Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wina i wyluzowania to kolezanka lekarz sama mi mowila zeby nie srresowac, jak sie lubi winko to smialo. Ma kumpele, ktora w 3 mies sie dopiero zorientowala ze jest w ciazy a balowala mocno winnie. Dzidzia juz ma 16 lat.
    A doktorowej tez winko pomoglo zrobic prezent na ostatnia gwiazdke ;) oczywiscie jak juz sie dowiedziala o ciazy to odstawila ale mowi, ze przesada w zadna str nie jest dobra a stres najgorszy.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Jeśli ktoś z tu obecnych ma chora tarczyce i mu utrudnia funkcjonowanie to przepraszam za tak radykalne poglądy ;)

Powiem Ci, że sama nie wiem...
    A z drugiej strony dlaczego tyle osób ma nadwagę, alergie, tyle dziewczyn nie może zajść w ciążę? - czy powinniśmy olać wszystkie choroby i nie leczyć?
    A może te choroby tarczycy mają związek z Czarnobylem?

A ja sama nie wiem, jak zaczęłam brać tabletki to miałam wrażenie, że pierwszy raz w życiu się wyspałam. Mam gorsze, depresyjne momenty, przytyłam w ciągu ostatnich 3-4 lat (a już wtedy miałam TSH za wysokie ale nikt mi o tym nie powiedział) i kilka innych objawów charakterystycznych dla niedoczynności - teraz zastanawiam się czy to nie jest związane z tą niedoczynnością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja mam podobne poglądy do Ciebie na temat tarczycy. O swojej chorobie dowiedziałam się 16 lat temu, po urodzeniu pierwszego syna. Leczyłam się przez rok z różnym skutkiem. Zaszłam w drugą ciążę z tsh 22, lekarka kazała odstawić leki. Donosiłam szczęśliwie ciążę i urodziłam zdrowego syna. Potem przez wiele lat moje tsh wahało się między 5 a 6 i nic z tym nie robiłam. Nie tyłam, dobrze się czułam. Na początku trzeciej ciąży tsh wynosiło 12, przeciwciała około 800. Zaczęłam przyjmować euthyrox i szybko udało się zbić do 2. Po ciąży przestałam brać leki.

Miesiąc temu tsh wynosiło 6,33, zaczęłam przyjmować euthyrox w dawce 25, od 2 dni biorę 37,5. W przyszłym tygodniu planuję powtórzyć badanie, zobaczymy o ile tsh spadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nikogo nie namawiam, żeby tak samo postępował. Opisałam tylko swój przypadek.

Każda z was ma swojego zaufanego lekarza i powinna z nim konsultować swoje wyniki.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolli co mówiła lekarka?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna, a czemu Ty jeszcze nie śpisz? ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, podobno tarczyce to rzeczywiscie efekt Czarnobyla

Ro lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo maz pozniej wrocil i tak w ogole sobie rozmyslam o tym jak mama mi dzis opowiadala jak to bylo ze mna w ciazy.
    A ja ostatnio wgl nie usne przed 1 rano ;) cos mi sie przesunelo. No i znowu mam czkawke i dreszcze a to nie pomaga w zasypianiu.. :/

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to siedzę i kolejną bransoletkę robię. Też ostatnio bezsenność mnie męczy :(

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam iść spać bo w końcu nie miałam siły piec. Spompowana się poczułam samym myciem naczyń heh.. rano muszę wstać i powinnam wszystko do 14 ogarnąć na spokojnie :)
    Jaspis a masz jakąś stronkę gdzie można obejrzeć Twoje cuda? U mnie na insta w sumie nie daję zbyt wielu rzeczy jakie robiłam. Na roboczym czasem cos z projektow z pracowni wrzucę ale malo..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl czy to normalne? Szyjke nam twarda nisko zamknieta ale jakby taka szeroka sie zrobila. Powinno to mnie martwic?

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam swojej strony, ale ostatnio zastanawiam się nad stworzeniem takiego miejsca. Tylko pomysłu na nazwę mi brakuje.

Na temat szyjki się nie wypowiem, kompletnie się nie znam.

A czym się zajmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 00:43

• Lunna Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzimy pracownię kreatywną, projektujemy rozne rzeczy z mezem. Wysle Ci link w wiadomości ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Madziulla trzymam kciuki :*
    Miłego dnia dziewczyny :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chorą tarczyce to mój mąż był nie do życia jak nie brał euthyroxu. Cały czas zmęczony, senny, nawet po dobrze przespanej nocy.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) przepraszam ale mialam intensywne dni i Malo czytałam.postaram sie nadrobić :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. W końcu przyszedł normalny okres, brzuch mnie boli, także z marca nici.
    Teraz muszę w kwietniu się starać, by miała piękny prezent na urodziny :)

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Milli tak jak dziewczyny pisały dobrze jest zrobić jeszcze tsh, ft3 i ft4. Wtedy endokrynolog będzie miał pełny obraz :)

Ja swojego J też muszę do endokrynologa wysłać, moim zdaniem ma typowe objawy nadczynności. U mnie z kolei niedoczynność, hashimoto i 3 guzki, ale na razie nie muszę brać żadnych leków bo wszystkie hormony same mi się uregulowały :D

Takie piękne słońce od rana a ja się będę kisić na uczelni. Brawo ja, zachciało mi się podyplomówki :( I żeby jeszcze potem z tego praca była...

A i zapomniałabym. Mój wykres jakiś dziwny w tym cyklu... Temperatura tak wysoka, jak w fazie lutealnej, a jestem przed owulacją jeszcze. Zaczynam się martwić bo nigdy nie miałam takich wysokich temperatur przed owu, może znowu przyczepiła się jakaś infekcja i cykl stracony :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 07:22

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dzień dobry, zasnąłam wczoraj z telefonem w ręce :D także u mnie bezsenność się nie sprawdza. :D

Zaraz jadę z kotełem do weterynarza na "ciach-jajeczka". :P
    Co do tarczycy to też słyszałam że to może być wina Czarnobyla. Moja babcia ma blizne na szyi bo jej kiedyś wycinali. Także wszystko możliwe.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Pola93 Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna! Rób test za parę dni. Ja też się pośpieszyłam, a trzy dni później niespodzianka . Trzymam mocno kciuki! Ja się teraz boję o to, żeby wszystko się utrzymało. Testy w wychodzą już ciemne wiec HCG chyba szybko przyrasta. Brzuch mam strasznie wzdęty, w moim przypadku ciążowy organizm a okresowy to dwie różne bajki, nie do pomylenia dlatego spokojnie można mieć objawy już wcześniej. Do wizyty u ginekologa jeszcze dwa tygodnie..

Lunna, Lorien lubią tę wiadomość

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ