X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wina i wyluzowania to kolezanka lekarz sama mi mowila zeby nie srresowac, jak sie lubi winko to smialo. Ma kumpele, ktora w 3 mies sie dopiero zorientowala ze jest w ciazy a balowala mocno winnie. Dzidzia juz ma 16 lat.
    A doktorowej tez winko pomoglo zrobic prezent na ostatnia gwiazdke ;) oczywiscie jak juz sie dowiedziala o ciazy to odstawila ale mowi, ze przesada w zadna str nie jest dobra a stres najgorszy.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Jeśli ktoś z tu obecnych ma chora tarczyce i mu utrudnia funkcjonowanie to przepraszam za tak radykalne poglądy ;)

Powiem Ci, że sama nie wiem...
    A z drugiej strony dlaczego tyle osób ma nadwagę, alergie, tyle dziewczyn nie może zajść w ciążę? - czy powinniśmy olać wszystkie choroby i nie leczyć?
    A może te choroby tarczycy mają związek z Czarnobylem?

A ja sama nie wiem, jak zaczęłam brać tabletki to miałam wrażenie, że pierwszy raz w życiu się wyspałam. Mam gorsze, depresyjne momenty, przytyłam w ciągu ostatnich 3-4 lat (a już wtedy miałam TSH za wysokie ale nikt mi o tym nie powiedział) i kilka innych objawów charakterystycznych dla niedoczynności - teraz zastanawiam się czy to nie jest związane z tą niedoczynnością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja mam podobne poglądy do Ciebie na temat tarczycy. O swojej chorobie dowiedziałam się 16 lat temu, po urodzeniu pierwszego syna. Leczyłam się przez rok z różnym skutkiem. Zaszłam w drugą ciążę z tsh 22, lekarka kazała odstawić leki. Donosiłam szczęśliwie ciążę i urodziłam zdrowego syna. Potem przez wiele lat moje tsh wahało się między 5 a 6 i nic z tym nie robiłam. Nie tyłam, dobrze się czułam. Na początku trzeciej ciąży tsh wynosiło 12, przeciwciała około 800. Zaczęłam przyjmować euthyrox i szybko udało się zbić do 2. Po ciąży przestałam brać leki.

Miesiąc temu tsh wynosiło 6,33, zaczęłam przyjmować euthyrox w dawce 25, od 2 dni biorę 37,5. W przyszłym tygodniu planuję powtórzyć badanie, zobaczymy o ile tsh spadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nikogo nie namawiam, żeby tak samo postępował. Opisałam tylko swój przypadek.

Każda z was ma swojego zaufanego lekarza i powinna z nim konsultować swoje wyniki.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolli co mówiła lekarka?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna, a czemu Ty jeszcze nie śpisz? ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, podobno tarczyce to rzeczywiscie efekt Czarnobyla

Ro lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo maz pozniej wrocil i tak w ogole sobie rozmyslam o tym jak mama mi dzis opowiadala jak to bylo ze mna w ciazy.
    A ja ostatnio wgl nie usne przed 1 rano ;) cos mi sie przesunelo. No i znowu mam czkawke i dreszcze a to nie pomaga w zasypianiu.. :/

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to siedzę i kolejną bransoletkę robię. Też ostatnio bezsenność mnie męczy :(

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam iść spać bo w końcu nie miałam siły piec. Spompowana się poczułam samym myciem naczyń heh.. rano muszę wstać i powinnam wszystko do 14 ogarnąć na spokojnie :)
    Jaspis a masz jakąś stronkę gdzie można obejrzeć Twoje cuda? U mnie na insta w sumie nie daję zbyt wielu rzeczy jakie robiłam. Na roboczym czasem cos z projektow z pracowni wrzucę ale malo..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl czy to normalne? Szyjke nam twarda nisko zamknieta ale jakby taka szeroka sie zrobila. Powinno to mnie martwic?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam swojej strony, ale ostatnio zastanawiam się nad stworzeniem takiego miejsca. Tylko pomysłu na nazwę mi brakuje.

Na temat szyjki się nie wypowiem, kompletnie się nie znam.

A czym się zajmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 00:43

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzimy pracownię kreatywną, projektujemy rozne rzeczy z mezem. Wysle Ci link w wiadomości ;)

Jaspis lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Madziulla trzymam kciuki :*
    Miłego dnia dziewczyny :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chorą tarczyce to mój mąż był nie do życia jak nie brał euthyroxu. Cały czas zmęczony, senny, nawet po dobrze przespanej nocy.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) przepraszam ale mialam intensywne dni i Malo czytałam.postaram sie nadrobić :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. W końcu przyszedł normalny okres, brzuch mnie boli, także z marca nici.
    Teraz muszę w kwietniu się starać, by miała piękny prezent na urodziny :)

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Milli tak jak dziewczyny pisały dobrze jest zrobić jeszcze tsh, ft3 i ft4. Wtedy endokrynolog będzie miał pełny obraz :)

Ja swojego J też muszę do endokrynologa wysłać, moim zdaniem ma typowe objawy nadczynności. U mnie z kolei niedoczynność, hashimoto i 3 guzki, ale na razie nie muszę brać żadnych leków bo wszystkie hormony same mi się uregulowały :D

Takie piękne słońce od rana a ja się będę kisić na uczelni. Brawo ja, zachciało mi się podyplomówki :( I żeby jeszcze potem z tego praca była...

A i zapomniałabym. Mój wykres jakiś dziwny w tym cyklu... Temperatura tak wysoka, jak w fazie lutealnej, a jestem przed owulacją jeszcze. Zaczynam się martwić bo nigdy nie miałam takich wysokich temperatur przed owu, może znowu przyczepiła się jakaś infekcja i cykl stracony :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 07:22

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dzień dobry, zasnąłam wczoraj z telefonem w ręce :D także u mnie bezsenność się nie sprawdza. :D

Zaraz jadę z kotełem do weterynarza na "ciach-jajeczka". :P
    Co do tarczycy to też słyszałam że to może być wina Czarnobyla. Moja babcia ma blizne na szyi bo jej kiedyś wycinali. Także wszystko możliwe.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna! Rób test za parę dni. Ja też się pośpieszyłam, a trzy dni później niespodzianka . Trzymam mocno kciuki! Ja się teraz boję o to, żeby wszystko się utrzymało. Testy w wychodzą już ciemne wiec HCG chyba szybko przyrasta. Brzuch mam strasznie wzdęty, w moim przypadku ciążowy organizm a okresowy to dwie różne bajki, nie do pomylenia dlatego spokojnie można mieć objawy już wcześniej. Do wizyty u ginekologa jeszcze dwa tygodnie..

Lunna, Lorien lubią tę wiadomość

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ