości testów mam utleniona kreskę.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Madziula to nie jest proste. siedze w pracy nudzę się i tylko o jednym myśle i o dziwo nie jest to "sex". Pewnie teraz zacznie się u mnie doszukiwanie objawów. Bo od rana mam mdłości...
    Babo!idź na bete!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Lunna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ale super!!! na pewno będzie super :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Ineczka, mój obrażony chodził tylko 2 dni, potem zaczął się zachowywać jakby nic sie nie stało. A wczoraj to nawet zapytał o co mi chodzi, więc mu powiedziałam. Niby przeprosił, że za ostro zareagował, ale w sumie to trochę mi się należało. Normalnie miałam ochotę palnąć go w ten głupi cymbał :P

Wiem, że on się już nie zmieni, bo to nie była pierwsza taka akcja z jego strony.
    Teraz intensywnie szukam pracy. A potem zobaczymy, jak się nic nie zmieni, to wyprowadzam się z chłopcami.

No i wczoraj w ramach przeprosin zaprosił mnie na pizzę, ale to były tylko podchody do sexu. On wtedy zawsze jest do rany przyłóż. Ale usłyszał stanowcze nie. Niech nie myśli, że tak od razu zapomnę. :P
    I bardzo dobrze...mój były mąż też był dla mnie miły,i pomagal w domu jak chciał sexu.

Jaspis lubi tę wiadomość

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, gratuluję wejścia w II trymestr ;)

Napisz nam tutaj jaka była reakcja rodziny, jestem tego bardzo ciekawa :D

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,orientujecie się w ile dni po owu jest skok temperatury?

34cs

• Gigi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    U mnie w ciągu tych 2 cykli od razu na drugi dzień był skok ale polegała tylko na testach owulacyjnych

• Gigi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy gratuluję. A co jest z tą pepowina nie tak jeśli można wiedzieć?

• kmala Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:

Ja w tym cyklu akurat w dniu skoku miałam owulkę :)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:

Ja nie mam wyjścia, zawsze muszę wziąć tabletkę bo bóle mam aż do utraty przytomności. Ale moja ginka mówiła, żeby nie siać paniki z tymi przeciwbólowymi, jeśli się ich nie nadużywa to nie będzie złych skutków.

Lunna lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:

U mnie skok jest zawsze następnego dnia po owulacji :)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ